Merhaba, şuan kullanmakta olduğum turkcell hattım babamın üzerine kayıtlı ancak ben bunu kendi üzerime almak istedim ve bir turkcell bayisine gittim bana numaramın ilk 3 hanesi(506) türk telekoma ait olduğu için kendilerinin yapamayacağını tt yapacağını söyledi bende tt bayisine gittim turkcell yapacak diyor aradım orada tt müşteri hizmetlerini hoparlörüde açtım tt yapacağını ve devir ücreti olmadığını söylemesine rağmen bayi benden 10,95 taşıma 86 yeni hat vergisi 37 tl de telsiz kullanım ücreti istedi haliyle yaptırmadım bunun doğrusu nedir ? Benim devir işlemini Türk telekom bayi mi yapacak bide bu söylenen tutarlar ne kadar doğru sonuçta hat faturasız? |
Hat devri
-
-
Hat devir işlemini ancak hattın hizmet aldığı mevcut operatörü yapar, numarayı veren operatör değil. Bayi sizin işleminizi yapmak istemediği için yalan söylemiş. Faturasız hat devrinde çıkacak ücret bayiye bağlı malesef ancak mantıken sıfır faturasız hat ücretini geçmemeli çünkü hat devraldığınızda sanki yeni hat satın almış gibi muamele görüyorsunuz. Başka Turkcell bayilerine gidip fiyat sorun. Biz şubat ayında Vodafone faturasız hat için 50TL'ye devir yaptırmıştık. Vodafone faturasız hat devrinde daha ucuz. Bulabildiğiniz Vodafone bayilerine de fiyat sorun isterseniz. Babanız numarayı Vodafone'a taşıyıp sonra hattı size devredebilir. Hat devraldığınızda 3 ay numara taşıyamayacak ve 1 ay faturalıya geçemeyeceksiniz, aynı yeni hat almanız durumunda olduğu gibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: bparkerHat devir işlemini ancak hattın hizmet aldığı mevcut operatörü yapar, numarayı veren operatör değil. Bayi sizin işleminizi yapmak istemediği için yalan söylemiş. Faturasız hat devrinde çıkacak ücret bayiye bağlı malesef ancak mantıken sıfır faturasız hat ücretini geçmemeli çünkü hat devraldığınızda sanki yeni hat satın almış gibi muamele görüyorsunuz. Başka Turkcell bayilerine gidip fiyat sorun. Biz şubat ayında Vodafone faturasız hat için 50TL'ye devir yaptırmıştık. Vodafone faturasız hat devrinde daha ucuz. Bulabildiğiniz Vodafone bayilerine de fiyat sorun isterseniz. Babanız numarayı Vodafone'a taşıyıp sonra hattı size devredebilir. Hat devraldığınızda 3 ay numara taşıyamayacak ve 1 ay faturalıya geçemeyeceksiniz, aynı yeni hat almanız durumunda olduğu gibi.
Bu 50 lira gerçek mi? Turkcell bayisine sorduğumda 200 lira civarı tutuyor demişti.
-
şubat ayında Vodafone faturasız hat için gerçekti, Turkcell için değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: bparkerşubat ayında Vodafone faturasız hat için gerçekti, Turkcell için değil.
Teşekkürler. Vodafone'da şu an ücreti nedir acaba?
-
Bilmiyorum, bunu bayilere sormanız gerek. Ama Vodafone'un web sitesinde şöyle bir yazı var:
Faturalı Hat Devri:İlk tesis ÖİV ve ruhsatname ücretine denk gelen 123,26 TL 12 taksit ile abonenin faturasına yansıyacaktır. Devir ücreti için alınacak tüm vergiler dahil 10,96 TL abonenin faturasına ayrıca yansıtılır.
Ön Ödemeli Hat Devri:37,26 TL, aboneden nakit tahsil edilir. Bu alınan tutar, devir ücreti sonucunda doğan ruhsatname ücreti karşılığı alınacaktır.Devir ücreti tüm vergiler dahil 10,96TL olarak abonenin hattında yüklü TL miktarından çekilecektir.
- Hem bireysel hem kurumsal hatlarda geçerlidir.
- İstisnai durumlar için Vodafone şubelerinden veya müşteri hizmetlerimizden bilgi alabilirsiniz
Kaynak: https://www.vodafone.com.tr/yanimdafaq/tr/soru.php/kurumsal/hat-islemleri/tarife-ve-hizmetler/65/442
-
quote:
Orijinalden alıntı: bparkerBilmiyorum, bunu bayilere sormanız gerek. Ama Vodafone'un web sitesinde şöyle bir yazı var:
Faturalı Hat Devri:İlk tesis ÖİV ve ruhsatname ücretine denk gelen 123,26 TL 12 taksit ile abonenin faturasına yansıyacaktır. Devir ücreti için alınacak tüm vergiler dahil 10,96 TL abonenin faturasına ayrıca yansıtılır.
Ön Ödemeli Hat Devri:37,26 TL, aboneden nakit tahsil edilir. Bu alınan tutar, devir ücreti sonucunda doğan ruhsatname ücreti karşılığı alınacaktır.Devir ücreti tüm vergiler dahil 10,96TL olarak abonenin hattında yüklü TL miktarından çekilecektir.
- Hem bireysel hem kurumsal hatlarda geçerlidir.
- İstisnai durumlar için Vodafone şubelerinden veya müşteri hizmetlerimizden bilgi alabilirsiniz
Kaynak: https://www.vodafone.com.tr/yanimdafaq/tr/soru.php/kurumsal/hat-islemleri/tarife-ve-hizmetler/65/442
Kaynak için teşekkür ederim. Bana en yakın bayiye sordum ortalama 100 - 130 arası tutar dedi hat durumuna göre.
-
Şu an başı ilgili operatöre ait olmayan hatları devir edebilirsiniz. Babamın 543 ile başlayan hattını annemden babamın üzerine Turkcell'de devrettik. Hatta faturalıya geçtik sonra.
Devir ücreti genelde bayinin faturasız yeni hat ücreti ile aynıdır. Faturalıysa faturasına yansır. 130 tl civarında yansıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Turkcell hat devir işlemi için bana da 200 lira dediler
-
Sıfır hat fiyatına devrettik bizde müşteri hizmetleri ayrı birşey diyor bayi ayrı bişey diyor işimizi gördürdüğümüze baktık 119 TL ye maloldu kısaca
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İşlem nasıl ilerde hocam anlatabilir misiniz? Ben de aynı yolu izleyeyim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X