Şimdi Ara

Hattım iyi ama 16mbps hız alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, netlimitsiz tarifeden ultranet tarifeye geçtim. Modemin hat değerleri şu şekilde:

8mbps e kadarki tarifedeyken şu şekildeydi:

16mbps e kadar tarifeye geçtikten sonra:

Şu anki hızım:

Sorun şu ki 8 mbps e kadar tarifede hızım 6.88 idi
    Tarife değiştirdim 16 mbps e kadar tarifede 13.57 oldu

Modemdeki hat değerlerimin iyi olduğunu düşünüyorum 22mbps e kadar ulaşılabilir hız gözüküyor öyleyse neden tarifemin tam hızından yararlanamıyorum? Bu aradaki hız eksiği neyden kaynaklanıyor?

• normal değerlerin.
    hızında normal
    8mbitte testlerde 7mbit çıkar.16dada 14mbit çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

normal değerlerin.
    hızında normal

Peki sebebi nedir bu durumun? Önceleri 8mbit tarife ile sabit 800kb download yapardım hatta bazen 1mb bile olurdu şimdi değişen ne?
  • speedtest sonuçları belli miktarlarda düşük çıkar önemli olan idm tarzı indirme yöneticilerinizdeki yani çoklu bağlantılarla güçlendirilmiş hızınızdır
  • hız gayet iyi.
  • noise margin upstream: 12 db
    output power downstream: 18 db
    attenuation upstream: 13 db
    ---

noise margin downstream: 23 db
    output power upstream: 11 db
    attenuation downstream: 23 db

peki ben 16 mb alabılır mıyım ? dusuk galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jarsis

quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

normal değerlerin.
    hızında normal

Peki sebebi nedir bu durumun? Önceleri 8mbit tarife ile sabit 800kb download yapardım hatta bazen 1mb bile olurdu şimdi değişen ne?

16 mbitle de 1.5-1.7 mb görürsün indirirken.

Adslde kayıplar söz konusudur modeme gelen değerin enfazla % 90 ınını alırız net hız olarak.Bu yüzdendir ki modeme 8 mbit geliyorsa biz enfazla 7 görürüz, modeme 16 geliyorsa biz net olarak enfazla 14 görürüz.Bu yıllardır olan birşey yeni bir durum değil yani.Zaten konudaki ilk mesajınızda da yazmışsınız bi sorun yok aslında yaklaşık olarak 2 katına denk geliyor, siz hani niye böyle oldu diye sormuşsunuz da aslında gayet olağan olduğunu anlarsınız, 8 iken 6.88 demişsiniz bunu 2 ile çarpın 13.76 ediyor siz ne alıyorsunuz 13.57 çıkmış yaklaşık aynı küsürat oynuyor hani 11-12 mbit çıksa sorun var derdikte 13.5-14 arası çıkıyorsa normaldir sorun yok.Olan kaybında sebebini söyledim başta zaten adslin çalışma prensibiyle alakalı olan kayıplar.

quote:

Orijinalden alıntı: nc39

noise margin upstream: 12 db
    ---

Mevcut hızın kaç ancak ona göre yorum yapılabilir.

Buarada netlimitsiz kullanıyorsan geçme derim, boş yere 5 tl fazla verme, akk uygulanacaksa zaten 50 gb dan sonra ikisinde de hız 1 mbite düşecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 3 Nisan 2012; 17:58:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TTNET hipernet HIZ ÇOK DÜŞÜK
    10 yıl önce açıldı
    1000 Mbps İnternet Tam Alamıyorum
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Orijinalden alıntı: nc39

noise margin upstream: 12 db
    ---

Mevcut hızın kaç ancak ona göre yorum yapılabilir.

Buarada netlimitsiz kullanıyorsan geçme derim, boş yere 5 tl fazla verme, akk uygulanacaksa zaten 50 gb dan sonra ikisinde de hız 1 mbite düşecek.

şuan 8mb netlimitsiz kullanıyorum sorunsuz... 1 saat önce online işlemlerden tarıfe degısım ıslemı yaptım tamam dedı ama hala bı degısme yok kendısı otomatık mı olacak yoksa bana gerı donus felan mı yapacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nc39 -- 3 Nisan 2012; 18:00:07 >

• Örnek olarak, 1 Mb hat için görünen hız 1024kbps x (1462/1518) x (48/53) = 893 kbps'tir.
    16 mb hat içinde sonuç teslerde 14290 kbps çıkar altı üstüde çıkabilir. Teknik sonuc budur matematikselde 1000 degilde 1024 ve katları şeklinde gider.

Hat değerlerin çok iyi ne zamandan beri bu değerleri alabiliryorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcDestek -- 3 Nisan 2012; 18:09:38 >
  • kendisi olmadıysa bi arayın derim, bazen direk değişmiyor.Söylersiniz durumu onlar müdahele eder.

16 almasa bile 10 un üzerinde birşeyler alır hattın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

kendisi olmadıysa bi arayın derim, bazen direk değişmiyor.Söylersiniz durumu onlar müdahele eder.

cevaplar ıcın cok saol oncelıkle…
    dedıgın gıbı ıkı kere felan aramıştım onlarda kendı bağlı olduğum santralı aramam gerektıgını soyledıler herseferınde ancak santrala ulaşmak ne mumkun açan yok telefonları. mh yı arıcam yıne oyle dıcekler. bu durumda ne desem bılemedım bı onerınız var mı .*
  • quote:

Orijinalden alıntı: nc39

quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

kendisi olmadıysa bi arayın derim, bazen direk değişmiyor.Söylersiniz durumu onlar müdahele eder.

cevaplar ıcın cok saol oncelıkle…
    dedıgın gıbı ıkı kere felan aramıştım onlarda kendı bağlı olduğum santralı aramam gerektıgını soyledıler herseferınde ancak santrala ulaşmak ne mumkun açan yok telefonları. mh yı arıcam yıne oyle dıcekler. bu durumda ne desem bılemedım bı onerınız var mı .*

forumun üstünde ttnet destek var ordan bi yazın onlar sizi arasın olmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.