Merhabalar, evime iki gün önce hizmet sağlandı speedtest sitesinden hız testi yaptığımda sadece Ankara Türknet sunucusunda 900mbps civarındaki değerleri alabiliyorum. Diğer hız testi sitelerindeki sonuçlarım ise 300mbps-500mbps aralığında oluyor bu çok büyük bir hız kaybı. Sebebi acaba ne olabilir? Tüm testler kablolu şekilde yapıldı. Steam vb. platformlarda 20-30mb/sn civarında indirme yapabiliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EQIX -- 26 Ağustos 2022; 10:25:22 > |
türk telekom 1000mbps bağlattım ama hızımı tam alamıyorum
-
-
farklı hız testi sitelerinde hızınızın değişken çıkması normaldir çünkü her sunucu aynı uzaklıkta ve bant genişliğinde değil. steam gibi platformlardan aldığınız değerler gerçekten düşük kullandığınız kablo cat 6 mı?
-
Kullandığım kablo cat6.
-
Aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcısının gelişmiş kısmından Gigabit Lite, power saving gibi özellikleri devredışı bırakın ve hız & ikili kısmını 1.0 Gbps Tam ikili yapıp öyle deneyin.
-
Hala aynı şekilde. 1000mbps hızını sadece türknet sunucusundan alabiliyorum.
-
o halde Türk telekom ile iletişime geçin kontrol etsinler.
-
Tamamdır geçeceğim. Şaka gibi şuan Steamden indirme yaptığımda Ankara sunucusundan 5mb/sn ile indiriyor
-
Hocam hız testinin görselini atabilir misiniz. Bende Gigabit kullanıyorum 940 üstünü göremedim.
-
Test yaptığım 2 farklı serverın sonuçları bu şekilde. Steam vb. platformlarda 300den bile daha düşük veya 300 değerinde indirme sağlayabiliyorum.
-
idm ile drive üzerinden bir indirme yapmayı dener misin?
-
Speedtest üzerinden 940 mbps alıyorsanız sorun yok demektir çoğu internet sağlayıcısı (steam dahil olmak üzere) sitelerine hız limiti koyuyor yani 100 mb/s ile steamdan indirme yapmanız çok olası değil 1000 mbps internet kullanan arkadaşlarımda da böyle 20-30-40 mb/s bandında gidip geliyor indirme hızı endişe etmenize gerek yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Idm ile de denedim yine düşük hız alıyorum aynı şekilde
-
İnsanlar Steamden 70-80mb/s hızında indirme alıyorlar benim ara ara 5 e düşüyor bazen de 20 ye çıkıyor, ben bir sorun olduğunu düşünüyorum Türk Telekom arıza kaydı oluşturdu sorunu ben de merak ediyorum. Belki hat sinyali zayıftır?
-
Siz TürkNet firmasından Türk Telekom'a geçiş mi yaptınız ?
-
Hayır, yeni taşındığım evimde 1000mbps bağlantı sağlanabildiğini gördüm ve Türk Telekom ile anlaştım daha önce başka bir iss ile anlaşmam olmadı.
-
Yaşadığınız sorun sizin cihazlarınızla alakalı değil, bağlı olduğunuz santral veya Türk Telekom'un yönlendirmelerinde bir sorun var. Bazı sunuculara tam hızda erişebiliyorsunuz ama her yere erişemiyorsunuz.
Umarım Türk Telekom sizin hattınızın yönlendirildiği rotayı değiştirir ve sorununuz çözülür
CMD'yi açıp tracert 1.1.1.1 yazıp enter yapar mısınız ? bakalım hangi sunucular üzerinden internete erişiyorsunuz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 26 Ağustos 2022; 12:45:22 > -
Yaptım ama tam olarak hangilerini söylemem gerekiyor? Her yerde ip yazıyor buraya atmaya çekindim.
-
o ip adresleri sizin ip adresleriniz değil, internete erişirken geçtiğiniz ilçe-il-İstanbuldaki sunucuların adresleri. Bu attığım gibi atabilirsiniz sizin için bir tehlikesi yok.
ilk sıradaki benim modemimin yerel adresi 192.168.1.1 yazar sizde mesela, ikinci sıradaki ilçemdeki türk telekom pop noktası, üçüncü sıradaki türknet'e teslim noktası diye falan gidiyor.
-
-
225 mbps internetim bile steam de 15-20 mb/s arası sürekli dalgalanıyor, ama internet download manager ile 27-28 mb/sn ile sabit hızda indirme yapabiliyorum. Haklısınız steam çok fazla limit koyuyor.
Benzer içerikler
- tarife değişikliği ne zaman yapılmalı
- fatura üst sınırı nedir
- hgw modem nedir
- zyxel vmg3312-b10b arayüz şifresi
- türk telekom alt yapı yoksa ne yapılır
- türk telekom e-sim ücretli mi
- türk telekom internet çekmiyor
- statik ip
- wifi hızlandırma
- zyxel modem kurulumu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X