Şimdi Ara

Hava astsubayı olunur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Olur da devlet hukuku gelmezse direkt astsubaylık düşünüyorum. Ama bir yandan da hiyerarşi ve astsubay intiharları kafamı çeliyor.

Not: sadece hamyo düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Astsubaylik +30dan sonra cok rahattir

• Sen hukuk tıp dışındakiler boşuna okuyor diyen değil miydin?

Neyse, kardeşim askerliği sen seçmezsin, sen başvurursun onlar seni seçer. Birkaç yüz kontenjan için binlerce başvuru geliyor o okullara. İsteyince olamıyorsun yani.

• Evet o benim. Eğer tutmazsa hukuk Boşuna okumamak için böyle garanti bir yola gireceğim.oldu ki seçtiler pişman olmamak için sorayım dedim burdakilere

• Babam emekli hava astsubayı. Diğerleri gibi çok fazla ordan oraya gitmiyorsun, iyi şehirlerde görev yapıyorsun. Tabii ki askerlik kolay bir meslek değil ama bir süre sonra çok rahatsın. Okurken ve ilk birkaç sene hiyerarşiden sıkıntı çekersin, rütbeleri takmaya başladıktan sonra sana komutanım çekerler. Babam uçak bakımcıydı, çalışma ortamları güzeldi bir sürü uçak falan.

Bu arada doğuda sadece Diyarbakır'da görev yaptı. Balıkesir ve Eskişehir'de çalıştı onun haricinde. Eskişehir'de 10 sene kaldık. Yani sürekli tayin gibi bi durumun yok. Bence güzel meslek endişe etme derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdng -- 26 Haziran 2015; 23:55:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agir ceza reisi

Evet o benim. Eğer tutmazsa hukuk Boşuna okumamak için böyle garanti bir yola gireceğim.oldu ki seçtiler pişman olmamak için sorayım dedim burdakilere

İngilizcen varsa yurt dışı görevlerine giderek hukukta falan okuyanların yarıdan fazlasından iyi para kazanırsın. Benim babam da astsubay, garanti ve rahat meslek. Son zamanlarda şartlarını bilmiyorum ama subaylığa bile geçebilirsin sonradan.

Şunu da söyleyeyim, babam kesinlikle asker yapmıyor beni, bizim meslekte mutlu adam oranı yüzde 5 değildir oğlum diyor, generaller falan bile mutlu değil, mutlu olan da aptal olan kesim zaten falan diye anlatıyor. İstediğini oku ama asker yapmam diyor.

Düzenleme : yukarıdaki arkadaş yazmış ben de yazayım. Babam istanbulda başlayıp 9 sene kadar çalıştı, sonra 5 sene Diyarbakır, 7 senedir de izmirdeyiz ve seneye emekli oluyor. Diyarbakır diğer illere göre çok güzel (en azından o zaman öyleydi) yani doğu işi de şansa bakıyor. Batmandan izmire gelip vana geri giden arkadaşım da var, ikinci doğu görevi için Malatyaya iki sene önce gidip bu sene geri dönen arkadaşım da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwartevis -- 26 Haziran 2015; 23:58:37 >

• Dostum lisede almancaydım. Mezun olduktan sonra çoğu bildiğimi unuttum. İngilizce hiç görmedik. Onun için yurt dışı işi yaş.

Astsubaylık da sevdigimden değil tabi ki sırf asgari ücretli bir işte çalısmayım diye mecburiyetten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asker olmak mantıklı mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yurt dışına gidenler çok mutlu. Oraya gittiğinde çocuk yapan bile var, çocuğu Avrupa vatandaşı olsun çifte vatandaş olsun diye :) 3 yıl boyunca 2.5 - 3 bin lira maaşın her ay buradakine hesabına yattığını ve hiç dokunmana gerek kalmadığını, aynı şekilde de orada 1.5 - 2 bin euro aldığını düşün. Yani 36 aydan 100 bin lira civarında para hesabında olarak döneceksin buraya ve birden fazla kez de gidebilirsin. Kısaca yurt dışına gitmezsen çok da akıllıca bir iş değil bence. Harp okulunda dene şansını daha iyi. Onun dışında bir sürü bölüm var hukuk olmasa da, ben olsam onlara giderdim, en azından yükselme, kariyer yapma şansın var oralarda. Astsubaylıkta neysen 20 sene sonra da osun.

• Haklısın. En kral astsubaya, asteğmen abi çektirir. Ve ben ilk 50 k ya girmişken astsubaylıgı seçenlerin 300 k da olması da gururuma dokunur. Bunların arasında ne işim var gibilerinden. Olmadı 4 yıllık bir bölüm okurum baktın iş bulamadım. Askerde kalırım teğmen olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: Agir ceza reisi

Haklısın. En kral astsubaya, asteğmen abi çektirir. Ve ben ilk 50 k ya girmişken astsubaylıgı seçenlerin 300 k da olması da gururuma dokunur. Bunların arasında ne işim var gibilerinden. Olmadı 4 yıllık bir bölüm okurum baktın iş bulamadım. Askerde kalırım teğmen olarak

45 yaşında olursun ve 22 yaşında yeni mezun olmuş bebeye komutanım demek zorunda kalırsın :) 50li yaşlarında oğluna komutanım demek zorunda kalan astsubaylar da yok değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.