Şimdi Ara

Hava Trafik Kontrolörü Nasıl Olunur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
13.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neler gerekli hangi üniversite hangi bölüm seçilmeli kaç puan veya kaçıncı sıra ile girilebiliyor bu meslek hakkında bilgisi olan yardıme debilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadTR -- 24 Haziran 2014; 20:27:03 >

• Bulaşılcak bir meslek değil ana maaşın 2500 tl ve aldığın tazminatlariar 350 tlyi buluyor ama çalışma streesi çok fazla bu yüzden tanıdığım bütün kontrolörler pilotluğa geçmeye başladı zaten yılda 11 kişi alıyor anadolu üniversitesi mezun olarak geçiş yapanlarda meslekte çok hor görülüyor eğer 30 yaşında sinir stres yüksek tansiyon sahibi olmak istemiyorsan bulaşma bile ki günümüzde sadece doğudaki hava limanları için alım yapılıyor tayinim çıkar diye unma batıdan birisi doğuya gelmedikten sonra kimse doğudan batıya gelemiyor batıda isende zaten sürekli görevlendirmelerle doğudan kurtulamıyorsun git paşalar gibi polis ol en azından emekli olduğunda maaşın yüksek olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: u.f.u.k_XVI

Bulaşılcak bir meslek değil ana maaşın 2500 tl ve aldığın tazminatlariar 350 tlyi buluyor ama çalışma streesi çok fazla bu yüzden tanıdığım bütün kontrolörler pilotluğa geçmeye başladı zaten yılda 11 kişi alıyor anadolu üniversitesi mezun olarak geçiş yapanlarda meslekte çok hor görülüyor eğer 30 yaşında sinir stres yüksek tansiyon sahibi olmak istemiyorsan bulaşma bile ki günümüzde sadece doğudaki hava limanları için alım yapılıyor tayinim çıkar diye unma batıdan birisi doğuya gelmedikten sonra kimse doğudan batıya gelemiyor batıda isende zaten sürekli görevlendirmelerle doğudan kurtulamıyorsun git paşalar gibi polis ol en azından emekli olduğunda maaşın yüksek olur...

Hocam sen naptın kontrolörler havacılık tazminatından en çok yararlanan kişiler ve senin dediğin maaşın 2-2.5 katını alıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

quote:

Bulaşılcak bir meslek değil ana maaşın 2500 tl ve aldığın tazminatlariar 350 tlyi buluyor ama çalışma streesi çok fazla bu yüzden tanıdığım bütün kontrolörler pilotluğa geçmeye başladı zaten yılda 11 kişi alıyor anadolu üniversitesi mezun olarak geçiş yapanlarda meslekte çok hor görülüyor eğer 30 yaşında sinir stres yüksek tansiyon sahibi olmak istemiyorsan bulaşma bile ki günümüzde sadece doğudaki hava limanları için alım yapılıyor tayinim çıkar diye unma batıdan birisi doğuya gelmedikten sonra kimse doğudan batıya gelemiyor batıda isende zaten sürekli görevlendirmelerle doğudan kurtulamıyorsun git paşalar gibi polis ol en azından emekli olduğunda maaşın yüksek olur...

Hocam sen naptın kontrolörler havacılık tazminatından en çok yararlanan kişiler ve senin dediğin maaşın 2-2.5 katını alıyorlar.

bende acaba internette yanlış mı okudum diye düşünüyordum çünkü 5-7 bin tl olarak yazıyordu ayrıca 3. havalimanı da iş sahası olucak

• metinsemer kullanıcısına yanıt
    tazminatla maaş artıyor doğru diyorsunuz ama ana maaşları düşük emeklilik ikramiyesi ve toplu parası çok düşük.
  • quote:

tazminatla maaş artıyor doğru diyorsunuz ama ana maaşları düşük emeklilik ikramiyesi ve toplu parası çok düşük.

İkramiyesini ve ana maaşını bilemiyorum hocam 6500 tl maaş alıyor esenboğada ki kontrolörler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava trafik kontrolor programinin yuksek lisans programi hangi universitelerde vardi. Bilen arkadas var mi acaba birde bu programdan mezun olan kisi direk devlette ise basliyormu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • metinsemer kullanıcısına yanıt
    ocak ayı maaşları o civarlarda alıyorlar ama zamanla gelir vergisi dilimine takıldıkları için 4800 lere kadar düşüyormuş dün akşam sordum.Birde dhmi özelleşme durumuna göre sonlarının ne olcağı sorusu varmış bu sebeple çoğu para biriktirip pilotaja geçiş yapıyor.
  • quote:

ocak ayı maaşları o civarlarda alıyorlar ama zamanla gelir vergisi dilimine takıldıkları için 4800 lere kadar düşüyormuş dün akşam sordum.Birde dhmi özelleşme durumuna göre sonlarının ne olcağı sorusu varmış bu sebeple çoğu para biriktirip pilotaja geçiş yapıyor.

Evet haklısınız pilotaja geçenler var ancak buranın özelleşmesi mümkün gibi görünmüyor hocam bir Ülkenin bütün hava sahasını özelleştirmesi yüksek oranda gelirinin düşmesi demek. hava sahasının elinde olmaması ise güvenlik bakımından çok yüksek derecede açık vermesi demek. Kontrolörleri çıkartmaları için yerlerine yenileri yetiştirmeleri gerekir ki bu tek bir yerde DHMİ de yetişiyor onlar daha yüksek maaş için geçiyor diye düşünüyorum.

• quote:

Hocam kesinlikle oyle bir sey soz konusu degildir. Pilot olanlarin bir cogu gokyuzu sevdasi yuzunden hava trafigi birakmislardir. Maaslarinda cezbedici etkisi yuksek tabii ki. 6500 tl nerde 9.000-15.000 tl nerde...

• eskişehir anadolu üniversitesi - hava trafik kontrol bölümü puan ygs türlerinde barajı geçmek ve mülakatlarda da elenmemek.. sadece eskişehir var.
  • reonstarz R kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir mülakattan söz ediyorsunuz?Bir de kaç yıllık bir bölüm?
  • Hoppadan almıyolar dil çok önemli var mı sizde ingillzce ?

• Yusuf Saracen kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey yok biliyorum ben hazırlık sınıfı var bu bölümün sadece gerekli puanı geçip özel yetenek sınavında da başarılı olman yeterli.Ama taban puan nedir yetenek sınavına girebilmek için onu bilmiyorum,bilen varsa paylaşsın hayrına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEWAL.

Öyle bir şey yok biliyorum ben hazırlık sınıfı var bu bölümün sadece gerekli puanı geçip özel yetenek sınavında da başarılı olman yeterli.Ama taban puan nedir yetenek sınavına girebilmek için onu bilmiyorum,bilen varsa paylaşsın hayrına.

okul ücreti nekadar acaba 180 puan ile alıyorsa yüklü bir miktar ücreti vardır
  • MadTR kullanıcısına yanıt
    Okul ücreti mi öyle bir şey var mı ya AÜ devlet okulu ne için para alıyor alıyorsa tabi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CobanCC96 -- 23 Mayıs 2014; 23:30:56 >
  • quote:

Okul ücreti mi öyle bir şey var mı ya AÜ devlet okulu ne için para alıyor alıyorsa tabi?

Emin degilim hocam sadece tahmin almiyor olabilirlerde

• quote:

Uçak incek kalkıcak sen bunu kontrol ediyosun rüzgar pist durumu rapor izin vs vs
    dünyada sadece türk pilot olmadığı düşünülürse
    yabancılarla nasıl anlaşacaksın
    sen yabancı bi pilota 3. Sıra sende tur at havada desen anlamaz
    dnt speak turkish pls english derse ne dicen adama ?
    Ayrıca mesleki terimleride öğrenmen gerek
    ama sizin dediğiniz meslek ile benim anlattığım başkaysa orasını bilemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Saracen -- 24 Mayıs 2014; 0:26:15 >
  • Yusuf Saracen kullanıcısına yanıt
    Tamam aynı kapıya çıkıyor kardeş.Dediğin doğru bunun için 1 yıl hazırlık var.Benim bilmediğimse yetenek sınavı ne zaman nerede nasıl başvuruluyor?
  • Yok kardeş herhangi bir ücret.Devlet üniversitesi sonuçta
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.