Şimdi Ara

Şehirler arası otobüslerde araç takip ve denetim sistemi uygulaması başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şehirler arası otobüslerde araç takip ve denetim sistemi uygulaması başladı
    Otobüs kazalarının önlenmesi amacıyla U-ETDS, 2024 yılı itibarıyla zorunlu hale geldi. Yeni sistemle, yolcu otobüslerinde araç içi kameralar yardımıyla aracın hızı, şoförün yorgun araç kullanıp kullanmadığı, emniyet kemerinin takılı olup olmadığı, telefonla konuşup konuşmadığıyla alakalı tüm görüntülerin yanı sıra yolcularla ilgili bilgileri içeren veriler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından adım adım takip edilecek.

Konum bilgisi ve araç içi kameralarla anlık takip

Yeni sistemle otobüslerin konum bilgileri 2 dakika aralıklarla Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ne aktarılacak. Hedeflenen yolcu güvenliği ve otobüslerin karıştığı trafik kazalarının önüne geçebilmek.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu’ndan alınan bilgiye göre, sistem öncelikli olarak İstanbul’da uygulanmaya başlayacak. İstanbul’da 8 bin 500 otobüsün yaklaşık 4 binine takılmış ve yolcu otobüslerinin yüzde 40’ında aktif. 2024’ün bahar aylarına kadar yeni sistemin şehirler arası yolcu otobüslerinin yüzde 80’ine takılması hedefleniyor.

Kaynak:https://www.yenisafak.com/hayat/sehirler-arasi-yolculukta-yeni-donem-basladi-artik-tum-otobuslerde-zorunlu-ulastirma-elektronik-takip-ve-denetim-sistemi-etds-nedir-neler-yapilacak-4591469

• Bunun aslında tırlara ve kamyonlara acil yapılması gerekiyor.. Yüksek hız, yola girmemesi gereken saatte yola girme , uykusuz sürücü , sol şeride girme v.b sorunlar ağırlıklı olarak nakliye sektöründe..

Ayrıca kamyon ve tırlara sağ kör nokta algayıcı sistemde kesinlikle zorunlu olmalı. 21.yy de ve ultrason ile anne karnındaki bebeği görebildiğimiz bir teknolojik çağda biz sizi sağda göremiyoruz ne demek !
  • Bunun aslında tırlara ve kamyonlara acil yapılması gerekiyor.. Yüksek hız, yola girmemesi gereken saatte yola girme , uykusuz sürücü , sol şeride girme v.b sorunlar ağırlıklı olarak nakliye sektöründe..

Ayrıca kamyon ve tırlara sağ kör nokta algayıcı sistemde kesinlikle zorunlu olmalı. 21.yy de ve ultrason ile anne karnındaki bebeği görebildiğimiz bir teknolojik çağda biz sizi sağda göremiyoruz ne demek !

• khanstern kullanıcısına yanıt

kör nokta algılayıcı var bildigim kadarı ile ama opsyon olarak sunuluyordu ful paketlerinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerek otobüs gerek otomobilde opsiyon yada standart güvenlik ekipmanlarında saçma ötvden hatta kdvden muaf olmasının önü açılmalı. Boş paket araçlar yerine güvenlük donanımlı araçlar ülkemizde satılmalı.

• Ne yapar eder bunu da aşarlar. Bizimkiler kurallara uymak için kuralları kendilerine uydurmak için çalışıyor.

• khanstern kullanıcısına yanıt
    Tırlarda takograf sistemi vardır günlük 9 saat sürüş ve her 4 veya 4:30 saat de bir 45 dakika mola zorunluluğu vardır.eger kurallara uyulmadığı taktirde herhangi bir polis çevirmesin de ceza uygulanır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • delirmemek elde değil, madem böyle bir şey yapıyorsunuz tüm ağır vasıtalara yapsana? ticari taksiler kamyonet vs hepsine yap... yemedi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 2 Ocak 2024; 12:20:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tüm bunların bi maliyeti var. Herkes çıkıp şuda olsun bu da olsun demiş. Fakirsiniz , fakir gibi yaşayın. Araç alırken kimse kaç tane yastığı var diye sormuyo.
    Ulan devlet ödeyince cebinizden para çıkmıyor mu sanıyonuz ezikler.

Bunlardan evvel sarayın tuvaletine para harcayın. Bu daha önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 2 Ocak 2024; 13:09:39 >
  • Tako var diyorsun da bizim batı da çoğu zaman kontrol edilmiyor sürücü kartı takmadan giden gelen bir sürü insan var. Doğuda kontrol baya fazla ancak millet ya yedek kart kullanıyor ya da takoyu belli mesafelerde kullanmıyorlar.

• Oturup şöförlerimi izleyecekler, bana pek inandirici gelmedi.
    Kaza olduktan sonra acip izlerler anca.

• UmutCAN41 U kullanıcısına yanıt
    Ağır vasıtalarda takograf olduğunu bildiğinize göre otobüslerde ve tırlarda sürücü kartını değiştirip aynı sürücünün devam ettiğini de biliyorsunuzdur. Lokal sistem hiçbir zaman bulut sistem kadar efektif olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 2 Ocak 2024; 15:1:55 >
  • Valla şu an hazırda bunun bir değişik sistemi var şu an.Geçen Antalyaya tatile gittiğimde denk geldi Şofor sefere 1 buçuk saat geç başladı yani otogrdan geç kalktı Antalyaya varmadan bir bezin istasyonun yanında çekti tam 1 buçuk saat bekledi.Şoförü dövmedikleri kaldı.Adam die dier şöförün sürüş saati gelmedi kimliğini sisteme okutması gerekiyor onunda saati var devlet izin vermiyor bunua 1 saat dangalaklara açıklama yaptı.Zamanında yetişemedi basamadı gaza gece yetişemeyeince yedek şöförün vardiyasına denk geldi onların belli bir saati varmış o saat dışında hareket ederse çevirme ehliyetini şöfor belgesini iptal ediyomuş direk.Bizzat şait oldum ben adamın dediğinden anladım sesimi çıkarmadım.Yani demek istediğim şey bizin insanımız kadar sığır kuralsız kanunlardan bir haber en ufak şeyde sadece ben haklıyım dien bir millet bukadar yoktur.Herşeyde haklılar karşı taraf detaylıca anlatsa izah etse bile haklı zannediyorlar.Bağrıyorlar çağrıyorlar hakaret ediyorlar.Kimse kalkıpta firmanın çağrı merkezine durumi bildirmiyor şofor sanki babalarının çocuğu.Bu toplumda ne yaparsan yap insanlar bok gibi.Bu insanların çalıştığı kurumlarda bok gibi.Yani çözüm değil bunlar çözüm olmuyacak.

• aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Yolcular haklı, firma haksızdır bu durumda vandallığa karşıyım ama madem böyle bir durum var neden sefere veriyorsun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.