Şimdi Ara

Hava Trafik Kontrolörü Nasıl Olunur (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
13.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belli bi başvuru yok ihtiyaç duydukça alıyorlar
    isterseniz tüm havalimanlarının insankaynakları ile iletişime geçiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yusuf Saracen kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani AÜ'nün sitesinde her sene yetenek sınavıyla 15 öğrenci alındığı yazıyor?Geçen sene 19-20 ağustosta da başvurular alınmış hemen ardından matemetik ve yetenek sınavı yapılmış.Ben bu sene ne zaman olacağını soruyorum kardeş.

• quote:

Orijinalden alıntı: HEWAL.

Nasıl yani AÜ'nün sitesinde her sene yetenek sınavıyla 15 öğrenci alındığı yazıyor?Geçen sene 19-20 ağustosta da başvurular alınmış hemen ardından matemetik ve yetenek sınavı yapılmış.Ben bu sene ne zaman olacağını soruyorum kardeş.

Bu bölüm alımı ben iş alımı hakkında yorum yaptım

• quote:

Orijinalden alıntı: vekz

arkadaşlar merhaba.hava trafik kontrolörüyüm ve meslege girmek isteyen arkadaşlara bilgi mahiyetinde bi şeyler yazma gereği duydum.meslege 1)eskişehirden bu işin okulundan mezun olanlar ve 2)herhangi bir lisans programından mezun olup Ankara'da 16 ay boyunca eğitim aldıktan sonra geçiş mümkün oluyor.

ben 2.bölümdeyim.Eğitim çok zorlu ve yorucu olmakla beraber ikinci bir üniversite okurcasına keyid de veriyor.Egitimdeyken bile kurum size ortalama 4.200 tl maaş veriyor ki bu esnada vasfınız Stajyer Hava Trafik Kontrolörü oluyor.

Meslegin avantajları

1)Memur statüsünde olup da bu maaşı alan bir grup yok.

2)Çalışma saatleri(24-48)

3)hem memur olup hem de istediginiz ilde çalışabilmek gibi bir olaganız da var.(bu çok önemli) kurum içi yapılan feast adlı sınav notunuza göre il tercih ediyosunuz.bugun hangi memur istedigi şehirde çalışabiliyor?

neyse konuyu cok dagıtmadan şimdilik sadece meslege giriş şartlarından bahsedeyim.

a)kpss den p3 ten 70 üzeri almak(80 ve üstü garanti olur)

b)kpds yani şimdinin yds sinden en az 70 almak

c)herhangi bir lisans bölümünden mezun olmak

d)26 yaşından gün almamak.

bu şartları saglayan adaylar dhmi nin agustos ayında açılan ilanına başvurur ve kasım gibi kurum içi sınava girer.aralıgın sonunda ise esenboga simülatör binasında egitime başlanır.

eğitimin kötü tarafı;sınavlarda başarısız olanlar 'drop' olur ve memur statüsüne düşürülür.fakat unutmayın ki dhmi de havacılık tazminatından dolayı memur bile 3400 para alır.çok üzülecek bir yanı yoktur fakat kurs esnasında survivordan ugurlarmış gibi arkadaş yollarsınız.100 kişi başladıgıdmız kursu 71 kişi bitirmiştik.soru varsa elimden geldigince cevaplarım.iyi akşamlar

Hocam gunde kac saat calisiyorsunuz kac saat mola hakkiniz var siz. Kurs ile baslamissiniz bu meslege eskisehirden mezun olmak ile kursdan mezun olmanin farki ne yukarda baska biri genellikle dogu da acik oldugundan hep o taraflara gonderiliyormus hava trafik kontrolleri tayin isi kolay mi ozaman ? Her basvurani aliyorlarmi sinav zor mu belli bir bolum sarti var mi

• quote:

Çalışma saatleri şöyle:Bir gün gündüz çalışıp 1 gün tatil yapıyorsunuz.sonrasında gece mesaisi ve 2 gün tatil.Örnekleyeyim;Pzrt:sabah 8 bucukta başlar akşam 8 de çıkarsınız ve salı gece 8 de mesaiye gidersiniz akabinde çarşamba ve perşembe tatil,cuma sabah tekrardan işe gidersiniz.Toplam 6-7 saat çalısırsınız.2 saat çalışıp 2 saat dinlenme hakkınız olur.Gece mesaisi ise biraz farklıdır 8 den 12 ye kadar yine 2 şer saatlik dilimlerle çalışır fakat 12 de bi grup 4 e kadar yatmaya gider,diger grup 4 e kadar çalışır.saat 4 te yatanlar kalkar çalışanlar 8 e kadar yatar ve mesai biter.kabaca anlattım umarım anlaşılmıştır :)

Eskişehirden mezun olanlar bana göre bir takım haksızlıga maruz kalıyorlar.Dhmi in açtıgı son ilana bakarsanız Asistan Hava Trafik Kontrolörleri(okuldan mezun olanlar) için ayrılan limanlar genellikle dogu oluyor.Yani o kontejyanlardan seçim yapabiliyorlar.Okul her sene 10-12 kişi mezun veriyor bildigim kadarıyla.Egitim alacak grup ise Feast sınavına giriyor(4 aşamalı bilgisayar üzerinden yapılan bir sınav:3 boyutlu düşünme,ingilizce,küp ve mantık tarzında bi sınav) bu sınav neticesinde tercihleri sıralıyorsunuz.Bu tercihler açılan ilanda belirtilen yerler olabiliyor.Bizim girdgimiz dönem Esenboga,Antalya yoktu mesela.İlana göre degişiyor.Kurumda tayin işleri çok zor.Eş durumundan bile yıllarca tayin bekleyen insanlar oluyor.Ama girdiginiz limandan gönderilme gibi bi durum söz konusu degil.

her basvuranı alıyorlar mı?sorusuna;evet belirtilen şartlar saglandıgı sürece her başvuran sınava çagrılır.Başka sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Sınav zormu peki ayrıca eğitimi tamamlayamayanlar başka yerlerde çalışabiliyor demiştiniz herkes için geçerli mi bu diğelim eğitim den kaldık başka iş bölümüne mi gönderiyorlar yoksa doğru eve mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadTR -- 19 Haziran 2014; 2:22:27 >

• Hocam çok güzel açıklamışsın benim de belirtmek istediğim bir kaç şey var. Smart binasını açmayı başarırlarsa İstanbul ve İzmir de ki kontrolörler Ankara'da toplanacak ve tek yerden trafik kontrol edilecek. Sanırım diğer iller de bulunan kontrolörler sadece yaklaşma da yardımcı olacak pilotlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinsemer -- 24 Haziran 2014; 16:15:33 >
  • Egitim'de başarısız olursanız,kuruma girerken feast sınavı puanınızla tercih ettiginiz ilin memur kadrosuna geçersiniz.Yani işsiz kalmazsınız.Bugun dhmi'de memur olarak çalışan arkadaşlar ortalama 3.300 maaş alırlar.
  • quote:

Egitim'de başarısız olursanız,kuruma girerken feast sınavı puanınızla tercih ettiginiz ilin memur kadrosuna geçersiniz.Yani işsiz kalmazsınız.Bugun dhmi'de memur olarak çalışan arkadaşlar ortalama 3.300 maaş alırlar.

Kurumiçi sınav zor mu hocam ne soruyorlar mantık ağırlıklı sorular mı yoksa matematik geometri sorularımı
  • quote:

Egitim'de başarısız olursanız,kuruma girerken feast sınavı puanınızla tercih ettiginiz ilin memur kadrosuna geçersiniz.Yani işsiz kalmazsınız.Bugun dhmi'de memur olarak çalışan arkadaşlar ortalama 3.300 maaş alırlar.

uçak bileti ararken aklıma geldi indirimli uçak bileti alabiliyormusunuz aynı pilotlar gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadTR -- 21 Temmuz 2014; 4:04:18 >
  • Öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum. Benim birkaç sorum var onları size sormak istiyorum. Cevaplarsanız çok memnun olurum.

1- Ben mühendislik okuyorum ve seneye okulum bitecek. Tek yıllar mühendisler Kpss'ye giremiyor(daha doğrusu ataması olmuyor) bilindiği gibi fakat hava trafik kontronörlüğü için Kpss'ye tek yıllarda girebiliyormuyuz?

2- Hava trafik kontronörlüğü alımı her yıl yapılıyor mu? (İhtiyaç doğrultusunda alım yapıyorlardır tabiki ama asıl sormak istediğim istihdam sağlanabilir mi?

3- Normal memuriyette ki gibi eş durumundan dolayı yer değiştirme yapılıyor mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

• quote:

memur olarak derken mesela apron'da çalışmak gibi mi ? ne tür pozisyonlarda görev alıyorlar ? bir de kpss -a puanı mı b puanı mı istiyorlar ? (her sene mi giriş var yoksa 2 senede 1 mi ? )

bir de siz çalışırken bir yandan da yükseklisans yapabilme gibi bir izniniz var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dharma*** -- 17 Ağustos 2014; 0:56:38 >
  • Çok kafa yoran bi iş maaşı iyi
  • 40 yılın başı bir hava trafik kontrolörü bulduk oda 2 aydır foruma girmiyor
  • ben devam edeyim hocam buyrun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dharma***

quote:

memur olarak derken mesela apron'da çalışmak gibi mi ? ne tür pozisyonlarda görev alıyorlar ? bir de kpss -a puanı mı b puanı mı istiyorlar ? (her sene mi giriş var yoksa 2 senede 1 mi ? )

bir de siz çalışırken bir yandan da yükseklisans yapabilme gibi bir izniniz var mı ?

Apron değil hocam kulede veya yaklaşma/yol kontrol ofisinde çalışıyorsunuz. kpss p3 puanıyla başvuruluyor yani hersene alım oluyor. Başka bir ilde yüksek lisanas yapabilmek için tayin yaptırmanız lazım buda dayınız yoksa biraz zor ama çalıştığınız ilde sıkıntı olmaz...

• http://www.dhmi.gov.tr/haberler.aspx?HaberID=2223&yl=-1#.VBKYJPl_uFU
    bu arada bu seneki alım başvurusu

bide şu linkten küçük bir tanıtım izleyebilirsiniz
    http://www.youtube.com/watch?v=0dgakKE56lM
  • quote:

Orijinalden alıntı: zkurtulmus

ben devam edeyim hocam buyrun...

Eskisehirden universite ilemi meslege basladiniz yoksa dhmi kursu ile mi sizce hangisi daha avatajli? Yukaridaki diger meslektaşıniz dhmi ile daha avantajli olduğunu soylemisti ama sizinde goruslerinizi merak ediyorum

• Ben eskişehir mezunuyum 4 sene sadece bu meslek üzerine okudum haliyle 16 aylık kurs yerine bölümünü okumanın bi avantajı var, ayrıca okuldan mezun olanlar şu an atama esnasında yabancı dil sınavı şartıyla karşılaşmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zkurtulmus

Ben eskişehir mezunuyum 4 sene sadece bu meslek üzerine okudum haliyle 16 aylık kurs yerine bölümünü okumanın bi avantajı var, ayrıca okuldan mezun olanlar şu an atama esnasında yabancı dil sınavı şartıyla karşılaşmıyor.

avantajları nedir eskişehirde mezun olmanın diğer meslektaşınız dhmi ile kursda başarılı oldğunuz da gideceğiniz yeri kendinizin seçtiğini eskişehirden mezun olanlar ise seçemediğini söyledi siz hangi havalimanındasınız şuan hangi puan türü ile alım oluyorum üniversiteye
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.