arkadaşlar arabam 1.3 getz 85bg hava filitresi takmak istiyorum önerileriniz neler fazla uçuk olmasın. trafikte gördüm birtane çok hoşuma gitti adamı durduramadım bastı gitti sesi çok güzeldi. bide arkadaşımın arakadaşının arabasında varmış sesi benim duyduğum sesin aynısıymış bu arabalar getz 1.3 idi. benim arabama göre hava filiteri önerilerinizi bekliyorum
hava filtresinde en ii ses kingdragon verir :) pipercross ve k&n de ii tabi ama bunlar biraz pahalı.
Sen ucuz ve sesli bişe istiosan YED al yerli malı.Seside baya cıkar boort boort die :D
Tabe aldıktan sonra motordan sıcak hava lamayacak sekilde taktır.Yane yalıtımlı borularla fln tampona yada far arkasına uzatsınlar daha ii ses verir ve aracın performanısını coz az da olsa arttır :) sıcak hava alırsa performans kaybı olur...
bulabilirsen king dragon al çünkü biz bursaya kadar heryeri aradık adamlar yok dediler bulamazsan da KN al o da kalitelidir
BOŞA PARA HARCAMA
Bencede boşa para harcama...Nedeni de; durduk yere akışmetreyi kandırıp daha fazla hava geçmesi neticesinde daha fazla yakıt atmaktan başka işe yaramaması 1.3lt motorda.
Ha, yok güçlü ve iyi nefes alması gereken motorda elbette ses için değil zaruriyetten performans için koyuluyor.
Ses için alacaksan hiç alma. yazık yaktığın benzine verdiğin filtre parasına. performans tipi eksoz ve headers yaptır bari de hem ses çıksın hemde gidişin düzelsin.
Saygılar.
bende K&N var Süper Ses Veriyor Bide Kit Yaptirdim Ön Izgaralığa Cektirdim Daha İyi Oldu :)
quote:
Orjinalden alıntı: kul_emre
arkadaşlar arabam 1.3 getz 85bg hava filitresi takmak istiyorum önerileriniz neler fazla uçuk olmasın. trafikte gördüm birtane çok hoşuma gitti adamı durduramadım bastı gitti sesi çok güzeldi. bide arkadaşımın arakadaşının arabasında varmış sesi benim duyduğum sesin aynısıymış bu arabalar getz 1.3 idi. benim arabama göre hava filiteri önerilerinizi bekliyorum
Uçuk bişey istemiyosan ve sadece ses istiyosan yed veya jsv nin 100 m3 lüğü işini görür soğuk hava alacak şekilde konuşlandır yeter............
yosunkaya kardeş performans için hangi markayı önerirsin ve yakıt tüketimi nasıl değişir
quote:
Orjinalden alıntı: yosunkaya
Bencede boşa para harcama...Nedeni de; durduk yere akışmetreyi kandırıp daha fazla hava geçmesi neticesinde daha fazla yakıt atmaktan başka işe yaramaması 1.3lt motorda.
Ha, yok güçlü ve iyi nefes alması gereken motorda elbette ses için değil zaruriyetten performans için koyuluyor.
Ses için alacaksan hiç alma. yazık yaktığın benzine verdiğin filtre parasına. performans tipi eksoz ve headers yaptır bari de hem ses çıksın hemde gidişin düzelsin.
Saygılar.
beyler peki performans için hangi markayı önerirsiniz ve buna karşın yakıt tüketiminde nasıl bir değişme olur arabanın gücünde bir değişikli olur mu
valla biz 1.2 16v palio'ya yed taktık hiçbir sorun çıkmadı ayrıca tok ve güzel bi ses çıkardı.
Dusuk devirlerde ses vermez.Sesi 3000 devir ve ustu gibi duymaya baslarsın.Tabi ses duyiim die basarsan gaza fazla yakar ama normal kullanırsan eskisinden bir miktar daha az yaktıgı soyleniyor
emre dostum, Daha evvelde bahsettiğim gibi senin aracında performansta değişiklik olacağını sanmıyorum.Sadece emme sesi seni gaza getirecek ve daha fazla pedala basıp o sesi duymak için benzin yakıp duracaksın.Performans için, gerçekten aracının iyi nefes alabildiği gibi verebilmesi de gerekiyor. Elbette stratosferik(atmosferik) motorlarda geri basınç denilen olayın eksozda sağlanabilmesi şartıyla.
Yani demem odur ki, sen aracından performans almak için çabalama, hyundai o aracı performas için değil ekonomi için tasarlamıştır. Bu günlerde değişik tarz da motorlardan değişik miktarda güçler çıkmakta ama dikkat edersen bu motorlar hemen efsane oluyorlar. Tiponun 2.0 16v motoru hondanın B16a2 kodlu 1600cc motoru ve pejonun 306gti da kullandığı 2000cc motoru gibi. Diğer markalarında vardır tabii benim yazmadığım, bunlar bu işten anlayan kişiler tarafından incelenir ve efsane olacak motorlar katagorisine sokulur. Makineler gerçekten rijittir, sağlamdır kolay kırılmaz falan.
Benim sana tavsiyem spor olarak bu aracı kullanmak istiyorsan emme ve eksoz sisteminde düzgün bir yeniden yapılandırmadır. sonra ekzantirik beyin ve ateşleme gibi dosya kabarır gider.Bu bitince bu gücü yere atarmak ve iyi durmak gerekir, aracının yüksek olmaması falan gerekir.Ayrıntıya gerek yok kısaca yazayım dedim.
Önemli olan ne istediğini bilmek yada ne alırken ne kaybettiğini hesaba katabilmektir dostum.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Saygılarımla.
quote:
Orjinalden alıntı: Fiatci
quote:
Uçuk bişey istemiyosan ve sadece ses istiyosan yed veya jsv nin 100 m3 lüğü işini görür soğuk hava alacak şekilde konuşlandır yeter............
seninde soyledıgın gıbı jsv çok ii ses verıyo
quote:
Orjinalden alıntı: Bmw_m3
quote:
Orjinalden alıntı: Fiatci
quote:
seninde soyledıgın gıbı jsv çok ii ses verıyo
Aslında sesin kalitesi markayla değişmiyo.........önemli olan filtrenin geçirgenliği ve malzemesinin kalınlığı.... mesela 1600 cc ye kadar olan otomobillere ses için 100 m3 lük taksan çok güzel ses alıyosun 200 lükte ise ses biraz daha toklaşıyo ve cızırtı sesi üste çekiliyo.....yani sesi bu şekilde ayarlayabilirsin.Filtrede önemli olan markası değil bence....... toz geçirgenliği az olsun alev rezistanlı olsun ve kullanışına göre 5-10 binde bi sök temizle yağla her filtre aynıdır...........fakat dediğim gibi toz geçirgenliğine dikkat edin....yoksa 10 ytl yede filtre var ve sanki çarşaf kumaşı gibi baktımı arkasını görüyosun......bu tarz filtrede almıycaksın..... tavsiyem dediğim gibi ya yed ya jsv.......
K/N derim.ama taktıktan sonra araban fazla yakacak çünkü sesi dinlemek için fazla gaza basacaksınn.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme