neden intihar olsun kardeş! Ben 2003 yılında o zamanın puanıyla 337 ile girdim oraya orası bambaşka bir yer ve emin ol ki gerçekten istemiyorsan zaten kendin bırakacaksın çünkü insanın tüm sabır noktalarını zorluyorlar.fiziksel zihinsel ve ruhsal yönden bütün limitlerini darmadağın ediyorlar bu yüzden sen gir zaten ne kadar isteyip istemediğini seçim aşamalarında anlayacaksın.ben mesela orada tam dört yıl okuduktan sonra son sınıfta burnumda oluşan bir kist yüzünden ki uçuştaa burnumdan kan boşaldı,o sevdadan o kartal yuvasından ayrılmak zorunda kaldım hem de mezuniyetime aylar kala...ha şimdi ki aklın olsa gidermiydin de:bin kere gelsem dünyaya yine giderdim yine giderdim.çoğu devrem pilot oldu hatta pilotajı bitirip filolarda uçuyorlar.kimisi f 16,kimi f 4,kimi f 5,kimi kargo tanker uçaklarıyla ne zaman gökyüzünü sese boğsalar olduğum yerden selam veriyorum onlara ki üzerinden 4 koca yıl geçti hala gözlerim yaşarır süzülür yaş yanaklarımdan.Bazen uyanırım gece orda hissederim kendimi,dolabımda üniformamı ararım ama hayat işte neyse eğer gerçekten istiyorsan deneyeceksin.yoksa zaten istemiyorsun demektir ki ben yalnız başıma gittim otobüsle...ist.haremde inip oraya nasıl giderim diye sorduğumda otogarda sen hiç gitme zaten giremessin demişlerdi:)neyse dene sen şansını şimdiden tereddüt edersen gecenin bir yarısı yatağından fırlayıp eğitim sahasına sürüldüğünde nasıl dayanacaksın buna?ha bir de oranın adı akademi değil hava harp okulu...
HKK'da yerdeki görevlerde devam edemezmiydiniz ? Şuan ne okuyorsunuz ?
quote:
Orijinalden alıntı: 35turka
quote:
Orijinalden alıntı: bmckonyalıbmc
neden intihar olsun kardeş! Ben 2003 yılında o zamanın puanıyla 337 ile girdim oraya orası bambaşka bir yer ve emin ol ki gerçekten istemiyorsan zaten kendin bırakacaksın çünkü insanın tüm sabır noktalarını zorluyorlar.fiziksel zihinsel ve ruhsal yönden bütün limitlerini darmadağın ediyorlar bu yüzden sen gir zaten ne kadar isteyip istemediğini seçim aşamalarında anlayacaksın.ben mesela orada tam dört yıl okuduktan sonra son sınıfta burnumda oluşan bir kist yüzünden ki uçuştaa burnumdan kan boşaldı,o sevdadan o kartal yuvasından ayrılmak zorunda kaldım hem de mezuniyetime aylar kala...ha şimdi ki aklın olsa gidermiydin de:bin kere gelsem dünyaya yine giderdim yine giderdim.çoğu devrem pilot oldu hatta pilotajı bitirip filolarda uçuyorlar.kimisi f 16,kimi f 4,kimi f 5,kimi kargo tanker uçaklarıyla ne zaman gökyüzünü sese boğsalar olduğum yerden selam veriyorum onlara ki üzerinden 4 koca yıl geçti hala gözlerim yaşarır süzülür yaş yanaklarımdan.Bazen uyanırım gece orda hissederim kendimi,dolabımda üniformamı ararım ama hayat işte neyse eğer gerçekten istiyorsan deneyeceksin.yoksa zaten istemiyorsun demektir ki ben yalnız başıma gittim otobüsle...ist.haremde inip oraya nasıl giderim diye sorduğumda otogarda sen hiç gitme zaten giremessin demişlerdi:)neyse dene sen şansını şimdiden tereddüt edersen gecenin bir yarısı yatağından fırlayıp eğitim sahasına sürüldüğünde nasıl dayanacaksın buna?ha bir de oranın adı akademi değil hava harp okulu...
sıkıntılı olacaktı yer hizmeti bir de rahatsızlık ciddiydi.şimdi elektrik elektronik müh.okuyorum...
quote:
quote:
quote:
sıkıntılı olacaktı yer hizmeti bir de rahatsızlık ciddiydi.şimdi elektrik elektronik müh.okuyorum...
Anladım. Herşeyde bir hayırdır vardır. Okuduğun bölümde gayet iyi.
quote:
quote:
quote:
quote:
Anladım. Herşeyde bir hayırdır vardır. Okuduğun bölümde gayet iyi.
Alıntıları Göster
haliisim canım devrem benim... sıkma canını herşeyde vardır hayır.umarım hayat senin için güzeldir hala..girmek isteyen arkadaşa son tavsiyem ise nasipten öteye yol yok kardeş... nasipte yoksa allemi cihan gelse bile olamazsın
quote:
Orijinalden alıntı: The_Turq
haliisim canım devrem benim... sıkma canını herşeyde vardır hayır.umarım hayat senin için güzeldir hala..girmek isteyen arkadaşa son tavsiyem ise nasipten öteye yol yok kardeş... nasipte yoksa allemi cihan gelse bile olamazsın
Alıntıları Göster
Önün açık git okuyup para kazanmaya bak,ya da intihar et!
quote:
Orijinalden alıntı: eraysgt
Alıntıları Göster
Maddi durumun iyimiş zaten , hayallerinin peşinden git , fazla para kazanmak istersen isede yerde bi iş kurursun maddi durumda iyimiş zaten ne olsa havada herkez eşit. :)
4. Yıl sonunda eğer pilotaj izni verilmez ise öğrencinin durumu ne oluyor ?
quote:
Orijinalden alıntı: ` quaD.
4. Yıl sonunda eğer pilotaj izni verilmez ise öğrencinin durumu ne oluyor ?
yer hizmetleri
quote:
Orijinalden alıntı: vector x-31
yer hizmetleri
Alıntıları Göster
Hava Harp Akademisine kabul edilmek bir insanın hayatında ulaşabilceği en üst mertebedir bu tabi benim görüşüm
quote:
Orijinalden alıntı: vector x-31
Hava Harp Akademisine kabul edilmek bir insanın hayatında ulaşabilceği en üst mertebedir bu tabi benim görüşüm
Alıntıları Göster
Bencede git eğer sağlık sorununda yoksa bende lanet olası gözlük çıktı kendimi bildim bileli subay olmak istiyordum olamadım.Ne kadar olamayacağımıda bilsem seninde dediğin gibi bir jet sesi bile içimi tuhaf bir his kaplıyor. Artık askeriye umudumda kalmadı acaba sivil pilot olma şansım var mı ?
quote:
orum .Ne kadar paracı insanlarız tamam para önemlide , hayallerimizle para kazanmak varken sevmediğimiz bir mesleği çekmeye ne gerek var bu yoruma katılmıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: ReservoirDogs
quote:
orum .Ne kadar paracı insanlarız tamam para önemlide , hayallerimizle para kazanmak varken sevmediğimiz bir mesleği çekmeye ne gerek var bu yoruma katılmıyorum.
Saygı duyarım
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-BC2C81530
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
arkadaşlar ben 9.sınıfa gidiyorum fen ağırlıklı derslerim çok iyi bilgisayar mühendisi olma planlarım vardı ama biraz araştırdıktan sonra Türkiye'de mühendislik intihardan başka bir şey değilmiş...bunu öğrendim....Artık Hava Harp akademisine gitmeyi istiyorum....Fizik bilgim çok iyi diğer derslerime nazaran....hiç bir sağlık sorunum yok....ve ayrıca askeri disiplini çok severim...ama çok ders çalışmaktan gözlerim bozulabilir...sizce Hava Harp akademisi nasıl biryer sınavları zormu....bilen,giden arkadaşlar bana yardım etsinler lütfen...
quote:
Orijinalden alıntı: _NorthWestern_
arkadaşlar ben 9.sınıfa gidiyorum fen ağırlıklı derslerim çok iyi bilgisayar mühendisi olma planlarım vardı ama biraz araştırdıktan sonra Türkiye'de mühendislik intihardan başka bir şey değilmiş...bunu öğrendim....Artık Hava Harp akademisine gitmeyi istiyorum....Fizik bilgim çok iyi diğer derslerime nazaran....hiç bir sağlık sorunum yok....ve ayrıca askeri disiplini çok severim...ama çok ders çalışmaktan gözlerim bozulabilir...sizce Hava Harp akademisi nasıl biryer sınavları zormu....bilen,giden arkadaşlar bana yardım etsinler lütfen...
Alıntıları Göster
Hava harp iyidir. Git gözün arkada kalmasın.
quote:
Orijinalden alıntı: sanctum22
Hava harp iyidir. Git gözün arkada kalmasın.
Alıntıları Göster
Merhaba abilerim.Ara sıra forumu takip ediyodum ama üyeliğim yoktu taki bu konuyu görene kadar soru sormak için üyelik aldım. 15 yaşına giricem 2 ay sonra.Bende zor bir karar aşamasından geçiyorum.8. sınıf bitti sayılır.Işıklar askeri Hava lisesine girmek için ALS ye girdim fakat pek iyi geçtiğini söyliyemem sayısaldan dolayı.11-12 yaşımdan beri havacılıkla yakından ilgileniyorum belki yalan gibi gelebilir size ama herşekilde kanıtlarım yani :) Müthiş uçuş duygumu tatmin etmek için 2 yıl boyunca Sanal Havayollarında ve simulatorlerde pilotluk yaptım.(haladaha yapıyorum)Yaşıtlarıma göre kat kat daha bilgiliyim diyebilirim.Elimden geldiğince etkinliklere katılmaya çalışıyorum Realde olsun Sanal ortamda olsun.Gerçek pilotlarla bayağı konuşmuşluğum ve kokpite girmişliğim var.Neyse sınav pek iyi değildi zaten daha ergenlik döneminde olduğumdan Askeri lise insanda psikolojik rahatsızlıklar yaşayabileceğimden dolayı girme taraftarı da değilim ama girebilirsem ne ala isterim.Hem sınava son 1 ay kala hazırlanmaya başladım diyebilirim biraz ani oldu askeriye kararı bayağı araştırdım ama Hava harp okuluna mutlaka girmek istiyorum.Şimdiden yolumu çizip kendi planlarımı oluşturmak istiyorum ki başarılı bir aday olayım.Gerçekten şu yaz tatilinde gereken kararı vermem gerekiyor 4 yıl boyunca çok sıkı hazırlanıcam Hava harp okuluna; Fiziki olarak,Dersler konusunda ve sağlık konusunda güzel bir taramadan geçip olaki bir problemi erken çözebilmeyi umuyorum.O yüzden tüm lise yaşamımı buraya yönlendiricem ve bu konuda en büyük katkıyı büyüklerin deneyimlerinden ve HHO da okuyan,ayrılan,pilot olan kişilerle birebir konuşmak istiyorum.Sizce Hava Harp okuluna girmelimiyim? Normalde bu herkeze göre değişir ama çok çok aşırı olmamak sartıyla disiplin severim yaşıtlarım gibi pek davranmam daha soğuk kanlıyımdır ama atılganımdırda.Zaten ucunda pilotluk olursa yani bana deselerki kesinlikle pilot olacaksın diye 1000 tane kırbaç yemeye razıyım yani (( o şekilde açıklıyabildim hevesimi :D)) .
Herkeze çok zor,yapamazsın,bunalıma girersin,gençliğin yanar vs gibi birsürü şey söylüyolar nekadar istesemde bunları da düşünmem gerekiyo.Ya çok iyi hazırlanıp başarılı olarak girmem gerekiyo yada hiç girmemem gerek sağlık konusunda allah göstermesin bir sorun olmadığı sürece(uçuşa elverişli olduğum sürece) her şekilde girerim hemde en yüksek puanla full çekerim ki kararımı nekadar çabuk verirsem okadar iyi olur benim için. Çok yazdım kusura bakmayın ama son kez toparlamak istiyorum.
- Bu yaz karar verip planlı bir şekilde Asker adayı olma konusunda en üst seviyede çalışmak istiyorum. - Pilot olmak çok zor deniliyo fakat şimdiden hazırlanmaya başlayıp çok yüksek derecede puan alabilirsem girme ihtimalim artarmı? (çünkü torpilli girenlerde var vs) - Her yaz dil ve sayısal kurslara katılıcam ( hem lise hemde HHO na girebilirsem dilim ve en önemlisi sayısal zorluğu hafifletmiş olurum) - Düzenli olarak Yüzme yapıyorum spor konusunu büyük ihtimalle geçerim. - Sözlü mülakatlarda rahatlık ve etkili konuşma için diksiyon yada başka etkili konuşma yollarını öğrenebileceğim programlara katılmayı düşünüyorum. Tek sorun Sağlık Sağlığımın kesin olarak iyi olacağını bilsem bu üsttekilerin hepsini mükemmel derece geliştiririm ama okadar çalışmadan sonra ideallerime sağlık yüzünden kavusamama var.Sağlık konusunda Check up veya tümden kontroller yaptırsam yılda 1 kere filan uçuşa elverişlilik konusunda nekadar fikir verir?Birde Solotürk F16 pilotu Murat Keles ve Akrobasi pilotu Ali ismet öztürk ile konuşma fırsatım oldu onlarla uçuşta karşılaşılan zorlukları azaltmak adına taktikler almak istiyorum( G kuvveti konusunda vücudu güçlendirmek vs.)
Çok uzun bir yazı oldu ama daha anlatılcak onca sey var okuyupta yorum yapan herkeze çok çok teşekkürler kimbilir belki fikirleriniz sayesinde gelecekte sizi koruyan kahraman pilotlardan olurum. :)
Birincisi "Hava Harp Akademisi" ile "Hava Harp Okulu" farklıdır.
Ayrıca sadece çok çok çok iyi araştırmanızı tavsiye ederim...
quote:
Orijinalden alıntı: sayaras
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
arkadaşlar dişte dolgu vs. olunca hava harp'a almıyorlar diye biliyorum...doğrumudur..
quote:
Orijinalden alıntı: sayaras
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
aaa gençler bir fikrim var neden ''HAVA HARP TUTKUNLARI VE MERAKLILARI''diye bir konu açmıyoruz...biz bize gayet işi götürürüz...imzamızda bu olur
quote:
Orijinalden alıntı: _NorthWestern_
aaa gençler bir fikrim var neden ''HAVA HARP TUTKUNLARI VE MERAKLILARI''diye bir konu açmıyoruz...biz bize gayet işi götürürüz...imzamızda bu olur
Alıntıları Göster
selamın aleyküm şimdi havada başarılı olamazsan okulda aldığın mühendislik eğitimleriyle karada olmak yerine mesela inşaat mühendisi felan olabilirmiyiz?
beyler benn als ye kayt yaptrdm havaclk icin 75 diploma puani istiyorlarms benmki 68 -70 arasi sinavda baraj puanini gecersem isisklar lisesinw gitmem icin sorun olurmu ?