Şimdi Ara

hava harp akademisine gitmek intiharmi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
28.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Size tek tavsiyem askeri lise olsun harp okulu olsun okuyan veya okumuş birileriyle okuşmadan aklınızdaki soruları onlara sormadan bulaşmayın derim.Çevrenizdekiler size oraları övebilir yada tam tersine yerebilirler fakat askeriyede okumak sizin kişiliğinizle ilgilidir.Sonra benim gibi üniverste sınav öncesi düşünmeye başlayıp "ahaaa ben pilot olacam oğlum." deyip şans eseri gidersiniz elemeleri geçer T-41 eğitim uçağını bile kullanır hatta daha da gaza gelirsiniz sonra intibak başlar ve o toz pembe olan perde birden iner ve askerlik başlar,tabi kişiliğinize göre ya bırakırsınız ya da devam edersiniz.

Savaş pilotu olmazk güzeldir ancak askeri okullar ve askerlik onun filmlerde görüldüğü gibi değildir unutmayın..Bu nedenle ilişkisi olmuş insanlarla konuşmanızda büyük yarar var.

Küçüklerime bir abi tavsiyesi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Benim maddi durumum iyi, ygs-lys sinavindan gecen yil ham 360puan aldim hicbir universiteye gitmedim, bu yil 440ham alma hedefim var, bu puanla basvurmaya herkes intihar diyiyor.
    Cevremin tepkileri, maddi durumun iyi asker olup ne yapican, o kadar puani alip odtuye gitmek varken askeriyeye gidilmez vs. Ben gecen sene yanlislikla isaretlemedigimden gidemedim ama bu yil olursa gitmeyi dusunuyorum, hicbir saglik problemim yok. Bide okula lux arabayla gidersen, sana zorluk cikarirlar vs dediler, oraya giden ogrenciler orta kesim ailelerin cocuklari, 350puan ustu aday gitmez diye gozumu korkutuyorlar ama ben sadece havadayken huzur buluyorum

sonuç nedir dostum şuan nerede okuyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

hocam uçmak benim için bir tutku, nasıl diyiyim bir kadına tercih ederim o adranalini, aşk gibi bişi bu ama gidipte pilot olamazsam ne olucam onu bilmiyorum, ben pilot olamazsam özel birliklerde olmak isterim, millet hayatının içine ediceksin diyiyor ama ben zevk alamıyorum böyle yaşamaktan, ne zaman bi ucağın iniş kalkışını yaşasam veya lunaparklarda 40metrelik oyuncaklarda takla atsam ahanda yaşam mutluluk bu diyiyorum, aklımda hiç asker yoktu çünkü asker olmak için sebebim yoktu, hep pilotluk aklımdaydı ama sadece aklımdaydı, büyüdükçe o aklımdaki şey bambaşka bişeye dönüştü, aileme bassetmiyorum ama hep savaş jetiyle uçma hayalim, havada olmak ayrı bi duygu, uçaklı oyunlarda bile uçak sürerken kendimden geçip başka dünyada oluyorum, tarif edilemez bir duygu ama işte pilot olamazsam ne olucam korkusuda çok aklımı kurcalıyor

O jetle uçmak kimseye nasip olmaz. Bence hayalllerini gerçekleştirmeye bak. Uç havalarda. O jeti kullanmak ayrı bir zevk. Bende yamaç paraşütü pilotu olmak ıstıyorum. Diyabet olmasam uçak pilotluğuda seçerdim.

• Şu hayatta uçmak kadar güzel bir şey var mı hocam ? Başkalarının dediğini boş ver. Uç uçabildiğin kadar hayatını yaşa. Benim ailem hava harp okuluna izin vermedi. Senin ailen engellemiyorsa kimse tutamaz seni

@Manyetizma'nın yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Bir jet uçağını iniş-kalkış yaparken, ama özellikle manevra yaparken görünce tüylerim diken diken oluyor, sanki beynim dönüyor o an. Ne zaman jet sesi duysam pencereye doğru depar atıyorum. Sabahın 6 sında duymuştum sesi yine kalktım hiç unutmam. Sırf o dev makineyi görebilmek için. Dünyanın en güzel kadını mı yoksa jet uçak mı deseler inan ki jet uçak derim. O motor sesi, o hız, o manevralar ... Bu aşkın tarifi yok hocam. Sen kendi hayatını yaşayacaksın. Ne istiyorsan onu oku. Başkalarının dediğini dinlersen sen kaybedersin ve hayatını başkası yönlendirmiş olur bunu unutma
  • sayaras kullanıcısına yanıt
    Arkadaş senin akraban neymiş ya.Bu kadar sürede bunları nasıl yaptın.Yok Almanyada okumuş.Yok Mercedes te çalışmış.Yok pilotluk yapmış.Doğru olabilir.Yalan demiyorum.Bir ülkede özellikle Ana dilinin olmadığı bir yerde eğitim veya çalışmak başlı başına şanstır.Almanca veya ingilizce öyle bir kaç yılda olacak şey değil.Her neyse bazıları şanslıdır.Burslu okurur veya başka yoldan bir yere sıçrar.2004 veya 2005 te üniversiteye giriyor.Almanyaya gidiyor .Mühendis oluyor vs.Anca piyasada makina müh olarak çalışması 2010-11 i bulur.Hadi orda çalıştı çıktı.THY girdi 2 yıl orada oku.2014 ü bulur.Daha 25000 lirayı anca 6 yıl sonra kaptan olunca görür.
    Hovarda olana gelince 100000 dolara pilot olana gelince vay Türkiyenin haline .Bu tiplerden çok var.Para faktörü doğru.Hiç haketmeyenler parasına güvenip oluyor birde devletin sayesinde olan asker kökenleri unutma.Onların çoğuda sivile kapak atma derdinde.İnan Jet pilotluğu öyle abartılacak zorluğu yok.Ne adamlar pilot bilsen şaşarsın.Tanıdığmdan biliyorum.İçlerinde adam gibi adam çok azdır

• ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Zaten bu mesleği kendilerinden başka kimselerin yapamayacağını söylerler.Sanki hint kumaşları.Aslında her şey şansa kalmış.Sanki bunlar özel yaratılmışlar.Geçin bunları.O eğitimlere harcanan paralar,bunlara sağlanan imkanları hayal edemezsin
  • @Manyetizma

Durum nedir hocam?
  • Bu iş tutkudur yaşam tarzıdır eğer gerçekten istiyorsan hayalinse zaten parasına bakma aç kalmazsın kaliteli yaşarsın.

edit:Hortlatmışım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yener44 -- 18 Şubat 2016; 21:10:14 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.