Şimdi Ara

hava harp akademisine gitmek intiharmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
28.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim maddi durumum iyi, ygs-lys sinavindan gecen yil ham 360puan aldim hicbir universiteye gitmedim, bu yil 440ham alma hedefim var, bu puanla basvurmaya herkes intihar diyiyor.
    Cevremin tepkileri, maddi durumun iyi asker olup ne yapican, o kadar puani alip odtuye gitmek varken askeriyeye gidilmez vs. Ben gecen sene yanlislikla isaretlemedigimden gidemedim ama bu yil olursa gitmeyi dusunuyorum, hicbir saglik problemim yok. Bide okula lux arabayla gidersen, sana zorluk cikarirlar vs dediler, oraya giden ogrenciler orta kesim ailelerin cocuklari, 350puan ustu aday gitmez diye gozumu korkutuyorlar ama ben sadece havadayken huzur buluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 30 Ekim 2011; 23:42:27 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hava Harp Okuluna Gitmek İntihar mı: Gerçeklerin Ardındaki Hikaye

Giriş: Hava Harp Okulu'na (HHO) gitmeyi düşünüyorsanız, bu zorlu ancak ödüllendirici kariyer yolunun gerektirdiklerini anlamanız hayati önem taşır. Bu metinde, HHO'na gitmenin zorluklarını, öğrenci yorumlarını ve intihar riskiyle ilgili gerçekleri inceleyeceğiz.

Hava Harp Okulu Zorlukları: HHO'nda eğitim görmek çok zorlu bir süreçtir. Akademik dersler son derece zorlayıcıdır ve öğrenciler yoğun bir fiziksel ve zihinsel eğitimden geçerler. Stres ve zaman baskısı seviyeleri yüksektir ve öğrencilerin mükemmellik için çabalamaları gerekir.

Hava Harp Okulu Yorumları: HHO'nun zorluklarıyla ilgili öğrenci yorumları karışıktır. Bazı öğrenciler eğitimin inanılmaz derecede zorlu olduğunu, ancak aynı zamanda ödüllendirici ve kariyerlerine hazırlayan bir deneyim olduğunu bildirirler. Diğerleri ise stresin ve baskının ezici olabileceğinden şikayet ederler.

Hava Harp Okulu Kazanmak Zor mu: HHO'na kabul edilmek son derece rekabetçidir. Adayların fiziksel ve zihinsel olarak üstün olmaları ve yüksek akademik başarıya sahip olmaları gerekir. Kabul oranları genellikle düşüktür ve adayların titiz bir seçim sürecinden geçmeleri gerekir.

Hava Harp Okulu Dersleri Zor mu: HHO'ndaki dersler son derece zordur. Öğrenciler matematik, fizik, havacılık ve askeri strateji gibi konuları kapsayan kapsamlı bir müfredat alırlar. Dersler hem teorik hem de uygulamalıdır ve öğrencilerin karmaşık problemleri çözme ve gerçek dünya senaryolarına uygulama becerisi geliştirmeleri gerekir.

Hava Harp Okuluna Gitmek İntihar mı: HHO'na gitmek intihar değildir. Ancak, yoğunluğu ve zorlukları nedeniyle, öğrencilerin zihinsel sağlıklarına özen göstermeleri hayati önem taşır. Öğrenciler stresle başa çıkmak için sağlıklı mekanizmalar geliştirmeli ve ihtiyaç duyduklarında destek aramalıdırlar. HHO, öğrencilerin zihinsel sağlıklarını desteklemek için kaynaklar ve hizmetler sunmaktadır.

Sonuç: HHO'na gitmek zorlu ama ödüllendirici bir deneyimdir. Yoğun eğitim, rekabetçi kabul süreci ve zor dersler göz önüne alındığında, adayların zorlukları anlaması ve kararlarını bilinçli bir şekilde vermesi gerekir. İntihar riski, sağlıklı başa çıkma mekanizmaları geliştirilerek ve ihtiyaç duyulduğunda destek alınarak yönetilebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim durumumda olan başkası yok sanardım, varmış meğer :) Şahsen ben öyle insanları takmamayı öğrendim artık, çünkü gideceğim üniversiteyi benim maddi durumum veya çıkardığım puan değil hayallerim ve ideallerim belirlemeli. Ben kimsenin dediklerine kulak asmadan seçmelere giricem, kazanırsam da hiç tereddüt etmeden kaydımı yaptırıcam. Ancak yine de iyi düşünmeni öneririm, neden dersen; eğer insanların söyledikleri bile seni bu mesleği seçip seçmemekte tereddüte düşürüyorsa sonradan pişman olman muhtemel gibi geliyor bana. Ama sen istediğim şeyden eminim diyorsan bu yolda devam et.
    NOT: Maddi durumla ilgili eleştiriler neyse de, 350 puanın üzerinde çıkarıp oraya giden kimse yok diyenlere selamımı söyle :) Fen Lisesinde okuyorum ve bizim okuldan mezun olmuş, çok iyi puanlar çıkarıp Hava Harp Okulu'na giden tanıdıklarım var. Mesele sosyal statü veya puan meselesi değil, tutku. Eğer gerçekten istiyorsan bir savaş jetiyle uçmayı, hiçbir şey sana engel olmamalı bu uğurda.

• hocam uçmak benim için bir tutku, nasıl diyiyim bir kadına tercih ederim o adranalini, aşk gibi bişi bu ama gidipte pilot olamazsam ne olucam onu bilmiyorum, ben pilot olamazsam özel birliklerde olmak isterim, millet hayatının içine ediceksin diyiyor ama ben zevk alamıyorum böyle yaşamaktan, ne zaman bi ucağın iniş kalkışını yaşasam veya lunaparklarda 40metrelik oyuncaklarda takla atsam ahanda yaşam mutluluk bu diyiyorum, aklımda hiç asker yoktu çünkü asker olmak için sebebim yoktu, hep pilotluk aklımdaydı ama sadece aklımdaydı, büyüdükçe o aklımdaki şey bambaşka bişeye dönüştü, aileme bassetmiyorum ama hep savaş jetiyle uçma hayalim, havada olmak ayrı bi duygu, uçaklı oyunlarda bile uçak sürerken kendimden geçip başka dünyada oluyorum, tarif edilemez bir duygu ama işte pilot olamazsam ne olucam korkusuda çok aklımı kurcalıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tango1NeverDies

Benim durumumda olan başkası yok sanardım, varmış meğer :) Şahsen ben öyle insanları takmamayı öğrendim artık, çünkü gideceğim üniversiteyi benim maddi durumum veya çıkardığım puan değil hayallerim ve ideallerim belirlemeli. Ben kimsenin dediklerine kulak asmadan seçmelere giricem, kazanırsam da hiç tereddüt etmeden kaydımı yaptırıcam. Ancak yine de iyi düşünmeni öneririm, neden dersen; eğer insanların söyledikleri bile seni bu mesleği seçip seçmemekte tereddüte düşürüyorsa sonradan pişman olman muhtemel gibi geliyor bana. Ama sen istediğim şeyden eminim diyorsan bu yolda devam et.
    NOT: Maddi durumla ilgili eleştiriler neyse de, 350 puanın üzerinde çıkarıp oraya giden kimse yok diyenlere selamımı söyle :) Fen Lisesinde okuyorum ve bizim okuldan mezun olmuş, çok iyi puanlar çıkarıp Hava Harp Okulu'na giden tanıdıklarım var. Mesele sosyal statü veya puan meselesi değil, tutku. Eğer gerçekten istiyorsan bir savaş jetiyle uçmayı, hiçbir şey sana engel olmamalı bu uğurda.

hocam uçmak benim için bir tutku, nasıl diyiyim bir kadına tercih ederim o adranalini, aşk gibi bişi bu ama gidipte pilot olamazsam ne olucam onu bilmiyorum, ben pilot olamazsam özel birliklerde olmak isterim, millet hayatının içine ediceksin diyiyor ama ben zevk alamıyorum böyle yaşamaktan, ne zaman bi ucağın iniş kalkışını yaşasam veya lunaparklarda 40metrelik oyuncaklarda takla atsam ahanda yaşam mutluluk bu diyiyorum, aklımda hiç asker yoktu çünkü asker olmak için sebebim yoktu, hep pilotluk aklımdaydı ama sadece aklımdaydı, büyüdükçe o aklımdaki şey bambaşka bişeye dönüştü, aileme bassetmiyorum ama hep savaş jetiyle uçma hayalim, havada olmak ayrı bi duygu, uçaklı oyunlarda bile uçak sürerken kendimden geçip başka dünyada oluyorum, tarif edilemez bir duygu ama işte pilot olamazsam ne olucam korkusuda çok aklımı kurcalıyor

• Maddi durumla ünversite ya da hava harb okulu okumanın ne ilgisi var? Canın ne okumak istiyorsa onu oku, çevrendekilere bakma...
    Sanki odtüde boğaziçinde okuyanlar maddi durumu iyi olan adamlar mı?

Milleti kafana takma, puanın yetiyor ve pilotluğu da yapabileceğini aklın kesiyorsa hiç düşünme...

Ama okulu kazanırsın, iki gün sonra gözün bozulur, testleri vsgeçemezsin, sonra karada kalıp radarcı oldum diye üzülme...

Hava Harb okuluna giren herkes topgun filmindeki gibi bir hayat yaşamıyordur sanırım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: airea

Maddi durumla ünversite ya da hava harb okulu okumanın ne ilgisi var? Canın ne okumak istiyorsa onu oku, çevrendekilere bakma...
    Sanki odtüde boğaziçinde okuyanlar maddi durumu iyi olan adamlar mı?

Milleti kafana takma, puanın yetiyor ve pilotluğu da yapabileceğini aklın kesiyorsa hiç düşünme...

Ama okulu kazanırsın, iki gün sonra gözün bozulur, testleri vsgeçemezsin, sonra karada kalıp radarcı oldum diye üzülme...

Hava Harb okuluna giren herkes topgun filmindeki gibi bir hayat yaşamıyordur sanırım:)

Iste pilot olmayinca, ben ya denizci yada karada ozel birliklierde calismak isterim. Tabiki bu olayi dusunmek istemiyorum ama buda bir gercek, havaci bir subayla konusma firsati bulsam cok iyi olucak ama hic cevremde subay yok.

Denizci olmak istememim sebebi, suyu severim ve surekli ulkelere gidiyorsun, aile yasantin pek olmasada zevkli bir is

Karada ozel birlikleri secmemim sebebide, normal bir subaydan daha iyi silah kullanmak, saldiri savunma anlarinda hizli dusune bilmek istemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Iste pilot olmayinca, ben ya denizci yada karada ozel birliklierde calismak isterim. Tabiki bu olayi dusunmek istemiyorum ama buda bir gercek, havaci bir subayla konusma firsati bulsam cok iyi olucak ama hic cevremde subay yok.

Denizci olmak istememim sebebi, suyu severim ve surekli ulkelere gidiyorsun, aile yasantin pek olmasada zevkli bir is

Karada ozel birlikleri secmemim sebebide, normal bir subaydan daha iyi silah kullanmak, saldiri savunma anlarinda hizli dusune bilmek istemem.

Hava kuvvetlerinin sitesinde eminim irtibat kurabileceğin telefonlar vardır, oradan bir pilotla görüşüp soru sormak istediğini vs söyleyerek belki birileriyle tanışma şansın olabilir.
    İzmir çiğlide hava gösterisinde bir sürü pilotla tanışıp sohbet etme şansım olmuştu, öyle bir fırsat yaratabilirsin.

Ama tekrar söylüyorum, askerlik bence rambo, topgun vs filmlerdeki gibi değil, emir komuta zincirinde yaşamak kolay olmayabilir. Yani havacı olmasam da özel kuvvetlere girer rambo olurum mantığından uzaklaşman lazım, olayın içi öyle değil bence. Askerlik de kendine göre zorlukları olan bir meslek. Öncelikle askerliği isteyip istemediğine karar vermen lazım.

Ama pilotluk hayalinse peşinden git derim, baktın harp okulu hoşuna gitmiyor, okulu bırakıp yeniden üniversiteye girersin...
    Harp okulundan ayrılıp iyi okulları kazanmış olan çok tanıdığım var...

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

hocam uçmak benim için bir tutku, nasıl diyiyim bir kadına tercih ederim o adranalini, aşk gibi bişi bu ama gidipte pilot olamazsam ne olucam onu bilmiyorum, ben pilot olamazsam özel birliklerde olmak isterim, millet hayatının içine ediceksin diyiyor ama ben zevk alamıyorum böyle yaşamaktan, ne zaman bi ucağın iniş kalkışını yaşasam veya lunaparklarda 40metrelik oyuncaklarda takla atsam ahanda yaşam mutluluk bu diyiyorum, aklımda hiç asker yoktu çünkü asker olmak için sebebim yoktu, hep pilotluk aklımdaydı ama sadece aklımdaydı, büyüdükçe o aklımdaki şey bambaşka bişeye dönüştü, aileme bassetmiyorum ama hep savaş jetiyle uçma hayalim, havada olmak ayrı bi duygu, uçaklı oyunlarda bile uçak sürerken kendimden geçip başka dünyada oluyorum, tarif edilemez bir duygu ama işte pilot olamazsam ne olucam korkusuda çok aklımı kurcalıyor

Bir de şöyle düşünmeni öneririm; eğer denemezsen hiç uçamıcaksın. En azından şansını dene ki sonradan pişmanlık duymayasın.

• cok yakın arkadasım girdi harp okuluna 5 sene gayet cile dolu bir donem gecirdi. okul bitti, saglık kontrolunde sorun oldugunu soylediler ve pilot olamadı bu sebeple.
    eger pilot olmak hayalinizse once cok detaylı saglık kontrolu yaptırın eger bir probleminiz yoksa kendinize bu 5 senelik donemde de cok dikkat edin ve sansiniz varsa pilot olun.
    ama surec cok sancılı. harp okulunun yılsonunda yaptıgı kamp bile baslibasina birakma sebebi olabilir. eger kendinize guveniyorsanız bu yolu secin derim. pilot olamazsanızda hava kuvvetlerinde yerde olmak cok da matah bir olay degil.
  • 2hafta once kontrole girmistim, kilo disinda hicbir sorunum yoktu, gozlerden korkuyordum hic bozukluk yok dediler, sporu gecerim, mulakatta elencegimi sanmiyorum, 8. Sinifta gittigimde elenmedim, gitmek istemedigimden gitmemistim, ins bu sefer yine secilirim. Agir egitim sartlarina ben raziyim, kendi spor kamplarimda bile 15gun suruyorsa, ailemi birakip 2kampi birlestirip 1.5 ay eve gitmedigim oldu, pilot yapsinlarda her seye raziyim. Eger pilot olamazsamda istifami verebilirim, tazminat odemeyede raziyim. Kafam cok karisik subay biriyle tam olarak konusabilsem, kafamdaki her sey dagilicak. Su an tek hedefim ygs-lys de min 440 ham puan yapmak, illa askeriye diye sartlamiyorum elenirsem, universiteye gitmem lazim, artik mulakata filan cagrildigimda tekrar ayrintili dusunurum. Dun gatadaki doktor arkadasimin ziyaretine gittim, baya rahatti, okul bittikten sonra abd ye egitime vs gidiyoruz dedi. bana tek dedigi sey, senin istedigin dunya burada var, sevmedigin seylere bile baglaniyorsun ve basarili oluyorsun, askeriyede istedigin yerde olursan işkolik olursun, ailende baya sorun olur dedi, istedigin ve mutlu olacagin dunya burasi ama bu dunyaya ait degilsin, asker olamazsin dedi kestirdi atti. Bu doktor arkadasim gata icin soyledi, ben havaci bi arkadaslada konusmam gerek, hele bu sinavlar bitsin,.hersey yoluna girer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 1 Kasım 2011; 20:08:56 >

• ya hocam bıraksınlar bu ayakları zenginliğiniz kendinize askeriyeye zenginliğinizin değil sizin yüreğinizin ihtiyacı var. Sen ne olmak istiyorsan ona git ilerde o gitme diyenlerin yanında olacağı veya senin pişman olmanı geçirmeye yüzleri olmaz bende gidicem bu sene haberleşelim ben sana herşeyi anlatırım 4 yıldır araştırıyorum ben harp okullarını:)
  • kalbinin sesini dinle

şaka bi yana gerçekten dinle.
    iki günlük dünyada "keşke" dediğin şeylerin sayısı azalır en azından
    ben yerinde olsam "o demir yığını nasıl uçuyor, dikiz aynanız var mı, sizi hayranlıkla izleyen küçüklere tavsiyeleriniz var mı?"
    gibi sana ilerde sorulabiliecek soruların cevaplarına çalışırdım
  • Bisi daha sorucam, alerjisi olanlari almiyor olayi varmis, bende alerjik rinit var ama cok az seviyede, normalde herkes ilacla durur ben yilda 2-3 gun sorun yasarim oda anca alerjimi tetikleyen ortamda 1hafta durucamki olucak, doktorum testlere girmeden ilac alirsan kimse anlamaz, ucusun icinde cok etkilemez demisti, eger boyle bir durum varsa mulakatlara gitmeden once ilac alicam
  • Sadece uçmak için havacı, sadece deniz için denizci olmak doğru değil. Tercihlerinin öncelikli nedenleri bunlar ise kararını tekrar düşün derim. Askerliği denizci yaptım ve gemiye çıkan astsubayların gemiden pek hoşlanmadığını biliyorum. Havacılarında kılı kırk yararak seçtikleri çok az sayıdaki öğrencisi pilot olabiliyor. Bir alternatifin daha var o da iyi bir üniversite iyi bir bölüm bitirip yurtdışına yerleşirsin, hem istediğin silahı alır talim yaparsın hemde araba parasına bir gyrobee alıp bedavadan biraz pahalı benzinle uçarsın. Maddi imkanlarında iyiyse bunları yapman için hiçbir engelin yok.
  • HAVA HARP OKULU ZOR ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ OKUYUP SONRA YERDE DE KALABİLİRSİN EN GÜZELİ MADDİ DURUMN İYİSE SİVİL HAVACILIK ESKİŞEHİR VE KAPADOKYADA YENİ AÇILAN TÜRK HaVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ VAR ONUN SINAVALRINA GİR SİVİL HAVACILIKTA GÜZEL HEM JET PİLOTU OLMAK ZOR G-FORCE DAYANMAN LAZIM 9-G_F16 ANLADIN
  • Pilot olmanın tek yolu Hava Harb Okulu değilki, THY sınavla pilot alıyor, kendin özel kurs alarak olabiliyorsun 10K $ - 50 K $ arası bir paraya özel kurslar var.
    Ayrıca hava harb okuluna giren kişi ciddi bir disipline ve sorumluluk duygusuna da sahip olmalı, Hava Harp Okulundan sadece Savaş Pilotları mezun olmuyor, birçok farklı alanda pilot yetişiyor, Jetler bile tip tip, F-16 var, en çok istenir, F-4 var, F-5 var, T-38 eğitim uçakları var, hatta Gulf 550'lerde Business Jet pilotları bile subay. Ayrıca nakliye uçakları var C-130'lar, C-160'lar, CASA'lar, KC-135 Tanker uçağı var, yeni gelecek Barış kartalı var, bunların tamamı subay pilotlar tarafından kullanılıyor. Sloganvari gençlik hevesleriyle geleceğini karartma, mutlaka pilot olabilmiş ve olamamış subaylarla temas kurmaya çalış, ondan sonra kararını ver.
  • Bende istiyorum . Yalnız bana subay pilotun dediği laf zor olduğu . Birde göz çok önemli . O kontrolde herşey belli olacak .hatta 4 yıl sonraki durumu bile söylüyorlar göz damlası ile .
  • Bence kalbinizin sesini dinleyip Hava Harp Okulu Elemelerine katılın. Hava Kuvvetlerinde pilot olmak ayrıcalık gibi birşeydir. Askeri Pilotlarımız çok değerlidir, bundan dolayı hava harp okulunda pilotluğu yapabilecekleri almak için deveyi hendekden atlatmaya çalışıyorlar.
    Ama düşünsenize Askeri Pilot olmuşsunuz bide size F 16 çıkıyor daha ne olsun :) F 4 'de iyidir ama zordur derler pilotlar :D
    Birde şimdi envanterlere F 35 'ler gelecek, bence hayalin ötesine götürüp ahava harp okuluna girin derim. Savaş pilotluğu paraya pula bakmaz, havacılık aşkına bakar.

Benimde hayalim savaş pilotu olmakdı ama olamadım. Şimdi sivil havacılık için araştırmalar yapıyorum. Üniveristeden mezun oldukdan sonra THY Academy girmek için çabalıcam. Havacılık bir aşktır diyebiliriz.
  • Evet bir abin olarak sana bazı tecrübelerimi yazayım..
    1. Gerçekten uçmak istiyorsan kimseyi takma...
    2 Zenginsin die kimse sana işkence yapmaz..kötü gözle bakmaz.. Ama genelde çok zengin insanlar asker olmayı tercih etmezler (şımarık ve zorlukla başa çıkma yetenekleri olanları kastediyorum)
    3. Evet Hava Harp Okulu zor ama savaş pilotu olmak için gerekli
    4.Hava Harp Okulu hiç bir şey asıl Çiğli 2.Ana Jet üssü başlangıç temel ve tekamül denen 3 aşamalı pilotaj eğitimi zor
    5. Orasıda bitince diosunki asıl f 16 eğitimi zor Akıncı bitse derken bi bakmışsın savaş pilotusun ve Egede Devriyedesin...CAP uçuyosun
    İnşllah girersin...Unutmadan Askerlik onur mesleğidir..Kazandığın paradan çok aldığın zevk ve vatan aşkı önemlidir
  • neden intihar olsun kardeş! Ben 2003 yılında o zamanın puanıyla 337 ile girdim oraya orası bambaşka bir yer ve emin ol ki gerçekten istemiyorsan zaten kendin bırakacaksın çünkü insanın tüm sabır noktalarını zorluyorlar.fiziksel zihinsel ve ruhsal yönden bütün limitlerini darmadağın ediyorlar bu yüzden sen gir zaten ne kadar
    isteyip istemediğini seçim aşamalarında anlayacaksın.ben mesela orada tam dört yıl okuduktan sonra son sınıfta burnumda oluşan bir kist yüzünden ki uçuştaa burnumdan kan boşaldı,o sevdadan o kartal yuvasından ayrılmak zorunda kaldım hem de mezuniyetime aylar kala...ha şimdi ki aklın olsa gidermiydin de:bin kere gelsem dünyaya yine giderdim yine giderdim.çoğu devrem pilot oldu hatta pilotajı bitirip filolarda uçuyorlar.kimisi f 16,kimi f 4,kimi f 5,kimi kargo tanker uçaklarıyla ne zaman gökyüzünü sese boğsalar olduğum yerden selam veriyorum onlara ki üzerinden 4 koca yıl geçti hala gözlerim yaşarır süzülür yaş yanaklarımdan.Bazen uyanırım gece orda hissederim kendimi,dolabımda üniformamı ararım ama hayat işte neyse eğer gerçekten istiyorsan deneyeceksin.yoksa zaten istemiyorsun demektir ki ben yalnız başıma gittim otobüsle...ist.haremde inip oraya nasıl giderim diye sorduğumda otogarda sen hiç gitme zaten giremessin demişlerdi:)neyse dene sen şansını şimdiden tereddüt edersen
    gecenin bir yarısı yatağından fırlayıp eğitim sahasına sürüldüğünde nasıl dayanacaksın buna?ha bir de oranın adı akademi değil hava harp okulu...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.