Şimdi Ara

Her Bütçeye Uygun Yüksek Hava Soğutmalı Kasalar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
7
Favori
14.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: defaulticus

h500m de güzel kasa. Çok yeni olmasa da modern high-end bir kasa. CM'nin rgb li en iyi kasası şu an. Bu arada bu konuda eklememiş olsam da h500 mesh argb de güzel kasadır. Ön taraf mesh 2x200mm argb fan var. Argb sevenler ona da bakabilirler.

h500m serilerinin benim için en sıkıntılı kısımları

-Fiyatı aşırı yüksek.
    -Boyut olarak neredeyse full-tower boyutunda.
    -200mm lik noctua fan takılamıyor olması.Ya default gelen 2x200mm fan kullanılacak ya da 3x140mm argb fan almak lazım. Burada cm nin fanlarına pek güvenemiyorum o sebeple dedim.
    -Sadelikten ziyade biraz kaslı bir görüntüsü var. O görüntüden kurtulmak istiyorum. 8 sene haf-x kullanınca insan bayıyor..

Kasanın neredeyse her yeri filmli cam. O sebeple cable management'ı ile beraber güzel bir şekilde toplamak gerek.
    Rgb ve cam olayını sevmiyorum ben. Bunların içinde phanteks p500 en iyisi yine de. Soğutma konusunda da eski kafaliyim. Sıvı soğutma bence hem riskli hem de pompa sesi o radyatör temizleme, korozyon olur vs. zahmetli ve uzun ömürlü değil. Al bir küle tipi sağlam hava soğutma. Noctua gibi. Tek derdin anakartin yamulmasi olur. Onu da istersen destekle filan önüne geçersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de artık o kafadayım. h100i sıvı akıntısı yapınca aioları bıraktım.
  • Evet size güzel haberlerim var. P500A ülkemize girdi. Alacak olan varsa alabilir.
    Şu anlık sadece kasalar geldi. Ekim ayının ortasında aksesuarlar gelecek(riser cable ve dikey montaj aparatı gibi)

inventus.com.tr
    PHANTEKS Markasının Ürünleri - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?BrandID=8514

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 19 Eylül 2020; 13:42:35 >
  • Bu konudan devam edelim bu 3 lu arasından hangisi tercih edilir ? 10 yıllık Xpredator den yeni bir kasaya geçeyim artik.

3080 den sonra kasa tıklım tıklım oldu sıcak havada direk işlemcinin üstüne biniyor.H110i bile olsa i9 malum sıcağı seviyor bu yüzden ekran kartını dik takabilecegim taktıktan sonra da pci slotlarini kullana bileceğim kasa lazim.

M2 ve ssd sayısı çok fazla fan kontrolcu de olsa iyi olur açıkçası.

inventus
    PHANTEKS P600S TEMPERED GLASS BLACK Eclipse P600S (PH-EC600PSTG_BK01) Mid-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Siyah Kasa - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?pid=10052

inventus
    PHANTEKS Enthoo Pro 2 TEMPERED GLASS (PH­ES620PTG_DBK) FULL-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Siyah Kasa - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=11123

inventus
    PHANTEKS ENTHOO 719 TEMPERED GLASS BLACK PH-ES719LTG_DBK, Full-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Siyah Kasa - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=11024

Bunlara ısındım ama diğer seçeneklere de açığım limit 2000 diyelim.

• Alkımm kullanıcısına yanıt
    p500a p600s in mesh versiyonu. Ön panel yeni mesh tasarım ile yapılmış
    Enthoo 719 ile pro 2 arasında ise gene ön tarafta mesh var ekstradan. Diğer birçok özellik aynı gördüğüm kadarıyla.
    Pro2 nin resimlerinde ekran kartı dikey montaj kiti ile dikey olarak takılmış. O sebeple kartın önünde baya boşluk var ve hava sıkıntısı çekmiyor.
    Kasa nın dikey slotları kullanılırsa sizin palitin sıcaklıkları artacaktır.
    O sebeple ya pci slotları iptal edilip dikey montaj yapacaksın ya da yatay kullanacaksın @Alkımm forumdaşım.
    Ya da başka kasa bakmak lazım. Benim bildiğim kasa üstündeki slotu kullanarak dikey olarak takılan ve güzel sıcaklıklar veren bir kasa yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 20 Eylül 2020; 1:20:2 >
  • Cevap için teşekkürler ama pci slotlari iptal seçeneğim ne yazık ki yok.Enthoo 719 yerine pro 2 seçeyim kalan bütçeyi 360mm radyatör icin harcarım.Palit ısınsın onda sıkıntı yokta islemci kart yüzünden aşırı ısınıyor.

Suan kasanin içini görseniz ana baba günü hiç beklemiyordum bu kadar farki bi fan yüzünden bütün sistem +10 derece ısındı.

Niye sadece 3080 geldi diye mi öyle oldu anlamadım? Şu kartın arkasındaki boşluktan cpu'ya sıcak hava mı gidiyor?
  • Evet bütün 3080 arkası kartın ortasından itibaren delikli tasarım 3 fanın 2 fanı yukarıya sıcak hava veriyor.70 derece sürekli sisteme hava pompalayınca Bodrum'da sıcak sistemin dengesi bozuldu.
    Kartları demek o şekilde serin tutabilmişler. Yoksa o tarz bir boşluğa gerek yok ki kartta. Dikey koysan bu sefer anakartı sıcaklıklarını uçuracak o da var.

• Ben almayı planlıyorum da DRGB fanlar nasıldır sizce çok gürültü oluşturur mu? Bir de arkaya egzoz fanı gelmiyor galiba phanteksin RGB fanları da türkiye de satılmıyor ne yapabilirim?
  • Paister P kullanıcısına yanıt
    Ön fanlar 3 pin geliyor 4pin pwm değil. Kasa önünden rpmler ayarlanabiliyor olması gerek. En yüksekte sesli çalışır ama 900-1200rpm de ses yapmaz.
    İlla phanteks fan almanıza gerek yok. Argb destekli corsair gibi firmaların da fanları var. Onlar da işinizi görür. Ama tabii almadan önce anakartınızda argb header var mı ona bakın.
  • Teşekkür ederim cevabınız için 1500 tl biraz tuzlu haftasonu XPG Battlecruiser almıştım sonra bu kasayı görünce hemen siparişi iptal ettim soğutma bakımından 5-6 derece fark var gibi.

3 pin ile 4pin pwm farkı ne olarak tam anlamadım bir de düşük hızda çalıştırmak sıcaklığı arttırmaz mı?
    O markayı ilk defa duyuyorum. İptal etmekle en iyisini yapmışsınız.
    Phanteks, coolermaster, nzxt, corsair, thermaltake, silverstone, lian li. Belki 1-2 tane ismini unuttuğum olmuş olabilir ama bunların dışına kasa alırken çıkmamak gerek.
    3pin olduğunda manuel bir şekilde hız değişebilir. 4pin olursa anakart üzerinden istediğiniz sıcaklığa göre rpm ayarlaması yapabilirsiniz.
    Rpm düşürmek sıcaklıkları biraz artırır tabii ama aradaki db farkına değmez. Sessizlik için fanları maksimum 1200rpm de çalıştırmak en mantıklısı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 21 Eylül 2020; 14:32:1 >
  • XPG, Adata markasının alt markası gibi bir şey ASUS ROG, TUF gibi. Acer Predator gibi. Yani kaliteli güzel tasarımı da çok şık ama soğutması daha iyi olan hem de tasarımı hoş bir kasa bulunca onu almaya içim el vermedi hem de kasanın boy oranları çok büyük.

Birazdan inventus üzerinden sipariş vereceğim arkayada 140mm bir fan düşünüyorum.
    İnventus da argb siz bana göre en kaliteli fanlar var. Performans ve uzun süre sorunsuz kullanım istiyorsan noctua fanlar bu iş için. Ama argb leri yok.
    Aşağıdaki ürün işini görecektir.

inventus
    NOCTUA NF-A14 PWM chromax.black.swap 140mm 1500-300rpm, 82cfm max, 22.4db max Siyah Kasa fanı - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9218

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 21 Eylül 2020; 14:51:0 >

• Sıvı soğutma kullanilmiyorsa ust tarafa 2 - 3 tane egzoz fan takılıp bu sorun kismen çözülebilir. Içerideki sicak havanin cabuk bir şekilde dışarı atılması şart oldu. Nvidia nin bu tasarımı artik iyi hava soğutmalı kasaları şart kıldı. Sadece işlemci değil anakart ve m2 lerde bu sıcaktan nasibini alır. M2 ler zaten sıcak iyice throttle olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 22 Eylül 2020; 14:9:58 >
  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki tepede sivi sogutma var ama bu olayı kökten çözüyorum.
    PHANTEKS ENTHOO 719 ve Cm MasterFan SF360R -240-140 x2 setleri ile değişikliğe gidiyorum.Kasa da noctua fanlarda var 500a biraz daha büyük olsa tam benlik kasaydi.

• 4000d airflow stoklara girmiş.

www.qp.com.tr
    Corsair 4000D Airflow Mid-Tower ATX Bilgisayar Kasası
    https://www.qp.com.tr/corsair-4000d-airflow-mid-tower-atx-bilgisayar-kasasi

https://www.itopya.com/corsair-4000d-airflow-tempered-glass-siyah-mid-tower-kasa/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 25 Eylül 2020; 13:3:48 >

• Erna hocam hava soğutmalı demişsiniz ben corsair h100i ile kullanacağım bunun için uygun mudur ?
    inventus
    PHANTEKS Eclipse P500A MESH DRGB WHITE TEMPERED GLASS ( PH­EC500ATG_DWT) Mid-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Beyaz Kasa - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?pid=11126&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    bu modeli sipariş ettim.

• ottomanempiree O kullanıcısına yanıt
    h100i 240mm olması lazım doğru mudur? Üstte 120-140-240-280-360mm radyatör destekleri mevcut. Sıkıntı olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.