Şimdi Ara

Her Bütçeye Uygun Yüksek Hava Soğutmalı Kasalar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
7
Favori
14.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: defaulticus

Güzel build olmuş. Pro 2 modeli tam lian li dynamic o11 killer olmuş bence.
    Sağol üstad. Termal olarak zirveye oynayan kasalardan biri. Ön fabric meshin arkasında ayrıca bir toz filtresi daha mevcut. Doğrusu hava alan tüm alanlarında toz filtresi mevcut.
  • Ben 1 haftadan fazladır kasa arıyorum, 2060 ekan kartı, 3600xt işlemci alacağım. Anakarta karar vermedim mATX de olabilir ATX de ama ATX kasa bakıyorum çünkü ilerde upgrade edersem tekrar kas aramyayım diye.

Her neyse aradığım kriterler, mesh ön panel olsun hava alsın, fanların önünde ek filtre olsun ki çok tozlanmasın. Havalandırması güzel olmalı tabiki ve mümkünse ses çıkartmasın. PSU yu ayrı almayı planlıyorum, gereksiz pahalı oluyor dandik psu + kasa kombini ile. Portlara falan artık bakmayı bıraktım, hepsinde 2.0 yada 3.0 var, en son teknolojiler nadir. Fiyatıda düşürüyorum hem böylece 800TL altı kasa arıyorum.

Bu kriterlere uyan kasa ise bulamadım asla, fiyatı 1k ya çıkartsak bile bulamadım. Adam gibi kasa yok ortada.

MSI MAG Forge 100R en uygun f/p kasası, onun önü hemde mesh ama filtresi yok, filtre olsa direk alacağım.

Bana önerebileceğiniz bir kasa var mı, bahsettiğim MSI kasayı mı alsam?

• Nicolai Tesla kullanıcısına yanıt
    iyi bir kasa almak istiyorsan 1000 tl yi gözden çıkarman gerekiyor coolermaster td 500 e bakmanı öneririm tek eksisi dikey ekran kartı takılmıyor ya da corsair 4000 d airflow da olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hdmaniac

iyi bir kasa almak istiyorsan 1000 tl yi gözden çıkarman gerekiyor coolermaster td 500 e bakmanı öneririm tek eksisi dikey ekran kartı takılmıyor ya da corsair 4000 d airflow da olabilir
    Teşekkürler fakat td500 de fan filtresi yok, 4000d ninde hem önü mesh değil, hem o kadar para vermişken, çok çirkin ve argb olmayan bir kasa
  • Nicolai Tesla kullanıcısına yanıt
    https://www.itopya.com/corsair-4000d-airflow-tempered-glass-beyaz-mid-tower-kasa/

bu kasa size göre olabilir ızgaralı delikler sayesinde hem airflow var hem de toz filtresi var yapılan incelemelerde böyle belirtiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdmaniac -- 27 Eylül 2020; 13:16:33 >
  • https://forum.donanimhaber.com/sifir-phanteks-140mm-rgb-kasa-fani-3-adet--145782796
    p500a alıp kasadaki fanlarla takım yapıp 6 fanla kullanmak isteyenler değerlendirebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 29 Eylül 2020; 17:13:47 >
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun kasanız. Kurabildiyseniz size bir sorum var. Öndeki 3 fan ve 3 rgb kabloları acaba ne kadar uzunlukta?

Direk olarak anakarta bağlayabilir miyiz yoksa uzatma kablosu vs mi almak lazım?

• Hocam iade ettik arkadaşa almıştık. Öne farklı bir fan takınca aşağıdaki boşluktan araba farı gibi ışık vuruyordu kasanın psu kapağında bulunan ledin.
    Her Bütçeye Uygun Yüksek Hava Soğutmalı Kasalar

Hele akşam daha kötü gözüktü.

Bende view 51 aldım. Kasa bugün geldi.

Onunda ayağı kırık geldi değişime gönderdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 7 Ekim 2020; 20:1:40 >

Öne rgb siz fan takınca mı çok belli olmuş gibi gözüküyor. Bir şanssızlık almış başını gitmiş. Neyse geçmiş olsun forumdaşım.

• Thermaltake View 51 in her tarafında toz filreleri varken ön panelinde yok mu? Ben mi yanlış görüyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: TURKISH-HANDERE

thermaltake core v51 bence en iyi hava soğutmalı mesh kasalardan biridir.

alt tabana 2 tane 120lik, öne 3 tane 120 lik veya 2 tane 140lık, arkaya 140lık,üste 3tane 140lık yada 3 tane 120lik takılabilen başka kasa görmedim ben

corsair h150i pro aldığım için üste mecbur 3*140lık takılabilen kasalara bakmıştım. core v51 ede bakmıştımda emin olamadığım için thermaltake view 91 kasasını aldım. altta 2 tane 140lık, önde 3 tane 140lık/4 tane 120lik, üstte 3 tane 140lık/4 tane 120lik, arkada 140lık takılabiliyor. Dezavantajı cam kapaklar yüzünden boş hali 30kg, dolu hali rahat 40-50kg :)

• harun26180 H kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun hocam çok güzel kasa.

ben özellikle cam tercih etmiyorum, önü komple full mesh olanlar daha çok hoşuma gidiyor, o yüzden v51 cazip geliyor.

cam istesem evet sizin kasa gerçekten süper 

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicolai Tesla

Ben 1 haftadan fazladır kasa arıyorum, 2060 ekan kartı, 3600xt işlemci alacağım. Anakarta karar vermedim mATX de olabilir ATX de ama ATX kasa bakıyorum çünkü ilerde upgrade edersem tekrar kas aramyayım diye.

Her neyse aradığım kriterler, mesh ön panel olsun hava alsın, fanların önünde ek filtre olsun ki çok tozlanmasın. Havalandırması güzel olmalı tabiki ve mümkünse ses çıkartmasın. PSU yu ayrı almayı planlıyorum, gereksiz pahalı oluyor dandik psu + kasa kombini ile. Portlara falan artık bakmayı bıraktım, hepsinde 2.0 yada 3.0 var, en son teknolojiler nadir. Fiyatıda düşürüyorum hem böylece 800TL altı kasa arıyorum.

Bu kriterlere uyan kasa ise bulamadım asla, fiyatı 1k ya çıkartsak bile bulamadım. Adam gibi kasa yok ortada.

MSI MAG Forge 100R en uygun f/p kasası, onun önü hemde mesh ama filtresi yok, filtre olsa direk alacağım.

Bana önerebileceğiniz bir kasa var mı, bahsettiğim MSI kasayı mı alsam?

Senin istediğin kasa Be Quiet Pure Base 500DX. Tek eksiği şu an stoklarda bulunmaması. Bilişimport 2 ay sonra geleceğini söyledi bana.

Ön paneli mesh, arkasında filtre var, 3 tane Pure Wings 2 140mm fan ile geliyor aşırı sessiz bu fanlar. Gamers Nexus incelemesinde en iyi soğutan kasarlardan biri ve soğutmaya rağmen en sessizlerinden. Minimal bir ARGB'ye sahip çok göz yormuyor ama şık. Port panelinde mikrofon ve ses jakları ayrı olması benim için önemli bir özellik bazı kasalarda aynı jaka vermişler.

https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3575-be-quiet-pure-base-500dx-case-review-mesh-thermals-noise

• Beyaz 760T gibi büyük bir kasadan P500A Siyah Fansız modele geçtim. P500A'nın boyutları beni hiç üzmedi. 760T ye yakın boyutları olduğunu öğrenmiştim, beklentim de o yöndeydi.. Sürpriz yaşamadım çok şükür.

4x LL 140 RGB fan sahibi olunca, fanlı modellere 500 TL fazla vermek içime sinmedi. Zaten 6 yıl boyunca beyaz kasa kullanmıştım, değişiklik olsun diye de siyah tercih ettim. LL 140 RGB fanlar siyah kasada gerçekten muhteşem duruyor.

Kasa arkası gerçekten çok hoşuma gitti. 1 tane kablo kelepçesi kullanmadım. Çok güzel tasarlamışlar. Bende kablolar biraz fazla haliyle RGB kontrolcüsü, Fan kontrolcüsü, 6 tane fan, sleeve kablolar vs. derken baya geniş ve büyük bir alana ihtiyacım vardı. P500A yine üzmedi beni.

Malzeme kalitesi gerçekten güzel. İlk Phanteks kasam ve doğru bir karar verdiğimi görüyorum. Ekran kartım için de Phanteks Vertical Kit kullanıyorum. Takım oldu ikisi. Kasanın en sevdiğim özellikleri arasında çok fazla fan ve radyatör desteği olması, ayrıca içi muhteşem geniş... Kurulum yaparken beni hiç yormadı, gerçekten fiyatına göre muhteşem bir kasa.

• quote:

Orijinalden alıntı: TURKISH-HANDERE

hayırlı olsun hocam çok güzel kasa.

ben özellikle cam tercih etmiyorum, önü komple full mesh olanlar daha çok hoşuma gidiyor, o yüzden v51 cazip geliyor.

cam istesem evet sizin kasa gerçekten süper 

Teşekkür ederim sizede hayırlı olsun.

• harun26180 H kullanıcısına yanıt

Benim eklediğim yeni listede olmasa da güzel kasa iyi günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 8 Ekim 2020; 23:10:57 >
  • Erdo4 kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun kasanız. Size bir sorum var. Ön taraftaki 3 rgb 3pin fanlarının hem rgb hem de fan kablo uzunlukları direk anakarta takabilecek kadar uzun mu acaba? Yoksa öne bir fan kontrolcü ya da uzatma kablosu gibi bir şey mi almak lazım yan kapaktaki kablo yönetimini karmaşıklaştırmamak için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 8 Ekim 2020; 23:17:1 >

Galiba öne 360mm radyatör takmışsınız forumdaşım. 3 tane 140mm yi çıkarmadan sadece pull ile 360mm radyatör takılamıyor mu? Neden fanları çıkardınız?

• quote:

Hayırlı olsun kasanız. Size bir sorum var. Ön taraftaki 3 rgb 3pin fanlarının hem rgb hem de fan kablo uzunlukları direk anakarta takabilecek kadar uzun mu acaba? Yoksa öne bir fan kontrolcü ya da uzatma kablosu gibi bir şey mi almak lazım yan kapaktaki kablo yönetimini karmaşıklaştırmamak için?

Teşekkür ederim.

LL140 için konuşursam; hem rgb hem 4 pin kablosu çok uzun, rahatça yetişiyor. Üste takılacak bir fanı bile anakartın en alt pwm yuvasına rahatça takabilirsiniz.

Aşağıdaki resimde gözüktüğü gibi yapabilmem için öndeki RGB fanlardan birini sökmek zorunda kaldım. Kapak kapanmıyor diğer türlü. Kasanın iç tarafına takınca 3x 140 fanları bu sefer de şerit kasa demirleri gözüküyor çok çirkin duruyor, alttaki gibi görüntü vermiyor. Bu yüzden kasa dışına taktım fanları.

Araştırmalarıma göre kasa içine 3 x 120 ve 140 takabiliyoruz ancak kasa dışı takmak istersek sadece 2 tane sığıyor 140 lık fanlardan. Tasarım hatası olmuş, gözden kaçmış belli ki.

Şuan kasadaki tek eksi bu sanıyorum ki.

Edit: Aslında böyle daha güzel oldu. 3 fan öne biraz abartıydı. (Özellikle 3x 140)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 9 Ekim 2020; 0:31:34 >

• quote:

Benim eklediğim yeni listede olmasa da güzel kasa iyi günlerde kullanın.

Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.