Şimdi Ara

Hava Soğutma mı - Su Soğutma mı? (Tavsiyelerinizi bekliyorum!)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Core i7 ve Armor kasam var. İşlemci şuan stok fan ile baya bi ısınıyor. Soğutma sistemini değişmem gerek ve bir kaç sorum var. Bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

İyi bir işlemci fanı alırsam 100-150 TL arası bir fiyat. Bu yüksek bir fiyat bana göre ve bu kadar parayı bir fana vermek yerine sıvı soğutmaya geçmek daha mantıklı. Sıvı soğutma hep daha iyi deniliyor fakat hiç tecrübe etmediğim bir sistem olduğu için nasıl daha iyi kullananlardan bilgi almak istiyorum. 100-150 TL'lik CPU fanı yükte 50 derece yapabiliyorsa işlemciyi sıvı soğutma kaç derece yapıyorki daha iyi deniliyor? Bu tür sorular var kafamda.

Bir diğer hususta toplu satılan sıvı soğutmalar pek iyi değil(miş). Tek tek parça toplamak daha iyi diyorlar ve bu konuda sıfır bilgi sahibiyim. 250-300 TL bütçe ayırabilirim sıvı soğutma için..

Son sorum hem işlemciyi hem anakartı hem ekran kartını hemde rami soğutan sıvı soğutma kurmak istersem kaça patlar bana. :)

• 200 250 liraya sadece cpu soğutursun kardeş..belki bide chipset..güzel bi sistem topla ilerde küçük upgradelerle sistemini geliştirirsin..su soğutma 150 liralık hava soğutmyla mucizevi bi fark olmaz.sıvı soğutmanın en büyük avantajı sessiz olması..
  • kasandaki rami hdd yi vga yı islemciyi sogutman cebine en az 600 ytl koyman demektir.kiii bu urunleri tr de bulamassın.yurt dısından getirtmen gerek cogu parcayı.sen hava sogutmayı pahalı gibi gormusun ama sıvı sogutma dahada pahalıdır.arasında en iyi hava sogutma ile 4 5 derece oynar.mesala benim islemci sogutucusu titan fenrir.bosta 27 28 goruyorum yukte 33 ila 36 derece goruyorum.su sogutmada 4 5 derece daha asagı bu olay.genede karar sana kalmıs.ama benim onerim sogutma islemine girecek adam once hava sogutmayla baslamalı diye dusunuyorum.bi harley e binmek var.bide mobilete binmek var.
  • Peki i7 için en iyi CPU soğutucusu hangisi? Fikri olan varmı?
  • quote:

--------------------------------------------------------------------------------

kasandaki rami hdd yi vga yı islemciyi sogutman cebine en az 600 ytl koyman demektir.kiii bu urunleri tr de bulamassın.yurt dısından getirtmen gerek cogu parcayı.sen hava sogutmayı pahalı gibi gormusun ama sıvı sogutma dahada pahalıdır.arasında en iyi hava sogutma ile 4 5 derece oynar.mesala benim islemci sogutucusu titan fenrir.bosta 27 28 goruyorum yukte 33 ila 36 derece goruyorum.su sogutmada 4 5 derece daha asagı bu olay.genede karar sana kalmıs.ama benim onerim sogutma islemine girecek adam once hava sogutmayla baslamalı diye dusunuyorum.bi harley e binmek var.bide mobilete binmek var.

Tamamen katılıyorum çünkü core!7 lerde ısılar fena derecelere ulaşıyor ama şimdilik fanlarla detaylara inersen bu iş uzar zannediyorum sadece işlemciyi oc le

• Ürünleri 0 alırsan 350 tl ye kaliteli işlemci soğutursun, bu fiyatı 250 yede çekebilirsin tabi malzemelerin kalitesini düşürerek. Sıvı soğutmanın en büyük avantajı sesdir, yani sesi neredeyse 0 yaparsınız.
  • titan fenrir gibi bi sogutucu alırsan islemcini bosta 24 yukte iken tas catlasa 33 derece gorebilirsin.daha fazlasını goremessin.benimkinde suan ole.ben cok memnunum.su sogutmada asagı yukarı bu degerleri aliyor.su sogutmanın tek farkı sessizlik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yüksek fiyatları sebebiyle su soğutmaları benimseyemedim.düşük fiyatlıları yetersiz ve gürültülü çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cooler Master HYPER 212 UCUZ BANA İYİDİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grondan -- 8 Aralık 2015; 12:55:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.