Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.076
Cevap
148
Favori
589.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu indirimli set hakkında düşüncenizi öğrenmek isterim, kedim ve kalorifer sebebiyle almayı düşünüyorum...

• Arkadaşım Bionaire bu sektörde çok eski ve işini iyi yapan bir markadır.Yanlız seçtiğiniz ürünün kullanım alanına dikkat edin,12 m2 alan içindir.kullanacagınız yer daha büyükse benim tavsiyen nemlendirme cihazı yerine kapasitesi daha yüksek bir hava temizleme ürünü seçmektir.Birde burada filitre fiyatlarıda verilmiş bunlarıda inceleyip kararı öğle verin ,daimi kullanımda 6 ayda bir değiştirmelisiniz filitreyi.
    quote:

Orijinalden alıntı: starhunter

bu indirimli set hakkında düşüncenizi öğrenmek isterim, kedim ve kalorifer sebebiyle almayı düşünüyorum...

• sayın arkadaşlarım bölümü olabildiğince okuyup anlamaya çalıştım
    öncelikli olarak benim astım veya daha değişik bir hastalığım şükür yok benim derdim sadece sabah kalktığımda boğazımın çok kuruması forumdan okuyup anladığımdan yola çıkarak aşağıdaki aleti almaya karar verdim ama önce siz değerli üstadlarımın (özellikle cengiz umur) fikrini almak istiyorum

http://www.hepsiburada.com/oncomed-gs-360-ultrasonic-humidifier-hava-nemlendirme-cihazi-sicak-soguk-/productDetails.aspx?categoryid=17175&productid=evoncomedgs360

• evt ozellikle kaloriferin yandigi bugunlerde artik evi nemlendirmek gerekiyor, bendede hava nemlendirme cihazi var ama dahada etkili birsey lazim onerileriniz nelerdir arkadaslar , kaloriferin ustune kocaman su kaplarimi koyalim,

• arkadaşlar bu hava temizleme cihazları rutubetide gideriyomu.
  • Ben yaklaşık 1 aydır Sanyo kişisel hava temizleme cihazını kullanıyorum. Özellikle son zamanlarda domuz gribi korkusuyla sık sık içeriyi havalandırıyoruz ama dışarıdan gelen havanın temizliğine ne kadar güvenebiliriz o da ayrı bir sorun. Ayrıca küçük bir kızım var kışın soğukta odayı havalandırmak pek mümkün olmuyor o yüzden hava temizleme cihazı alamaya karar verdim. bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bu ürünü seçtim gayette memnunum. Bu üründe diğer hava tezmileme cihazlarından farklı olarak nem sistemide mevcut o yüzden içerdeki havayı nemlendirme özelliğide var özellikle solum yolu hastalıklarıyla ilgili sorununuz varsa kullanmanızı önerebilirim.
  • Şimdiye kadar gördüğüm en kaliteli alet hava filtrasyonu için coway'in ürünleri.

25 metre kareden 100 metre kareye kadar destekli çözümler mevcut.
    coway'e bir sorun derim.
  • Harika bir konu olmuş, neredeyse tüm mesajları okudum. Cengiz Umur bey'e çok teşekkür ediyorum aydınlatıcı bilgileri için.
  • Bu air-wuum cihazlardan alıp kullanan var mı acaba?
    Sigara kokusuna karşı almayı düşünüyorumda...
  • Arkadaşlar Allah nasip ederse Mart ayında çocuğum olacak
    Evim maltepede caddeye çok yakın olduğundan hep egzoz gazlarıyla haşır neşiriz
    evin havasını temizleyecek ve özellikle egzoz gazlarını yok edecek bir alete ihtiyacım var
    hepsiburada ya baktım york var ama ondada egzoz gazlarıyla ilgili bilgi yok
    yardımcı olursanız sevinirim
  • Uzun zamandir yazmiyorum cunku ben yeni birsey ogrenmedim ve yeni yeni sorulan sorularin benzerlerini, kendi bildigimce daha once cevaplamistim. Ozellikle lookout arkadasin problemi daha once yine burada konustugumuz, cevreyolu yakininda oturan bir arkadasin problemine benziyor. Bir baba olarak cocuklara, bebeklere uzuluyorum ama cok fazla yapacak bir sey yok galiba.

Neyse bu konu baska basliklar altinda yeniden aciliyor ve ben burada, kendimde dahil, bu kadar insanin tecrubesinin ve yazdiginin heba olmasini istemiyorum. Aslinda yeni konu acan insanlar bir sekilde burayi okusalar sorduklari bir cok seyi sormazlar veya daha farkli sorular sorarlar.

En son bu konu acildi orada biraz birseyler yazdim.

http://forum.donanimhaber.com/m_35537296/tm.htm

yani sunu yazdim.

quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

quote:

Orijinalden alıntı: cancavus

kesinlikle sharp
    ben aynı zamanda bu ürünün satışınıda yapmakatayım.
    digerlerinde olmayan o kadar üstün özellikler varki.

web sitemiz yapılmak üzere sanırım haftaya bitecek. oradan inceleyerek özelliklerini kıyaslayabilirsin.

aynı zamanda fiyat konusunda oldukça hesaplı olacak diğerlerine göre.

ben bu cihazları hastanelere yogun bakım ünitelerine ve enfeksiyon birimlerine kurmaya başladım. başarı belgelerini istersen gönderbilirim.

cancavus,

Ben evde veya iste, tertemiz, hava ozellikleri insan sagligina gore ideal bir odaya girip, tek basimada olsa, bir saat oturdugumda odanin havasini bozuyorum, bunu cok fazla kuru fasulye yememe baglamayin (tabii oda var).

Haliyle, nefes aliyorum, oksijeni solunum yoluyla bunyeme aliyorum. Sonra bu oksijene kendimden karbon ekleyip, bunu nefes verirken ortama karbon dioksit olarak geri veriyorum. Yani guzelim odanin havasindaki oksijen seviyesini dusurup karbon dioksit seviyesini yukseltiyorum (tabii birde ekledigim metan var). Benim bulundugum odalardaki en buyuk kirlilik budur. Dolayisiyla benim en buyuk ihtiyacim, karbon dioksitin bolunup oksijenin odaya geri dondurulmesidir artan karbonuda su filtreme koyarim, iyi olur.

Bana, daha dogrusu bu foruma, cihazinizin bu karbondioksiti geriye, yani oksijene ne kadar basarili bir sekilde donusturdugunun, dogru durust bir belgesini gosterebilirmisiniz ? Eger cihaziniz bunu yapiyorsa ben hemen bir tane alayim, ve pencereleri civileteyim. Saldigim metanla yasamaya raziyim.

Ise yeni basliyorsunuz galiba, yada en azindan web siteniz yeni kuruluyor, hayirli olsun. Benim bolca yazdigim hava temizleme cihazlari basligini bir okumanizi tavsiye ederim;

http://forum.donanimhaber.com/m_8915522/tm.htm

aslinda bu konu oradan devam etmeliydi.

Kisaca su anda hicbir hava cihazi musterinin anladiginin veya yaniltildiginin aksine ortamdaki oksijeni tazelemiyor demek istiyorum. Hos musterinin cogu zaten oksijen nedir bilmiyor. Bunu tekrar tekrar yazmaktan biktim. Bu sefer biraz farkli yazdim kusura bakmayin.

cengizumur nick'imdir, adim degildir, bana boyle veya istediginiz sekilde hitabedebilirsiniz.

Yine soyluyorum, En buyuk ihtiyacimiz oksijendir, alacaginiz cihaz oksijen uretiyormu ? O2 den bahsediyorum, ozon yani O3 veya O1 denen zehirlerden degil.

• uzman olduğunuz konuyu kendiniz saptırıyor gibisiniz.
    oksijen üreten bir cihaz varsa zaten bu dünyanın da kurtuluşu olur düşüncesindeyim.
    zira karbondiyoksit artışından dolayı küresel ısınma ile karşı karşıyayız.

benim bildiğim hava temizleyici ortamdaki havanın içerisindeki zararlı olabilecek partikülleri arıtması.
    tozdur, ev akarıdır, tüydür vsdir.

konunun oksijen üretimi ile ne alakası var Allah aşkına???
  • quote:

Orijinalden alıntı: space_frog

uzman olduğunuz konuyu kendiniz saptırıyor gibisiniz.
    oksijen üreten bir cihaz varsa zaten bu dünyanın da kurtuluşu olur düşüncesindeyim.
    zira karbondiyoksit artışından dolayı küresel ısınma ile karşı karşıyayız.

benim bildiğim hava temizleyici ortamdaki havanın içerisindeki zararlı olabilecek partikülleri arıtması.
    tozdur, ev akarıdır, tüydür vsdir.

konunun oksijen üretimi ile ne alakası var Allah aşkına???

DURUM OZETI;

1-Bu urunleri alanlarin %95'i bu cihazlarin oksijeni yani O2'yide tazeledigini dusunuyor, kapiyi pencereyi kapatip oturuyor.

2-Sirketler bu yanilgiyi kullanip ve dahada ileri gidip ozon yani O3'u sanki super oksijen gibi pazarliyor. O3 iddia ettikleri gibi mantari, virusu olduren bunu yaparkende bizide olduren bir zehirdir.

3-Cigerlerimizden cikip bu cihazlara giren ve bunlardan cikan sozde temizlenmis hava, icindeki her turlu toz, polen vs. cihaz tarafindan tutulmus olsa bile O2 eksikligi giderilmedigi icin artik solunmaya musait veya gercekten tazelenmis, temizlenmis bir hava degildir. Dogrumu ?

4-Bir yetiskin insanin bulundugu hacime bu O2 eksikligini gidermek icin, iceride O2 uretilmedigine gore, saatte 30 metrekup, sagliga uygun seviyede O2 tasiyan hava girmesi gerekir.

5-Bu miktarda kullanilmis havada dogal olarak ortamdan disari atilir.

BIR COZUM ONERISI;

1-Bu sartlar altinda dis ortamla ic ortam arasinda ciddi bir hava sirkulasyonu mecburidir.

2-Havayi disaridan iceri alirken filtreleyebilirsiniz.

3-Ic ortamdaki hava akimini iyi planlarsaniz, taze hava kullanilmis havayi onunde supurur.

4-Kullanilmis hava disari atilirken bu cihazlara gerek kalmadan toz, polen, kuf ve CO2 de dahil her turlu zararli maddeyi beraberinde ortam disina tasir.

BAZI YORUMLAR;

Evinizin disindaki havada cok saglikli degilse yukaridaki cozum onerisi tam cozum olamiyor ama bu cihazlarda hala hic cozum degil.

Disariyla hava sirkulasyonu yaparken yazin sicak kisin soguk giriyor diyorsaniz, giris ve cikis havasi arasinda isi transferi yapan bir tur isi degistirici kullanacaksiniz. Bunlarin en basiti ic ice cift borulu hermetik kombi bacasidir.

Nem oranida ayri bir konudur, gerekirse bagil nem oraninida %50 de korumak icin ayri tesisat/cihaz gerekebilir.

muratremix,

air-wuum daha once yine burada konusuldu. almayin derim.

space_frog,

Bana uzman demissiniz, teveccuh gostermissiniz, tesekkur ederim efendim.

Yine yeni bir sey yazmadim. Bunlarin hepsi daha once burada yazildi.

• hiç bir yazıyı okumadan soruyorum kusura bakmayın.
    çok sigara içiyorum ve kışın doğal olarak camlar kapalı olduğu için eşim dumandan rahatsız oluyor.gerçi onun asıl rahatsızlığı kokunun eşyalara sinmesi.neyse acil tarafından bi hava temizleyici almamı istedi.kısaca alayımmı almıyayımmı işe yaraıyormu yaramıyormu
  • sn cengizumur.

bu maddeleri çok merak ettim keşke birebir görsem. pencerenin sağına soluna bu şekilde boru kullnsak fan desteği gerekirmi. temiz hava oda içinde kirli havayı bu şekilde önüne katıp dışarı gönderirmi. bir çizim ekleseniz ne iyi olur.

quote:

3-Ic ortamdaki hava akimini iyi planlarsaniz, taze hava kullanilmis havayi onunde supurur.

4-Kullanilmis hava disari atilirken bu cihazlara gerek kalmadan toz, polen, kuf ve CO2 de dahil her turlu zararli maddeyi beraberinde ortam disina tasir.

Disariyla hava sirkulasyonu yaparken yazin sicak kisin soguk giriyor diyorsaniz, giris ve cikis havasi arasinda isi transferi yapan bir tur isi degistirici kullanacaksiniz. Bunlarin en basiti ic ice cift borulu hermetik kombi bacasidir.
  • merhabalar,

sn cengizumur bu başlıkta bizlerle paylaştığınız bilgiler için şahsım adına teşekkürü borç bilirim. bunca yıldır edindiğiniz tecrübeleri bir çırpıda bizlerle paylaştığınız, zaman ayırıp cevaplar yazdığınız için...

belirtmek isterim ki konuyla ilgili tüm cevapları okudum, en son msjınız zaten hepsini çok iyi özetliyor.
    bu noktada beni bu foruma taşıyan ve yazılarınızı okutan hikayeme geleyim, bende alerjik astım var. (ev akarları-toz, polenler en duyarlı olduklarım )
    2000 senesine kadar 4 sene aşı oldum. çok şükür hiç kriz durumu yaşamadım. şuan da şükür öyle bir rahatsızlığım yok, sadece bahar sonu yaz başında rahatsızlığım nüksediyor.. suan daha yaşını doldurmamış bir bebeğim var inş onda yoktur ama bu alşlerjik durum kuvvetle muhtemel onda da çıkacak.. neyse uzatmadan hepsibuarada comda PHILIPS Ac 4065 ürününü gördüm. we sonrasında bu cihazlar nedir ne değildir die bakarken bu sayfada buldum kendimi..

dediğim gibi son özet kısmı pek çok şeyi zaten anlatıyor ama PHILIPS Ac 4065 ürünün durumunu kendi başıma değerlendiremedim açıkcası.. ozon ürettip üretmediğini anlayamadım. temizlemeyi zeolit filtre ile yaptığı ifade edilmiş..

sn cengizumur bu cihazla ilgili yorum yaparsanız çok sewinirim.
    iyne diğer arkadaşlardan bu cihazla ilgili bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sewinirim.
    sn cemail nickli arkadaş bu cihazi sormuş burda ama cewap veren olmamış, sonradan kendisi bu cihazi aldi mi aceba, varsa tecrübesini paylaşırsa sewinirim..

herkese sağlıklı günler..

• quote:

Orijinalden alıntı: merrem

merhabalar,

sn cengizumur bu başlıkta bizlerle paylaştığınız bilgiler için şahsım adına teşekkürü borç bilirim. bunca yıldır edindiğiniz tecrübeleri bir çırpıda bizlerle paylaştığınız, zaman ayırıp cevaplar yazdığınız için...

belirtmek isterim ki konuyla ilgili tüm cevapları okudum, en son msjınız zaten hepsini çok iyi özetliyor.
    bu noktada beni bu foruma taşıyan ve yazılarınızı okutan hikayeme geleyim, bende alerjik astım var. (ev akarları-toz, polenler en duyarlı olduklarım )
    2000 senesine kadar 4 sene aşı oldum. çok şükür hiç kriz durumu yaşamadım. şuan da şükür öyle bir rahatsızlığım yok, sadece bahar sonu yaz başında rahatsızlığım nüksediyor.. suan daha yaşını doldurmamış bir bebeğim var inş onda yoktur ama bu alşlerjik durum kuvvetle muhtemel onda da çıkacak.. neyse uzatmadan hepsibuarada comda PHILIPS Ac 4065 ürününü gördüm. we sonrasında bu cihazlar nedir ne değildir die bakarken bu sayfada buldum kendimi..

dediğim gibi son özet kısmı pek çok şeyi zaten anlatıyor ama PHILIPS Ac 4065 ürünün durumunu kendi başıma değerlendiremedim açıkcası.. ozon ürettip üretmediğini anlayamadım. temizlemeyi zeolit filtre ile yaptığı ifade edilmiş..

sn cengizumur bu cihazla ilgili yorum yaparsanız çok sewinirim.
    iyne diğer arkadaşlardan bu cihazla ilgili bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sewinirim.
    sn cemail nickli arkadaş bu cihazi sormuş burda ama cewap veren olmamış, sonradan kendisi bu cihazi aldi mi aceba, varsa tecrübesini paylaşırsa sewinirim..

herkese sağlıklı günler..

Bende bu ürünle ilgili bilgilenmek istiyorum. Hepsiburada'da fiyatı da düşmüş. Bilenler bir an önce bizi aydınlatırlarsa sevinirim. Ankara Sıhhiye'de oturyorum ve özellikle akşamları çok berbat bir kirli hava oluyor. Faydasını görür müyüm?

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsen

Bende bu ürünle ilgili bilgilenmek istiyorum. Hepsiburada'da fiyatı da düşmüş. Bilenler bir an önce bizi aydınlatırlarsa sevinirim. Ankara Sıhhiye'de oturyorum ve özellikle akşamları çok berbat bir kirli hava oluyor. Faydasını görür müyüm?

ewet hepsibuarada da ciddi indirim war.. son 9 gün,
    bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.