Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.076
Cevap
148
Favori
590.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu konuda yardımcı olacak arkadaş yokmu aceba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydemir-çelik

sn cengizumur.

bu maddeleri çok merak ettim keşke birebir görsem. pencerenin sağına soluna bu şekilde boru kullnsak fan desteği gerekirmi. temiz hava oda içinde kirli havayı bu şekilde önüne katıp dışarı gönderirmi. bir çizim ekleseniz ne iyi olur.

Bunun ayrintili anlatimini daha once yapmistm, cizim programim maalesef yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merrem

merhabalar,

sn cengizumur bu başlıkta bizlerle paylaştığınız bilgiler için şahsım adına teşekkürü borç bilirim. bunca yıldır edindiğiniz tecrübeleri bir çırpıda bizlerle paylaştığınız, zaman ayırıp cevaplar yazdığınız için...

belirtmek isterim ki konuyla ilgili tüm cevapları okudum, en son msjınız zaten hepsini çok iyi özetliyor.
    bu noktada beni bu foruma taşıyan ve yazılarınızı okutan hikayeme geleyim, bende alerjik astım var. (ev akarları-toz, polenler en duyarlı olduklarım )
    2000 senesine kadar 4 sene aşı oldum. çok şükür hiç kriz durumu yaşamadım. şuan da şükür öyle bir rahatsızlığım yok, sadece bahar sonu yaz başında rahatsızlığım nüksediyor.. suan daha yaşını doldurmamış bir bebeğim var inş onda yoktur ama bu alşlerjik durum kuvvetle muhtemel onda da çıkacak.. neyse uzatmadan hepsibuarada comda PHILIPS Ac 4065 ürününü gördüm. we sonrasında bu cihazlar nedir ne değildir die bakarken bu sayfada buldum kendimi..

dediğim gibi son özet kısmı pek çok şeyi zaten anlatıyor ama PHILIPS Ac 4065 ürünün durumunu kendi başıma değerlendiremedim açıkcası.. ozon ürettip üretmediğini anlayamadım. temizlemeyi zeolit filtre ile yaptığı ifade edilmiş..

sn cengizumur bu cihazla ilgili yorum yaparsanız çok sewinirim.
    iyne diğer arkadaşlardan bu cihazla ilgili bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sewinirim.
    sn cemail nickli arkadaş bu cihazi sormuş burda ama cewap veren olmamış, sonradan kendisi bu cihazi aldi mi aceba, varsa tecrübesini paylaşırsa sewinirim..

herkese sağlıklı günler..

Ben bu cihazda cok yeni bir sey goremedim. Buda ozon uretiyor. Korona dedigi bunu yapiyor. Maliyeti 20 lirayi gecmeyen bir cihaz. Daha once konustugumuz, bir kac bilinen ve bence iddia ettiklerini %100 yapsa bile sonucta cozum saglamayan teknolojiyi paketleyip bu cihazi yapmislar.

Her cihazi tek tek incelemeye degmiyor, buna vaktimde yok. Bu insanlarin kullandigi belli, basli, ise yaramaz ve cogu aslinda zararli olan bir kac teknoloji defalarca burada anlatildi. Lutfen bu teknolojileri ogrenin, sonra degerlendirmenizi kendiniz yapin. Ker hafta hepsiburada gibi yerlerde yeni marka ve isimle baska bir cihaz cikiyor, al birini vur otekine, eski hamam eski tas. Bana sorarsaniz derimki artik bana sormayin, artik daha fazla yazacak bir seyim kalmadi.

Yukarida yazdigim bir cumleyi tekrar edecegim,

3-Cigerlerimizden cikip bu cihazlara giren ve bunlardan cikan sozde temizlenmis hava, icindeki her turlu toz, polen vs. cihaz tarafindan tutulmus olsa bile O2 eksikligi giderilmedigi icin artik solunmaya musait veya gercekten tazelenmis, temizlenmis bir hava degildir. Dogrumu ?

EDIT : Bebeginiz icin soyle bir tavsiyem olacak. Odayi cok isitmayin, bunu yaparkende havayi kurtmayin. Bizde bebek odalarini ekstra isitma gibi bir egilim var. Bu cok yanlis. Ozellikle grip veya soguk almis, atesi olan bebekleri isitmaktan cok sogutmak lazim. Fazla sicak, solunum sistemini, zorlayip Sudden Infant Death Syndrome veya SIDS denen, sebebi henuz tam anlasilmamis olan, ani cocuk olumlerini arttirici yonde etkilidir diye bir yerlerde okumustum. Nacizane fikrimdir, doktor degilim.

Bebek odasini incik cincik doldurmayin, bebek bunlardan anlamaz. Bunlarin boyasimi alerjiktir, yatagin kenarina orasina burasina takilan firfirlar odaya ne kadar pamuk tozu ekler, yere konan yumusacik hali, ne kadar toz tutar, duvarlara yapistirilan o sevimli resimciklerin yapiskani havaya hangi kimyasali ekler, kim bilir. Odada, ustu, arkasi tenizlenemedigi icin toz biriktiren gereksiz dolaplar olmasa, zemin dumduz tas veya fayans olsa soyle sade su veya biraz sabunlu vileda ile iki dakikada silinse, odadaki butun tozda alinmis olsa fenami olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 8 Ocak 2010; 20:21:37 >

• sn cengizumur cevabınız için çok teşekkürler..
  • Merhaba Cengiz Bey,

Artık hava temizleme cihazı tavsiye etmek istemediğinizi ve hava sirkulasyonuyla ilgilendiğinizi söylediğiniz için bu doğrultuda bir şey sormak isterim. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

Ben altı aydır Bionair bap223 kullanıyorum. Anladığım kadarıyla giriş düzeyinde bir cihaz ama bildiğim bir rahatsızlığım olmamasına rağmen hava kalitesindeki artış bariz olarak hissediliyor.

Bu firma odadaki oksijen konsantrasyonu açısından odanın 5-6 saatte bir 5 dakika kadar havalandırılmasını tavsiye etmişti bana. Bunu odamın şartlarına göre süreyi değiştirerek kullanıyorum (4-5 saatte bir 10 dakika gibi) ve memnun olduğumu söyleyebilirim, havada hiç ağırlaşma hissetmiyorum.

Bahsettiğiniz mekanizmalarla dışarıdan filtreli olarak hava almak yerine, havayı belli aralıklarla, olduğu gibi pencereden alıp içerideki HEPA filtreye temizletme konusunda ne dersiniz? Sizce de uygun bir yöntem olabilir mi havanın kalitesi açısından?

• quote:

Orijinalden alıntı: playground

Merhaba Cengiz Bey,

Artık hava temizleme cihazı tavsiye etmek istemediğinizi ve hava sirkulasyonuyla ilgilendiğinizi söylediğiniz için bu doğrultuda bir şey sormak isterim. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

Ben altı aydır Bionair bap223 kullanıyorum. Anladığım kadarıyla giriş düzeyinde bir cihaz ama bildiğim bir rahatsızlığım olmamasına rağmen hava kalitesindeki artış bariz olarak hissediliyor.

Bu firma odadaki oksijen konsantrasyonu açısından odanın 5-6 saatte bir 5 dakika kadar havalandırılmasını tavsiye etmişti bana. Bunu odamın şartlarına göre süreyi değiştirerek kullanıyorum (4-5 saatte bir 10 dakika gibi) ve memnun olduğumu söyleyebilirim, havada hiç ağırlaşma hissetmiyorum.

Bahsettiğiniz mekanizmalarla dışarıdan filtreli olarak hava almak yerine, havayı belli aralıklarla, olduğu gibi pencereden alıp içerideki HEPA filtreye temizletme konusunda ne dersiniz? Sizce de uygun bir yöntem olabilir mi havanın kalitesi açısından?

Dis ortamla hava alisverisi yapmaniz iyi. Bahsettiginiz cihazin katkisi oluyor diyorsaniz kullanmaya devam edin. Bu cihazdada iyonizer var. Ben bundan cikan havayi solumaya cekinirdim.

Verdiginiz linke baktim. Zannederim bu cihazi satanlar burayi okuyor ve musterilerinden gelen sorular uzerine ozon konusunda bir bilgilendirme yapma ihtiyaci hissetmisler, ozon'u aciklayan bir sayfa olusturmuslar.

Bu sayfadaki aciklamalari benim burada daha once hem kaynagini verdigim hemde tercumesini kirmizi harflarle yaptigim ilk sayfalardaki ozonun zararlari ile ilgili bir yazima cok benziyor. Bu sayfada ayrica iyonizerlerle ilgili olarak; "İyonizerler gazları ve kokuları yok edemezler, diğer taraftan daha büyük partiküller olan polen ve ev tozu akarı alerjenlerini de yok edemezler." demisler. Fikir birligi icinde oldugumuzu goruyorum. Kendisi iyonizerli cihazlar satan bir sirketin boyle yazmasi ilginc. Ben buna yine eklemek isterimki iyonizerler ayni zamanda ozonda uretiyorlar. Bununla ilgili calismalarin linklerinide daha once burada vermistim.

Bunlari yaziyorum cunku simdi size iyi yapiyorsunuz dersem bu cihaz icinde iyidir diyorum manasi cikabilir, boyle anlasilmak istemem.

Odayi havalandirarak iyi yapiyorsunuz. Asil sorunuza gelirsek, odayi havalandirdiktan sonra HEPA filtre kullanmanin faydasi olur, zarari olmaz. Fakat mesela duzenli bir supurme, toz kaynaklarinin dikkatle elimine edilmesi bundan cok daha etkilidir. Eger solunum hastaliginiz varsa her fayda faydadir, ama saglikli iseniz HEPA filtrelerede cok para harcamayin derim.

Cok ucuk bir yorum yaparsam, HEPA filtreler imal edilirken ve kullanilirken harcanan enerji uretilirken ortaya cikan kirlilik bu filtrelerin sagladigi temizlige degiyormu diye bile dusunuyorum bazen. Yani HEPA filtre bile bir yere kadar. (Solunum yolu problemi olanlar yinede en azindan yatak odalarinda HEPA filtre kullanmali)

EDIT: Yukarida en son yazdigim "Solunum yolu problemi olanlar yinede en azindan yatak odalarinda HEPA filtre kullanmali" cumlemi degistirmek istiyorum. Iyi bir supurgeyle duzenli supurulen, icinde hali olmayan, supurgenin ulasamayacagi kuytular olmayacak sekilde dosenmis bir hasta yatak odasinda HEPA filtrenin saglayacagi cok buyuk bir fayda yok. Cocugu, anasi, babasi, esi, kardesi astimli, KOAH'li veya solunum yolu problemli olupta bu pahali cihazlari alamayanlar uzulmesinler. Bu cihazlarin faydasina gore ederi bence 10 lira 20 lira. Bunlari alacaginiza supurgenizin (HEPA) filtresini daha sik degistirin, odayi havalandirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 15 Ocak 2010; 17:27:19 >

• Çok teşekkürler cevabınız için.

İyon konusundaki hassasiyetiniz sadece ozondan dolayı mı yoksa negatif iyonların da tek başına zararı olduğunu düşünüyor musunuz? Bu firma anladığım kadarıyla HEPA filtreye yoğunlaştığı için iyon konusunu bir yan fayda (?) olarak görüyor, belkii o yüzden daha gerçekçi yazmışlardır.
    Bana konuyla ilgili verdikleri cevaptan bölümler alıntılıyorum, burada iyon miktarının çok az olduğu ve zararlı miktarda ozon üretmekten çok uzak olduğu söyleniyor. Bilmiyorum bu bilgiler ışığında ne dersiniz:

"Cihazdan 20cm uzaklıkta yapılan ölçümde: Her bir cm3 içerisinde 1600000 negatif iyon."
    ...
    "İyon yayımı sırasında çok azda olsa ozon üretimi olur, bu Bionaire hava temizleme cihazlarında EPA (Amerikan Çevre Koruma Ajansı) 'nın belirtiği üst limitlerin çok çok altındadır, neredeyse yok denecek kadar az. Yukarıda belirtilen değerlerin çok üstünde iyon yayımı yaparsanız, daha fazla ozon yayımı gerçekleşir, buda insan sağlığı açısından çok zararlıdır. Diğer taraftan, unutulmamalı ki sadece iyon veya ozon yayan cihazlar hava temizleme cihazı olarak tanımlanamaz, çünkü gerçek hava temizlemeyi tozları ve havadaki diğer partikülleri tutabilen hepa filtreli hava temizleme cihazları yapabilmektedir."

İyonizer kapatılabiliyor ama altı aydır neredeyse 24 saat açık durumda bende. Umarım çok yanlış bir iş yapmıyorumdur. Gerçi iyon miktarı az da olsa, sürekli açık olduğu için konsantrasyonu ister istemez artıyor. Belki de kapalı tutarım bundan sonra.

Herkese temiz havalı günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playground -- 16 Ocak 2010; 10:27:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: playground

Çok teşekkürler cevabınız için.

İyon konusundaki hassasiyetiniz sadece ozondan dolayı mı yoksa negatif iyonların da tek başına zararı olduğunu düşünüyor musunuz? Bu firma anladığım kadarıyla HEPA filtreye yoğunlaştığı için iyon konusunu bir yan fayda (?) olarak görüyor, belkii o yüzden daha gerçekçi yazmışlardır.
    Bana konuyla ilgili verdikleri cevaptan bölümler alıntılıyorum, burada iyon miktarının çok az olduğu ve zararlı miktarda ozon üretmekten çok uzak olduğu söyleniyor. Bilmiyorum bu bilgiler ışığında ne dersiniz:

"Cihazdan 20cm uzaklıkta yapılan ölçümde: Her bir cm3 içerisinde 1600000 negatif iyon."
    ...
    "İyon yayımı sırasında çok azda olsa ozon üretimi olur, bu Bionaire hava temizleme cihazlarında EPA (Amerikan Çevre Koruma Ajansı) 'nın belirtiği üst limitlerin çok çok altındadır, neredeyse yok denecek kadar az. Yukarıda belirtilen değerlerin çok üstünde iyon yayımı yaparsanız, daha fazla ozon yayımı gerçekleşir, buda insan sağlığı açısından çok zararlıdır. Diğer taraftan, unutulmamalı ki sadece iyon veya ozon yayan cihazlar hava temizleme cihazı olarak tanımlanamaz, çünkü gerçek hava temizlemeyi tozları ve havadaki diğer partikülleri tutabilen hepa filtreli hava temizleme cihazları yapabilmektedir."

İyonizer kapatılabiliyor ama altı aydır neredeyse 24 saat açık durumda bende. Umarım çok yanlış bir iş yapmıyorumdur. Gerçi iyon miktarı az da olsa, sürekli açık olduğu için konsantrasyonu ister istemez artıyor. Belki de kapalı tutarım bundan sonra.

Herkese temiz havalı günler...

Negatif Iyon ureticiler ozon, ozon ureticilerde negatif iyon uretir. Bu ikisininde yapmaya calistigi, ortama eksi yuk veya elektron fazlasi verip sonrada bu elektronlari zararli denen gazlar veya mikroorganizmalarin uzerine salip bu zararlilari kimyasal olarak degistirerek bir fayda saglandigini ummaktir. Pazarlamacilar-saticilar, buna zararli maddeleri mucizevi bir sekilde yok etmek der, Yaptiklari aciklamalardan anladigim kadariyla daha anlamli bir yorum yapacak bilgi birikiminede sahip degillerdir, bu olsa olsa donsturmedir. Hic birsey vardan yok olmaz, sadece donusur. Neye donusur, daha iyiyemi kotuyemi donusur o ayridir ve bence artik kiymetide yoktur cunku; (yeni bir paragraftan devam edecegim)

Akcigerlerimizdeki hucreler havadaki mikroplardan, polenlerden veya biyokimyasal garibanlik acisindan bakildiginda viruslerden cokta farkli degiller. Yani
    Mikrobu, poleni, virusu olduren sey, buna ozon deyin, negatif iyon deyin, bizim akcigerlerimizdeki hucreleride gayet guzel oldurebilir. Ben son derece ayarsiz bir cihazla bunu yasadim, onceki sayfalarda bulabilirsiniz, adi uydu bilmemne idi. Bu cihazi en azindan bauhaus hala 500 lira gibi bir fiyata satiyor. Bu cihazla ben uc gun ayni odada kalsam eminim olurdum. Ama hakkini yemiyeyim, eminim havada ne kuf kaldi ne mantar, hep beraber oluyordukta ertesi gun geri verdim kurtuldum.

Ama madem bize zarar vermesin istiyoruz, iyonu az verelim dersek ne olurki ? o zamanda olmaz cunku o zamanda kufu, poleni, mantari etkileyemez. Yani onlari etkileyecek kadar coksa bizim solunum yollarimizida etkiler, Bizim solunum yollarimizi etkileyemeyecek kadar azsa, zararlilarida etkileyemez.

Birde bazi negatif iyon turleri varki allah korusun. Ozon yaninda zayif kalir. Bu sakat negatif iyon turleri boyle bir negatif iyon ureticide uretilebilir, bu cihaza giren kimyasallara bagli olarak. Cihaziniza ne giriyor ne cikiyor kim bilir ?

Bende internetten okuduklarimin ve azda olsa universitelerde okuduklarimin yalancisiyim. Onceki sayfalarda yorumlarimi olusturmama sebep olan arastirmalarin veya temel bilgilerin bir linkini verirdim, ayni linkleri tekrar vermeye gerek yok. Herkes internetten arastirabiliyor. Sizlerde bakin, igili linkleri buraya koyun. Eminim benimde eksik-yanlis bildigim seyler vardir, hep beraber faydalaniriz.

OZET;

Ortama Ozon veya negatif iyon eklemek = Ortama fazladan Elektron eklemek. (sonucta ikiside ayni demek istiyorum)

Havadaki kufu, mikrobu, virusu olduren sey = Benim burnumdan cigerlerime kadar kendi hucrelerimide oldurur.

Benim burnumdan cigerlerime kadar kendi hucrelerime zarar vermeyecek kadar az olan sey = Havadaki kufe, mikroba, virusede zarar vermez.

Yukarida esittir yani "=" isaretini biraz acayip kullandim ama insallah anlasilir olmustur.

Son bir sey daha soylemek istiyorum. Ben maalesef saticilarin verdigi cevaplara pek guvenemiyorum. Cunku adamlardan bir cevap almak icin once kendi konularinda hayatlarinda aldiklari en iyi egitimi onlara vermem gerekiyor. Sonrada ne deseler bos oluyor benim icin.

Size bazi rakamlar vermisler.

O olcum nasil yapilmis.

"Cihazdan 20cm uzaklıkta yapılan ölçümde: Her bir cm3 içerisinde 1600000 negatif iyon." demisler. Siz bunun ne manaya geldigini anladinizmi ? ben bana ne faydasi var anlamadim. Anlamadik diye simdi bu iyi birseymi oldu ? Bilimsel gorunupte aciklama getirmeyen laf edip psikolojik avantaj saglamak cok kolay.

Daha once okuduguma gore, bu tur cihazlarda boyle olcumler cok manali degil cunku gercek hayattaki kullanima bagli olarak bu degerler cok degisiyor. Simdi bu cihazi kapali bir ortamda calistirin. Zaman icerisinde sadece 20 cm otede degil 2 metre otede bu deger kaca cikar acaba ? Birde hem bu sitede hemde her fuarda gordugum bir palyacoluk var. Bir akvaryum gibi kapali bir camekanin icine sigara dumani veriyorlar sonra o muhtesem cihaz calismaya basliyor ve duman yok oluyor. Aslinda duman yok olmuyor sadece optik olarak pus olusturan kimyasallar daha seffaf baska kimyasallara donusuyor, bunun bana ne faydasi var ? bence hic. Birde o ortama bir fare koysalarda deney tam olsa, hava seffaflasirken farede seffaflasir diye dusunuyorum.

• Çok teşekkürler ayrıntılı cevabınız için.

Selamlar...
  • Fiyatı 750'den 300'lere düşmüş bazı hava temizleme cihazlarını havada kapmak üzereyken cengizumur sayesinde vazgeçtim. Yazdıkları mantıklı geldiği için tabii ki. Ayrıca bu tür ürünler bende bağışıklığı bozar hissi yarattı. Ancak evim eksozdan çıkan zehirli gazlarında etkisinde. Camı açtığınızda içeri giren havanın kokusu bile çok rahatsız ediyor. En azından bu kokudan kurtulmak ve cebim kaşındığı için:)) aşağıdaki ürünü aldım. Solüsyonla kullandığımda hissedilir bir şekilde odanın havasının ve kokusunun değiştiğini anladım.
    http://www.hepsiburada.com/air-wuum-102-oda-parfumu-hava-temizleme-cihazi-200-ml-egzotik-solusyon-hediyeli/productDetails.aspx?CategoryId=17175&productId=evairwoom102

• Cangiz bey.

Verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkürler.. Ben sanıyorum su filtrli hava temizleme cihazı ile ilgili bir bilgi sayfası gönderebileceğim. Venta sistemi. Sanıyorum sizin bahsettiğiniz sisteme benziyor.
    Venta USA
    Page not found - Venta USA
    http://www.venta-airwasher.com/perfecttechnique.html

bende vardı ama bir parçası kırıldı. Servisini aramam gerekecek.

quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

quote:

Orijinalden alıntı: aydemir-çelik

sn cengizumur.

bu maddeleri çok merak ettim keşke birebir görsem. pencerenin sağına soluna bu şekilde boru kullnsak fan desteği gerekirmi. temiz hava oda içinde kirli havayı bu şekilde önüne katıp dışarı gönderirmi. bir çizim ekleseniz ne iyi olur.

Bunun ayrintili anlatimini daha once yapmistm, cizim programim maalesef yok.

• sharp hava temizleme cihazı aldım şimdilik memnunum daha deteylı bilgi ileride yazarım ilk gözüme çarpan hepa filitre ömrü 5 yıl ve aşırı sessiz oluşu(en düşük kademede duyulmuyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi td80 -- 15 Şubat 2010; 3:50:05 >
  • Havadaki virüs ve bakteri risklerini azaltmaya yardım eder
    Soluduğumuz havanın kalitesi, sağlığımız için önemlidir. Genellikle insanların toplu olarak bulunduğu evler, okullar, hastaneler ve diğer umumi yerlerde havadaki mikroplar mevcuttur. Günümüzde, havada bulunan bulaşıcı virüsler, SANYO'nun Electrolize Edilmiş Su Teknolojisi ile zararsız hale getirilebilir. SANYO virüs temizleyicisi; siz, meslektaşlarınız ve müşterileriniz için hem havadaki bakterileri azaltır hem de polen ve alerjiye neden olan tozları temizleyerek daha temiz bir hava sağlar

Sanyo Virus Washer cihazı var mağazamızda eğer incelemek isteyen olursa buradan inceyebilir. Almak isteyen olursa fiyatı 499 lira benimle irtibata geçerse yardımcı olabilirim.

• Merhaba Cengiz Bey,

Tüm yazdıklarınızı okudum verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Ben de size iki farklı siteden soru sormak istiyorum biri sizin üzerinde hassasiyetle durduğunuz ozon üretmeyen cihaz olduğunu savunan bir site:

www.tazehava.com
    Sayfa bulunamadı - Eviniz için Taze Hava
    http://www.tazehava.com/index.htm

Buradaki defender marka cihaz hakkında bir bilginiz var mı?

Diğeri ise sizin daha önceden önerdiğiniz temizlenebilir filtre hakkında (honeywell marka). Ancak kafama takılan şey aşağıdaki adreste:

detaylarını ve karşılaştırma tablosunu görebileceğiniz gibi Türkiye'de sadece 2 ürünü bulunmakta olup bunlardan yıkanmayan filtre hepa filtre, yıkanabilir olan ise hepa filtre değil. Artı hepalı olan cihazda iyonizer özelliği var (on-off konumları var mı bilemiyorum). Bu nedenle yıkanabilir olan bu microfiltraton filtre ve bu iki cihaz hakkında bir yorum yapabilirseniz çok sevinirim.

Cevabınızı dört gözle bekliyorum.
    Teşekkür ederim.
    Pelin Aker

• quote:

Orijinalden alıntı: by_ProXy

Havadaki virüs ve bakteri risklerini azaltmaya yardım eder
    Soluduğumuz havanın kalitesi, sağlığımız için önemlidir. Genellikle insanların toplu olarak bulunduğu evler, okullar, hastaneler ve diğer umumi yerlerde havadaki mikroplar mevcuttur. Günümüzde, havada bulunan bulaşıcı virüsler, SANYO'nun Electrolize Edilmiş Su Teknolojisi ile zararsız hale getirilebilir. SANYO virüs temizleyicisi; siz, meslektaşlarınız ve müşterileriniz için hem havadaki bakterileri azaltır hem de polen ve alerjiye neden olan tozları temizleyerek daha temiz bir hava sağlar

Sanyo Virus Washer cihazı var mağazamızda eğer incelemek isteyen olursa buradan inceyebilir. Almak isteyen olursa fiyatı 499 lira benimle irtibata geçerse yardımcı olabilirim.

quote:

Orijinalden alıntı: derketa

Merhaba Cengiz Bey,

Tüm yazdıklarınızı okudum verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Ben de size iki farklı siteden soru sormak istiyorum biri sizin üzerinde hassasiyetle durduğunuz ozon üretmeyen cihaz olduğunu savunan bir site:

www.tazehava.com
    Sayfa bulunamadı - Eviniz için Taze Hava
    http://www.tazehava.com/index.htm

Buradaki defender marka cihaz hakkında bir bilginiz var mı?

Diğeri ise sizin daha önceden önerdiğiniz temizlenebilir filtre hakkında (honeywell marka). Ancak kafama takılan şey aşağıdaki adreste:

detaylarını ve karşılaştırma tablosunu görebileceğiniz gibi Türkiye'de sadece 2 ürünü bulunmakta olup bunlardan yıkanmayan filtre hepa filtre, yıkanabilir olan ise hepa filtre değil. Artı hepalı olan cihazda iyonizer özelliği var (on-off konumları var mı bilemiyorum). Bu nedenle yıkanabilir olan bu microfiltraton filtre ve bu iki cihaz hakkında bir yorum yapabilirseniz çok sevinirim.

Cevabınızı dört gözle bekliyorum.
    Teşekkür ederim.
    Pelin Aker

Bende özelikle sanyo hakkında ne düşünüyorsunuz onu merak ediyordum ...

• quote:

by_proxy sanyo virus washer dışarıya iyon, ozon vs birşey veriyor mu? yoksa herşey suyun içinde mi olup bitiyor? güncel fiyatı nedir? bilgilendirebilirseniz çok sevinirim

• cengizumur bey
    http://www.hepsiburada.com/ProductDetails.aspx?categoryid=1305857&productid=aykbtyh07xpiaa
    şu ürünü gördüm.yine mi york diyeceksiniz belki ama sormak istediğim şu.demiştiniz evde yokken kullanın diye.bu cihazın etki alanı 0.2 metrekarelik bir alanmış.benim sorum şu. 0.2 metrekarelik alanı kapsayan bir aletin üretebiliceği ozon tüm evi sarıcak kadar ciddi midir?yada balkonumuzda yapsak işlemi ve evin içinde durmasa ne olur sonucu.bunları merak ediyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLacKEaGL3

cengizumur bey
    http://www.hepsiburada.com/ProductDetails.aspx?categoryid=1305857&productid=aykbtyh07xpiaa
    şu ürünü gördüm.yine mi york diyeceksiniz belki ama sormak istediğim şu.demiştiniz evde yokken kullanın diye.bu cihazın etki alanı 0.2 metrekarelik bir alanmış.benim sorum şu. 0.2 metrekarelik alanı kapsayan bir aletin üretebiliceği ozon tüm evi sarıcak kadar ciddi midir?yada balkonumuzda yapsak işlemi ve evin içinde durmasa ne olur sonucu.bunları merak ediyorum?

Bu ozonun uygun bir kullanimi. Bunun buzdolabi versiyonlarida var. Kullanilabilir ve eger yeterli ozon uretiyorsa ise yarar. Yalniz cikardigi ozonu solumayin ve birde koku gectikten sonra durdurun yoksa ayakkabinin derisini tutkalini yemeye baslar.

• quote:

Orijinalden alıntı: space_frog

quote:

by_proxy sanyo virus washer dışarıya iyon, ozon vs birşey veriyor mu? yoksa herşey suyun içinde mi olup bitiyor? güncel fiyatı nedir? bilgilendirebilirseniz çok sevinirim

Cok uzun yazamiyacagim ama hatirladigim kadariyla bu hidroksil filan uretiyordu, solumak iyi degildir, bu nedir bir bakin sonra acik anlatimli bir seyler bulursam linkini koyarim.

• Dogrudan cevap yazamadigim arkadaslar kusura bakmasin, her cihaz hakkinda tektek tecrubem yok ama bunlarda kullanilan teknolojilerin hemen hemen hepsini simdiye kadar bildigimce acikladim. Eski sayfalara bakarsaniz ve kendi arastirmanizi yaparsaniz cevaplari kendinizde bulabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.