Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.076
Cevap
148
Favori
590.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.maranki.com/382_Selva-Hava-Temizleme-Cihazi-%28Kucuk%29.html

Merhabalar,

Cengiztimur Bey, "her ürünü tek tek sormayın" diyorsunuz haklı olarak ama soracağım ürün farklı. Sağlık konusunda uzman olan Ahmet Maranki tavsiye ediyor. Ciddi olarak almayı düşünüyorum ama sizin görüşünüz doğrultusunda karar vereceğim.

Yorum yaparsanız çok memnun olurum.
    Hoşçakalınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviufuklar -- 3 Eylül 2010; 0:32:41 >
  • bende sinbo nun bi modeli var odada cok sigara iciyorum diye almistim fakat hicbir ise yaramiyor
  • bu konuda uzun zamandır yazamamıştım.
    cihaz önerisi isteyenler olmuş.
    Gerçek bir profosyonel cihaz isteyenler bunu incelesin

http://www.melistip.com/product_info.php?products_id=55&osCsid=ed8ca58b59157f8a4ff97b88fd1d112b
  • quote:

Orijinalden alıntı: maviufuklar

http://www.maranki.com/382_Selva-Hava-Temizleme-Cihazi-%28Kucuk%29.html

Merhabalar,

Cengiztimur Bey, "her ürünü tek tek sormayın" diyorsunuz haklı olarak ama soracağım ürün farklı. Sağlık konusunda uzman olan Ahmet Maranki tavsiye ediyor. Ciddi olarak almayı düşünüyorum ama sizin görüşünüz doğrultusunda karar vereceğim.

Yorum yaparsanız çok memnun olurum.
    Hoşçakalınız.

Ozon uretiyor, faydasi yok zarari var.

Ozon uretim devresi 50 kurus tutar, plastigi kartonu, cinden buraya nakliyesiyle beraber 10 dolar bir maliyeti olmali.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

manisa somada oturuyorum malum kömür işletmeleri var, 1.5 yaşındaki oğlum için hava temizleme cihazı almayı düşünüyorum ne önerirsiniz.20m2 ve 10 m2 odalar için ayrı ayrı alıcam

Komur madenlerinin ne tur bir etkisi oluyor? Komur yanmiyor ama tozumu oluyor ?

Hepa filtre tozu keser. Gaz kirliligi varsa yapabileceginiz cok fazla bir sey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: swartz

Cengiz bey merhaba;

Yazılarınızı ilgi ile okudum. bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Bende ihtiyacı olanlar için bir üründen bahsetmek isterim. Geçen gün karımın ve benim arabamawww.nedeniyonizer.com dan 2 adet bi-polar iyonizer cihaz aldım. Internetteki cihazları çok araştırdım ve bu konuda yorum yapabilecek kadar bilgi birikimim oldu sonuda. Çocuğumuzda alerjik astım başlangıcı olduğu için evimde de plasma cluster lı klima kullanıyorum.Rastlantı eseri internette forumları okurkenwww.nedeniyonizer.com u buldum ve bahsedilen cihazın arabaya hariçten takılabildiğini gördümr .Geçen sipariş verdim ve klima mazgalına dıştan yaklaşık 5 dk da monte ettim. Cihaz arabayı çalıştırdığım zaman çalışmaya başlıyor. Cihazda hiç bir koku yok. 1 haftadır sürekli deniyoruz ve cihaz mükemmel seviyede araçtaki ıslak paspas kokusunu bile yoketti. Şu anda araçla istanbul içinde rahatlıkla ailecek dolaşabiliyoruz. Bu ürünü rastlantı eseri araştırma yaparken buldum. Bu tip sorunu olan insanlara öneriyorum. Cengiz bey bu bi polar iyonizerler ile ilgili özellikle bu marka ile ilgili bilginiz varsa bizimle paylaşabilirseniz sevinirim.

Selamlar

Fayda gordum diyorsunuz dikkatle kullanin. Ben iyon ureten bir cihazi 3 metrekup yerde calistirip ayni yerde oturmak istemem. Ben araba disindaki hava azicik duzelince disaridan hava aliyorum, yanima kamyon filan gelince disaridan hava girisini kapatiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_han

bu konuda uzun zamandır yazamamıştım.

http://www.melistip.com/product_info.php?products_id=55&osCsid=ed8ca58b59157f8a4ff97b88fd1d112b

Bu tur cihazlar ancak ameliyathane gibi yerler icin uygundur. Ameliyatin yapildigi o kisa sure icinde hastanin vucudu mikrop ve viruslere karsi cok korumasizdir, kisa bir sure icin ozonun, kimyasallarin zararlari tolore edilir. Uzun vadede devamli kullanim bence sakincalidir. Bu UV cihazlari ozon uretir. Atmosferdeki ozonda zaten gunesten gelen UV ile uretilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

quote:

Bu tur cihazlar ancak ameliyathane gibi yerler icin uygundur. Ameliyatin yapildigi o kisa sure icinde hastanin vucudu mikrop ve viruslere karsi cok korumasizdir, kisa bir sure icin ozonun, kimyasallarin zararlari tolore edilir. Uzun vadede devamli kullanim bence sakincalidir. Bu UV cihazlari ozon uretir. Atmosferdeki ozonda zaten gunesten gelen UV ile uretilir.

Burada insanlara bu konu hakkında yardımcı oluyorsunuz gibi gözüküyor ama her şeye de Ozon yayıyor denmez.
    İlk önce önerdiğim cihazı bir inceleme zahmeti gösterin sonra fikir beyan edersiniz.Bu tür konularda sağlık söz konusu "bence" diye bir şey yok! Ben tüm bilimsel çalışmalarını FDA onayını UBB kaydı alan tek cihaz olduğunu daha önce bu sayfalarda belirtmiştim. Basit çin malı ürünler gibi yorumlanamayacak kalitede bir cihazdır. 24 saat çalıştırılabilir ve hiçbir zararı yoktur.
    OZon vs hiçbir zehirli gaz yaymaz üstüne ortama temiz hava verir.
    Kullanım yerleri içinde Ameliyathane -Labaratuvar-Yoğun Bakımlar-Kreşler- Havadan etkilenen hasta odaları- Okullar- vs gibi yerler zaten ürünü incelediğinizde belirtiliyor.Ameliyatlar kısa süre içinde olmayabilirler ayrıca tüm ameliyathaneler "hepafiltre" ile donatılmıştır. Buna rağmen bu cihaz hepafiltreler eksik kalabildiği için ameliyathanelerde kullanılmaktadır.
    Cümlemin başında gerçekten tertemiz bir hava isteyen ve "profosyonel" bir cihaz düşünenlere diye belirtmiştim.
    Cihazı detaylı incelemeden yorum yapmak bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmek diğer insanları yanıltmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırım_han -- 4 Eylül 2010; 16:26:49 >

• quote:

quote:

quote:

Burada insanlara bu konu hakkında yardımcı oluyorsunuz gibi gözüküyor ama her şeye de Ozon yayıyor denmez.
    İlk önce önerdiğim cihazı bir inceleme zahmeti gösterin sonra fikir beyan edersiniz.Bu tür konularda sağlık söz konusu "bence" diye bir şey yok! Ben tüm bilimsel çalışmalarını FDA onayını UBB kaydı alan tek cihaz olduğunu daha önce bu sayfalarda belirtmiştim. Basit çin malı ürünler gibi yorumlanamayacak kalitede bir cihazdır. 24 saat çalıştırılabilir ve hiçbir zararı yoktur.
    Kullanım yerleri içinde Ameliyathane -Labaratuvar-Yoğun Bakımlar-Kreşler- Havadan etkilenen hasta odaları- Okullar- vs gibi yerler zaten ürünü incelediğinizde belirtiliyor.Ameliyatlar kısa süre içinde olmayabilirler ayrıca tüm ameliyathaneler "hepafiltre" ile donatılmıştır. Buna rağmen bu cihaz hepafiltreler eksik kalabildiği için ameliyathanelerde kullanılmaktadır.
    Cümlemin başında gerçekten tertemiz bir hava isteyen ve "profosyonel" bir cihaz düşünenlere diye belirtmiştim.
    Cihazı detaylı incelemeden yorum yapmak bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmek diğer insanları yanıltmaktır.

Haklisiniz bugunlerde fazla vaktim olmuyor o yuzden bu cihaz hakkinda eskiden yaptigim kadar arastirma yapmadim. Tabiiki sizin verdiginiz linki okudum. Bu cihazin UV dalga boyunu bulamadim. Eskisi kadar arastiramadim demekten kastim baska kaynaklardanda olsa bunu bulabilirdim demek istememdir. Yoksa bu cihaz hakinda baskada arastiracak cok bir sey yok. Ultraviole isin ile hava sterilizasyonu ilk defa duydugum birsey degil hatta aldigim cihazlardan birinde boyle bir unitede vardi. Bunlarin lambasinin belli bir omru vardir ve bu lambalari degistirmenin maliyeti HEPA filtre maliyetine yakindir.

UV filtreler ozon uretir bu konudaki bilginiz yanlis. Bazi dalga boylari daha cok uretir. Dalga boyunu bilmek istememdeki sebep budur.

Bu cihaz ortama temiz hava verir cumlesini ben sizin kadar kolay kullanamam. Bir UV cihazi sadece bakteri, mantar ve virusleri kromozomlarini bozarak ve urettigi ozonla bakteri ve mantarlarin hucre zarlarini parcalayarak onlari etkisiz hale getirmeye yarar. Fakat ortamda eksilen oksijeni geri koyamaz. Kullanilmis veya disaridan alinmis havada bulunan kimyasallara fazla bir etkisi olmaz. Daha buyuk boyutlardaki tozu isi tutamaz. Bu haliylede bundan cikan hava sadece havada tasinan organizmalar etkisizlestirildi diye diger zararli elemanlarindan ayrilmis ve oksijeni normal seviyeye arttirilmis anlamina gelmez. Bu cihaza giren hava eger giriste sakincaliysa muhtemelen cikistada solumaya mukemmelen uygun hale gelmemistir.

Ameliyathane gibi bir yerde HEPA filtre gibi baska mekanizmalarda kullanildiginda bu tip UV filtreninde sisteme eklenmesi hastanin faydasina olur. Bunda bence bir problem yok. Yillardir ailece evin disindaki havayi sadece HEPA'dan gecirip, cogu zamanda direk soluyoruz. Henuz kus veya domuz gribi olmadik. Bu tur seyler eve havadan girmez. Biz baska insanlardan kapar eve getiririz. Bu acidan bakinca eve dis havadan girmesi imkansiz gibi gorunen bir mikrobu veya virusu oldurmek icin boyle bir cihazin yarattigi ozonu yillarca solumayi zararli buluyorum.

Hatam vardir. Sizle bu konuyu konusmaya devam edebiliriz. Yukarida yazdigim seyler sizden farkli dusunmemin sebepleridir. Bu sonuclara beni goturen yanlislar varsa bilmek isterim ve fikrimde o zaman degisir.

• cengizumur bey, buzdolaplarındaki iyonizer sistem,koku gidericiler vs bunlarda ozon üretir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali282

cengizumur bey, buzdolaplarındaki iyonizer sistem,koku gidericiler vs bunlarda ozon üretir mi?

Cogunlukla evet. Solumadigimiz havada kufu engellemek icin bu iyi bir cozum olabilir. Ozon meyva sebzeyi oksitleyecek kadar cok olmadikca bir problem yok. Kufu engellemenin en iyi cozumlerinden biri aslinda nemi azaltmak. Defrost yapan buzdolaplarida bunu saglamak icin kullanilmaya baslanmis ve bu iste oldukca basarililar. Ben aldigim sebzeyi meyveyi 3-5 gun icinde tuketmeye calisiyorum. Ondan sonra bu cihazda olsa bayat bayattir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Haklisiniz bugunlerde fazla vaktim olmuyor o yuzden bu cihaz hakkinda eskiden yaptigim kadar arastirma yapmadim. Tabiiki sizin verdiginiz linki okudum. Bu cihazin UV dalga boyunu bulamadim. Eskisi kadar arastiramadim demekten kastim baska kaynaklardanda olsa bunu bulabilirdim demek istememdir. Yoksa bu cihaz hakinda baskada arastiracak cok bir sey yok. Ultraviole isin ile hava sterilizasyonu ilk defa duydugum birsey degil hatta aldigim cihazlardan birinde boyle bir unitede vardi. Bunlarin lambasinin belli bir omru vardir ve bu lambalari degistirmenin maliyeti HEPA filtre maliyetine yakindir.

UV filtreler ozon uretir bu konudaki bilginiz yanlis. Bazi dalga boylari daha cok uretir. Dalga boyunu bilmek istememdeki sebep budur.

Bu cihaz ortama temiz hava verir cumlesini ben sizin kadar kolay kullanamam. Bir UV cihazi sadece bakteri, mantar ve virusleri kromozomlarini bozarak ve urettigi ozonla bakteri ve mantarlarin hucre zarlarini parcalayarak onlari etkisiz hale getirmeye yarar. Fakat ortamda eksilen oksijeni geri koyamaz. Kullanilmis veya disaridan alinmis havada bulunan kimyasallara fazla bir etkisi olmaz. Daha buyuk boyutlardaki tozu isi tutamaz. Bu haliylede bundan cikan hava sadece havada tasinan organizmalar etkisizlestirildi diye diger zararli elemanlarindan ayrilmis ve oksijeni normal seviyeye arttirilmis anlamina gelmez. Bu cihaza giren hava eger giriste sakincaliysa muhtemelen cikistada solumaya mukemmelen uygun hale gelmemistir.

Ameliyathane gibi bir yerde HEPA filtre gibi baska mekanizmalarda kullanildiginda bu tip UV filtreninde sisteme eklenmesi hastanin faydasina olur. Bunda bence bir problem yok. Yillardir ailece evin disindaki havayi sadece HEPA'dan gecirip, cogu zamanda direk soluyoruz. Henuz kus veya domuz gribi olmadik. Bu tur seyler eve havadan girmez. Biz baska insanlardan kapar eve getiririz. Bu acidan bakinca eve dis havadan girmesi imkansiz gibi gorunen bir mikrobu veya virusu oldurmek icin boyle bir cihazin yarattigi ozonu yillarca solumayi zararli buluyorum.

Hatam vardir. Sizle bu konuyu konusmaya devam edebiliriz. Yukarida yazdigim seyler sizden farkli dusunmemin sebepleridir. Bu sonuclara beni goturen yanlislar varsa bilmek isterim ve fikrimde o zaman degisir.

O halde öncelikle bir inceleme yapın ;http://www.melistip.com/popup_image.php?pID=55&osCsid=ed8ca58b59157f8a4ff97b88fd1d112b

inceledikten sonra tekrar görüşelim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O halde öncelikle bir inceleme yapın ;http://www.melistip.com/popup_image.php?pID=55&osCsid=ed8ca58b59157f8a4ff97b88fd1d112b

inceledikten sonra tekrar görüşelim.

Once benim yukarida bu cihaz hakkinda fikirlerimle ilgili yazdiklarim hakkinda bir iki kelime yazinda aramizda bir fikir teatisi baslasin. Cekincelerimi belirttim zahmet ettim yazdim. Yazdiklarimin hangisini hangi sebepten dolayi yanlis buldugunuzu soyleyin. Beni ayni dersi tekrar tekrar calismaya gondermek yerine sizde biraz ders calisin.

Bu verdiginiz linkte saticinin yazmis oldugu teknik acidan cok zayif bir metin var. Bu metinin teknik acidan bir muhakeme olusurabilmek icin sagladigi hic bir ciddi veri yok.

"Havayi bir dizi ozel filtreden gecirir" demis, "% 100 guvenli" demis, yersen... Yersen diyorum cunku bu laflar sadece laf. Teknik veri veren, saticinin yazdiklarinin disinda genel bilimsel bilgiye dayanarak sorgulayabilecegimiz teknik acidan anlamli bilgiler degil. Ve grafiklerinde tek basina cok anlami olmuyor.

Ne demek ozel filtreler. Bunun bir cinsi adi yokmu ?

Ben size ureticinin sitesinden bir link vereyim;

Burada bu "Ozel filtre"nin elektrostatik filtre oldugunu anliyoruz. Yani sizin verdiginiz linke gore biraz daha fazla bilgi var.

Demekki bu cihazda bir elektrostatik filtre kati ve birde ultraviolet (haydi katalitik etkiyide ekleyelim) olmak uzere iki teknoloji kullanilmis.

Simdi sayin kardesim. Bu iki teknolojiyide ben daha once zannederim sizden daha fazla inceledim ve sahsen bu iki teknolojiye ait cihazlarida kullandim. Ikiside artik evimde degil. Daha once yazdiklarimi okursaniz elektrostatik filtreden ben ev ortaminda memnun kalmadim. Bu calisinca icinden gecen tozu elektriksel olarak yukluyor yani toz parcaciklarilari miknatis gibi oluyor. Sonra tersine yuklenen cihaz icindeki yuzeye yapisip kaliyorlar yani tutulmus oluyorlar. Ev gibi kapali ortamda bu olay tam istenen sonucu vermiyor. Bu cihazdan kacan partikuller ve hava bir sekilde elektriksel olarak yuklenmis yani kutuplanmis oluyor. Bu havanin icinde bulunan toz taneleride yuklenip daha cihaza girmeden televizyona, duvara, masaya, pencereye yani odada bulduklari her yuzeye yapisiyor. Ben cihazin icinden haftalarca calisma sonunda toplam bir gram toz toplamadim ama odada herseyin uzerini cok hizli bir sekilde ince bir toz tabakasi kapladi. Ben buna tam olarak tozu partikulu filtreleme diyemem. Bu filtrelerin en basarili kullanim yeri acik havaya cikis yapan fabrika bacalaridir, kapali ortamlar degil.

UV radyasyonun kirli hava uzerindeki etkisinide defalarca ve en son yukarida sizin hatiriniza ozel yine yazdim. Karbon monoksit carbon dioksite donusuyor, eyvallah, hidrokarbonlar oksidasyona ugruyor onada eyvallah, pekiyi bu okside olmus (hadi daha az zararli diyelim)hidrokarbonlar ve karbon dioksit ile yuklu sekilde cihazdan cikan havaya nasil "Temiz Hava" diyebiliriz ? Bunlarda cok faydali gazlar degildir.

Bu cihazin yukarida sizinde linkini verdiginiz satici sitesinde bu cihazin ozonu %100 yok ettigi seklinde mucize bir aciklama var. Buna mucize aciklama diyorum cunku orijinal ureticinin sitesinde bile bu bilgi yok. Turkiyedeki her hava temizleme iddiasindaki aleti cinden getirip satan bu forumu ve benim yazdiklarimi okuyan saticliarin, kafadan "bizde ozon olmaz" seklinde bir aciklamayi bir yere yapistirma ihtiyacina girdigini dusunmeye basladim.

UV ozon uretir. Ozon okside olmaz, kendisi okside edicidir. Notralize olmasi icin bir seyleri okside etmesi gerekir. Bu cihazin orijinal sitesinde UV lambanin yaptigi ise "Photo Catalytic Oxidation" demisler. Yani bu cihaz oksidasyonu kendisi yapiyor. Buna ozon sokun aynen hic etkilenmeden cikar. Ustune ustluk su buhari ve oksijen bu UV isin altindan gectiginde otomatikman bir miktar ozon uretilir.

Bu tur cihazlarin kullanim alanlari vardir fakat ev bunlardan biri degildir. Ev ortaminda pek bir fayda olmaz. Evde bir mikrop virus varsa bunu zaten siz disaridan getirmis yani kapmis durumdasinizdir. Birde evde ayakkabi atolyesi gibi tutkaldan filan devamli havaya salinan hidrokarbon yayilimi olmaz. Toz partikullerini tutmaktada bu cihazin tasidigi iki teknoloji yeterli degildir. Birazda ozon salinimi olur, zararlidir, evde yaktigi elektrige degmez.

yıldırım_han, bir benim verdigim bilgiye bakin birde bana calis diye verdiginiz linkteki zayifliga bakin, insaf edin. Sizin bu cihazin ticaretiyle bir ilginizmi var? Faydali olduysam ne mutlu bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 5 Eylül 2010; 21:07:20 >

• Verdiğim link sadece teknik bilgilerin olduğu link. Markanın kendi sitesini ben özellikle vermedim. Diğer merak eden arkadaşlar kısaca teknik bilgilerini görsün diye.
    Öncelikle bu cihazın kullanım yerleri arasında ev de vardır kreşler de okullarda .. İnsanların bulunduğu her yerde kullanılabilir.
    benden bilimsel veriler isterken aynı şekilde "bence " demeden bilimsel veriler ile bana gelin o halde.

Cİhaz Aspirasyon yöntemiyle topladığı havayı

Bakteriyolojik UV Lamba
    Foto Katalitik Dönüştürücü
    Hepa Filtre
    5 mikron ön filtre

Birinci Adım :Ön Hava Filtresi 5 mikrona kadar büyük partikülleri absorbe eder
    İkinci Adım : Hepa Filtre ,mikroskopta görülebilecek kadar büyüklükteki ajanları absorbe eder. Örneğin, bakteriler,küf,mantar sporları , böcek pislikleri , polenler , kötü kokular.
    Üçüncü Adım: Toksik kimyasallar ve gazlar absorbe edilir.
    Dördüncü Adım : Foto-Katalitik oksidasyon ile artık toksit kimyasallar ve kokular yok olur.
    Beşinci Adım : Ultraviyole ışınlar ile hepa filtreden geçebilen çok küçük bakteri ve virüsler katalitik destek altında yok edilir.
    Altıncı Adım : Ortaya çıkan zengin oksijen konsantrasyonlu hava ortama verilir.

Cihazın UV lambası 8 W tır. Havadaki bakterilerin % 100 oranında yokedilebilmesi için gerekli UV ışınlama gücü 10.000 µW / cm2 dir.
    Ultrasunfirmasının Sunpure marka SP-20C model UV Hava dezenfeksiyon cihazında 8 W lık UV lamba kullanılmaktadır. Hava ampülün çevresinde 3 cm yarıçap içerisinde geçmektedir. Dİyagrama göre 3cm uzaklıktaki ışınlama gücü:
    10üstü4 mW /m2 = 10.000 m W /m2 = 10 üstü 11 µW /cm2 = 100.000.000.000 µ W / cm2 olup gerekli oranı karşılamaktadır.

UV lambaları çok çeşitlidir. Bu ayrımı iyi yapalım. Bİr teknoloji üzerine konuşurken genelleme yapmayalım. Ozon yayan her cihaz zararlı olmayacağı gibi Ozon gazı başlı başına zarar verme insan sağlığını tehdit etme oranları bellidir. Ozon gazı zaten en etkili dezenfeksiyonlardan biridir. O3. 8 W lık bakteriyolojik bir UV lamba insan sağlığını tehdit eden bir ozon yayması imkansızdır. ayrıca cihazdaki Hepa Filtre UV lambayı kirlenmeye karşı koruduğundan bu cihaz tam bakımsız bir cihazdır.
    Bu sistem sadece USA menşeli Sunpure marka firmaya aittir ve FDA onaylı dan patent almıştır.
    Cihaz özellikle büyük şehirlerde havada normalde %21 oranında bulunması gerekirken , hava kirliliği ile %18-19 oranlarına gerileyen oksijen miktarının oluşturduğu yorgunluk ve başağrısının azalmasında önemli etkendir. Bir yandan toksit gazlar yokedilirken bir yandan UV ampül ile küçük miktarda oksijen üretilir. Kullanıcılar temiz havayı etkili bir şekilde hisseder.

Şimdi bu teknolojiye ait farklı bir cihaz yok. Patenti bu firmaya ait. Doğal olarak kullandım demeniz olmuyor.

Ozon gazına takmışsınız ama havuzlarda SPa merkezlerinde özellikle kullanılır. Ozon ( O3 ) çok kısa sürede havada oksijene ( O2 ) dönüşür.

FDA den onay almanın ne kadar zor olduğunu biliyormusunuz ? Özellikle konu sağlık olduğunda.

Tekrar ediyorum , buradaki bu yazdıklarımı okuyan diğer kullanıcılar da şunu iyi bilsin

Ben havadan çok etkileniyorum ve gerçek bir temizlik istiyorum diyen kişiler için profosyonel bir cihazdır.

Son olarak dışarıdan ya da içerede bir böcek pisliğinden her ne şekilde olursa olsun virüs yayılabilir.

Bu tür cihazlar gurubunda değil bu cihaz bunu iyi ayırt edin.

• Ben karsilikli konusurken karsimdakinin her soru ve yorumunu algilayip karsiliginda birebir fikrimi soylemeyi hem karsimdakine saygi hemde diyalogun verimi acisindan faydali buluyorum. Siz benim size sordugum bir cok seyi es gecsenizde ben sizin yazdiklarinizi tek tek degerlendirmek istiyorum. Oncelikle bu cihazin ticaretiyle ilginiz varmi seklindeki soruma cevap vermediginize gore sizin yorumlarinizi direk olarak bu cihazin satisindan menfaat elde eden birinin yorumlari olarak alacagim. Bunun ticaretiyle ilgili olmaniz kotu birsey degil hatta olayin kaynagindan biriyle konusmak beni mutlu eder. Fakat yorumlarinizda olabilecek maddi kayginin etkisini kompanse edebilmek icin her soylediginiz seyin ciddi sekilde ayagi yere basan ve dogru bilgiler olmasini beklerim. Bana verdiginiz ilk linkteki brosur benzeri, bos laflarin bu tur bir ciddiyetle alakasi yoktu.

quote:

Verdiğim link sadece teknik bilgilerin olduğu link. Markanın kendi sitesini ben özellikle vermedim. Diğer merak eden arkadaşlar kısaca teknik bilgilerini görsün diye.

Hayir. Burada dogru durust hic bir dikkate deger "TEKNIK/BILIMSEL" bilgi yok. Daha once belirttigim alti bos pazarlamaya yonelik laflar var. Simdi siz veya baskalari bunu yarin degistirir o ayri ama benim okudugum haliye bu boyleydi.

quote:

Öncelikle bu cihazın kullanım yerleri arasında ev de vardır kreşler de okullarda .. İnsanların bulunduğu her yerde kullanılabilir. benden bilimsel veriler isterken aynı şekilde "bence " demeden bilimsel veriler ile bana gelin o halde.

Benim "BENCE" dememi, yorumlarimin hepsinin sadece benden menkul oldugu seklinde algiliyorsaniz yaniliyorsunuz. Oncelikle sizle konusurken bence demedim. Ben bir yorum yapmadan once bir suru link ve baskalarina ait teori veriyorum. Sonunda sizin ve herkesin yaptigi gibi bu kesin boyledir demek yerine tevazu gosterip bence diyorum. Sizde verdigim link ve bilgileri arastirin "SIZCE" ne olduguna kendiniz karar verin.

Nasil bilimsel verilerle bana gelin dersiniz ? Siz ne ile geliyorsunuz ? Sordugum teknik/bilimsel sorularin hangisine cevap verdiniz ? Cihaz icindeki filtre katlarinin ne oldugunu bile ben size soylemeye basladim, siz degil. UV lambanin dalga boyunu soyleyemediniz. Soylemenizde zor cunku orijinal uretici bile bunu sakliyor, Amerikada bir suru insan bunu sordugu halde. Nedenmi ? cunku aslinda cinden gelen bu cihazin icinde kullanilan lambanin, muhtemelen 254 nano metrelik heryerde bulunan standard bir UV lamba oldugunu saklamak icin. 254 nm olsa ne olur ? 1-Bu cihaz siradanlasir, 2-Bunun aslinda ozon emisyonuda yapan lambalardan oldugu anlasilir.

quote:

Cİhaz Aspirasyon yöntemiyle topladığı havayı

Bakteriyolojik UV Lamba
    Foto Katalitik Dönüştürücü
    Hepa Filtre
    5 mikron ön filtre

Birinci Adım :Ön Hava Filtresi 5 mikrona kadar büyük partikülleri absorbe eder

İkinci Adım : Hepa Filtre ,mikroskopta görülebilecek kadar büyüklükteki ajanları absorbe eder. Örneğin, bakteriler,küf,mantar sporları , böcek pislikleri polenler , kötü kokular.
    Üçüncü Adım: Toksik kimyasallar ve gazlar absorbe edilir.
    Dördüncü Adım : Foto-Katalitik oksidasyon ile artık toksit kimyasallar ve kokular yok olur.
    Beşinci Adım : Ultraviyole ışınlar ile hepa filtreden geçebilen çok küçük bakteri ve virüsler katalitik destek altında yok edilir.

Ucuncu adimda hangi teknoloji kullaniliyor, karbonmu ? Bumu teknik bilgi.

Dorduncu adimda hangi teknoloji kullaniliyor ? Ben size soyleyeyim TiO2 veya titanyum dioksit katalizor. Iste size teknik bilgi.

quote:

Altıncı Adım : Ortaya çıkan zengin oksijen konsantrasyonlu hava ortama verilir.

Bravo, bunu boyle sakinmadan pat diye soylemek cesaret ister. Simdi benden teknik bilgi isteyeceksiniz. Bunu iddia eden sizsiniz teknik bilgiyi, kullanilan mekanizmayi, kimyasal donusum formulunu sizin vermeniz gerekir. Butun bunlari aslinda siz biliyorsunuz ama patentle korundugu icin veremiyorsunuz degilmi ? Bu yine orijinal ureticinin sitesinde bile olmayan bir iddia. Erke donergeci gibi birsey.

quote:

Cihazın UV lambası 8 W tır. Havadaki bakterilerin % 100 oranında yok edilebilmesi için gerekli UV ışınlama gücü 10.000 µW / cm2 dir. Ultrasunfirmasının Sunpure marka SP-20C model UV Hava dezenfeksiyon cihazında 8 W lık UV lamba kullanılmaktadır. Hava ampülün çevresinde 3 cm yarıçap içerisinde geçmektedir. Dİyagrama göre 3cm uzaklıktaki ışınlama gücü:10üstü4 mW /m2 = 10.000 m W /m2 = 10 üstü 11 µW /cm2 = 100.000.000.000 µ W / cm2 olup gerekli oranı karşılamaktadır.

Bu verdiginiz teknik bilgidir UV lambanin ve UV chamber'in ozellikleridir. Bunlara bakarak bu cihazin bakteri, virus, mantar oldurme kapasitesi yorumlanabilir. Birde dalga boyu olsa ozon emisyonunun miktari hakkindada daha kesin bilgimiz olur.

quote:

UV lambaları çok çeşitlidir. Bu ayrımı iyi yapalım.

Evet UV lambalar cesitlidir. Sizin sattiginiz bu cihazin icindeki Mercury yani civa buharli lambadir. Ampulun yapildigi camin malzemesine gore dalga boyu filtre edilir.

quote:

Bİr teknoloji üzerine

konuşurken genelleme yapmayalım. Ozon yayan her cihaz zararlı olmayacağı gibi Ozon gazı başlı başına zarar verme insan sağlığını tehdit etme oranları bellidir. Ozon gazı zaten en etkili dezenfeksiyonlardan biridir. O3. 8 W lık bakteriyolojik bir UV lamba insan sağlığını tehdit eden bir ozon yayması imkansızdır.

Bilimsel bilgi aksi ispatlanmadikca geneldir, aksi veya daha iyisi ispatlaninca o bilgi dogru ve genel olur. Ozon solumak zararlidir bu kadar basit. Yayilan ozon bir geciste ne kadar az olsada kapali bir odada konsantrasyon giderek artar. Sudaki ozonla havadaki ozon arasindaki ayrimi ve sagligimiza etkilerini ogrenmeniz gerekir. Havada dezenfektan etkisi olusturacak kadar ozonun cigerlerimizede zara verdigini ve cigerlerimize zarar vermeyecek kadar az ozonunda havada dezenfektan etkisi olmadiginida tekrar yazayim. Bu "BENCE" dedigim bir sey degil, arastirma raporlarinin linklerini daha once verdim.

quote:

ayrıca cihazdaki Hepa Filtre UV lambayı kirlenmeye karşı koruduğundan bu cihaz tam bakımsız bir cihazdır. Bu sistem sadece USA menşeli Sunpure marka firmaya aittir ve FDA onaylı dan patent almıştır.

FDA, Patent gibi seylerin ne oldugunu burada daha once yazdim. FDA sadece bu cihazin hava sartlandirmama iddiasiyla satildigini yani sinifini belirler (mesela bir sac kurutucu olmadigini), Patent'te boyle bir iddiayi iyi kotu ilk defa sizin yaptiginizi belgeler. O kadar FDA belgenizi buraya koyun size gerekli aciklamayi yapayim. Zamaninda devri daimmakinesi icin bile patent verilmistir. Pekiyi boyle calisan bir cihaz varmidir ? yoktur.

quote:

Cihaz özellikle büyük şehirlerde havada normalde %21 oranında bulunması gerekirken , hava kirliliği ile %18-19 oranlarına gerileyen oksijen miktarının oluşturduğu yorgunluk ve başağrısının azalmasında önemli etkendir. Bir yandantoksit gazlar yokedilirken bir yandan UV ampül ile küçük miktarda oksijen üretilir. Kullanıcılar temiz havayı etkili bir şekilde hisseder.

Yine bravo oksijen ( O2 ) uretiyor ha....

quote:

Şimdi bu teknolojiye ait farklı bir cihaz yok. Patenti bu firmaya ait. Doğal olarak kullandım demeniz olmuyor.

Oluyor efendim. Teknolojik olarak benzer cihazlari kullandim ve gordugum kadariyla bu teknolojileri sizden iyi biliyorum.

quote:

Ozon gazına takmışsınız ama havuzlarda SPa merkezlerinde özellikle kullanılır. Ozon ( O3 ) çok kısa sürede havada oksijene ( O2 ) dönüşür.

Tekrar.... Sudaki ozonla havadaki ozonun saglik etkileri farklidir. Ve her iki durumdada ozon ( O3 ), oksijene ( O2 ) donusebilmek icin bir syleri oksitlemek yani yakmak zorundadir. Bu bir bakeri veya sizin cigerlerinizdeki bir hucre olabilir.

Ben ozon gazina takmadimda piyasada bu kadar cok ozon ureticiyi mucize yeni teknoloji diye satan cin kaynakli sirket olmasindan bende artik sikiliyorum.

Sizin cihaz az ozon uretsede yinede devamli bahsettigim esasen ozon ureten cihazlardan daha farkli. Simdi bunun icin ustume gelmeyin.

quote:

FDA den onay almanın ne kadar zor olduğunu biliyormusunuz ? Özellikle konu sağlık olduğunda.

Hayir zor degil. Daha dogrusu ne belgesi onaylattiginiza bagli. Sizin belgenizi gorebilirmiyim ?

quote:

Tekrar ediyorum , buradaki bu yazdıklarımı okuyan diğer kullanıcılar da şunu iyi bilsin Ben havadan çok etkileniyorum ve gerçek bir temizlik istiyorum diyen kişiler için profosyonel bir cihazdır. Son olarak dışarıdan ya da içerede bir böcek pisliğinden her ne şekilde olursa olsun virüs yayılabilir. Bu tür cihazlar gurubunda değil bu cihaz bunu iyi ayırt edin.

yıldırım_han,

Siz saticisiniz ben musteriyim. Bir satici benim uzerime benim sorularima cevap vermek yerine benim yanlis oldugumu anlatmak uzere geliyorsa gercekten bana benim yanlis oldugumu anlatabilmeli. Yada oyle olmuyor iste.

Sizin yonlendirmeniz sonucunda bu cihazi gercekten konusmak yerine cihazin aslinda sahip olmadigi ozellikleri konusmaya basladik.

Bu cihazin ise yarayacagi yerler olabilir. Mesela ben veya bir yakinim kanser olsa sadece virus bakteri oldurmek icin odada boyle bir teknolojiye sahip cihaz kullanabilirim. Cunku kanser tedavisi immun sistemi baskiladigi icin odadaki normal adami etkilemeyen siradan virus/bakteri kanser hastasini etkiler. O zaman kanserden kurtulalimda astim olalim diyebilirim.

Fakat normal sagliga sahip insanlarin oturdugu bir evde hele astimli birileride varsa bu cihazi kullanmak istemem. Niye oldugunu yukarida yazdim.

Tekrar ediyorum bu cihazin ise yaradigi yerler olabilir. Daha dogru bilgi verilirse bu hem size hemde kullaniciya daha faydali olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 6 Eylül 2010; 20:39:09 >

• cengizumur bana yazdıklarınızı okumadığımı söylüyorsunuz ama siz benim yazdıklarımı okumuyorsunuz.
    ben zaten sattığımı söyledim.
    Bu cihaz ilk önce yoğun bakım sonra ameliyathaneler sonra yeni doğan bölümleri sonra sıra sıra gider insanların bulunduğu her ortamda kullanılır.
    Buraya bu cihazı bu konuda arayışta olan arkadaşlara "hiçbir cihaz beni tatmin etmedi" durumunda olanlara yazmak bilgi vermek için yazdım. Eğer aman aman satışını düşünüp büyük beklentilerim olsa sayfa sayfa tüm bilimsel çalışmalarıyla konuyu en başından ben açardım.

cengizumur bey bir broşürde boş laf olmaz. Siz saygı sınırını zorluyorsunuz. Tüm enfeksiyon komiteleri ve uzmanları mikrobiyologlar ve uzmanları boşuna önem verip kullanıyor. Keşke sizi dinleyip ne bu broşürleri okusalardı ne de bu cihazı kullansalardı. Piyasada o kadar ucuz bir işe yaramayan sadece sigara dumanını çeken cihaz alsaydı. Sizin gibi bir profosör varken size danışmalıydık broşür basmadan..Belki taktığınız gözlüğün camını değiştirir farklı görebilirdiniz. Ben size elimle kuş tutsam siz a ile b yi karıştırmaya devam edecek bilmediğiniz onca şeyi bildiğinizi düşünüp hayatınızda görmediğiniz teknolojiyi google ve sağdan soldan dolma bilginizle yorumlamaya devam edeceksiniz. Verilen teknik bilgileri boş şeyler diyen birine bu son yazımdır onu belirteyim. Ve orada koca koca 254 nm dalga boyunu görmeyip hala bana "neden vermiyorsun , bir işe yaramayan UV lamba diye mi " diye komik komik yazıyorsunuz. 254 nm dalga boylu UV lamba bakterileri % 100 etkisiz hale getirmede yeterlidir. Kapalı sistem olduğu için insan sağlığına gram zarar vermez.

Çin den gelen herhangi bir şey yokken ahkam kesmeyelim lütfen. Sizin sorununuz sanırım bu konuda size çok sıkıntı çektirmişler sizde epey bu cihazların içinde kaybolmuşsunuz. İstediğiniz zaman amerikada fabrikaya gidip ziyaret edebilirsiniz.

Üçüncü ve Dördüncü adımda benim ne demek istediğimi anladığınız için teşekkür ederim

Ortaya çıkan zengin oksijen konusuna gelince. Beyefendi patent vs için formülasyon nedirin cevabı söylenmiyor değil.
    Bununla ilgili bilimsel çalışmalar yapılır. Bunlar insanlara gösterilir. Bu yayınlar mevcuttur. Heyecan yapmayın.

UV lambası konusunu gayet net anlattım. Hala ısrarla bilmenize rağmen dalga boyu nedir diye soracağınıza hakikatten bu yeterli diyebilme erdemini gösterip doğru olana doğru deyip kendinizi rahatlatın. Sizde fena halde körü körüne bir muhaliflik görüyorum.

Ozon hakkında da gerekli bilgiyi verdim. O3 dedim hava ile buluştuğu an parçalanmaya hızla başlar. O 2 olur. sanırım gayet açık. Sizin dediğiniz gibi olsa benim sattığım bir çok prof , uzman , okul müdürü vs ile ben bir vahşet işliyoruz. Yapmayın Allah aşkına bu kadar basit değil. Sattığım yerlerde çalışanlar çok sağlıklı ve çok memnunlar. Sanırım sizi yalanlayacaklardır. Siz en iyisi bir evin salonu kadar olan Yeni Doğan bölümü olan Şevket Yılmaz Devlet hastanesine bir sorun. O meşhur yangında neler olmuş. Bakın bakteriyolojik bir hastalık zinciri de değil. Çalışanlarına sorun. Bir yoğun bakım ve ameliyathane çalışanlarına bir de Yeni doğan a. (bizim cihaz yeni doğan da)

Patent ne için alındığı bellidir. Numarası vardır. Bakılabilir. Tekrar ediyorum. FDA belgesi almak kolay değildir.
    FDA bu cihazın KATALİTİK ULTRAVİYOLE BAKTERİ TEMİZLEYİCİ olduğunu onaylamıştır.

Teknik olarak sadece basit hava temizleyici diye geçen cihazlar kullanmışsanız bununla ölçemezsiniz. Bu zaten UBB kayıtlarında da tektir. Sağlık bakanlığına danışıp cihazı sorabilirsiniz. Ayrıca ülkemizde Sağlık Bakanlığı insana direk temas etmeyen cihazlarda FDA aramaz. Bizim cihaz bu guruba girer.

Sizin yanlış aktardığınız varsa onun üzerine konuşmam çok doğal. Sanırım cihazı net olarak anlattım. kullanım alanlarını öncelik olarak kullanım alanlarını net bir şekilde yazdım. Burada kalkıp cihazın reklamını şaşahalı bir şekilde de yapmadım. Çünkü bu cihaz hem maliyet açısından hemde diğerlerinin özellikleri bakımından çok önde. Ben satıcıysam dolandırıcı ya da insafsız bir satıcı değilim. Ben kalitesiz mal hayatta satmam. Ben yine abd den getirdiğim ateş ölçer de satıyorum. 552 dolar. Türkiyede değil dünyada 552 dolara ateş ölçer satan yok. Ama ben tekrar ediyorum gerçek kaliteyi ve güvenilirliği ön planda tutarım. Zaten bu konuya bir daha yazmam. Çünkü benim bu siteye üye olma nedenim arasında kesinlikle ürünlerimi pazarlamak yok. Bu konu içinde de "malını satmak için" dedirttiğim insan varsa üzülürüm. Ben olmayan kalitesiz hiçbir ürün ve teknolojinin arkasında durmam.

Bu güzel karşılıklı söyleşi için teşekkür ediyorum.

• quote:

cengizumur bana yazdıklarınızı okumadığımı söylüyorsunuz ama siz benim yazdıklarımı okumuyorsunuz.
    ben zaten sattığımı söyledim.
    Bu cihaz ilk önce yoğun bakım sonra ameliyathaneler sonra yeni doğan bölümleri sonra sıra sıra gider insanların bulunduğu her ortamda kullanılır.
    Buraya bu cihazı bu konuda arayışta olan arkadaşlara "hiçbir cihaz beni tatmin etmedi" durumunda olanlara yazmak bilgi vermek için yazdım. Eğer aman aman satışını düşünüp büyük beklentilerim olsa sayfa sayfa tüm bilimsel çalışmalarıyla konuyu en başından ben açardım.

cengizumur bey bir broşürde boş laf olmaz. Siz saygı sınırını zorluyorsunuz. Tüm enfeksiyon komiteleri ve uzmanları mikrobiyologlar ve uzmanları boşuna önem verip kullanıyor. Keşke sizi dinleyip ne bu broşürleri okusalardı ne de bu cihazı kullansalardı. Piyasada o kadar ucuz bir işe yaramayan sadece sigara dumanını çeken cihaz alsaydı. Sizin gibi bir profosör varken size danışmalıydık broşür basmadan..Belki taktığınız gözlüğün camını değiştirir farklı görebilirdiniz. Ben size elimle kuş tutsam siz a ile b yi karıştırmaya devam edecek bilmediğiniz onca şeyi bildiğinizi düşünüp hayatınızda görmediğiniz teknolojiyi google ve sağdan soldan dolma bilginizle yorumlamaya devam edeceksiniz. Verilen teknik bilgileri boş şeyler diyen birine bu son yazımdır onu belirteyim. Ve orada koca koca 254 nm dalga boyunu görmeyip hala bana "neden vermiyorsun , bir işe yaramayan UV lamba diye mi " diye komik komik yazıyorsunuz. 254 nm dalga boylu UV lamba bakterileri % 100 etkisiz hale getirmede yeterlidir. Kapalı sistem olduğu için insan sağlığına gram zarar vermez.

Çin den gelen herhangi bir şey yokken ahkam kesmeyelim lütfen. Sizin sorununuz sanırım bu konuda size çok sıkıntı çektirmişler sizde epey bu cihazların içinde kaybolmuşsunuz. İstediğiniz zaman amerikada fabrikaya gidip ziyaret edebilirsiniz.

Üçüncü ve Dördüncü adımda benim ne demek istediğimi anladığınız için teşekkür ederim

Ortaya çıkan zengin oksijen konusuna gelince. Beyefendi patent vs için formülasyon nedirin cevabı söylenmiyor değil.
    Bununla ilgili bilimsel çalışmalar yapılır. Bunlar insanlara gösterilir. Bu yayınlar mevcuttur. Heyecan yapmayın.

UV lambası konusunu gayet net anlattım. Hala ısrarla bilmenize rağmen dalga boyu nedir diye soracağınıza hakikatten bu yeterli diyebilme erdemini gösterip doğru olana doğru deyip kendinizi rahatlatın. Sizde fena halde körü körüne bir muhaliflik görüyorum.

Ozon hakkında da gerekli bilgiyi verdim. O3 dedim hava ile buluştuğu an parçalanmaya hızla başlar. O 2 olur. sanırım gayet açık. Sizin dediğiniz gibi olsa benim sattığım bir çok prof , uzman , okul müdürü vs ile ben bir vahşet işliyoruz. Yapmayın Allah aşkına bu kadar basit değil. Sattığım yerlerde çalışanlar çok sağlıklı ve çok memnunlar. Sanırım sizi yalanlayacaklardır. Siz en iyisi bir evin salonu kadar olan Yeni Doğan bölümü olan Şevket Yılmaz Devlet hastanesine bir sorun. O meşhur yangında neler olmuş. Bakın bakteriyolojik bir hastalık zinciri de değil. Çalışanlarına sorun. Bir yoğun bakım ve ameliyathane çalışanlarına bir de Yeni doğan a. (bizim cihaz yeni doğan da)

Patent ne için alındığı bellidir. Numarası vardır. Bakılabilir. Tekrar ediyorum. FDA belgesi almak kolay değildir.
    FDA bu cihazın KATALİTİK ULTRAVİYOLE BAKTERİ TEMİZLEYİCİ olduğunu onaylamıştır.

Teknik olarak sadece basit hava temizleyici diye geçen cihazlar kullanmışsanız bununla ölçemezsiniz. Bu zaten UBB kayıtlarında da tektir. Sağlık bakanlığına danışıp cihazı sorabilirsiniz. Ayrıca ülkemizde Sağlık Bakanlığı insana direk temas etmeyen cihazlarda FDA aramaz. Bizim cihaz bu guruba girer.

Sizin yanlış aktardığınız varsa onun üzerine konuşmam çok doğal. Sanırım cihazı net olarak anlattım. kullanım alanlarını öncelik olarak kullanım alanlarını net bir şekilde yazdım. Burada kalkıp cihazın reklamını şaşahalı bir şekilde de yapmadım. Çünkü bu cihaz hem maliyet açısından hemde diğerlerinin özellikleri bakımından çok önde. Ben satıcıysam dolandırıcı ya da insafsız bir satıcı değilim. Ben kalitesiz mal hayatta satmam. Ben yine abd den getirdiğim ateş ölçer de satıyorum. 552 dolar. Türkiyede değil dünyada 552 dolara ateş ölçer satan yok. Ama ben tekrar ediyorum gerçek kaliteyi ve güvenilirliği ön planda tutarım. Zaten bu konuya bir daha yazmam. Çünkü benim bu siteye üye olma nedenim arasında kesinlikle ürünlerimi pazarlamak yok. Bu konu içinde de "malını satmak için" dedirttiğim insan varsa üzülürüm. Ben olmayan kalitesiz hiçbir ürün ve teknolojinin arkasında durmam.

Bu güzel karşılıklı söyleşi için teşekkür ediyorum.

Bu cihazin tamamen ise yaramaz bir cihaz oldugunu dusunmedigimi soyleyerek baslamak istiyorum. Sizinde sitede siraladiginiz hastahane, ameliyathane, genel nufusa acik yerler yerler gibi alanlarda bu cihazin kullaniminin uygun oldugunu dusunuyorum. Ayrildigimiz nokta bu cihazin evlerde kullanimi ile ilgili.

Farkettigim bir yanlisligida belirtmem gerekir. Sizin ilk verdiginiz linki benim bilgisayarda acinca brosurun birinci sayfasi kismen jpg resim olarak gorunuyor, resim zoom edilemiyor ve kaydirilamiyor. Ben Firefox browser kullaniyorum. Ikinci sayfa ve sonundaki kismi teknik bilgi gorunmuyor. Ben buradaki teknik bilgiyi ayrica arastirip dahada fazlasini bulduktan ve yazdiktan sonra siz dalga boyu zaten brosurde var deyince verdiginiz brosur linki uzerinde biraz calistim. Bilgisayara birkac takla attirinca brosur resmini kopyalayip ikinci sayfayida gorebildim. Simdi sizin orada bilgi var derken ne demek istediginizi daha iyi anliyorum. Sizde benim sadece birinci sayfanin ilk paragraflarini okuyunca daha fazla teknik bilgi olmasi gerekir diye sormamin gerekliligini anlayin. Bir web sitesi hazirlarken sitenin explorer disindaki diger populer browser'larda problemsiz izlenebildigine dikkat etmekte fayda var.

Cihazi satmaniza gelince, bunun problem olmadigini hatta iyi bile oldugunu soyledim. Uzun zaman once bir kere bir cihaz sattiginizi soylemissiniz ama o cihaz bumudur degilmidir boyle bir bilgi yok. Klima bolumunde mbirol adinda bir arkadasimiz var zibro klima satar ama diger klimalar ve teknik konularda fikrini soyler. Bende ilk yazdiginiz haliyle sizin bu cihazi sattiginizi anlayamadim onun icin sordum.

Cinden gelme konusuda soyle. Ben cinden gelen hersey kotudur diyenlerden degilim. Bu cihaz cinden gelenlerden daha iyidir diyen sizsiniz onun icin bende oradan devam ettim. Ben elektronik piyasasinin icindeyim. Artik son urun cin disindan ciksa bile boyle UV lamba gibi ic komponentlerin %98 cin kaynakli oldugunu herkes goruyor. Ozellikle icinde civa gibi cevreye zararli maddeleri ihtiva eden bu UV lamba gibi elemanlari artik amerikada butun izinleri, gerekli onlemleri alip uretmeye kalkmak ekonomik acidan intihar etmekle es anlamli. Bu zamanda urunumuz cinden degildir argumanini bir kalite gostergesi olarak kullanan saticilara biraz suphe ile bakiyorum cunku cogunlukla bu dogru olmuyor ve cinden gelen bir cok urunde mali kimin urettirdigine bagli olarak son derece kaliteli olabiliyor. Kusura bakmayin. Sonucta malin imal edildigi yer benim icin cok anlamli degil.

Bu yazdiklarim esas olarak aramizda karsilikli olarak gelismekte oldugunu gordugum yanlis anlasmalarla ilgili. Ben bu cihazin ise yaramaz bir cihaz olduguna inanmiyorum, sizinde sadece mal satma derdinde olan bir satici oldugunuza inamiyorum. Kendi payima dusen sertlik icin ozur dilerim.

Benim ilgilendigim daha cok cihazlarin teknik acidan ne olduklari. Sadece bunlari daha acikca belirtip son fikrimi yazmak istiyorum.

Teknik olarak bir kac yanlisiniz oldugunu dusunuyorum. En anlasamadigimiz nokta bu cihazin evlerde kullanimini tavsiye etmeniz. Diger farkli oldugumuz noktalarida asgiya ev kullanimi ornegi dahilinde degerlendirecegim.

Ilk olarak brosurde yazan ozonu yok eder bilgisi desteksiz ve gereksiz kaliyor. Oncelikle evlerde dikkate deger bir ozon kirliligi yoktur. Bu cihazin teknolojisi yani 254 nm'lik bir UV lamba icermdigi goz onune alinirsa bir evdeki ana ozon kaynaginin bu cihaz olabilecegi dusunulmelidir. Hedef dalga boyunun 254 nm olduguna bakmayin. Bu yogunlugun en fazla oldugu dalga boyudur. Fakat pratikte diger dalga boylarida uretilir. 254 nm ve daha altindaki isinimlar havadaki oksijenin (O2) bir kismini ozona (O3) donusturur. Bu cihaz muhtemelen az veya cok ozon uretirken bunun tam tersine bilgi vermek yanlis.

Ozon hava ile bulusunca hizla oksijene donusur yorumunuz yanlis. Ozonun yari omru atmosfer sartlarinda yarim saattir. Bu cihaz icinde uretilen ozonun eger yine cihaz icinde okside edecegi bir madde ile karsilasmazsa neredeyse %100 oraninda cihazdan cikip oda icinde gezmeye baslayacagi anlamina gelir. Ev ortaminda yani kisin kapi pencere kapaliyken odaya salinan ozon miktarinin giderek artmayacagindan nasil emin olabiliriz ?

Bu cihazin bol oksijen urettigi gibi bir yorumunuz var. Kullanilan teknolojileri goz onune alinca, tekrar ediyorum ve dogrudan net olarak soyluyorum, bu cok temelsiz bir iddia, ozelliklede bu isin profesyonelinden geldigi zaman. Bunu okuyan evde kapiyi pencereyi kapatip bu cihaz sayesinde taze hava ihtiyacini karsilayacak zannedecek. Sehir ortaminda, trafik ve kalitesiz komur dumani altinda yasayan vatandasin beklentisi bu fakat musteriyi olmayacak beklenti icine sokmamak lazim. Bu iddianizin temelinde yukarida yazdigininiz "Uretilen ozon oksijene donusur" yorumunuz varsa buda cok dogru degil. En basta o ozonun uretiminde ortamdaki oksijen kullanilir. Yani ortamdaki oksijeni once ozona sonra yine oksijene dondurmek odadaki oksijen miktarini arttirmaz.

FDA, patent, profesor, universite, amerika, japonya, su izin, bu izin olaylarini cok ciddiye almayin. Cihazinizin kullandigi teknolojiler yillardir bilinen seyler, temel patentler artik cok anlamli olmamali. Bursa gibi orta gelismislikte teknolojiye servis veren sanayiinin oldugu bir sehirde yasiyorsunuz. Bu cihazi ithal etmek yerine benzerini veya daha iyisini hicbir patent problemiyle karsilasmadan beste bir fiyatina sizde imal ettirebilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: swartz

Cengiz bey merhaba;

Yazılarınızı ilgi ile okudum. bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Bende ihtiyacı olanlar için bir üründen bahsetmek isterim. Geçen gün karımın ve benim arabamawww.nedeniyonizer.com dan 2 adet bi-polar iyonizer cihaz aldım. Internetteki cihazları çok araştırdım ve bu konuda yorum yapabilecek kadar bilgi birikimim oldu sonuda. Çocuğumuzda alerjik astım başlangıcı olduğu için evimde de plasma cluster lı klima kullanıyorum.Rastlantı eseri internette forumları okurkenwww.nedeniyonizer.com u buldum ve bahsedilen cihazın arabaya hariçten takılabildiğini gördümr .Geçen sipariş verdim ve klima mazgalına dıştan yaklaşık 5 dk da monte ettim. Cihaz arabayı çalıştırdığım zaman çalışmaya başlıyor. Cihazda hiç bir koku yok. 1 haftadır sürekli deniyoruz ve cihaz mükemmel seviyede araçtaki ıslak paspas kokusunu bile yoketti. Şu anda araçla istanbul içinde rahatlıkla ailecek dolaşabiliyoruz. Bu ürünü rastlantı eseri araştırma yaparken buldum. Bu tip sorunu olan insanlara öneriyorum. Cengiz bey bu bi polar iyonizerler ile ilgili özellikle bu marka ile ilgili bilginiz varsa bizimle paylaşabilirseniz sevinirim.

Selamlar

Fayda gordum diyorsunuz dikkatle kullanin. Ben iyon ureten bir cihazi 3 metrekup yerde calistirip ayni yerde oturmak istemem. Ben araba disindaki hava azicik duzelince disaridan hava aliyorum, yanima kamyon filan gelince disaridan hava girisini kapatiyorum.

Ek olarak bu tur cihazlari arabada siz yokken calistirmakta faydali. Arabanin ici, dosemelerde, konsolda, kaplamalarda kullanilan plastikler, sungerler, tutkal ve boyalar sebebiyle ozellikle sicak havalarda bir kimyasal gaz fabrikasina donusuyor. Ozellikle yeni arabalarda bu kokular daha yogun hissediliyor. Trafikte arac icinde siz varken kullanim ise iki ucu keskin bicak. Bu cihazin urettigi ozon, ion, hidroksil'in hepsi disaridan gelen kimyasallari yok etmeye gidiyorsa iyi. Yoksa bunlar notralize olmak icin sizin solunum yollarinizi kullanacak, bu iyi degil. Belki cok yogun trafikte kisa sureli kullanim dusunulebilir.

• Sn. cengizumur okuduklarımdan anladığım kadarı ile tavsiye edeceğiniz yada bu olabilir diyeceğiniz çok amaçlı bir hava temizleme cihazı yok. Sadece HEPA filitreli temizleme cihazlarını tavsiye ediyorsunuz.

Ben bu hava temizleme cihazlarını yatak odasında kullanmak için almak istiyorum. Bütün gece çalışmayacak uyumadan 2-3 saat önce çalışıp odayı temizlemesini düşünüyorum. Bunun içinde ozon, iyon ve benzeri çeşitli teknolojileri kullanan ürünlerde zararlı mı?

Sizin verdiğiniz bilgiler sayesinde konu hakkında bilinçlendim fakat şimdide hiç bir ürüne iyi bakamıyorum faydadan çok zarar getirecek diye. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xenkebikec

Sn. cengizumur okuduklarımdan anladığım kadarı ile tavsiye edeceğiniz yada bu olabilir diyeceğiniz çok amaçlı bir hava temizleme cihazı yok. Sadece HEPA filitreli temizleme cihazlarını tavsiye ediyorsunuz.

Ben bu hava temizleme cihazlarını yatak odasında kullanmak için almak istiyorum. Bütün gece çalışmayacak uyumadan 2-3 saat önce çalışıp odayı temizlemesini düşünüyorum. Bunun içinde ozon, iyon ve benzeri çeşitli teknolojileri kullanan ürünlerde zararlı mı?

Sizin verdiğiniz bilgiler sayesinde konu hakkında bilinçlendim fakat şimdide hiç bir ürüne iyi bakamıyorum faydadan çok zarar getirecek diye. Yardımcı olursanız sevinirim.

uyumadan 2-3 saat önce çalışıp odayı temizlemesini düşünüyorum Tanımladiginiz bu fonksiyon uzerinde yogunlasalim.

Burada temizlenmesi istenen pislik nedir ?

Bir yatak odasinda durup dururken kimyasal maddeler, alerjenler, mikroplar, mantarlar, virusler uremez. Daha dogrusu odaya koydugunuz esya, doseme malzemesi, hali, duvar boyasi bu tur kirlenmenin kaynagı olmamali. Oncelikle odaya sagliga zararli esyalar koymamak lazım.

Mite olayina gelince. Ben haliyi kaldirdim, perde bile yok onun yerine iki cam arasinda oldugu icin toz toplamayan panjur var. Yorgan makinede yikanabilecek kadar ince, 20 derecenin altina inmeyen bir odada daha kalinida gerekmiyor. Yatagin kendisi disinda ustundeki herseyi makinada yikiyorum. Carsafin altinda kalin ped var onuda makinada yikiyorum. O pedi gecip, hac ziyareti yapip yataga ulasip sonra yine yukari cikabilecek kapasitede bir mite dusunemiyorum. Yani yatagi yikamiyorum ama ihlas supurge pazarlamacılarının inanmamizi istedigi gibi, benim yatagin mite yatagi olmasi imkani yok.

Kuf konusu....Isi yalitiminin yetersizligi, odadaki nem orani yuksek olmasada kisin duvarlarda yogusma sonucu kufe neden olur. Bununda cozumu kisin zaten dusuk olan nemi dahada dusurup solunum yollarimizi, mukozayi kurutup bozan nem alicilar degildir. Kufun kaynagi olan kotu isi yalitimini duzeltmeden careyi ozon, iyon ureten cihazlarda aramak ise dahada kotu. Cunku bu uretilen ozon ve iyonlar, serbest radikaller kendi basina sagliga zararli maddeler.

Ve en buyuk problem oksijen ihtiyaci. Yatmadan once degil 3 saat, 3 yilda calissa durdugu yerde oksijen ureten teknolojiler bilim dunyasinda var olsada henuz ev kullanimi icin mevcut degil. Satis brosurlerinde dolayli olarak sanki bu mumkun gibisinden imalar vardir veya direkt bu iddia edilir. Bunun mumkun olmadigini siz kendiniz bilin. Arastiriyorum diye saticiyla konustugunuzdada bu saticinin muhtemel bilgi ve kultur seviyesini dikkate alin.

Bizim yatak odasindaki sagliga en zararli girdi benim. O odada yatıp oksijeni bitiren benim. Butun gun ortalikta elli cesit insan ve hayvanla muhatap olup mikrop alisverisi yaptiktan sonra gelen benim. Simdi o mikroplar zaten bende var. Hasta olacaksam zaten oldum. Bir cihaz bu mikroplari havadan yok etse ne olur etmese ne olur. Bu maksatla ustune birde ozon, iyon solumaya hic niyetim yok.

Sabah kalkinca kapali odada hissedilen o agir havada bizim vucudumuza yabanci bir sey (kimyasal madde, mikrop, virus acisindan) pek yok merak etmeyin, o maddeleri zaten biz urettik. Tabii havaya gecen bu maddeler artik atik madde olmasalar daha iyi. Burada havasi temiz bir mahallede yasamanin ve pencereyi az acik birakabilmenin kiymeti ortaya cikiyor.

Temiz hava nedir, pis hava nedir ? Gozunuze kestirdiginiz cihaz gercekten nasil ideal hava uretiyor ? oksijende uretiyormu ? Satis brosurleri nasil bir cur'etle yaziliyor hayret ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.