Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.076
Cevap
148
Favori
590.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sn. cengizumur ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Cevabınız üzerine yoğunlaşarak son bir öneri ve yorum almak için tekrar yazacağım.

Görüşmek üzere, saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

Burada temizlenmesi istenen pislik nedir ?

Oncelikle odaya sagliga zararli esyalar koymamak lazım.

Mite olayina

Kuf konusu

Ve en buyuk problem oksijen ihtiyaci.

ozon, iyon solumaya hic niyetim yok.

Burada havasi temiz bir mahallede yasamanin ve pencereyi az acik birakabilmenin kiymeti ortaya cikiyor.

Temiz hava nedir, pis hava nedir ? Gozunuze kestirdiginiz cihaz gercekten nasil ideal hava uretiyor ? oksijende uretiyormu ?

Yukarıda (özetle) sizin yazdıklarınıza cevap ve konuyu daha iyi konuşabilmek için detaylı bir şekilde yazdım.

Genel anlamda toz, evimiz giriş katında iki tarafından yol geçmekte ve 1-1,5 km kadar uzaklıkta laminant parke – sıkıştırılmış ağaç ürünleri imal eden bir fabrika bulunmakta. Her ne kadar fabrikanın atıkları kontrol altına alınmaya çalışılsada kontrolsüz saatlerde yada genel iş gereği etrafa ağaç-odun tozları yayılmaktadır.

Yaşadığımız yer bitki örtüsü olarak şehir içi yaşama göre biraz daha zengin. Ağaçlar çiçekler herkesin kendi bahçesinde mevcut. Bu durum iyi olmasına karşın polen – çiçek tozu yayılımı mevsimlerinde yoğun olarak hissedilmektedir.

Temizlemek istediğim kirlilik havaya yoldan yada sanayi işletmelerinden karışmış tozlar.

Kışın bile pencere açma alışkanlığımız olduğunda devamlı pencerelerimiz açarız. Bu durum evin çabuk tozlanmasını da sağlıyor tabi. Genel olarak bu durum ile ilgili bir sağlık şikayetimiz yok (polen hariç) fakat daha temiz bir hava solumak istiyoruz.

Odanın yapısından bahsedersem, 4mx5m batıya bakan tek ve büyük bir penceresi var. Tabi batıya bakan bu cephe yola uzaklığı 4 metre kadar. Odanın bir cephesi de kuzeye bakmakta fakat dış cephe yalıtımlı olduğundan dolayı duvarlarda rutubet yada küflenme gibi oluşum gözlenmemiştir. Isıtması doğal gaz – kombi sistemi ile sağlanmaktadır. Soğutma için herhangi bir klima mevcut değil sadece basit mantıkla çalışan vantilatör ile sağlanmakta.

Zemin laminant parke, pencereler PVC, duvarlar yalıtım malzemesi ile kaplanmış ve alçı üstüne plastik boya ile boyanmış. Oda bahsettiğim özellikler ile 2005 yılında iyileştirilmiştir.

Yerde halı kilim paspas gibi eşya yok. Oda son derece sade klasik 2 komidin, 2 şifonyer ve birkaç aksesuar ile yatak var. Elbise dolabı yatak odasında değil. Yerde köşede bulunan minder ve yastıkları en kısa zamanda kaldırmayı düşünüyorum.

Yatak koruması, nevresim takımı haftalık olarak değiştirilmekte yıkanmakta fakat bu malzemeler mite ‘a karşı herhangi bir özelliği olmayan normal kumaştan yapılmış ürünler.

Hava temizleme cihazı almak istememdeki asıl amaç, etraftaki toz ve polenleri evin içinde olabildiğince az düzeye indirmek. Artık ozon yada iyonizer Uv yada daha farklı özellikler ile donatılmış cihazlara bakmıyorum. Günün 7-9 saatini geçirdiğim bir ortamın havasının temiz olmasını istiyorum. Yani toz ve polenlerden arındırılmış bir hava.

Şimdi bu bahsettiğim işlemleri yapabilecek, fiyatı , kullanım maliyeti, özellikleri ve gücü bana uygun bir cihaz arayacağım.

Henüz aklımda bir marka yada cihaz yok.

Seçimimi nasıl yapmalıyım nelere dikkat etmeliyim, bu konuda ihtiyaçları belirlemek bile deneyim ve bilgi isyiyor.
    Yapmış olduğunuz ve yapacağınız yardımlar için şimdiden teşekkür ediyorum.

• Öncelikle Cengiz Umur Bey'e verdiği bilgiler ve özellikle de sabrı için teşekkürler. Alerjiden oldukça çile çeken birisi ve 3.5 yaşında alerjiye meyilli bir çocuk sahibi olarak, sayesinde en azından hangi konulara dikkat edilmesi gerektiği konusunda oldukça önemli bilgiler edindim.

Aslında bunca tartışma üzerine ekleyecek bir sorum/yorumum yok şu an. Doğrudan hava temizleyicileriyle ilgili olmasa da,bunca filtre tartışmasının ardından, alerjiden muzdarip olanlar için burnumuzun kendisiyle ilgili bir filtreleme konusunda ufak bir önerim olacak:) Geçenlerde internet üzerinden uzun bir süredir incelemekte olduğum burun temizleyici bir ibrik aldım. İçine ılık tuzlu su doldurup başı yatay hale getirdikten sonra burnun bir deliğinden akıtılıyor ve tuzlu su burun kanallarında birikmiş mite vs... ile birlikte diğer delikten tahliye oluyor. Sabahları burnun her iki deliği için ayrı ayrı iki kez yapıldıktan sonra tıkanıklık, aksırık ve akıntı problemim büyük ölçüde sona erdi ve yeniden düzgün bir şekilde nefes almaya başladım. Özellikle tozlu ortamlarda yaşamak zorunda kalan ve alerjisi olan herkese tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manyuck -- 28 Eylül 2010; 12:12:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xenkebikec

quote:

Mite olayina

Kuf konusu

Burada havasi temiz bir mahallede yasamanin ve pencereyi az acik birakabilmenin kiymeti ortaya cikiyor.

Temiz hava nedir, pis hava nedir ? Gozunuze kestirdiginiz cihaz gercekten nasil ideal hava uretiyor ? oksijende uretiyormu ?

Yukarıda (özetle) sizin yazdıklarınıza cevap ve konuyu daha iyi konuşabilmek için detaylı bir şekilde yazdım.

Genel anlamda toz, evimiz giriş katında iki tarafından yol geçmekte ve 1-1,5 km kadar uzaklıkta laminant parke – sıkıştırılmış ağaç ürünleri imal eden bir fabrika bulunmakta. Her ne kadar fabrikanın atıkları kontrol altına alınmaya çalışılsada kontrolsüz saatlerde yada genel iş gereği etrafa ağaç-odun tozları yayılmaktadır.

Yaşadığımız yer bitki örtüsü olarak şehir içi yaşama göre biraz daha zengin. Ağaçlar çiçekler herkesin kendi bahçesinde mevcut. Bu durum iyi olmasına karşın polen – çiçek tozu yayılımı mevsimlerinde yoğun olarak hissedilmektedir.

Temizlemek istediğim kirlilik havaya yoldan yada sanayi işletmelerinden karışmış tozlar.

Kışın bile pencere açma alışkanlığımız olduğunda devamlı pencerelerimiz açarız. Bu durum evin çabuk tozlanmasını da sağlıyor tabi. Genel olarak bu durum ile ilgili bir sağlık şikayetimiz yok (polen hariç) fakat daha temiz bir hava solumak istiyoruz.

Odanın yapısından bahsedersem, 4mx5m batıya bakan tek ve büyük bir penceresi var. Tabi batıya bakan bu cephe yola uzaklığı 4 metre kadar. Odanın bir cephesi de kuzeye bakmakta fakat dış cephe yalıtımlı olduğundan dolayı duvarlarda rutubet yada küflenme gibi oluşum gözlenmemiştir. Isıtması doğal gaz – kombi sistemi ile sağlanmaktadır. Soğutma için herhangi bir klima mevcut değil sadece basit mantıkla çalışan vantilatör ile sağlanmakta.

Zemin laminant parke, pencereler PVC, duvarlar yalıtım malzemesi ile kaplanmış ve alçı üstüne plastik boya ile boyanmış. Oda bahsettiğim özellikler ile 2005 yılında iyileştirilmiştir.

Yerde halı kilim paspas gibi eşya yok. Oda son derece sade klasik 2 komidin, 2 şifonyer ve birkaç aksesuar ile yatak var. Elbise dolabı yatak odasında değil. Yerde köşede bulunan minder ve yastıkları en kısa zamanda kaldırmayı düşünüyorum.

Yatak koruması, nevresim takımı haftalık olarak değiştirilmekte yıkanmakta fakat bu malzemeler mite ‘a karşı herhangi bir özelliği olmayan normal kumaştan yapılmış ürünler.

Hava temizleme cihazı almak istememdeki asıl amaç, etraftaki toz ve polenleri evin içinde olabildiğince az düzeye indirmek. Artık ozon yada iyonizer Uv yada daha farklı özellikler ile donatılmış cihazlara bakmıyorum. Günün 7-9 saatini geçirdiğim bir ortamın havasının temiz olmasını istiyorum. Yani toz ve polenlerden arındırılmış bir hava.

Şimdi bu bahsettiğim işlemleri yapabilecek, fiyatı , kullanım maliyeti, özellikleri ve gücü bana uygun bir cihaz arayacağım.

Seçimimi nasıl yapmalıyım nelere dikkat etmeliyim, bu konuda ihtiyaçları belirlemek bile deneyim ve bilgi isyiyor.

Tam bir cozumum yok ama biraz fikir yurutmek icin yazmaya oturdum. Sonra kalkmam gerekti bir sey yazamadim kusura bakmayin. Ilk firsatta biraz yorumum olacak.

• kış geldiği için? odayı havalandırmak sıkıntı oluyordu, hava temizleyici mi alsam diyordum ki vazgeçtim. uzun yazılar göz yordu ama okuduğuma değdi. teşekkür ederim paylaştığınız bilgiler için.
  • I’m not an asthma sufferer but 3 out 5 people close to me suffer from the condition. It is hard to be around them because their asthma triggers are usually invisible to the naked eye and once they’re hit, they’re hit bad. They either end up taking tabs, puffs or get nebulized in worst-case scenarios. There have been known side effects of these medicines, thankfully I haven’t witnessed any of my friends of family getting to that end and I would prefer not to ever have to witness that. Now I used air purifiers at home to to get rid of asthma. And it really helps me alot.
  • Nano Tio2 teknolojisi karbon monoksidi filtreleyebilen tek teknoloji goruldugu kadariyla.

karbon monoksit temizleyebilen baska bir hava temizleme teknolojisi ev kullaniminda henuz yok.

bu durumda bu teknolojiyi bulunduran temizleyiciler digerlerinde olmayan onemli bir avantaja sahip olmus oluyor.

electrolux ile york arasinda gidip geliyordum, nano tio2 li electrolux bulamazsam york alacagim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xenkebikec

quote:

Mite olayina

Kuf konusu

Tam bir cozumum yok ama biraz fikir yurutmek icin yazmaya oturdum. Sonra kalkmam gerekti bir sey yazamadim kusura bakmayin. Ilk firsatta biraz yorumum olacak.

xenkebikec,

Yakin cevrenizde fabrika ve hemen dibinizde yol olmasi, Bahsettiginiz TOZ, POLEN gibi kati kirleticilerden daha fazla ve tehlikeli olarak zararli GAZlara maruz olma ihtimalini akla getiriyor. Toz, polen gibi kati kontaminasyondan korunmak nisbeten kolay, Hepa filtre ve/veya duzenli supurme yeterli olur.

Zararli gazlari elimine etmek daha zor. Benim aklima gelen en basit ve bedava cozum evi trafigin ve fabrikadan emisyonun (kismen)en az oldugu gece sattlerinde havalandirmak seklindedir.

Herseye ragmen eviniz bu kimyasallarla doluyorsa, teorik olarak ozon, iyon ureten cihazlar (mesela yukarida atistigimiz) sunpure gibi cihazlar bu kimyasallari biraz notralize eder. AMA bu cihazlar hala daha size solunabilir hava saglamaz, notralizasyon sonucunda yine saglikli havada olmamasi gereken molekuller uretilir ve en nihayetinde bu cihazlar ne zaman duracaklarini bilmez. Havada notralize edecek baska sey kalmayinca sira havadaki oksijen ve azotu degistirmeye ve sizin cigerlerinizdeki hucrelere gelir.

Saglikli dogayi bozmak cok kolay ama yapay olarak yeniden uretmek cok zor. Meger bildigimiz heryerdeki tatsiz, kokusuz, bedava (saglikli) hava bir nimetmis, bunca yildir ogrendigim bu oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: unity100

Nano Tio2 teknolojisi karbon monoksidi filtreleyebilen tek teknoloji goruldugu kadariyla.

karbon monoksit temizleyebilen baska bir hava temizleme teknolojisi ev kullaniminda henuz yok.

bu durumda bu teknolojiyi bulunduran temizleyiciler digerlerinde olmayan onemli bir avantaja sahip olmus oluyor.

electrolux ile york arasinda gidip geliyordum, nano tio2 li electrolux bulamazsam york alacagim.

Hedefi sadece karbon monoksite dogru kucultebilmek cok guzel, keske olay bu olsaydi. Normal bir evde karbon monoksit emisyonu yoktur. Simdi lodos oldu soba tepti karbon monoksit oldu diyeceksiniz. Boyle bir durum kesinlikle onceden onlenebilir ve onlenmeli. Boyle normalde olmadik bir olayi beklerken havayi bu cihazlarla hergun kirletmenin anlami yok. Yinede bu olursa kendinizi bir hava temizleyicinin insafina birakmak cok yanlis olur. Size bir karbon monoksit alarmi almanizi tavsiye ederim. Bu alarm ottugundede butun kapi, pencereleri acip komsulara ben zehirleniyorum diye haber vermeniz gerekir. Hatta once kendinizi disari atin, kapi pencere sonrada acilir. Sonrada o sobayi kaldirirsiniz. Evim studyo mutfaktaki gazli ocakta karbon monoksit uretilebilir dersenizde bunun cozumude farkli yerde. Studyo veya normal mutfak olsun ocak yandimi ocaktan cikan gazlar bir aspiratorle disari atilmali. Ayrica normalde duzgun calisan bir gazli ocakta karbon monoksit degil, karbon dioksit ve su buhari uretilir.

Illede ben karbon monoksiti notralize etmek istiyorum diyorsaniz, size aktif karbon tavsiye ederim. Gaz maskelerinde kullanilan filtre malzemesi budur. Tabiiki bahsettigim bu tur hava filtrelerinde ve klimalarda bulunan, tuketiciyi aptal yerine koyan sungerimsi, siyah filtreler degil.

Olmayan bir problemi cozmeye calisiyorsunuz.

• Gecen gun Bauhaus'da uydu bse 888 ve/veya 988 adli cihazin HEPA filtresini gordum. Bir miktar dosya kagidini bal petegi gibi yapistirip kirpmislar dikdortgen bir cerceveye yapistirmislar. Ama oyle birsey yapmislarki filtrenin bir tarafindan bakinca peteklerin arasindan obur taraf rahatca goruluyor. Bu filtre mikron boyutunda maddeleri gecirmeyecek ama isterseniz birkac parmaginizi bir taraftan obur tarafa rahatca sokabiliyorsunuz. Tek bir kelime aklima geliyor INSAF.

Bunu alan hasta var. Hasta cocuguna aldigi ilactan ekmekten kisip bu cihazi fahis fiyata alan insanlar var. INSAF. Biraz insan olmak lazim.
  • merhaba,,

cengizumur bey yazdıklarınızı uzunca süredir takip ediyorum fakat nem alma ve hava temizleme ile ilgili ürünler konusunda kesin bir model veya marka vermemekte direniyorsunuz:) bir yerde sanırım banyonuzda takılı olan fan ın modelini söylemişsiniz onu da yazmıstım bır kenara zaten..

ufak bır rıcam olacak..cevaplarsanız sevınırım..nem alma ve hava temizleme cihazı olarak şu an alınabılecek en ideal(fiyat/performans) ürünler hangileridir?söylediğiniz modeli alacağım bilginize..eşinizde olduğu gibi bende de alerjık nitrit ,saman nezlesi vs tarzı şikayetler mevcut..yardımcı olursanız sevınırım..

ayrıca istanbul gibi nem oranı sürekli%60 larda olan bir şehir için sanırım nem alma cihazı daha bir önem kazanmakta..ne dersiniz?

şimdiden teşekkürler...

(buraya marka veya model yazmak sizin için sakıncalı ise bana pm den de atabilirsiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 9 Kasım 2010; 15:47:57 >
  • sinbo'nun 5501/5502 modeli ortamdaki tozları giderme bakımından alınabilecek bir ürün mü? kullanan arkadaşlar varsa, tozları giderme konusundaki görüşlerini rica ediyorum
  • bu modelin adı gectı sanıyorum...sımdı bırkac yere baktım hepa filtre dıye bır zoellıgınden bahsetmemıs..katalizör filtre demıs..fiyat uygun 100tl civarı 80e satan yerler de var..fakat yanlıs hatırlamıyorsam manyetik etki yaratıp tozları cekıyor mu ne oyle bır dalgası vardı..cengizumur bu konuya degınmıstı sanıyorum..hatta makınanın etrafındakı koltuk,masa vs gibi seylerın uzerınde de tozlar yapısıp kalıyor demıstı..bu manyetık toz cekme ozellıgınden dolayı...yanlıs hatırlamıs olabılırım ama aklımda böyle kalmıs..

fıyat olarak soru ısaret yok fakat hepa fıltresı var mı?
    bu fıltre ne kadar dayanıyor ve yedegı kac tl?
    gercekten aletın etrafında kı esyalarda tozlar yapısıp kalacak ıse ne anladım o ısten:)

birçok yerde adı gecen marka ve model bu aslında forumlarda vs...ama nasıldır çözemedım hala..

bırde surası var malum

fakat fiyatlar bayagı tuzlu..ama tabı kı aletler bayagı ıyı gıbı..

kafamın karısıklıgı devam etmekte hala da bır cevap gelmıs degıl..

• cevap için teşekkürler. manyetik etki yaratıp tozları yapıştırma durumu başka bir ürün için bahsedilmiş. Super Plus imiş o cihazın adı.
    Sinbo'nun 5503 modeli için fikirler söylenmiş ama 5501/5502 için net bir tavsiye veya eleştiri verisine rastlayamadım. bu 5501/5502 modelini kullanan veya bir şekilde bilen arkadaşlar var ise, toz konusundaki başarı/başarısızlık görüşlerini rica ediyorum
  • quote:

Hedefi sadece karbon monoksite dogru kucultebilmek cok guzel, keske olay bu olsaydi. Normal bir evde karbon monoksit emisyonu yoktur. Simdi lodos oldu soba tepti karbon monoksit oldu diyeceksiniz. Boyle bir durum kesinlikle onceden onlenebilir ve onlenmeli. Boyle normalde olmadik bir olayi beklerken havayi bu cihazlarla hergun kirletmenin anlami yok. Yinede bu olursa kendinizi bir hava temizleyicinin insafina birakmak cok yanlis olur. Size bir karbon monoksit alarmi almanizi tavsiye ederim. Bu alarm ottugundede butun kapi, pencereleri acip komsulara ben zehirleniyorum diye haber vermeniz gerekir. Hatta once kendinizi disari atin, kapi pencere sonrada acilir. Sonrada o sobayi kaldirirsiniz. Evim studyo mutfaktaki gazli ocakta karbon monoksit uretilebilir dersenizde bunun cozumude farkli yerde. Studyo veya normal mutfak olsun ocak yandimi ocaktan cikan gazlar bir aspiratorle disari atilmali. Ayrica normalde duzgun calisan bir gazli ocakta karbon monoksit degil, karbon dioksit ve su buhari uretilir.

Illede ben karbon monoksiti notralize etmek istiyorum diyorsaniz, size aktif karbon tavsiye ederim. Gaz maskelerinde kullanilan filtre malzemesi budur. Tabiiki bahsettigim bu tur hava filtrelerinde ve klimalarda bulunan, tuketiciyi aptal yerine koyan sungerimsi, siyah filtreler degil.

Olmayan bir problemi cozmeye calisiyorsunuz.

bulundugum yerde olmadan olmayan bir problem oldugunu bir sehir oteden tespit edebilmeniz enteresan.

vefakat, benim bulundugum yerde bir problem var. hava cok soguyunca sehirde yanan sobalarin gucu hafif siddette esintilere dahi karsi koyuyor, dagilmiyor sehirden. kaldi ki hava duraganlastigi zaman daha dehset verici. resmen basim dondu bir kac gun once dumandan.

kapi pencereyi acip komsulara bagir tavsiyesi fantastik. o isin ucu 'haydin dostlar artik odun komur kullanmayalim, havaya dogaya mutlulukla bakalim' seklinde kampanya yapmaya kadar gider. 3.5 milyonluk sehri kapi acip unleyerek adam etme imkani yok. kisisel cabalari asiyor bu.

elimizdeki imkanlarla yasamimizi surdurecegiz.

herneyse nitekim bu yorkun icinde aktif karbon filtresi de varmis.

.......................................................

neyse aldim 1.5 gun oldu. ilk onceleri en yuksek hizda calistirirken sanki bir nevi yeni elektrikli cihaz/plastik cihaz kokusu, yahut bir tur gaz gibi bir koku geliyordu. fakat buna ragmen gidip gidip nefes cekesim geliyordu ufledigi havadan. simdi o koku iyice azaldi, epeyce temiz bir hava geliyor. actim kapatmiyorum hic.

ustelik, havalar hafif ilik oldugu ve pek odun/komur tuketilmedigi, ve havada hafif/orta esinti oldugu ve nispeten temiz bir hava oldugu halde cihazin yarattigi farki hissedebiliyorum. hatta ufak tefek testler de yaptim, disaridan gelen havayi doldurdum iceri (haliyle farkedilecek derecede kirli hava girdi, yine de her halukarda soba yakan var sehirde), kapadim odanin kapisini bastim cihazi en yuksek hiza, hakikaten de temizledi havayi. baktim ben de ise yariyor, actim pencereyi hafifce aralik, aldim cihazi da ortaya, rahatca oturuyorum.

ha, bir de tamamen kapi pencereyi kapatarak deneme yaptim, actim cihazi. kucucuk odadaki (yaklasik 6-8 metrekare mi ne) hava cok uzun sure yetti. normalde boyle yapsam birkac dakkada icim sikisirdi. bu olay kisin cok cok faydali gelecek.

tabi odadaki hava simdi cok cok daha hafif hissediliyor bunu soylememe gerek yok.

su anda tek sikayetim, uzaktan kumandasi olmamasi bu york un. bir de filtreleri selektif calistiramiyoruz. mesela ben elektrostatigi calistirmiyim, nano tio2 calissin, ya da tersi vs diyemiyorsunuz. ikisi de calisiyor. normal toz filtresi ve hepa filtresi zaten her zaman aktif, fiziksel filtre olduklari icin.

alet duyulmayacak sesten, duyulabilecek sese kadar degisen bir yelpazede calisiyor degisik hizlarda. kendi kendini de ayarliyor otomatikte. bir de koku sensoru cok hassas.

ha, bir nokta var belki de biraz dezavantaj, aletin 'saglikli ve temiz hava' olarak ezberlemesini istediginiz durumu once yaratmaniz gerekiyor. bu da ilk fise takip acilista ezberliyor. oyle olunca 2 metottan birini kullanmak zorunda kaliyorsunuz ; ya kapi pencere acilacak temiz hava vaktinde, icerisi temiz olacak, alet fise takilacak, ve ezberleyecek, ya da kapi pencere kapanacak, alet fise takilacak ve en hizlida calisacak, 1 saat sonra hava tamamen temizlenince tekrar fisten cikarip tekrar fise takilacak. zaten boyle de yazmis kullanim kilavuzunda.

bir uzaktan kumanda olsa ve de bir dugmeye basarak 'ezberle' denebilse cok iyi olurmus.

=====================

sanirim bunun ultraviyole (artik ne lambasi idiyse o nano tio2 icin calisan) lambalari patladi. 3. gunde. neyse boylece servisinin kalitesini de gormus olacagiz. o enteresan koku daha da azaldi ama bununla alakasi var mi bilemiyorum. her halukarda cok temiz hava veriyor hala, ve aksam pencereden gelen kirli havayi da temizledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unity100 -- 13 Kasım 2010; 22:29:36 >

• Arkadaşlar merhaba,
    Bende YORK alma konusunda gidip gidip geliyorum.
    Benim asıl erdim, evdeki toz .
    Koku giderilsin gibi bir derdim yok.
    Birde kedimiz var.Haliyle tüy -toz çok oluyor.
    Bu konuda YORK işimi görürmü?Yoksa öneriniz olabilir mi.
    Sevgilerimle ?
  • benim çelişkimde, her yerde ozonun yararlı olduğu, negatif iyonların da yararlı olduğu yazıyor...bu forumda tam tersi açıklamalar görüyorum...Rahmetli michael jackson bile ozon tedavileri görmüş ve ozon iyon tedavi merkezleri var ve insanlar tedavi oluyor...galiba ozonu yanlış kullananlar oluyor...yada aşırı...ben faydalı olduğu inancındayım halen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetbilen

benim çelişkimde, her yerde ozonun yararlı olduğu, negatif iyonların da yararlı olduğu yazıyor...bu forumda tam tersi açıklamalar görüyorum...Rahmetli michael jackson bile ozon tedavileri görmüş ve ozon iyon tedavi merkezleri var ve insanlar tedavi oluyor...galiba ozonu yanlış kullananlar oluyor...yada aşırı...ben faydalı olduğu inancındayım halen.

Ozon belirli oranlarda ve kontrollü kullanıldığında gerçekten çok yararlı fakat ozon=çamaşır suyunun hammedis denilebilecek bir madde ve klima hava temizleme gibi cihazlarda ne zaman durup ne zaman kalkıcağını bilemediği için fazlası zararlı.Bu yüzden zararlı olduğu söyleniyor, yoksa profosyonel şekilde kontrollü şekilde kullanıldığında ciddi yararlarıda mevcut.
  • cengizumur nickli arkadasım senin verdigin bilgilerle hayata küstüm :) tozlardan tamamen kurtulmak için bi ürün istiyodum fakat senin sölidiklerin sayesinde ortada kaldım :) senden bana bir ürün önermeni istemek zorunda kalıyorum.:) yardımcı olursan sevinirim 30m2 odada kullanıcam simdide tesekkürler..
  • ...
    quote:

Orijinalden alıntı: mehmetbilen

benim çelişkimde, her yerde ozonun yararlı olduğu, negatif iyonların da yararlı olduğu yazıyor...bu forumda tam tersi açıklamalar görüyorum... sayın arkadaşım şimdi diycem cengiz bey hep 1 numara büyük konuşuyor çoğu kişiye ters geliyor.. dedikleri ilk etapta banada ters gelmişti ama inceleyince cengiz beye buradan teşekkür etmek ve dahada faydalanmaktan başka bir şey düşünmüyorum.. sizlerin ingilizcesi varsa sizlerde yabancı sitelere girin... cengiz arkadaşımız dünyada ionizer cihazlarının ve ionizerli klimaların, türkiyedeki gibi bir pazarlama taktiği yok diyorlar.. aksini ispat bana göre ingilizce bilenlere düşer. ben yabancı sitelere giriyorum ama ancak google çeviri yaparak faydalanabiliyorum oda komik oluyor:)) Rahmetli michael jackson bile ozon tedavileri görmüş ve ozon iyon tedavi merkezleri var ve insanlar tedavi oluyor...bu konuda nette dolu video var ve ozon tedavisinin oldukça dikkat gerektiren uzman ve özel kliniklerde kullanılabileceği bilgiler var.. ozaon nerelerde kullanılıyor tümör küçültmede... nerede kullnılıyor zayıflama merkezlerinde.. ben şunu anlıyorum kanser hücresini ölürüp tümörleri küçültüp yok eden.. ozaon michael jackson abimizin sonunu hazırlamış olamazmı? galiba ozonu yanlış kullananlar oluyor...jackson yanlış kullanmış olabilirmi.? yada aşırı...zayıflamak uğruna jackson un hep ileri gittiğini gençliğimde okumuştum.. ama ozamanlar ozon kullandığı bilgisi basında falan yoktu tabiki.. ben faydalı olduğu inancındayım halen. ben solumak açısından faydalı olduğuna inanmıyorum. çünkü tümörleri yok eden bir uygulama solunamaz.. zayıflamak için kullanılan bir uygulamada o bölgeleri öldürürek erittiği için. solunamaz. benim yakın akrabam bir ozon merkezinde 15 kg verdi. zayıflamanın yanısıra ağrı tedavim içinde kullanıldı diyor bizlere.. olabilir sözüm yok. ama solunması zararlıdır. jacksonun bu uygulamayı zayıflamanın yanında sinir tedavisine dayalı kullandığını hatta cildi için dahi kullandığını düşünüyorum.. sonun hep birlikte gördük. tek başına ozon tedavisi etken değildir, fakat etkenlerdende birisidir bana göre..

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.