Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.076
Cevap
148
Favori
590.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: derketa

Merhaba Cengiz Bey,

Tüm yazdıklarınızı okudum verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Ben de size iki farklı siteden soru sormak istiyorum biri sizin üzerinde hassasiyetle durduğunuz ozon üretmeyen cihaz olduğunu savunan bir site:

www.tazehava.com
    Sayfa bulunamadı - Eviniz için Taze Hava
    http://www.tazehava.com/index.htm

Buradaki defender marka cihaz hakkında bir bilginiz var mı?

Diğeri ise sizin daha önceden önerdiğiniz temizlenebilir filtre hakkında (honeywell marka). Ancak kafama takılan şey aşağıdaki adreste:

detaylarını ve karşılaştırma tablosunu görebileceğiniz gibi Türkiye'de sadece 2 ürünü bulunmakta olup bunlardan yıkanmayan filtre hepa filtre, yıkanabilir olan ise hepa filtre değil. Artı hepalı olan cihazda iyonizer özelliği var (on-off konumları var mı bilemiyorum). Bu nedenle yıkanabilir olan bu microfiltraton filtre ve bu iki cihaz hakkında bir yorum yapabilirseniz çok sevinirim.

Cevabınızı dört gözle bekliyorum.
    Teşekkür ederim.
    Pelin Aker

Gec cevap icin ozur dilerim.

Ilk cihaza cok kisa baktim eger dedikleri gibi sadece hepa veya ulpa filtre varsa zarari degil faydasi olur. Fakat ciddi sekilde filtre parasi harcamaya hazir olun. Birde FDA onayli diye verdikleri belge cok kiymetli degil, bu aletin performarsindan cok sinifini belirleyen bir belge. Yani bu dondurma makinasi degilde hava temizleme makinasi der gibi birsey. Bu belgeyi ingilizce bilmeyen bir musteri grubuna referans olarak vermek cok iyi niyetli degil.

Ikinci linkteki cihazlarin filtre yikama sonrasi performanslari nedir bilmiyorum, kullanip gormek lazim. iyonizerede dikkat.

• quote:

Orijinalden alıntı: NIL2113

Cangiz bey.

Verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkürler.. Ben sanıyorum su filtrli hava temizleme cihazı ile ilgili bir bilgi sayfası gönderebileceğim. Venta sistemi. Sanıyorum sizin bahsettiğiniz sisteme benziyor.
    Venta USA
    Page not found - Venta USA
    http://www.venta-airwasher.com/perfecttechnique.html

bende vardı ama bir parçası kırıldı. Servisini aramam gerekecek.

Bu cihaz kisin kullanilabilir ama nemin normal veya fazla oldugu, polenin bol oldugu bahar ve yaz aylarinda ortama nem ekleyerek havanin kalitesini bozar.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsen

Fiyatı 750'den 300'lere düşmüş bazı hava temizleme cihazlarını havada kapmak üzereyken cengizumur sayesinde vazgeçtim. Yazdıkları mantıklı geldiği için tabii ki. Ayrıca bu tür ürünler bende bağışıklığı bozar hissi yarattı. Ancak evim eksozdan çıkan zehirli gazlarında etkisinde. Camı açtığınızda içeri giren havanın kokusu bile çok rahatsız ediyor. En azından bu kokudan kurtulmak ve cebim kaşındığı için:)) aşağıdaki ürünü aldım. Solüsyonla kullandığımda hissedilir bir şekilde odanın havasının ve kokusunun değiştiğini anladım.
    http://www.hepsiburada.com/air-wuum-102-oda-parfumu-hava-temizleme-cihazi-200-ml-egzotik-solusyon-hediyeli/productDetails.aspx?CategoryId=17175&productId=evairwoom102

Bu cihazin daha once bahsi gecti. Bundan cok sey beklemeyin. O solusyonuda ben kesinlikle kullanip solumazdim.

• Cengiz bey ozonu alerjenlere karşı nasıl kullanabiliriz?biraz bilgi verebilirmisiniz?her hafta yastık kılıfları ve çarşafları değiştirmek zor olucağından mitelara karşı da yapabiliceklerimizi söylermisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLacKEaGL3

Cengiz bey ozonu alerjenlere karşı nasıl kullanabiliriz?biraz bilgi verebilirmisiniz?her hafta yastık kılıfları ve çarşafları değiştirmek zor olucağından mitelara karşı da yapabiliceklerimizi söylermisiniz?

Ozonla carsaf temizligi fikrini aklinizdan cikartin. Ozon camasir suyunun buharlasmis hali gibi birseydir. O ayakkabi koku gidericiyide kullanirken ayakkabiyi bir naylon torba icine koyup torbayi baglayip oyle kullanin. Hem daha verimli olur hemde zehirlenmezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

quote:

Cengiz bey ozonu alerjenlere karşı nasıl kullanabiliriz?biraz bilgi verebilirmisiniz?her hafta yastık kılıfları ve çarşafları değiştirmek zor olucağından mitelara karşı da yapabiliceklerimizi söylermisiniz?

Ozonla carsaf temizligi fikrini aklinizdan cikartin. Ozon camasir suyunun buharlasmis hali gibi birseydir. O ayakkabi koku gidericiyide kullanirken ayakkabiyi bir naylon torba icine koyup torbayi baglayip oyle kullanin. Hem daha verimli olur hemde zehirlenmezsiniz.

teşekkürler.peki ayakkabının içini dezenfekte ediyor mu ozon söylendiği gibi yoksa sadece koku partiküllerini gizleyip öyleymiş gibi mi gösteriyor?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

quote:

teşekkürler.peki ayakkabının içini dezenfekte ediyor mu ozon söylendiği gibi yoksa sadece koku partiküllerini gizleyip öyleymiş gibi mi gösteriyor?

Nereye gizleyebilir ? Cihazi test etmedim. Ne kadar ozon uretir bilmiyorum. Ozon camasir suyunun buharlasmisi gibidir lafimi dusunun. Veya ayakkabiyi camasir sulu bir kagitla sildiginizi farzedin. Az camasir suyu kullanirsiniz veya cok. Saf camasir suyuna batirirsiniz ayakkabi super dezenfekte olur kendide yok olur.

Simdi haddim olmayarak bilgimin az oldugu bir konuya girecegim. Bazi insanlarda ayaklarda fazla terleme ve daha sicak ayaklara sahip olma sebebiyle ayakkabi icerisinde bakteri ve mantar uremeye daha uygun bir ortam olabiliyor. Burada birde ayakkabi hava almayan cinsten ise bu nem ve isi dahada artiyor.

Deri ayakkabilarin yani derinin aslinda ölü bir hayvanin vucut parcasi oldugunu dusunup bununda bu mikroskobik canlilari besleyebilecegini ve bu ayakkabinin pek hava almayacagini dusunursek, terli, sicak ayaga sahip bir insan deri ayakkabi giymemelidir diye dusunuyorum. Koku partikullerinin gizlenmesine gerek yok. Bu ortamda bu canlilar size hemen yenisini uretiverir.

• Cengizumur şöyle de bir durum var mesela.Yeni alınan bir ayakkabıyı 1 hafta aralıksız giyseniz koku olmayabiliyor.ama kullandığınız ayakkabıyı 3gün giymeyin tekrar giydiğinizde sorun tekrar aynı yere dönüyor.Aynı şekilde ayakkabı makinede yıkandığında da 1 hafta koku olmuyor.Sanırım bakteriler yaşayabilicek durumu kendileri hazırlıyorlar yada birikebiliyorlar.
  • Arkadaşlar banada yeni gelen güzel bir cihaz var, ilgilenen arkadaşlar olursa yardımcı olurum, cihaz sanyo nun virus washer ürünü,
    http://www.boschpark.com/bosch/sanyo-virus-washer-hava-temizleyici-p-381.html
  • Ben evimde bionaire bap412 modelini kullanıyorum, bu model hakkında bir kaç notum var. En önce geleni cihaz amerikan malı gibi görünse de Çinde üretilmiş ve ne yazıkki Çin malları hakkındaki önyargılarımızı doğrulayacak şekilde kalitesiz bir materyalden yapılmış, öyle ki cihazı çalıştırdığımın 2. günün de fanında sürtünme sesi başladı oldukça gürültülü bir hal aldı.Geceleri sesiz olduğu söylense de devamlı çalıştırmada oldukça sinir bozucu bir ses üretiyor Cihazın Hepa filtresi oldukça küçük boyutlarda ve çok yeterli bir filtrelemeye sahip olamıyor ve hava debisi teknik özelliklerinde yazan genişlikteki oda için yetersiz , filtrenin aktif karbon içeriği herhalde çok düşük miktarda koku giderme özelliğini pek fark edemedim, pek bir koku giderdiğini söyleyemeyeceğim. Cihazın olumlu yanı iyonizerini istediğiniz zaman devreden çıkarabilmeniz,iyonizeri çalıştığı zaman da çok bir değişiklik yarattığını zannetmiyorum.
    Bir başka olumlu yönü ise cihazın boyutlarınn ve ağırlığının düşük olması çok rahatlıkla sağa sola götürebiliyorsunuz odada çok yer kaplamıyor , belli bir süre kullanımda sonra havadaki belli bir temizlenmeyi hissediyorsunuz , filtresi ve debisi düşük olsa da benim gibi yatak odasında kullandığınız takdir de iş görüyor.
    Eğer birebir temas kurarsanız sitesindeki fiyatların oldukça altına satın alabilirsiniz.

Bir ikinci konu çok popüler bir satış sitesinde yeni yeni pazarlanmaya ayan ve oldukça pahallıya satılan "ORECK XL PROFESYONEL HAVA TEMİZLEME SİSTEMİ" ile ilgili birşeyler söylemek istiyorum bu cihaz amerikada pazarlama kanallarında oldukça reklamı yapılan bir ürün idi, ama bir süre sonra kullananlardan oldukça negatif yorumlar gelmeye başladı, söylenenler cihazın koku gidermesi için karbon filtresinin her 2 ayda bir değişmesi gerektiği yoksa sadece partikül arıtma işlemi yaptığı , bu karbon fitre maliyetinin senelik oldukça yüksek meblağlara ulaştığı cihazın oksijen ürettiği iddia edilen o2 jenatörünün aslında tehlikeli miktarlarda ozon ürettiği , pozitif iyon jenatörünün sağlık için hiç de faydalı olmadığı, partikül filtresinin işlevini doğru düzgün göstermediği cihazdaki tozun ancak %33nün oda havasındaki partiküllerin ise ancak %45nin yakalanabildiği ve filtrenin de hiç de kolay temizlenemediği söyleniyor.
    Birden çok inceleme sonuç notlarında da cihaz "tavsiye edilmez" olarak nitelendirilmiş. Bağlantı:http://compromisedimmunesystemsolutions.com/popup_comparison.php
    Bu cihazı almayı düşünen olursa bir daha düşünmesinde fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit -- 18 Nisan 2010; 3:32:19 >

• sharp cihazlar tokyo teknik üniversitesi onaylı japonlara da güvenemeyeceksek artık ne diyeyim
    ben zararlı olduğunu düşünmüyorum tabi 24 saat açıp 20 cm yakının da nefes alırsak bilmeme günde 5-6 saat çalışsa yeter
    cengiz bey dışında da almayın diyen duymadım
  • Arkadaşlar çok iyi birkaç hava temizleme cihazı buldum.Cengiz Baba bi incelesin.

1.http://www.hepsiburada.com/electrolux-z-9124-auto-oxygen-hava-temizleme-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=evelecz9124auto&categoryId=17175

(Kaliteli bir ürün.Dünyanın en büyük beyaz eşya üreticisi Electrolux ait bir ürün.Paranız varsa bundan iyisini bulabileceğinizi zannetmiyorum.Daha pahalıları var ama bundan kalitesini daha görmedim.Electrolux gibi büyük bir firmanın güvencesi altındasınız.)

2.http://www.hepsiburada.com/sinbo-sap-55015502-hava-temizleme-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=evsinsap5502&categoryId=17175

(Sinbo'ya ait bir ürün.Ucuza birşeyler arıyorsanız ideal gibi geldi.En azından verdiğiniz paranın karşılığını verir.)

3.http://www.hepsiburada.com/air-wuum-104-oda-parfumu-7-renk-kristalize-isikli-hava-temizleme-cihazi-4-adet-200-ml-egzotik-sol/ProductDetails.aspx?productId=evairwoom104&categoryId=17175#tablnk

(Air-wuum markasının son modeli.İyi birşey gibi ama kullanan birisinin yorumunu almakta fayda var.)

Cengiz Baba şu 3 modele bakıp yorumlarını söylermisin.Ona göre bi tanesini alalım.Marka tavsiye etmiyorsun,bizde hangi markanın hangi ürününü almalıyız kararsız kalıyoruz.Bence güvendiğin markaların modellerini tavsiye etmelisin ki,bizde bilelim hangisi iyi,hangisi kötü.

Cengiz Baba şu ürünleri bi incelersin,ondan sonra bide "Okul yılları" şarkısını söylersin duacın oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: seph1roth

Arkadaşlar çok iyi birkaç hava temizleme cihazı buldum.Cengiz Baba bi incelesin.

1.http://www.hepsiburada.com/electrolux-z-9124-auto-oxygen-hava-temizleme-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=evelecz9124auto&categoryId=17175

(Kaliteli bir ürün.Dünyanın en büyük beyaz eşya üreticisi Electrolux ait bir ürün.Paranız varsa bundan iyisini bulabileceğinizi zannetmiyorum.Daha pahalıları var ama bundan kalitesini daha görmedim.Electrolux gibi büyük bir firmanın güvencesi altındasınız.)

2.http://www.hepsiburada.com/sinbo-sap-55015502-hava-temizleme-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=evsinsap5502&categoryId=17175

(Sinbo'ya ait bir ürün.Ucuza birşeyler arıyorsanız ideal gibi geldi.En azından verdiğiniz paranın karşılığını verir.)

3.http://www.hepsiburada.com/air-wuum-104-oda-parfumu-7-renk-kristalize-isikli-hava-temizleme-cihazi-4-adet-200-ml-egzotik-sol/ProductDetails.aspx?productId=evairwoom104&categoryId=17175#tablnk

(Air-wuum markasının son modeli.İyi birşey gibi ama kullanan birisinin yorumunu almakta fayda var.)

Cengiz Baba şu 3 modele bakıp yorumlarını söylermisin.Ona göre bi tanesini alalım.Marka tavsiye etmiyorsun,bizde hangi markanın hangi ürününü almalıyız kararsız kalıyoruz.Bence güvendiğin markaların modellerini tavsiye etmelisin ki,bizde bilelim hangisi iyi,hangisi kötü.

Cengiz Baba şu ürünleri bi incelersin,ondan sonra bide "Okul yılları" şarkısını söylersin duacın oluruz.

Bu cihazlarla ilgili kisa yorumlarim mazide mevcut, bir bakin.

Sarkiyi rakisiz soylemem. Ben soylerim siz icersinizki kulaklarinizdaki aci bir nebze dayanilir olsun.

• Arkadaşlar, ben sadece toz için bir cihaz arıyorum odam yol kenarında, hergün toz almazsan tv nin üzerinde falan toz birikiyor bu tozdan kurtulmak için bir cihaz arıyorum, evde sigara için yok sigara dumanu yemek kokusu falan önemli değil, odada toz birikmesin istediğim...
  • iyi günler arkadaslar,
    ben ankara da ev yaptirdim, evde herkez sigara iciyor, ev kokuyordu.
    Internet den Aspiratör aldim ve koku degisti.

Mutfakda ayni sekildi yemet kokusu etc. o da degisti....

tskler bilgileriniz icin!
  • merhaba.
    buzdolaplarındaki iyonizer teknolojisi de sağlığı zararlı mıdır acaba klimalardaki gibi ?
  • cengiz bey bu konudaki dvsuncenız nedır.klımalardakı sıstemı buzdolaplarına koymuslar.deodirizer,nano koku gıderıcı,ıyonızer sıstem .bunların hepsı buzdolaplarında var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali282

merhaba.
    buzdolaplarındaki iyonizer teknolojisi de sağlığı zararlı mıdır acaba klimalardaki gibi ?

Gec cevap icin ozur dilerim.

Bence buzdolabinda kullanim uygundur. Solunum yollarinada zarari olmaz. Bu ozon limonata gibi birsey, (anlatim maksadiyla) asidik, mideye zarari olmaz, mide zaten limonatadan daha asidik, ama limonatayi burundan cekersek olmaz.

Bu buzdolaplari kufu, bakteriyi dizginleyecek ozonu, negatif iyonu uretiyormu, yoksa fazlasini uretip sebzeyi meyvayi kendimi curutuyor ayri bir konu, cunku buzdolabindaki urunun miktari ve ozelligine gore icerideki havanin negativite duzeyini algilayip ona gore iyon, ozon salmak icin biraz ugrasmak lazim, bunu sahiden yaptilarmi bilemiyorum.

Bu konuda aldigimiz bilgi genelde buzdolabini yapanlarla ve gercekte aletin ne olduguyla ilgisi, bilgisi olmayan bir reklam ajansi tarafindan uretilmis brosurlerden, reklam materyallerinden gelir. Aslinda unite basina yetmisbes kurus fazla verilse ve arge personelinin en azinda fazla mesai ucreti odense cok daha fazlasi yapilir ama neyse. Demek istedigim brosurde, reklamda her okunan seyede inanmamak lazim.

• Cengiz bey merhaba;

Yazılarınızı ilgi ile okudum. bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Bende ihtiyacı olanlar için bir üründen bahsetmek isterim. Geçen gün karımın ve benim arabamawww.nedeniyonizer.com dan 2 adet bi-polar iyonizer cihaz aldım. Internetteki cihazları çok araştırdım ve bu konuda yorum yapabilecek kadar bilgi birikimim oldu sonuda. Çocuğumuzda alerjik astım başlangıcı olduğu için evimde de plasma cluster lı klima kullanıyorum.Rastlantı eseri internette forumları okurkenwww.nedeniyonizer.com u buldum ve bahsedilen cihazın arabaya hariçten takılabildiğini gördümr .Geçen sipariş verdim ve klima mazgalına dıştan yaklaşık 5 dk da monte ettim. Cihaz arabayı çalıştırdığım zaman çalışmaya başlıyor. Cihazda hiç bir koku yok. 1 haftadır sürekli deniyoruz ve cihaz mükemmel seviyede araçtaki ıslak paspas kokusunu bile yoketti. Şu anda araçla istanbul içinde rahatlıkla ailecek dolaşabiliyoruz. Bu ürünü rastlantı eseri araştırma yaparken buldum. Bu tip sorunu olan insanlara öneriyorum. Cengiz bey bu bi polar iyonizerler ile ilgili özellikle bu marka ile ilgili bilginiz varsa bizimle paylaşabilirseniz sevinirim.

Selamlar

• manisa somada oturuyorum malum kömür işletmeleri var, 1.5 yaşındaki oğlum için hava temizleme cihazı almayı düşünüyorum ne önerirsiniz.20m2 ve 10 m2 odalar için ayrı ayrı alıcam
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.