Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: epivep Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.098
Cevap
150
Favori
593.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hem nemlendirici ya da nem alıcı hem de hava temizleyici cihazlar yerine ayrı ayrı almak daha çok öneriliyor bilginize

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Xiaomi 4 kompakt modelini aldım. Koku filtresi yok. Çok da memnun kalmadım. Bunu yatak odasına koyup koridora bir tane mck55w almayı düşünüyorum. Winix, bosch, fakir, xiaomi hepsini haftalardır araştırdım. En f/p alet daikin bence. İkinci olarak da fakir vigor plus.

Levoit 300s modeli ile daikin ve fakir vigor plus karşılaştırması yaptığınızda hangisi iyi sizce ? İlk defa alacağım.

• Thermodynamiker kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam almadım ama alacak olursam fakir alacağım. filtre durumundan.

• kloveangel K kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de Levoit 300s sipariş ettim. Filtre durumundan kastettiğiniz nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thermodynamiker -- 23 Aralık 2024; 11:53:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Thermodynamiker kullanıcısına yanıt

ömür boyu filtre değişimi yok iddiaları var.

• Eve bir hava temizleme cihazı alma niyetim var ama böyle bir cihaza ihtiyacımız olup olmadığı, ayrıca bu cihazların gerçekten işe yarayıp yaramadığı konusunda kararsızım.

Evde hayvan beslemiyoruz, sigara da içmiyoruz. Bu konuda çokça bahsedilen yemek kokusu bildiğimiz evde pişen nohut patlıcan vs kokusu ise bu kokulardan rahatsız olmuyoruz (olanlar da neden yemek kokusundan bu kadar çok rahatsız oluyor anlamış değilim).

Kronik astım bronşit gibi rahatsızlıklarımız yok. Sürekli alerjik durumumuz yok. Eşimin bahar alerjisi var ama bu aletle ilgisi yok sanırım.

Hem evin küçük olması hem ufaklığın devamlı ortada duran oyuncakları sürekli bir dağınıklık sebebi. Bunlara ek iş güç de derken sık sık genel temizlik yapamıyoruz. Robot süpürge var ama çalıştırsak hareket edecek yer bulamaz aletceğiz.

Beni endişelendiren şey, evin havası temiz gibi görünse de camdan giren güneş ışığında veya ışığı kapatınca telefonun kamera ışığında görünen uçuşan tozlar. Bunları soluyor olmak insanı korkutuyor. İlla astım alerji öksürük olmadan temiz hava solumak aileme solutmak isterim.

Gel gelelim hava temizleme cihazı kullanan 10 kişiden 5'i çok memnun 5'i aldığına pişman. Genel yorumlara göre karar vermek zor. Bir de denemek için xiaominin küçük modelini bulup 3-4 günlüğüne taktık sürekli hava temiz dedi bilmiyorum ne kadar doğru ölçüm yaptı.

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini almak isterim. Bir de bilindik modelleri kullanan arkadaşlar test etmek için evdeki tüm ışıkları kapatıp telefonun flashını açıp uçuşan tozları gözlemleyebilirse sevinirim.

Bu konuyu baya bi okudum kafamda bir model tam olarak netleşmedi. Eğer cihaz alırsam winix zero modeline yakınım gibi ama cihaz alıp almama konusunda ve model konusunda tavsiyenize ihtiyacım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• albaywolf kullanıcısına yanıt

Xiaomi Smart Air Purifier Elite aldım. Cihazı ilk açtığımda hava kirliliği pm2.5 : 30-40 (cihaza göre orta seviye kirlilik) aralığında gözüküyordu. 4-5 saatte 5-10 aralığına düşürdü. Sonraki günden itibaren 1-5 aralığına sabitledi.

Bizde havada uçuşan tozlar, genel tozlanma vs. yüzünden aldık. Havada uçuşan şeyler hiç kalmadı. Ne güneşte ne telefon ışığıyla birşey gözükmüyor artık.

Gerçekten daha temiz bir hava soluduğumuzu hissediyoruz. Hafif dağ havası gibi fresh bir hava var.

Eve ilk defa gelenler falan da direk fresh bir hava farkediyor.

Bana da biraz düzmece gibi geliyordu fakat düşündüğümden daha etkili çıktı diyebilirim. 1 ay önce blackfriday de almıştım.

• procaptain kullanıcısına yanıt

ne kadara almıştınız acep?

• Katz. K kullanıcısına yanıt

9350

• Alerjiden (burun tıkanıklığı + kuru öksürük) muzdaripim o sebeple yattığım odaya Mi Air Purifier 4 Lite aldım henüz kargo gelmedi. Burada konu olduğunu görmemiştim aslında

biraz aceleye geldi ancak daha elime geçmediğinden açmadan iade edebilirim. Redditte falan araştırdığımda öksürük için iyonizerli modelleri önermediklerini gördüm dolayısıyla

iyonizersiz olanlardan tercih etmeye çalıştım, lite modelinde yoktu. Oda 10-11 m2 dolayısıyla lite modeli fazlasıyla yetmesi lazım.

Xiaomi'ler iş görür mü önemli olan fark Xiaomi true hepa yerine kendi filtresini kullanıyor ancak yedek filtreleri diğer tüm firmalardan daha ucuz. Yani toplam maliyeti daha hesaplı.

Youtubeda inceleme yapanlardan Xiaomi için tozları iyi tutmuyor diyen de var, havada çektiği tozu tutamıyorsa ne anlamı var dedim. Benim alerjim sonuçta uçuşan tozlardan.

Bunun için zaten yatak süpürgesi, dyson, robot süpürge ne varsa kullanıyorum ama ev sedef hastalığım da olduğu için aşırı çabuk tozlanıyor.

Winix'lerin Amerikada iyonizer olmayan modelleri satılıyor, burda ise satılanların hepsinde PlasmaWave var yani iyonizer. Bu modelleri de önermemişler. Daikinde 10 sene filtre ömrü var

fakat iyonizer var ve MC55w modeli için iyi şeyler yazılmamış ordan da almak istemedim. Philipslerin filtreleri aşırı pahalı, yerine 2 tane Xiaomi filtresi alınıyor ömrü de aynı.

En son Levoit 300s ve Mi air purifier 4 lite arasında kalıp Xiaomi'yi tercih etmiştim. O da Xiaomi ülkemizde çok yaygın olduğundan ileri vadede filtresi rahat bulunur diye düşündüm.

Sizce seçim doğru mu yoksa daha kargo gelmemiş, şansım varken başka bir modele mi bakayım?

• Benim evim zemin katta. Toplamda 85 m2. Balkon bulunmuyor, Mutfakta sigara içiliyor. Cam ne kadar açık olsa bile diğer odalara illa kaçıyor sigara dumanı. Robot süpürge ve dyson var. Koltuk ve yataktaki tozları onlarla hallediyoruz. Robot süpürge düzenli temizliyor halıyı ve zeminleri. Evdeki dağılan sigara kokusunu halledebilecek bir ürün bakıyorum. Çok yüksek bir fiyata çıkmak istemiyorum, orta halli bir ürün bakıyorum. Filtre konusunda sorun çıkartmaması önemli benim için. Tavsiyeleriniz,kullanıcı deneyimlerinizi özellikle güncel olanları paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler şimdiden.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vain kullanıcısına yanıt

Ben yeni winix zero aldım henüz 1 gündür kullanıyorum. Plasmawave özelliği kapatılabiliyor bilgi olması açısından belirteyim dedim.

• zevzekadam kullanıcısına yanıt

Xiaomi 4 lite. Filtre iyi durumdaysa reset atar geçersiniz. Kötü durumdaysa değiştirirsiniz

• Merhabalar. Bosch Air 4000, Philips AC1711/10 ve Winix Zero modelleri arasında kaldım. Kullanacağım oda 28 metre karelik bir alana sahip.

Aslında bu listede LEVOIT Vital 200S Pro da vardı ancak Dyson'un başvurusu üzerine Levoit HEPA ifadesini tüm modellerden kaldırmış. Hepsiburada üzerinde satış yapan satıcılara soru sorduğumda onlar da filtrenin hepa olmadığını söylediler.

Yedek filtre konusuna gelince philips'in kendi aksesuar sitesinde filtre var ancak pahalı. Faf filtre (filtre evi) isimli bir firma tüm markaların yedek filtresini satıyor. Ancak kendi üretimleri. Philips'in filtresi burada da çok pahalı ama diğer markalar daha uygun.

Bu modellerden kullananlar memnun musunuz? Yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim.

@albaywolf winx zero aldığınızı yazmışsınız. Cihazı kaç gündür kullanıyorsunuz? Memnun musunuz?

• Yaşadigim bölgede kışın özellikle yoğun is kokusu ve bazen yağ fabrikalarinin yag kokusu oluyor. Bu kokular eve giriyor. İs kokusundan kurtulmak için hava temizleyiciler yeterlimi? Almak için soruyorum

• Korialstrasz kullanıcısına yanıt

Hocam bizde pek alerjik durum yok, evde hayvan yok, sigara içen yok sadece çocuğun burnu uzun süredir tıkalı diye aldım o da ürün elime geçmeden iyileşti zaten. Hatta kargoyu teslim almadan iade edecektim ayıp olmasın diye vazgeçtim. Bir kaç gündür çalışıyor evde genelde mavi yani temiz hava gösteriyor arada bir turuncuya dönüp fanı 2. kademeye getiriyor. Henüz pek bir şey anlamadım yani yukarıda saydığım alerjisi evcil hayvanı falanı filanı olan arkadaşlar yorum yaparsa daha sağlıklı olur.

• Xiaomi Smart Hava Temizleyicisi 4 Kompakt için manuel program yaptım gece kapanacak şekilde öyle çalışıyordu çocuk odasında bikaç ay.gece dikkat ettim gece kapanmıyor bozuldumu naptı🤔

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SalimAydogdu kullanıcısına yanıt
    İade ettim hocam. Açıkçası hiçbir faydasını görmedim. Ne hissedilir ne gözle görülür. Psikolojik bir etki olduğunu düşünüyorum bu cihazların.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar, yıllardır alerjik rinitim var yakın zamanda da zattüre geçirdikten sonda alerjim artık arşa çıktı, bu gün doktor alerjik astım tanısın koydu evimde 2 tane kedi var fakat kedileri odama almıyorum, kedilerin olduğu odada uyuyunca çok alerji olmuyor fakat kendime odamda uyuduğum zaman sabahları ağzım yüzüm dolu uyanıyorum evim zemin katta gerçekten tozlu oluyor bazen, sadece kendime odama koyacağım uyurken çalışması içi bütün evi havalandırmasını beklemiyorum uyku kalitemi arttıracak, f/p cihaz önerisi olan varsa alabilirim, işe yaradığını görürsem direkt dyson'a geçerim sonrasında

• x6630 X kullanıcısına yanıt

Hocam durum şöyle, camı kapatırsanız içerdeki is kokusunu çok kısa sürede temizliyor. O koku zaten havadaki kirli partiküller (kömür dumanı) yüzünden oluyor.

Ben xiaomi ile test ettim geçen hava soğukken rüzgarın da etkisiyle is kokusu gelmişti cihazda kirlilik göstergesi 35 olmuştu, camı kapadım bir süre sonra 3-4 aralığına

düştü ve içerideki koku da gitti. Ama dışarıdan sürekli kirli hava girişi varsa ona yapabileceği pek birşey yok, kapalı ortamda birikeni çekmek için etkili.

• 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.