Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.123
Cevap
151
Favori
597.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alerjisi olanların önce alerji testi yaptırması lazım koldan test yapıyorlar çok basit.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

Hocam burun ve boğaz alerjisi tozdansa anlamak çok kolay, odayı süpürürken bile toz kaldırınca sürekli hapşırma geliyor anında.

• Bu aletler çok basit mantıkla çalışıyor. Bir tane alacaksanız bakmanız gereken şey yedek filtresi bulunuyor mu bulunuyorsa kaç para? İkincisi de filtre kalitesi hepa+aktif karbonsa okey. Bende 3 tane elextrolux cihaz var ama yedek filtreleri şu an 4500 tl civarı ve her serviste bile bulunmuyor. Aletten memnun olsam da filtreleri yüzünden pişmanım.

Tecrübelerime göre markaya para vermektense filtresi bulunabilir ve ucuz olan cihazdan 2 tane almak çok daha mantıklı.

• Merhabalar
    Evim sürekli tozlanıyor günlük süpürsek de çocuklar koştuğu için yine de toz oluyor
    Bu aletler de toz çeken güçlü sağlam yapıda filtreleri de uygun olan
    Cihaz öneriniz var mıdır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tecrübemi paylaşayım. 15-20 gün oldu winix zero kullanmaya başlayalı. Bizde alerjik kimse yok evde hayvan da yok çocuğun öksürüğü geçer belki diye almıştım. Çocuğu öksürüğü cihaz ile geçmedi. Toza alerjimiz olmadığı için hissedilir bir sağlıksal iyileşme de olmadı. Doğrusu cihazı iade etmek için bahane de aradım bulamadım zira cihazın fabrikasyon sıfır olduğu, iade cihaz olmadığı çok belliydi ve satıcıyı da zora sokmamak için iade etmedim madem aldık çalışsın bakalım dedim. Bugün filtreleri kontrol edesim geldi baktım hepa ve karbon filtrenin önündeki kaba tozları tutan ilk filtre baya tozlanmış. Karbon filtre de biraz toz olmuş, hepa filtre hafiften kararmış. Buna karşın karanlıkta telefonun kamera ışığını açtığımda gördüğüm uçuşan ince tozlar hâlâ var. Bunlar gider mi gitmez mi bilmiyorum belki arada kapı pencere açtığımız için hiç gitmeyecek. Özetle cihaz hiç faydasız değil, hatta evcil hayvan besleyenler ve alerjik durumu olanlar gayet memnun ama öylesine alırsanız pek hissedilir iyileştirmesi yok. Havayı temizlediğini filtrelere bakınca anlıyorsunuz. Buna göre alıp almamaya karar verirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ev tozu alerjisine ve bir kedi beslenen küçük bir ev için önerebileceğiniz ve filtresi piyasada uygun olan bir cihaz var mıdır acaba
    tavsiye ve önerilere açığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r__kara -- 19 Ocak 2025; 23:38:35 >
  • Selamlar, alerjik rinit için kullanıp da faydasını gören oldu mu acaba? Amacım hem alerjiye iyi gelmesi hem de genel olarak kokuları engellemesi. Hem iş göreceğini düşündüğüm için hem de filtrelerini rahat bulabileceğimden umudum olduğu için salona Xiaomi Air Purifier 4 Pro, yatak odasına da 4 Lite almayı planlıyorum. Bu modelleri önerir misiniz, ya da alternatif önereceğiniz olur mu? Şimdiden teşekkürler.

• arladaşlar merhaba, acil desteğinize ihtiyacım var. o kadar çok okudum araştırdım ki çıkmaza girdim ürün seçemiyorum. Metrekaresi 80-90 veya üstü, filtreleri kaliteli, özellikle yemek kokusu gidermede en etkili ve yedek filtre ve servis desteği bulma konusunda en sıkıntı yaşamayacağım bir model önerir misiniz? yaşadığım yerde temiz hava yok. apartman içi zaten havasız. evdede yemek kokusu derken baygınlık geçiriyoruz ailece

• aykuttb A kullanıcısına yanıt

Ben olsam 80 90 m2 için büyük tek cihaz alacağıma aynı paraya 2 3 küçük cihaz alıp odalara dağıtırdım

• BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için. Önerdiğiniz model var mıdır bir bakayım

• aykuttb A kullanıcısına yanıt

ben xiaomi 4 lite kullanıyorum 3 tane var. tcl aldım bi ara memnun kalmadım verdiği hava kokuyor gibiydi fresh gelmedi hiç. onu sattım. xiaomilerden memnunum ama tamamen bütçe meselesi. bütçeniz varsa tabi ki daha iyi cihazlar mevcut

• BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    anladım teşekkür ederim. xiaomi de baktım ama daha çok smart air purifier elite eu modeline. ağabeyim ondan almıştı ama onunda yedek filtre bulma sorunu mevcut sanırım. dyson ı mağazasında inceledim ancak metrekare ve fiyat performans olarak uygun bulmadım. daikin diyen yorumlar okudum filtre değiştirmeden kendin temizliyorsun oda iyi bir marka ama bilemedim yinede. evimde xiaomi marka cihazlarımız var güzel marka. dediğinizi incelemedim pek bir bakayım onada

• üç f Ü kullanıcısına yanıt

Bence kesinlikle çok fazla para vermeye gerek yok, hepsinin çalışma mantığı aynı. DIY (do it yourself) olarak bile hepa filtre ve fanla yapıp kullanan çok.

Ben de acaba Xiaomi yerine daha pahalı birşey mi alsaydım diye araştırdım da sonra vazgeçtim.

En mantıklısı Xiaomi, Levoit gibi markalar duruyor bu durumda, kendisinin ve yan sanayide çok filtre seçeneği var. Cihaz da ucuz zaten 4900 liraya almıştım lite modelini,

kendim wifi'a bağlı akıllı olarak böyle birşey yapmaya kalksam daha fazla tutar muhtemelen ve görsel de olmaz. Daikin'in MC-55w modelinde filtre 5 sene

değişimli deniyor ama hakkında bir süre sonra koku yaymaya başladığına dair şikayetler okumuştum o yüzden caydım.

Cihazlara gelince bence özellikle İstanbul'da şart gibi, alerji olmasa bile İstanbul'un havasını solumak sigara içmeye denk. Dün ya da önceki gün Plumelabs

hava kirlilik endeksinde 180 görmüştüm. Uzun vadede bu kadar kirli bir havayı solumak akciğer kanserine yol açabilir, kışın kömür kullanımı yüzünden

ekstra kirli zaten. Kısa vadede çok bir fark yaratmayabilir ama uzun vadede hayat kalitesine fayda sağlayacağını düşünüyorum şahsen.

Aktif olarak havayı temizlediğini hissediyorum, cam açıkken az önce gösterge 101'i görmüştü camı kapattım maks güçte çalıştırdım 5-6dk sonra 5 civarına indi,

içerdeki is kokusu da gitti. Hava kirliliğini görmeye başlayınca artık camı açmak istemiyorsunuz. Oksijen gelsin diye arada açıyorum mecbur.

• @Vain

Sizin cihazın tam modeli nedir 4 lite 4 veya 4 pro mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01Mrt -- 29 Ocak 2025; 18:6:32 >
  • 01Mrt kullanıcısına yanıt

Bendeki lite ama büyük oda veya tüm ev için büyük cihaz alınabilir. Sadece yatak odası için lite yeterli.

• Xiaomi Air Purifier 4 Lite kullananlar hava kalitesini genel olarak kaçta tuttuğu konusunda bilgilendirebilirler mi? Bugün aldım ancak auto modda hava kalite değerini daha düşük sayılara indirmek için pek zahmet etmiyor gibi. Az önce yeşilden sarı oldu ama fanda hızlanma duymadım, manuele alıp düşürdüm tekrar.

• Bosch Air 2000 kullanan var mı, çocuk odası çin önerilir mi?

• Shark neverchange nasıl sizce? 5 yıl filtre değişmeye gerek olmuyor

• K.B.V. kullanıcısına yanıt

Shark neverchange sizce nasıl?

• 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.