Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.093
Cevap
148
Favori
592.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cengizumur

Gecen gun Bauhaus'da uydu bse 888 ve/veya 988 adli cihazin HEPA filtresini gordum. Bir miktar dosya kagidini bal petegi gibi yapistirip kirpmislar dikdortgen bir cerceveye yapistirmislar. Ama oyle birsey yapmislarki filtrenin bir tarafindan bakinca peteklerin arasindan obur taraf rahatca goruluyor. Bu filtre mikron boyutunda maddeleri gecirmeyecek ama isterseniz birkac parmaginizi bir taraftan obur tarafa rahatca sokabiliyorsunuz. Tek bir kelime aklima geliyor INSAF.

Bunu alan hasta var. Hasta cocuguna aldigi ilactan ekmekten kisip bu cihazi fahis fiyata alan insanlar var. INSAF. Biraz insan olmak lazim.

cengizumur nickli arkadasım senin verdigin bilgilerle hayata küstüm :) tozlardan tamamen kurtulmak için bi ürün istiyodum fakat senin sölidiklerin sayesinde ortada kaldım :) senden bana bir ürün önermeni istemek zorunda kalıyorum.:) yardımcı olursan sevinirim 30m2 odada kullanıcam simdide tesekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

Arkadaşlar, ben sadece toz için bir cihaz arıyorum odam yol kenarında, hergün toz almazsan tv nin üzerinde falan toz birikiyor bu tozdan kurtulmak için bir cihaz arıyorum, evde sigara için yok sigara dumanu yemek kokusu falan önemli değil, odada toz birikmesin istediğim...

bende bu arkadaş gibi tozdan muzdaribim..CENGİZ bey yardımcı olursanız sevinirim...
  • cengiz bey bu negatif iyonların sağlıga zararları hakkında bilimsel bir makale varmı sizin bildiğiniz.biz doktor tavsiyesiyle oğlum için böyle bir cihaz kullanıyoruz da?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

...
    quote:

Orijinalden alıntı: mehmetbilen

benim çelişkimde, her yerde ozonun yararlı olduğu, negatif iyonların da yararlı olduğu yazıyor...bu forumda tam tersi açıklamalar görüyorum... sayın arkadaşım şimdi diycem cengiz bey hep 1 numara büyük konuşuyor çoğu kişiye ters geliyor.. dedikleri ilk etapta banada ters gelmişti ama inceleyince cengiz beye buradan teşekkür etmek ve dahada faydalanmaktan başka bir şey düşünmüyorum.. sizlerin ingilizcesi varsa sizlerde yabancı sitelere girin... cengiz arkadaşımız dünyada ionizer cihazlarının ve ionizerli klimaların, türkiyedeki gibi bir pazarlama taktiği yok diyorlar.. aksini ispat bana göre ingilizce bilenlere düşer. ben yabancı sitelere giriyorum ama ancak google çeviri yaparak faydalanabiliyorum oda komik oluyor:)) Rahmetli michael jackson bile ozon tedavileri görmüş ve ozon iyon tedavi merkezleri var ve insanlar tedavi oluyor...bu konuda nette dolu video var ve ozon tedavisinin oldukça dikkat gerektiren uzman ve özel kliniklerde kullanılabileceği bilgiler var.. ozaon nerelerde kullanılıyor tümör küçültmede... nerede kullnılıyor zayıflama merkezlerinde.. ben şunu anlıyorum kanser hücresini ölürüp tümörleri küçültüp yok eden.. ozaon michael jackson abimizin sonunu hazırlamış olamazmı? galiba ozonu yanlış kullananlar oluyor...jackson yanlış kullanmış olabilirmi.? yada aşırı...zayıflamak uğruna jackson un hep ileri gittiğini gençliğimde okumuştum.. ama ozamanlar ozon kullandığı bilgisi basında falan yoktu tabiki.. ben faydalı olduğu inancındayım halen. ben solumak açısından faydalı olduğuna inanmıyorum. çünkü tümörleri yok eden bir uygulama solunamaz.. zayıflamak için kullanılan bir uygulamada o bölgeleri öldürürek erittiği için. solunamaz. benim yakın akrabam bir ozon merkezinde 15 kg verdi. zayıflamanın yanısıra ağrı tedavim içinde kullanıldı diyor bizlere.. olabilir sözüm yok. ama solunması zararlıdır. jacksonun bu uygulamayı zayıflamanın yanında sinir tedavisine dayalı kullandığını hatta cildi için dahi kullandığını düşünüyorum.. sonun hep birlikte gördük. tek başına ozon tedavisi etken değildir, fakat etkenlerdende birisidir bana göre..

Michael (Allah rahmet eylesin) , çok uç bir örnek olmuş, ayrıca ozonla değil , oksijen tedavisi görmüştür...Herşeyin aşırısı olduğu kadar ozonun da aşırısı tabii ki zararlı olabilir,,en doğal suyu bile çok içsen zararlı oluyor...Zararlı her maddelerin unutmayın ki , (belli bir miktarı) ,çok büyük yararları da olabiliyor.....
    Milletimizin en büyük hatalarından biri de azcık zararı olduğunu gördüğü bir şeye hemen kapılarını kapatıveriyor,, yararlı hale nasıl getirebilirim yada nasıl bu zarardan fayda elde edebilirim diye hiç çaba sarfetmiyoruz... hazırda birşey varsa hemen ona yöneliyoruz...Üretimden hep kaçıyoruz...Çok düz mantık düşünüyoruz,, bir şeye zararı varsa bana da zararı vardır diyoruz ,örneklerdeki gibi...Ben öyle düşünenlerden değilim halen.

• quote:

Gecen gun Bauhaus'da uydu bse 888 ve/veya 988 adli cihazin HEPA filtresini gordum. Bir miktar dosya kagidini bal petegi gibi yapistirip kirpmislar dikdortgen bir cerceveye yapistirmislar. Ama oyle birsey yapmislarki filtrenin bir tarafindan bakinca peteklerin arasindan obur taraf rahatca goruluyor. Bu filtre mikron boyutunda maddeleri gecirmeyecek ama isterseniz birkac parmaginizi bir taraftan obur tarafa rahatca sokabiliyorsunuz. Tek bir kelime aklima geliyor INSAF.

Bunu alan hasta var. Hasta cocuguna aldigi ilactan ekmekten kisip bu cihazi fahis fiyata alan insanlar var. INSAF. Biraz insan olmak lazim.

DUZELTME :

Yukarida bahsettigim filtreyi bauhaustaki gorevli bana BSE 888 e takiyoruz diye anlatmisti. sonra gecenlerde tekrar oraya gittigimde bu filtreye yine baktim, gorevli kimse yoktu. Filtrenin ambalajini gordum ve bu filtre denen seyin BSE 888 ile bir ilgisi yoktu. bu bambaska bir cihazin, bir nemlendiricinin wick denen (turkcesi fitil denebilir) elemaniydi. Yani satici kardes yanlis anlatmis. Bir wick icin boyle acikliga sahip olmasi normaldir yani gordugum seyin BSE 888 ile ilgisi yokmus. Soyledigim insaf ve insanlikla ilgili laflari geri aliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: unity100

quote:

Hedefi sadece karbon monoksite dogru kucultebilmek cok guzel, keske olay bu olsaydi. Normal bir evde karbon monoksit emisyonu yoktur. Simdi lodos oldu soba tepti karbon monoksit oldu diyeceksiniz. Boyle bir durum kesinlikle onceden onlenebilir ve onlenmeli. Boyle normalde olmadik bir olayi beklerken havayi bu cihazlarla hergun kirletmenin anlami yok. Yinede bu olursa kendinizi bir hava temizleyicinin insafina birakmak cok yanlis olur. Size bir karbon monoksit alarmi almanizi tavsiye ederim. Bu alarm ottugundede butun kapi, pencereleri acip komsulara ben zehirleniyorum diye haber vermeniz gerekir. Hatta once kendinizi disari atin, kapi pencere sonrada acilir. Sonrada o sobayi kaldirirsiniz. Evim studyo mutfaktaki gazli ocakta karbon monoksit uretilebilir dersenizde bunun cozumude farkli yerde. Studyo veya normal mutfak olsun ocak yandimi ocaktan cikan gazlar bir aspiratorle disari atilmali. Ayrica normalde duzgun calisan bir gazli ocakta karbon monoksit degil, karbon dioksit ve su buhari uretilir.

Illede ben karbon monoksiti notralize etmek istiyorum diyorsaniz, size aktif karbon tavsiye ederim. Gaz maskelerinde kullanilan filtre malzemesi budur. Tabiiki bahsettigim bu tur hava filtrelerinde ve klimalarda bulunan, tuketiciyi aptal yerine koyan sungerimsi, siyah filtreler degil.

Olmayan bir problemi cozmeye calisiyorsunuz.

bulundugum yerde olmadan olmayan bir problem oldugunu bir sehir oteden tespit edebilmeniz enteresan.

vefakat, benim bulundugum yerde bir problem var. hava cok soguyunca sehirde yanan sobalarin gucu hafif siddette esintilere dahi karsi koyuyor, dagilmiyor sehirden. kaldi ki hava duraganlastigi zaman daha dehset verici. resmen basim dondu bir kac gun once dumandan.

kapi pencereyi acip komsulara bagir tavsiyesi fantastik. o isin ucu 'haydin dostlar artik odun komur kullanmayalim, havaya dogaya mutlulukla bakalim' seklinde kampanya yapmaya kadar gider. 3.5 milyonluk sehri kapi acip unleyerek adam etme imkani yok. kisisel cabalari asiyor bu.

elimizdeki imkanlarla yasamimizi surdurecegiz.

herneyse nitekim bu yorkun icinde aktif karbon filtresi de varmis.

.......................................................

neyse aldim 1.5 gun oldu. ilk onceleri en yuksek hizda calistirirken sanki bir nevi yeni elektrikli cihaz/plastik cihaz kokusu, yahut bir tur gaz gibi bir koku geliyordu. fakat buna ragmen gidip gidip nefes cekesim geliyordu ufledigi havadan. simdi o koku iyice azaldi, epeyce temiz bir hava geliyor. actim kapatmiyorum hic.

ustelik, havalar hafif ilik oldugu ve pek odun/komur tuketilmedigi, ve havada hafif/orta esinti oldugu ve nispeten temiz bir hava oldugu halde cihazin yarattigi farki hissedebiliyorum. hatta ufak tefek testler de yaptim, disaridan gelen havayi doldurdum iceri (haliyle farkedilecek derecede kirli hava girdi, yine de her halukarda soba yakan var sehirde), kapadim odanin kapisini bastim cihazi en yuksek hiza, hakikaten de temizledi havayi. baktim ben de ise yariyor, actim pencereyi hafifce aralik, aldim cihazi da ortaya, rahatca oturuyorum.

ha, bir de tamamen kapi pencereyi kapatarak deneme yaptim, actim cihazi. kucucuk odadaki (yaklasik 6-8 metrekare mi ne) hava cok uzun sure yetti. normalde boyle yapsam birkac dakkada icim sikisirdi. bu olay kisin cok cok faydali gelecek.

tabi odadaki hava simdi cok cok daha hafif hissediliyor bunu soylememe gerek yok.

su anda tek sikayetim, uzaktan kumandasi olmamasi bu york un. bir de filtreleri selektif calistiramiyoruz. mesela ben elektrostatigi calistirmiyim, nano tio2 calissin, ya da tersi vs diyemiyorsunuz. ikisi de calisiyor. normal toz filtresi ve hepa filtresi zaten her zaman aktif, fiziksel filtre olduklari icin.

alet duyulmayacak sesten, duyulabilecek sese kadar degisen bir yelpazede calisiyor degisik hizlarda. kendi kendini de ayarliyor otomatikte. bir de koku sensoru cok hassas.

ha, bir nokta var belki de biraz dezavantaj, aletin 'saglikli ve temiz hava' olarak ezberlemesini istediginiz durumu once yaratmaniz gerekiyor. bu da ilk fise takip acilista ezberliyor. oyle olunca 2 metottan birini kullanmak zorunda kaliyorsunuz ; ya kapi pencere acilacak temiz hava vaktinde, icerisi temiz olacak, alet fise takilacak, ve ezberleyecek, ya da kapi pencere kapanacak, alet fise takilacak ve en hizlida calisacak, 1 saat sonra hava tamamen temizlenince tekrar fisten cikarip tekrar fise takilacak. zaten boyle de yazmis kullanim kilavuzunda.

bir uzaktan kumanda olsa ve de bir dugmeye basarak 'ezberle' denebilse cok iyi olurmus.

=====================

sanirim bunun ultraviyole (artik ne lambasi idiyse o nano tio2 icin calisan) lambalari patladi. 3. gunde. neyse boylece servisinin kalitesini de gormus olacagiz. o enteresan koku daha da azaldi ama bununla alakasi var mi bilemiyorum. her halukarda cok temiz hava veriyor hala, ve aksam pencereden gelen kirli havayi da temizledi.

Yorumlarinizi burnunuza dayandiriyorsunuz anladigim kadariyla. Bahsettiginiz karbon monoksit ve diger bir cok zararli gazin kokusuz renksiz oldugunu, bunlarin varligi veya yoklugunu oyle kolayca anlayamayacaginiza dikkatinizi cekerim.

Temiz hava lafini cok kolayca kullaniyorsunuz. Taktim aleti, temizledi havayi demek o kadar kolay degil. Sadece burnumuza guvenebilseydik hersey cok kolay olurdu.

Aldiginiz aletin temiz hava ezberleme fonksiyonu sadece bir dugmeden ibaret. Bunun arkasinda bir devre veya program yok. Ne demek temiz hava ezberlemek ? Temiz hava %20 oksijen, % 80 azottur, bunun ezberlenecek bir seyi yok. Haydi oyle olsun. Hava gibi bir gaz karisimininin icinde ne oldugunu gercekten analiz edecek bir sistemin o aldiginiz plastik kutuya, o fiyata sigacagina gercekten inandinizmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: chironex8585

quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

Arkadaşlar, ben sadece toz için bir cihaz arıyorum odam yol kenarında, hergün toz almazsan tv nin üzerinde falan toz birikiyor bu tozdan kurtulmak için bir cihaz arıyorum, evde sigara için yok sigara dumanu yemek kokusu falan önemli değil, odada toz birikmesin istediğim...

bende bu arkadaş gibi tozdan muzdaribim..CENGİZ bey yardımcı olursanız sevinirim...

Toz isi kolay. Once toz kaynaklarini yok ediyorsunuz. Sonra bol bol tercihan su filtreli supurge ile supuruyorsunuz. Oda yetmez ise hepa filtreli bir hava filtresi aliyorsunuz. Ben piyasayi ve sacmaliklarini artik takip etmiyorum ama bu gun alsam makinaya 60-70 liradan fazla ve filtresinede 20 liradan fazla vermem. filtreyi yaklasik ayda bir degistirmek lazim, ona gore hesap yapin.

Buraya gelip tavsiye istenir ama sonra makinayi aldim, filtresini sadece bir kere degistirdim, sonuctada cok bir faydasi olmadi zaten, toplamda bana 500 liraya mal oldu, artik kullanmiyorum, bir kenara attim diye kimse yazmaz. Ben yaziyorum.

Bana hava temizleyici markasi sormayin. Havayi olmasi gerektigi gibi %20 oksijene ve % 80 azota cevirmeyen cihaza ben hava temizleyici demem.

• quote:

Orijinalden alıntı: han01

cengiz bey bu negatif iyonların sağlıga zararları hakkında bilimsel bir makale varmı sizin bildiğiniz.biz doktor tavsiyesiyle oğlum için böyle bir cihaz kullanıyoruz da?

Gecmis sayfalarda herkesi sikacak kadar dis kaynak verdim, doktorlar hakkindada bu konuyla ilgili kendi hayal kirikliklarimdan kisaca bahsettim. Hava, (bunu saglikli hava, super hava filan diye yazmiyorum) bildiginiz solunabilir hava %20 oksijen, %80 azottur. Bunun negatif iyonu filan yoktur. Eger siz bu havaya negatif iyon eklendiginde neden faydali olduguyla ilgili bir bilimsel makale bulursaniz bunun linkini verin bakalim ne demisler.
  • quote:

Perde olmasin cok toz tutuyorlar. Mumkunse perde niyetine iki camin arasinda panjur olan cift camlardan taktirin.

Ben bu olayı ilk defa duyuyorum. Ben bazı günler gece çalıştığım için saat 09 - 16 arası uyuyorum. Bu nedenle odamın karanlık olması için çift kalın perde kullanıyorum. Merak ettiklerim:

1- Bu ürünlerin startdart tek cam pimapenlere ek cam ile takılması mümkün mü? Yoksa bütün pencerenin yeninden yapılmasımı gerekiyor.

2- Bu panjurun tamamen ışık geçirmeyek şekilde takılması mümkün mü?

3- normalde evler çift perde kullanlır birisi tül perdedir, Işık geçirir fakat dışardan evin içi gözükmez. Birde ışık geçirmeyen kalın perde olur. Bu ürününle ne kadar ışık geleceğini ayarlamak mümkün mü?

4- Tek oda için maliyeti ne kadar?

• awww ortalık kızısmıs bıraz sanki:)

hem nemi azaltsın ,hem havayı temizlesin ,hepa filtresi ve uygun fiyatı olsun,

var mıdır böyle bir cihaz ,?kullanan ,memnun kalan varsa yazabılırse sevinirim?
  • EXZİNA Arkadaşıma cevap..Temiz hava filtreleri derken camdaki jalujiye geldik.Ben mutfağın bir camına yaptırdım...Ocağın yanında perde falan olmasını istemedim. Beş yıl önce tek pencerenin içine jaluzi 750 lira ya çıktı..geçen zaman içerisinde belki fiyatları düşmüştür..Işık geçirme olayı var..Çift ısı camın içerisindeki iplerin taşıdığı jaluzinin delikleri ışığı geçiriyor..Kapkaranlık değil...Az karanlık oluyor...Bilginiz olsun..Özel sipariş ile yapılıyor..Değişik yerlerden fiyat almak iyi olur.." ısıcam jaluzi " yada " camda jaluzi " yazıp googlede araştırın...Kolay gelsin..saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 1 Ocak 2011; 18:12:39 >
  • Şimdi arkadaşlar 80 m2 lik bi işyerine nasıl bi cihaz almalıyız kapıyı açınca dışarısı kömür kokuyor, kapıyı kapatsak içerisi kokuyor bi-iki saat sonra yani hava kalitesi azalıyor. En azından içerideki hava kalitesi artsın yeterli...

unity100 nikli arkadaşın cihazı işimizi görürmü gerçi hangi marka aldığını da anlayamadım.

Pazartesi sipariş vermeyi düşünüyorum.

Saygılar
  • Dostlar zehirlneceğiz vallahi

http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-ac-4065-6-asamali-hava-temizleme-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=evphac4056&categoryId=17175

http://www.nikkenturkey.com.tr/urun_detay.php?uid=369

Sharplarda var sanırım.
    Acaba bu ürünler nasıldır yada hangi ürünü tavsiye edersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaDoW_17 -- 2 Ocak 2011; 19:49:03 >

• Arkadaşlar henüz karar veremedim yardımcı olurmusunz ?
  • Arkadaşlar bende odam için bi hava temizleme makinesi düşünüyorum, hem etrafımdaki eşyalarımda toz olmasın hemde daha temiz bi hava soluyalım amaç adamda toz olmasın, yani herhangibir astım vs. hasta kimse yok. Acaba nasıl bir cihaz temin etmeliyim, konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar 1-2 seçenek söylerlerse seviniriz...
  • OZON NEDİR?
    Ozon atmosferde doğal olarak oluşur.
    UV radyasyon oksijen ile temasa geçtiğinde oksijen atomlarını üçlü gruplar şeklinde geçici olarak birleştirerek enerji yüklenmiş oksijen formu ozonu (O3)oluştururlar.
    Ozon elektrik fırtınaları sırasında oluşan yıldırımlar sayesinde de meydana gelir ve kendine has kokusundan fark edilebilir.
    Ozon ticari platformlarda jeneratörlerde de üretilebilir.
    Ozon gazı içinde bulunduğu ortama ve ısıya bağlı olarak üretiminden sonra ortalama 40 dakika içerisinde tamamen oksijene dönüşür.
    Ozon diğer kimyasallarla çabuk tepkimeye girerek güçlü bir oksidatif etki yaratır.
    OZON NASIL FAYDALI OLUR ?
    Atmosferdeki ozon tabakası zararlı elektro manyetik U.V. radyasyonunu süzerek bizleri ve gezegenimizi korur.
    Ozonun ticari amaçla küçük miktarlarda üretilmesi nispeten ucuz ve kolaydır. Normal atmosfer koşullarında ozonun herhangi bir zararlı yan etkisi etkisi yoktur (ör : 0.05 p.p.m.’den az, 8 saat süresince– W.H.O.).
    Ozon etkili bir bakterisit ajan ve viral & fungal deaktivatör’dür.
    Ozonun sterilizasyon etkisi oksidasyon ile veya biyolojik maddeyi doğrudan yok ederek gerçekleşir.
    Ozon bakterileri Klorin bazlı ajanlardan 3500 kat daha hızlı öldürür. Ozon virüsleri ve mantarları anında yok eder.
    Ozon doğal bir saflaştırıcıdır.
    Ozon bileşiklerin yüksek etkiyle oksidasyonu sayesinde karbonhidratların ve toksinlerin “biyolojik yanmalarını” azamiye çıkarır, bu sayede hem toksik maddeler yok edilmiş olur hem de vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
    Ozon genel tıpta ve diş hekimliğinde kuvvetli bir terapötik ajan olarak kullanılmaya müsaittir.
    1900’lerin başlarında, ozon su arıtma tesislerinde patojenik mikro organizmaların yok edilmesinde ve çeşitli istenmeyen etkilerin (koku, renk, hidrojen sülfid, demir ve manganez) giderilmesinde kullanılmaya başlanmıştır. Fransa,Almanya,İsviçre,Hollanda ve Kanada’da birincil sterilizasyon ve dezenfeksiyon maddesi olmuştur.
    Ozon işlenmesinde ve kullanılmasında meydana gelen teknolojik gelişmelerle birlikte A.B.D.’de kullanımı daha da hızlı artmaya başlamıştır. Hatta “Yüzey Sularının İşlenmesi Kuralı” ve “Maddelere göre Dezenfektanlar/Dezenfeksiyon Kuralı” ile belirlenmiş olan içme suyu talimatları göz önünde bulundurulursa, ozon uygulanması içme suyu dezenfeksiyon unda en ilgi çekici alternatif olarak tüm Dünya’da kabul görmeye başlamıştır.

• OZONUN TIPTA KULLANIM ALANLARI NELERDİR?
    Ozon destekli hemotransfüzyon ile depolanmış kan ve kan ürünlerindeki mikro organizmaların yok edilmesi (ör: HIV inaktivasyonu)
    Açık yaraların dezenfeksiyonu (1. Dünya Savaşı’ndan bu yana)
    Kan dolaşımını geliştirerek aşağıdaki durumlarda iyileşme sağlamak:
    Kardiyovasküler hastalıklarda
    Serebrovasküler hastalıklarda
    Aterosklerosis
    Anjin ağrısında
    Ozonlu otohemoterapi ile tümör tedavisinde, lösemi ve lenfoma tedavisinde
    Romatik ve artrik hastalıklarda
    Alerjik tedavilerde
    MS ve diğer nörolojik v hastalıklarda
    Alzheimer, yaşlılık demansı ve Parkinson hastalıklarında hastalık gelişimi yavaşlatarak beyin fonksiyon kaybını yavaşlatır
    Yanık, akne, ülser, açık yara, mantar ve dermatolojik rahatsızlıklarda hem tedavi hem de takip edebilecek enfeksiyonlardan koruma amaçlı olarak
    Poctitus (rektum iltahabı), kolit, prostat iltihabı, kandida mantarı, küf enfeksiyonları, vaginitis, mesane kistleri, fistüller, Crohn hastalığı ve viral siğiler
    Mononucleosis, siroz, AIDS, herpes ve hepatit
    Kangrende
    Yara iyileştirme tedavilerinde hızlandırıcı olarak

• quote:

OZON NEDİR?
    UV radyasyon oksijen ile temasa geçtiğinde oksijen atomlarını üçlü gruplar şeklinde geçici olarak birleştirerek enerji yüklenmiş oksijen formu ozonu (O3)oluştururlar.
    Ozon elektrik fırtınaları sırasında oluşan yıldırımlar sayesinde de meydana gelir ve kendine has kokusundan fark edilebilir.
    Ozon gazı içinde bulunduğu ortama ve ısıya bağlı olarak üretiminden sonra ortalama 40 dakika içerisinde tamamen oksijene dönüşür.
    Ozon diğer kimyasallarla çabuk tepkimeye girerek güçlü bir oksidatif etki yaratır.
    Atmosferdeki ozon tabakası zararlı elektro manyetik U.V. radyasyonunu süzerek bizleri ve gezegenimizi korur.
    Ozonun ticari amaçla küçük miktarlarda üretilmesi nispeten ucuz ve kolaydır. Normal atmosfer koşullarında ozonun herhangi bir zararlı yan etkisi etkisi yoktur (ör : 0.05 p.p.m.�den az, 8 saat süresince� W.H.O.).
    Ozon etkili bir bakterisit ajan ve viral & fungal deaktivatör�dür.
    Ozonun sterilizasyon etkisi oksidasyon ile veya biyolojik maddeyi doğrudan yok ederek gerçekleşir.
    Ozon bakterileri Klorin bazlı ajanlardan 3500 kat daha hızlı öldürür. Ozon virüsleri ve mantarları anında yok eder.
    Ozon bileşiklerin yüksek etkiyle oksidasyonu sayesinde karbonhidratların ve toksinlerin �biyolojik yanmalarını� azamiye çıkarır, bu sayede hem toksik maddeler yok edilmiş olur hem de vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
    Ozon genel tıpta ve diş hekimliğinde kuvvetli bir terapötik ajan olarak kullanılmaya müsaittir.
    1900�lerin başlarında, ozon su arıtma tesislerinde patojenik mikro organizmaların yok edilmesinde ve çeşitli istenmeyen etkilerin (koku, renk, hidrojen sülfid, demir ve manganez) giderilmesinde kullanılmaya başlanmıştır. Fransa,Almanya,İsviçre,Hollanda ve Kanada�da birincil sterilizasyon ve dezenfeksiyon maddesi olmuştur.
    Ozon işlenmesinde ve kullanılmasında meydana gelen teknolojik gelişmelerle birlikte A.B.D.�de kullanımı daha da hızlı artmaya başlamıştır. Hatta �Yüzey Sularının İşlenmesi Kuralı� ve �Maddelere göre Dezenfektanlar/Dezenfeksiyon Kuralı� ile belirlenmiş olan içme suyu talimatları göz önünde bulundurulursa, ozon uygulanması içme suyu dezenfeksiyon unda en ilgi çekici alternatif olarak tüm Dünya�da kabul görmeye başlamıştır.

quote:

OZONUN TIPTA KULLANIM ALANLARI NELERDİR?
    Ozon destekli hemotransfüzyon ile depolanmış kan ve kan ürünlerindeki mikro organizmaların yok edilmesi (ör: HIV inaktivasyonu)
    Açık yaraların dezenfeksiyonu (1. Dünya Savaşı�ndan bu yana)
    Aterosklerosis
    Anjin ağrısında
    Alerjik tedavilerde
    Alzheimer, yaşlılık demansı ve Parkinson hastalıklarında hastalık gelişimi yavaşlatarak beyin fonksiyon kaybını yavaşlatır
    Yanık, akne, ülser, açık yara, mantar ve dermatolojik rahatsızlıklarda hem tedavi hem de takip edebilecek enfeksiyonlardan koruma amaçlı olarak
    Poctitus (rektum iltahabı), kolit, prostat iltihabı, kandida mantarı, küf enfeksiyonları, vaginitis, mesane kistleri, fistüller, Crohn hastalığı ve viral siğiler
    Kangrende

Vay anasini sayin seyirciler !................., dilimin ucuna gelen ilk laf bu oldu.

• quote:

OZON NEDİR?
    Ozonun ticari amaçla küçük miktarlarda üretilmesi nispeten ucuz ve kolaydır. Normal atmosfer koşullarında ozonun herhangi bir zararlı yan etkisi etkisi yoktur (ör : 0.05 p.p.m.�den az, 8 saat süresince� W.H.O.).
    Ozon etkili bir bakterisit ajan ve viral & fungal deaktivatör�dür.
    Ozon bileşiklerin yüksek etkiyle oksidasyonu sayesinde karbonhidratların ve toksinlerin �biyolojik yanmalarını� azamiye çıkarır, bu sayede hem toksik maddeler yok edilmiş olur hem de vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
    1900�lerin başlarında, ozon su arıtma tesislerinde patojenik mikro organizmaların yok edilmesinde ve çeşitli istenmeyen etkilerin (koku, renk, hidrojen sülfid, demir ve manganez) giderilmesinde kullanılmaya başlanmıştır. Fransa,Almanya,İsviçre,Hollanda ve Kanada�da birincil sterilizasyon ve dezenfeksiyon maddesi olmuştur.
    Ozon işlenmesinde ve kullanılmasında meydana gelen teknolojik gelişmelerle birlikte A.B.D.�de kullanımı daha da hızlı artmaya başlamıştır. Hatta �Yüzey Sularının İşlenmesi Kuralı� ve �Maddelere göre Dezenfektanlar/Dezenfeksiyon Kuralı� ile belirlenmiş olan içme suyu talimatları göz önünde bulundurulursa, ozon uygulanması içme suyu dezenfeksiyon unda en ilgi çekici alternatif olarak tüm Dünya�da kabul görmeye başlamıştır.

quote:

OZONUN TIPTA KULLANIM ALANLARI NELERDİR?
    Açık yaraların dezenfeksiyonu (1. Dünya Savaşı�ndan bu yana)
    Aterosklerosis
    Anjin ağrısında
    Alerjik tedavilerde
    Kangrende

Google dan güzel faydalanılmış.Biraz daha tararsanız umarım sigaranın yararlarınıda bulaibleceğinzden eminim.Arkadaşlar @cengizumur beyin burdaki bilgilerinden yararlanmanızı tavsiye ederim.Zira kendisi bu tür şeylerde çok araştırmacı ve bilgili bir insandır.Karşılığında beyinle değilde elle orda burdan duyup yazmanız bi fayda etmez.Burda bilgi bedava.Her sorununda bir cevabının olduğunu düşünoyorum.
    Ozon iyon gibi sorunlara gelince.Bunlar özüne bakarsanız yararlı şeylerdir.Tabi belli miktarda kullandıldığı zaman.Belli miktar ne ? Bunu ne cihaz anlayabilir nede siz.Bu yüzden zararlı bir hale geliyor.İoyun veya ozonun fazlası gerçekten çok zararlı.Kullananlar gözlemlemiştir.Vestel in Platinum diye gri renkte bir klima modeli var.Güyya iyon veriyor cihaz (hoş ben pek inanmıyorum ama ). Kumanda üzerindeki ağaç resmine bastıktan yarım ila 1 saat aralığında çalıştırıp kapatmazsanız eğer cihazın emiş yerlerinde simsiyah renkler oluşmaya başlıyor.İşte buda ozonun zararlı kısımları.Ozon bir zaman kadar mikroorganızmaların şeklini değişitiryor (öldürüyor diye kimse iddaa edemez zaten ) daha sonra değişecek bişey olmayınca oksijeni yakmaya başlıyor.Daha sonra siz ozon solumaya başlıyorsunuz.Anlatılmak istenen bu yoksa @cengizumur beyde eğer başlangıçları okursanız tamamen zararlı bişey demiyor.Sadece bu konuyu baştan okuyun zaten sizde göreceksiniz.

• Gençliğin sırrı O3

Paylaş

Buse Özel / hurriyet.com.tr 25 Ocak 2011

Kapanmayan yaralar, selülit, fazla kilolar ve hatta kanser. Hepsinin çözümü O3'de yani ozon terapide.

Şimdilerde birçok ünlünün gençleşmek için kullandığı, uzun yıllar önce Turgut Özal'ın dahi İsviçre'ye giderek uygulattığı ozon terapi birçok derde deva ve kulağa mucize gibi geliyor. Fizyozon Terapi Merkezi'nde hizmet veren doktor Zeynep Meriç ozon terapinin faydaları, zararları ve ozon terapide dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Ozon terapi nedir?

Bağışıklık sisteminin işleyişini arttıran, vücudun hipoksi dediğimiz oksijensizliğe direncini yükselterek tüm hücrelerinin daha iyi oksijenlenmesini sağlayan, gerektiğinde antimikrobial olarak da kullanılabilen bir tedavi yöntemidir. Farklı uygulama yolları ile (kanın ozonlanması, kas içine aşı yapılması, sauna, bölgesel uygulamalar) farklı etkiler elde etmek mümkün.

Turgut Özal'ın ve başka birçok ünlünün daha önce İsviçre'ye gidip yılda bir kez kanını yıkattığını biliyoruz. Ozon terapi bu "kan yıkatma" işlemi mi?

Evet, Almanlar bu işleme kan yıkama diyorlar. Uzun yıllardır dünyada kullanılan bir tedavi şeklidir. Bizim ülkemizden de birçok ünlü siyasi ve sanatçı bu yöntemi uygulatmış ve hala uygulatmaktadır.

OZON METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR

Ozon terapi estetik amaçlı kullanılan bir uygulama mı yoksa tedavi amaçlı da kullanılıyor mu?

Hem estetik amaçlı hem de tedavi amaçlı uygulama alanları mevcut. Ozon terapi metabolizmayı hızlandırıyor. Kilo vermek isteyenler için mükemmel bir yardımcı mesela. Ayrıca bölgesel kilolar ve selülit için sorunlu bölgelere de ozon uygulanabilmekte (ozonlipoliz) ve bu bölgelerde gözle görülür incelme sağlanmakta.
    Bunların yanında birçok hastalıkda tedaviye yardımcı olarak da oldukça büyük yeri var ozonun.

Kas- eklem hastalıkları, romatizmal hastalıklar, şeker hastalığı ve özellikle şeker hastalarında oluşan iyileşmeyen yaralar, kanser hastaları, bazı göz hastalıkları, kanser, bakteri, virüs ve mantar kaynaklı hastalıklar, çeşitli cilt hastalıkları, bağırsak hastalıkları ve nörolojik hastalıklarda kullanılmaktadır.

İYİLEŞMEYEN YARALAR KAPANIYOR

Şeker hastalarının yaralarının zor iyileştiği hatta uzuv kaybına neden olduğunu biliyoruz. Ozon bu yaralarda tedavi edici oluyor mu?
    Ben yara konusunda ayrıca eğitim aldığım ve bu konuya ilgili olduğumdan bu tarz hastalarım çok. Özellikle uzun süredir iyileşmeyen yaraları olan hastalarda çok başarılı sonuçlar alıyorum. Bahsettiğim şeker hastalarınında özellikle ayaklarda oluşmuş, dolaşım bozukluğuna bağlı oluşmuş yıllarca türlü yöntemler kullandığı halde iyileşmemiş yaraları ozonla en fazla 2-3 ayda kapatabilmekteyiz. Bu hastalara tavsiyem amputasyon dediğimiz uzvun alınması ya da başka türlü cerrahi olarak yara operasyonlarından önce bir kez ozonterapiyi denemeleri. Ameliyatsız acısız yaralarının iyileştiğini görecekler.

Hangi uygulamalarda kaç seans ozon gerekli?

Öncelikle uygulayıcının doktor olması seans sayısı ve ozon dozunun ayarlanmasında önemli. Bu nedenle eğitimli doktorlar tarafından bu tedavinin verilmesi şart. Hastanın durumuna göre en az 8 en çok 20 seansa çıkılabilir. Herhangi bir şikayeti yoksa kişinin , sadece detoks için ozonterapi yaptıracaksa veya ciddi olmayan rahatsızlıklarda 8-10 seans major ozonterapi yeterli olacaktır. Ancak nadir durumlarda çok daha ciddi bir problem varsa örneğin çok büyük bir yara, kanser, göz damarlarında tıkanıklık, seans sayısını 15-20 ye bile çıkabiliriz. Bölgesel zayıflama ve selülit için ozonlipolizde ise haftada 1 olmak üzere 8 seans genellikle yeterli olmaktadır.

OKSİJENSİZLİK KANSER NEDENİ

Kanser hastaları için ozon önemli bir fayda sağlıyor, onlar için umuttur diyebilir miyiz?

İki Nobel sahibi bilim adamı Dr. Otto Warburg, kendisine Nobel ödülü kazandıran bilimsel çalışmasından elde ettiği sonuçları açıkladığında, kanserin temel nedeni olarak oksijensiz yaşamı göstermiştir. Dr. Warburg’a göre, vücuttaki onkojenler stres, kirlilik, radyasyon yanında oksijensizlik gibi faktörlerle de birleşerek kanseri başlatabiliyor. Hücresel oksijen yetersizliği, kansere yol açtığı düşünülen önemli bir faktör. Dr. Warburg, o zaman şöyle bir ifade kullanmış: “Kanserin tek ve nihai nedeni oksijensiz yaşamdır.Yani ‘anaerobiosis’ tir. Normal hücreler oksijene gereksinme duyarlar, oysa kanser hücreleri oksijensiz yaşayabilir.’’

Dolayısı ile ozonterapinin sağladığı vücuttaki oksijenizasyon ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi; hem kanser oluşumunu hem de varolmuş bir kanser odağının yayılmasını engellemektedir. Kanser hastalarının standart tedavilerini aksatmadan ek olarak ozonterapi almaları vücudun kanserle savaşına yardımcı olmaktadır.

Ozon tedavisinin yanı sıra ozonlanmış ürünler de faydalı. Bunlardan birazcık bahseder misiniz?

Ozonlanmış su ve yağları tedavilerimize yardımcı olarak kullanmaktayız. Suda ozonun yarıömrü kısadır ve üretildiği anda kısa bir süre içinde kullanılması gerekmektedir. Genellikle biz doktorların tercih ettiği zeytinyağıdır. Uzun zaman aralıkları ile yağ ozonlanarak elde edilir. Soğutlulduğunda ozonu yıllarca içinde tutabillir.

Ozon terapinin yan etkileri var mı?

Yan etki ihtimali 1 milyonda 7. Diğer tedavi yöntemleriyle karşılaştırıldığında çok düşük bir orandır. Bu da eğitimli kişilerce uygulandığı takdirde kontrol altına alınabilir bir etkidir.

Ozonlu yağın kullanıldığı durumlar:
    Yara tedavileri, kas ağrıları , leke, sivilce, egzema, mantar , cildin yenilenmesi, kırışıklıklar, yanık, böcek sokması, ayak yorgunluğu, topul çatlakları, şeker hastalarının ayak bakımları.

Ozona dirençli bakteri, virüs, mantar yoktur. Yağ sürüldüğü anda ilk etapta bu özelliğinden dolayı antiseptik özellik gösterir. Daha sonra oksijene dönüşerek cilde oksijen sağlar. Bu da cilt bakımı ve yara iyileşmesinde etkilidir.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.