Şimdi Ara

Hava Trafik Kontronörlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yurt dışında bir üniversitede bu bölümü okuduğumuz zaman Türkiye'de çalışabiliyormuyuz. Yoksa denklik sağlasa bile Türkiye'de değil mezun olduğumuz yerdemi hava trafik kontrolörü olabiliyoruz. Birde hava trafik kontrolörlüğü belgesi uluslar arası anlaşmalara göre düzenlenmiyor mu? Türkiye'de yada başka bir yerde aldığın belge tüm dünyada geçerli değil mi?

• Shy-66 da açıklaması olabilir istersen oraya gözat.
  • @onr4249
    Hocam link varsa verebilirmisin. İmzadan yola çıkarak Rusya'da uçak mühendisliği okumak zor mu?(Daha doğrusu uçak mühendisliği okumak zor mu?) Ben bir eşit ağırlık öğrencisi olsam. Yurt dışında mühendislik okurken zorlanabilirmiyim? Veya havacılıkla ilgili daha kolay bölümler var mı?(Uçak bakım teknisyenliği) İş bulma, maaş,derslerin zorluğundan... biraz bilgi verirmisin?
  • Yukarı.
  • ben hava trafik kontronörlüğü okuyorum ve buraya sırf iş imkanı yüzünden girdiğimi söyleyebilirim Tr'de sadece anadolu üniden yılda (önceden 10du artık 15 ) mezun çıkıyo yani rakip yok denilcek kadar az ayrıca devlet hava meydanlarında yani kulelerde görev yapıyosun,yurtdışına açılma imkanın da var tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: perfect_circle

ben hava trafik kontronörlüğü okuyorum ve buraya sırf iş imkanı yüzünden girdiğimi söyleyebilirim Tr'de sadece anadolu üniden yılda (önceden 10du artık 15 ) mezun çıkıyo yani rakip yok denilcek kadar az ayrıca devlet hava meydanlarında yani kulelerde görev yapıyosun,yurtdışına açılma imkanın da var tabi

Peki hocam ben biraz araştırdımda bazı yerlerde hava trafik kontrolörlerinin ingilizce bilmesi zorunlu yazıyor. Eğitim için Rusyayı araştırdım. Ama orada ingilizce eğitimi yok diyorlar. Diyelim rusyada bu eğitimi aldım (veya herhangi bir ülkede) sertifikam uluslar arası geçerliliğe sahip olabilecek mi? (Herkes aynı sertifikayımı alıyor yoksa her ülkede ayrı ayrı sertifikamı almak zorundasın). Yurtiçi öncelikli olmak üzere hangi üniversiteyi önerirsin. Sen Anadolu üniversitesine girerken nasıl girdin.Mülakatta sorulan sorular, kontenjanlar ve derslerin ağırlığı ve konular hakkında beni aydınlata bilirmisin. Kısaca bildiğin her şeyi anlatırmısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: d.eray

@onr4249
    Hocam link varsa verebilirmisin. İmzadan yola çıkarak Rusya'da uçak mühendisliği okumak zor mu?(Daha doğrusu uçak mühendisliği okumak zor mu?) Ben bir eşit ağırlık öğrencisi olsam. Yurt dışında mühendislik okurken zorlanabilirmiyim? Veya havacılıkla ilgili daha kolay bölümler var mı?(Uçak bakım teknisyenliği) İş bulma, maaş,derslerin zorluğundan... biraz bilgi verirmisin?

Ben Rusya'da değil Türkiye'de okuyorum.Rusyaya gidip okumak istersen en net bilgileri forumdaki arkadaşlarda bulabilirsin benim oraya gitmediğim halde yorum yapmam objektifolmayabilir.

Yurt dışında bu bölümü okulmak elbette daha zordur çünkü kendi dilinin dişında bir dil ile eğitim alacaksın dolayısıyla başlarda seni epey zorlayabilir.Özellikle ilk dönem sıkıntılı olabilir.

Havacılığın pek kolay bir bölümü yok nedeni de sıfır hata ile işlerin yürüyor olması.

Havacılığı seviyorsan derslerin zorluğu v.s hikaye ilk okulda eğitim alıyormuş gibi girer çıkarsın derslere hiçbir zorluğunu da hissetmezsin.Onun dışında zor olan dersler konular var.Yeri geliyor 3 günde 4-5 saatlik uyku ile duruyorsun.

İş bulma konusunda önümüzdeki 3-5 yıl önün açık daha sonrasında iyi olanı seçip alırlar.Yine sen bu sektörde yer almak isiyorsan zaten başarılı olur bir yerlere kapak atarsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sivil Havacılık / Hava Trafik
    14 yıl önce açıldı
    Hava trafik kontrol
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: d.eray

quote:

ben hava trafik kontronörlüğü okuyorum ve buraya sırf iş imkanı yüzünden girdiğimi söyleyebilirim Tr'de sadece anadolu üniden yılda (önceden 10du artık 15 ) mezun çıkıyo yani rakip yok denilcek kadar az ayrıca devlet hava meydanlarında yani kulelerde görev yapıyosun,yurtdışına açılma imkanın da var tabi

Peki hocam ben biraz araştırdımda bazı yerlerde hava trafik kontrolörlerinin ingilizce bilmesi zorunlu yazıyor. Eğitim için Rusyayı araştırdım. Ama orada ingilizce eğitimi yok diyorlar. Diyelim rusyada bu eğitimi aldım (veya herhangi bir ülkede) sertifikam uluslar arası geçerliliğe sahip olabilecek mi? (Herkes aynı sertifikayımı alıyor yoksa her ülkede ayrı ayrı sertifikamı almak zorundasın). Yurtiçi öncelikli olmak üzere hangi üniversiteyi önerirsin. Sen Anadolu üniversitesine girerken nasıl girdin.Mülakatta sorulan sorular, kontenjanlar ve derslerin ağırlığı ve konular hakkında beni aydınlata bilirmisin. Kısaca bildiğin her şeyi anlatırmısın.

ingilizce zorunluluğu var malesef o yüzden 1 yıl hazırlık okuyosun,derslerinde %30u ingilizce ve sertifika uluslar arası geçerliliğe sahip böylece yurtdışına çıkabilme imkanın oluyo zaten ama her ülke aynı seftifikayı mı alıyor ?o konuda bir bilgim yok açıkcası,yurtiçinde de yalnızca Anadolu'da hava trafik bölümü var zaten başka seçeneğin yok yani :) geri kalanı da pmden uzun uzun anlattım umarım faydası olmuştur:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfect_circle -- 2 Nisan 2011; 20:34:44 >

• quote:

peki mülakatta ne soruyolar.?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.