Şimdi Ara

Sivil Havacılık / Hava Trafik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bu sene ygs/lys'ye girenlerden biri de benim. ygs'den sonra calismayi biraz biraktigim icin dunku lys'm pek iyi gecmedi. muhtemelen fende oyle olacak. o yuzden lys'den umudu kestim bu senelik. ama seneyede kalmak istemiyorum. ygs ile girilebilen alanlara yoneldim bende ve sanirim en iyi bolumlerden biri sivil havacilik/hava trafik kontrolorlugu bolumu.

acaba bu bolumu isteyip arastiran, okumakta olan, okuyup bitiren, bitirip ise baslayan kisiler var mi dh'de? eger varsa biraz bilgi verebilir misiniz?

• Nasıl bir bilgi istiyorsun?

Hava trafik kontrolorlüğü stresli bir iştir.Dikkatinin sürekli en üst seviyede olması gerekir.

Havacılığın her alanı için geçerli olan kural ''sıfır hata'' dır.

Eğer gerçekten istiyorsan bu alana yönelebilirsin ak taktirde sevmediğin bir işte çalışmak seni bir süre sonra sıkacaktır.
  • bu tur bilgiler iste.

ise girdikten sonra tam olarak nasil seyler yapiliyor? veya girdikten sonra okumak cok mu zor? cok mu kolay? veya girerken mulakatlarda neler sorulur? herseye dair bilgi olabilir.

edit: hatta maaşı?

tesekkurler bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycna -- 19 Haziran 2011; 13:17:35 >
  • Maaş işi değişir aynı işi yaptığın arkadaşın 3 alırken sen 5 alabilirsin.Maaşı fazla düşünme eğer çabalarsan fazlasıyla tatmin eder.

Okuma kısmı bence eğlenceli.Sınav zamanı 3 günde toplam 6-7 saat uykuyla ayakta durmaya çalıştığım zamanlar oldu.Birazda yine seninle alakalı eğer gerçekten ilgini çekiyorsa okumak sorun olmaz.

Hava trafik kontrolorlugunün işi az çok bellidir adından da anlaşılacağı gibi hava trafiğini düzenleyip kontrol ederler.

Sivil havacılık okuyan arkadaşlar da hava alanlarında bilet gişesinden yönetime kadar çok farklı alanlarda yer alabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

Maaş işi değişir aynı işi yaptığın arkadaşın 3 alırken sen 5 alabilirsin.Maaşı fazla düşünme eğer çabalarsan fazlasıyla tatmin eder.

Okuma kısmı bence eğlenceli.Sınav zamanı 3 günde toplam 6-7 saat uykuyla ayakta durmaya çalıştığım zamanlar oldu.Birazda yine seninle alakalı eğer gerçekten ilgini çekiyorsa okumak sorun olmaz.

Hava trafik kontrolorlugunün işi az çok bellidir adından da anlaşılacağı gibi hava trafiğini düzenleyip kontrol ederler.

Sivil havacılık okuyan arkadaşlar da hava alanlarında bilet gişesinden yönetime kadar çok farklı alanlarda yer alabilirler.

siz bu iste calisiyorsunuz sanirim. peki herhangi bir goz kusuru bu okulu okumama veya calismama engel olur mu? [tek gozum miyop]

• Henüz çalışmıyorum ama bir sene sonra çalışmaya başlayacağım şu anda My Technic (isg) de staj yapıyorum uçak bakımı konusunda.

Göz konusunda bir sınır mutlaka vardır ama bu tür sıkıntısı olanlar engel teşkil etmeyecek şekilde görevlendiriliyor.
  • anladim tesekkurler.
  • Psycna bende senle aynı sorunu yaşıyorum kardesim..Bende ygsden sonra iyice salmıstım.. Ama ben tm deyim.

peki sivil hava ulaştırma işletmeciliği hakkında bilginiz varmı onr4249?
  • Arkadaşlar sizler sorarsanız daha iyi olur daha net cevaplar vermiş olurum bilgim yettiğince.

sivil hava ulaştırma işletmeciliği hakkında yukarıda da birşeyler yazmıştım.

quote:

Başka sorularınız varsa bilgim yettiğince cevaplarım.
  • onr4349 öncelikle sorularımızla ilgilendiğin için teşekkür ederim.

Ben bu meslek dalında çalışmayı sırf "çalışmak" için değil sevdiğim bi meslek olarak gördüğüm içinde istiyorum ayrıca.
    Ama malesef internette çok detaylı bi bilgi bulamadım meslek hakkında..
    Sen bana bölümü bildiğin kadarıyla tavsiye edermisin. Malum bide SHUİ'nin puanı yüksek. Acaba puanıma yazık mı etmiş olurum.
    Bide merak ettiğim konu şu: diyelim mezun oldum; bana verilen diplomayla ben yurtdışında iş bulabilirmiyim?

biraz uzun oldu ama yanıtlarsan sevinirim:)
  • Bana kalırsa şöyle düşünmelisin;

Eğer ben bu sektörde yer alıp hayatım boyunce mutlu olurum , dersen puanına yazık olmaz ama ben bu alanda sıkılırım mutsuz bir iş yaşantım olur dersen puana değil sana yazık olur.

Benimde hedefim yurt dışı tabiki mutlaka olacak diye bakmıyorum ama çok istiyorum.Yurt dışı imkanı diplomayı eline aldığında pek fazla olmayabilir ama kendini geliştirirsen çok kolay açılır bu kapılar.
  • Teşekkür ederim çok yardımcı oldun abi.
  • Önemli değil.Bilgim yeterse yine cevaplarım yetmezse sorar öğreniriz.
  • @onr4249
    Yüksek okulla(4 Yıllıkla) MYO(2 Yıllık) arasında fark varmıdır. Yani THY işe alırken bu okullar arasında hangisi tercih eder. Çünkü bildiğim kadarıyla 2 yıllık okulları ve açıköğretimi okuldan saymıyor.
  • Uçak teknolojisi iki yıllık

Uçak gövde motor ve elektrik elektronik 4 yıllık bölümler.

Bu alanlarda önümüzdeki 3 yıl boyunca hangisini okursan oku alacağın maaş hemen hemen aynı yapacağın iş ise genelde aynıdır.

Sektörün bu alanda yetişmiş elemana ihtiyacı olduğundan kısa süreçte seçme gibi bir lüks yok.Yine iş kendini geliştirmede bitiyor sen inilizce bilip yanına birde ikinci yabancı dil eklersen hiç kendini yetiştirmemiş 4 yıllık okuyan elemandan eksiğindeğil fazlan olur.İş kendini yetiştirmede bitiyor.

Birde bu alanda sadece thy yok bilgin olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.