Şimdi Ara

Havacılık elektrik ve elektronik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Havacılık elektrik ve elektronik bölümü yazmayı düşünüyorum da bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi ? Eskişehir anadolu üniversitesini düşünüyorum ayrıca . İş imkanları açısından bildirirseniz sevinirim . İşe girme zorluğu nedir . Mezun olunca ne gibi şeyler yaparsak iş bulma imkanımız artar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napacan_00 -- 11 Temmuz 2014; 4:00:06 >

• up
  • Öncelikle hayırlı olsun, sana yaz veya yazma demeyeceğim, anadolu üniversitesinde bu bölümü okuyacak olursan hazırlıkta dahil 5 sene 6 sene gibi bir süreçte mezun olacaksın.Sektör şu anda canlı çoğu kişi iyi kötü iş bulabiliyor fakat 5-6 sene sonra ne olur bilmiyorum.Ülkemizde havacılığa büyük yatırımlar yapılıyor (HABOM projesi vs.), bu yatırımlar ivmelenerek artarsa iş sıkıntısı yaşayacağını düşünmüyorum.Maaşlara gelince, girişte 1800 ile 2400 arası değişiyor firmadan firmaya göre.Çalışma koşulları çoğu mesleğe göre ağır, özellikle hat bakımda görev alırsan gecen gündüzün olmaz.Eve leş gibi yağ kokarak gelme durumun olabiliyor.İşe girme zorluğu ingilizce bilgine göre değişiyor.İngilizcen iyi ise çok sıkıntı yaşamıyorsun.Mezun olmak için iş imkanlarını arttırmak için;
    -Stajlarda çok iyi çalışman kendini göstermen lazım, bazen staj yaptığın firma stajyerken bile okulu biter gel bizde başla diyor.
    -Uçak gövde motor'dan yandal yapıp b1 ve b2 lisansı ile mezun olursan maaşın ve iş imkanın artar.
    -İyi derecede İngilizce bilmen gerekli.

• La Isla Bonita kullanıcısına yanıt
    Anladım . Üniversiteyi okurken kaçıncı sınıfta yapabiliyoruz uçak gövde motordan yandal ı . Zor oluyor mu peki bu dediğiniz .

Birde ben eşkisehir de Osmangazi İnşaat ya da Anadolu Havacılık elektirik ve elektronik düşünüyorum . Bu ikisindende birini yazacağım . Hangisinde iş imkanı daha güzel bir fikrin var mı senin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: napacan_00

Anladım . Üniversiteyi okurken kaçıncı sınıfta yapabiliyoruz uçak gövde motordan yandal ı . Zor oluyor mu peki bu dediğiniz .

Birde ben eşkisehir de Osmangazi İnşaat ya da Anadolu Havacılık elektirik ve elektronik düşünüyorum . Bu ikisindende birini yazacağım . Hangisinde iş imkanı daha güzel bir fikrin var mı senin ?

Yandal yapmak için ek derse girmene falan gerek yok gövde motorun modül sınavlarını da verirsen, b1 b2 lisansın olur.Dostum sen bilirsin ama bana sorarsan iş imkanına göre tercih yapma, havacılığa, uçaklara ilgin varsa havacılık elektroniği iyi bir seçim olur.Havacılık sonuçta bir tutkudur, aşktır.Bu alana ilgin yoksa yaptığın meslekten zevk almazsın milyon dolarda verseler sana okuduğun üniversiteye küfredersin.

Öyle tabiki . şu an mesela havacılık e.e. den mezun var mı . açıkta eleman var mı yani .
  • quote:

Öyle tabiki . şu an mesela havacılık e.e. den mezun var mı . açıkta eleman var mı yani .

Bu bilgiyi okula giderek öğrenebilirsin, fakat ben sanmıyorum bu aralar teknisyen açığı yok.
    Birde meslek liselerinden çok gelen oluyor mu buraya . Bazı sitelerde meslek liselerinden gelenler yükseltiyor bu bölümün sıralamasını o yüzden yüksek diyorlar .
  • quote:

Birde meslek liselerinden çok gelen oluyor mu buraya . Bazı sitelerde meslek liselerinden gelenler yükseltiyor bu bölümün sıralamasını o yüzden yüksek diyorlar .

Anadolu Üniversitesinde o durum yok bildiğim kadarıyla çünkü fakülte yaptılar orasını.Kayseri ve Kocaeli'de Meslek Lise çıkışlılar var fakat çoğunluğu Anadolu Lisesi çıkışlılar oluşturuyor.Meslek Liseleri'ne teknik bölümlerde ek puan veriyorlar, Kayseri ve Kocaeli'de dgs ile geçenler bile mevcut.Puanı kim yükseltiyor kim düşüyor o konuyu bilmiyorum fakat bu bölümün 2. öğretim harcı 4,600 lira millet pek yanaşmıyor bu yüzden.
  • napacan_00 N kullanıcısına yanıt
    kazanan var mı?
  • ozgunn26 kullanıcısına yanıt
    ben kazandım kardeşim . Eskişehir anadolu üni. havacılık elektrik elektronik .
  • quote:

ben kazandım kardeşim . Eskişehir anadolu üni. havacılık elektrik elektronik .

Konu hort olacak ama sormak istedim. Bölüm Hakkında izlenimlerin neler öğrenebilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.