< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Havalar sıcakken lastik basıncını daha düşük mü ayarlayacağız? (2. sayfa)
-
-
Kendim kullanmadım ama nitrojenin basınç farkını azalttığı bilgisi var. Bir yakınım kullanıyor, memnun olduğunu söyledi, lastikler inmiyor dedi. Yüksek hizlarda da lastik ısındığında basınç fazla artmayacaktır. Bu yüzden uçaklarda nitrojen kullanılıyor, kalkış yaptığı yer ile iniş yaptığı yer arasında ve havada sıcaklık farkları oluyor. Aşağıda şöyle bir bilgi var, belki de bu arkadaşın sorunu lastiğin içinde su olması, suyun sebebi de normal hava basılması, o yuzden nitrojen çare olacaktır.
"Hava içindeki su buharı ve su lastik basıncının daha geniş bir aralıkta değişmesine etkendir. Sürüş sırasında ısınan ve sıcaklığı artan lastik nedeniyle lastiğin içindeki su, gaz formuna dönüşerek lastik basıncının hızlı bir şekilde artmasına neden olabilir. Bu da arzulanan lastik basıncının üstüne çıkılması sonucu olarak, aracın yol tutuş ve konfor özellikleri etkilenebilir. Araç uzun süre kullanılmadan durduğunda ise bu gaz formu lastik içinde sıvı formunda yani su olarak yer alabilir."
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Nitrojende gerçekten sıcakta ve soğukta basınç farkı minimum oluyor, ama lastiğin havasını tamamen boşalttırıp doldurun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
uzmantvAraçlarda lastik basıncı ne kadar olmalıdır?https://www.uzmantv.com/araclarda-lastik-basinci-ne-kadar-olmalidir
-
kafayı yersiniz nitrojen basın geçin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: hugo_ramirez
Arkadaşlar Pirelli P1 Cinturato Run Flat lastiklerime 195/55/R16 W üretici yüksüz ön lastik 36psi arka lastik 33psi demiş kapıda.
Ama 600 km’lik temmuz sıcağı yolculuğunda ön lastik 49psi arka 46psi gibi değerlere çıktı geçen yıl. Maximum 51 psi demiş üretici.
Bu yüksüz hali ki ben aslında 3 kişi ve bagaj 30 kg kadar çıkıyorum yola. Yüklüde öne 41psi arkaya 38 psi bas demiş.
Ben yine 36psi 33 psi şeklinde yapacağım ama bu aşırı artıyor. Normal mi sizce bir sakatlık yapmayalım? Patlamasından çekinmedim değil.Bu kadar artmasi mumkun degil, tabi F1 araci sahibi degilseniz.
O kadar artmasi icin 300 km/h gibi hizlarda yaz sicaginda 1 saat yol gitmeniz gerekir.
Olcumde bir sekilde hata oldugunu dusunuyorum.
Audi S6 ile aydin otobanindaki surusten sonra lastikler 60 derece civarinda olup basinci 6 psi civarinda artmisti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 3 Ağustos 2021; 14:49:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şimdi çok geç yazdım kusura bakmayın.
arkadaşlar aracım kapalı garajda yatıyor, buz gibi bir garaj düşünün. Yazın yolculuğa çıkmadan önce aracı garajdan çıkartıyorum (Mini Cooper Cabrio F57)
Lastik sensörümde arıza yok soğukken 30 psi 1km yol gidip SHELL de öne 36psi Arkaya 33psi basıp 550km’lik yola çıkıyorum. Ağustos sıcağı elbette. Ortalama 140 - 160 KM süratte kullandığımda ön 49 psi Arka 46psi çıkıyor. Hiç şaşmıyor yani, 220km gibi süratlerde taş gibi bir hisle uçacakmışız durumu oluyor. Yani bende anlamadım, kurala uymayacağım 32psi basıp geçeceğim yanlış mı olur yüklü çünkü bagaj 20kg bavul içte koltukta bavul artı 3 kişi yol yapıyoruz. Durum bu borusanda yaptırıyorum bakımları bir arıza sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar 2016 model 10.000 km araç zaten kullanmadım garaj gülü oldu.
daha 36psi 33psi 3 kişi yüksüz önerisi normalde 4 kişi yüklü 43psi 38psi gibi bir değer istiyor kapı eşiğinde. Lastikler 195 55 16 jant diye hatırlıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugo_ramirez -- 18 Aralık 2021; 0:37:6 >
-
Evet arkadaşlar, lastik konusunda deneyimli kardeşlerim yeni görüşlerinizi bekliyoruz.
Şimdi sensorler arızalı falan demeyin baktırdık.
Artamaz falan diyorsunuz ama 36 PSI ciddiyim 42-46 PSI değere yükseliyor. Araç yeni kasa Mini Cooper Cabrio. Lastikler yazlık Pirelli Cinturato P1 Run Flat 195/55/R16 W
3 Kişi 36 PSI ön Arka 33 PSI. Yine 600 KM yola çıkacağım. Bu değerler şehit içi bile sıcakta 39 - 40 PSI değere ulaşıyor. Yani ben süratli giderim yine taş gibi 46-48 görecek. Düşük 32 PSI basıp geçsek mi? Elleme böyle dursun diyen var mı?
-
O kadar fark oluyorsa, bir de nitrojen bastirip deneyinquote:
Orijinalden alıntı: hugo_ramirezEvet arkadaşlar, lastik konusunda deneyimli kardeşlerim yeni görüşlerinizi bekliyoruz.
Şimdi sensorler arızalı falan demeyin baktırdık.
Artamaz falan diyorsunuz ama 36 PSI ciddiyim 42-46 PSI değere yükseliyor. Araç yeni kasa Mini Cooper Cabrio. Lastikler yazlık Pirelli Cinturato P1 Run Flat 195/55/R16 W
3 Kişi 36 PSI ön Arka 33 PSI. Yine 600 KM yola çıkacağım. Bu değerler şehit içi bile sıcakta 39 - 40 PSI değere ulaşıyor. Yani ben süratli giderim yine taş gibi 46-48 görecek. Düşük 32 PSI basıp geçsek mi? Elleme böyle dursun diyen var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Oluyor fark hocam millet standart 32 bastığı için farkında değil bence veya run flat pirelli lastikler çabuk ısınıyor.
Nitrojen uğraşamam her indiğinde gidip bedava dolum yapamıyorsun ya sıkıntı .
-
ben yaz geldi diye 1psi fazla bastım. 32/29 ilen 33/30 yaptım. neden diye sorma. yazın genleşir falan. çok fark görmedim. biraz farketti ama. yarın yine 32/29 yapacam
-
Nitrojen indiginde ufak dolumlari normal havayla yapabilirsiniz. Havanin yuzde 80.i zaten nitrojenquote:
Orijinalden alıntı: hugo_ramirezOluyor fark hocam millet standart 32 bastığı için farkında değil bence veya run flat pirelli lastikler çabuk ısınıyor.
Nitrojen uğraşamam her indiğinde gidip bedava dolum yapamıyorsun ya sıkıntı .
Kaldi ki nitrojenle yapilan dolumda, hava pek inmez. Senede bir nitrojeni yeniletirsiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X