Şimdi Ara

Havanın İyonlaşması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimdeki küçük neon deşarz tüpünün yakınında manyeto ile yüksek voltajlı şimşek çaktırınca (akım ona gitmiyor,iletkene çarptırıyorum) ampulün şimşeğe yakın olan tarafında parlama meydana geliyor
    acaba bunun sebebi havayı iyonlaştırması mı yoksa akımdan dolayı oluşan manyetik alan mı (tesla bobini etkisi gibi)

• ampul derken florasan ampul mü öyle ise havaya yayılan elektronlar civanın ultura viole ışın yaymasına sebebp oluyor sonra tüpün icindeki fosfor normal ışık yapıyor diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuuttter123

ampul derken florasan ampul mü öyle ise havaya yayılan elektronlar civanın ultura viole ışın yaymasına sebebp oluyor sonra tüpün icindeki fosfor normal ışık yapıyor diye biliyorum

hayır hocam civa buharlı değil düşük basınçlı neon gazı var içinde fosforlu ekranı da yok neonun ışıması gözle görülür spektrumda ,
    küçük lamba ya büyük değil öyle
    ______
    l l
    l l l l
    l l l l
    l_l__l__l
    l l
    l l bu şekilde ampul içinde düşük basınçta neon gazı var,yüksek gerilim lambası normalde,akım iki kablo arasından atlarken ışık veriyo

abovv şekli kaymış o kadar da uğraştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgscnd -- 19 Ağustos 2013; 23:32:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kuuttter123

ampul derken florasan ampul mü öyle ise havaya yayılan elektronlar civanın ultura viole ışın yaymasına sebebp oluyor sonra tüpün icindeki fosfor normal ışık yapıyor diye biliyorum

hocam aklıma estirdiniz aynı etkinin florasan lambada da olması gerektiğini ve denedim o da anlık bir şekilde yanıyo
  • dgscnd kullanıcısına yanıt
    tamam buldum cevabını babam söyledi elektrik geçerken doğrusal değil,alansal olarak geçtiği içinmiş(tabi ya fizikte gördük yüklenme falan) oraya da etkiyo zayıf da olsa
  • desarj tüpleri yanilmiyosam su mantikla calisir: düşük yogunluktaki soygazlardan 2kv -3kv gibi bi gerilim gecirildiginde serbest iyon ve elektronlar hizlanir. hizlanan bu elektronlar ve iyonlar diger atomlara carpar ve onlarin elektronlarini bir üst seviyeye cikarir. üst seviyeye cikan elelktron kendi seviyesine indigi zamanda foton yayar.

benim tahmin manyetonun serbest elektronlari yeterince hizlandiramamasi ve yeteri sayida elektronun yeteri atoma carpamamsi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fus Ro Dah

desarj tüpleri yanilmiyosam su mantikla calisir: düşük yogunluktaki soygazlardan 2kv -3kv gibi bi gerilim gecirildiginde serbest iyon ve elektronlar hizlanir. hizlanan bu elektronlar ve iyonlar diger atomlara carpar ve onlarin elektronlarini bir üst seviyeye cikarir. üst seviyeye cikan elelktron kendi seviyesine indigi zamanda foton yayar.

benim tahmin manyetonun serbest elektronlari yeterince hizlandiramamasi ve yeteri sayida elektronun yeteri atoma carpamamsi.

evet hocam deşarz tüpleri öyle
    yalnız manyeto çalıştırıyo 2k volt var heralde havada 1-cm falan atlama yapıyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgscnd

quote:

Orijinalden alıntı: Fus Ro Dah

desarj tüpleri yanilmiyosam su mantikla calisir: düşük yogunluktaki soygazlardan 2kv -3kv gibi bi gerilim gecirildiginde serbest iyon ve elektronlar hizlanir. hizlanan bu elektronlar ve iyonlar diger atomlara carpar ve onlarin elektronlarini bir üst seviyeye cikarir. üst seviyeye cikan elelktron kendi seviyesine indigi zamanda foton yayar.

evet hocam deşarz tüpleri öyle
    yalnız manyeto çalıştırıyo 2k volt var heralde havada 1-cm falan atlama yapıyo

hocam manyetolar piezoelektrik etki ile calisir. yani urettigi akim bikac mikroamper ya var ya yok. yani 2kv olmasi pek birsey farketmez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.