Şimdi Ara

havayastığı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 ay önce falan 2004 model ford focus (ghia) araba satın aldım. Araç kaza geçirmiş (hava yastıkları açılmış)ama ben aldığımda toplatılmıştı . Aracı satın alırken farketmediğim birşeyi geçen gün farkettim. Ön koltukların altında ucu boşta duran siyah bir kablo farkettim . (her iki ön koltukta da var.) Aracı oto elektrikçisine götürdüm. kabloların ucu bantlıydı , bantları açınca ucunda bir direnç ve bir kondansatör gördük. Elektrikçinin bana dediği , bunların havayastıklarıyla bir ilgisinin olmadığı bu kabloların emniyet kemeri tokasıyla alakalı birşey olduğunu söyledi.
    Benim asıl öğrenmek istediğim , bu emniyet kemerinin , çarpışma anında , havayastıklarıyla beraber bir görevi,fonksiyonu var mı ? Forumda havayastıkları bölümünü okudum ama soruma cevap bulamadım .
    Cevap yazanlara şimdiden teşekkürler...

• benim bildiğim bağlantısı var ama genelde o kablo kemeri takmadığında uyarıyı algılamanı sağlar hani bip bip öter

birde emniyet kemeriyle birlikte çalışan airbagler var öylede olabilir
  • focuslarda emniyet kemeri takılmadığında uyarı sinyali veriyormu?
  • Aktif gergili emniyet kemeri demek kaza aninda geri sarip gerilen , surucuyu koltuga yapistiran kemer demektir.
    hava yastigi gibi tek kullanimliktir ve kaza sonrasi degismesi gerekir.
    muhtemelen onunla ilgili bir seydir.

quote:

Orjinalden alıntı: hakan799

merhabalar;
    3 ay önce falan 2004 model ford focus (ghia) araba satın aldım. Araç kaza geçirmiş (hava yastıkları açılmış)ama ben aldığımda toplatılmıştı . Aracı satın alırken farketmediğim birşeyi geçen gün farkettim. Ön koltukların altında ucu boşta duran siyah bir kablo farkettim . (her iki ön koltukta da var.) Aracı oto elektrikçisine götürdüm. kabloların ucu bantlıydı , bantları açınca ucunda bir direnç ve bir kondansatör gördük. Elektrikçinin bana dediği , bunların havayastıklarıyla bir ilgisinin olmadığı bu kabloların emniyet kemeri tokasıyla alakalı birşey olduğunu söyledi.
    Benim asıl öğrenmek istediğim , bu emniyet kemerinin , çarpışma anında , havayastıklarıyla beraber bir görevi,fonksiyonu var mı ? Forumda havayastıkları bölümünü okudum ama soruma cevap bulamadım .
    Cevap yazanlara şimdiden teşekkürler...

• Cevabın için teşekkürler. Sanırım benimkinde kemerler yenilenmiş ama alttaki toka takımı değişmemiş. Bunun değişmemesi güvenlik açısından bir sorun yaratırmı acaba??
  • Bilemiyorum maalesef hocam,
    peki direnc filan demistin , direnc sonradan mi lehimlenmis yoksa orjinal gibi mi duruyor.
    en iyi servis anlar ama servisteki elemanlarin aktif gergili emn kemeri ne demek veya icinde nasil bir mekanizma var cok da haberdar olacaklarini sanmiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: hakan799

Cevabın için teşekkürler. Sanırım benimkinde kemerler yenilenmiş ama alttaki toka takımı değişmemiş. Bunun değişmemesi güvenlik açısından bir sorun yaratırmı acaba??
  • hava yastıkları emniyet kemerleriyle birlikte çalışıo geçen sene abim kaza yapmıştı airbag açılmıştı serviste yapılırken baktım emniyet kemerinin takılı olduğu yerde deişio sordum nie öle bişi yapıosunu die servisin anlatması emniyet kemeri airbag in bölümünden bi tanesiymiş.zaten çoğunlukta emniyet kemeri takılı olmayınca airbag açılmıo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor sürücü sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Airbag patladığı anda aktif gergili emniyet kemerleri de geri sarar ve sizi koltukla airbagin arasında koruma altına alır. Her airbag açılışında aktif gergili emniyet kemerlerinin komple değişmesi gerekir. Ayrıca airbag patlatmayan çarpışmlarda bile normal zamanda çalışıp yaralanmaya neden olmaması için aktif gergi mekanizması kontrol edilir. Gerekirse değiştirilir. Ha olay emniyet kemeri tokasındaysa gergi mekanizmasıyl a değil de emniyet kemerini takma uyarısıyla alakalı olabilir.
  • ford un kullanım klavzunda emniyet kemerleri ile hava yastığı yastığının bağlantısından hiç söz edilmiyor bir ihtimal olabilir ayrıca o kablolar emniyet kemeri takılmadığında uyarı vermek içinde olabilir(orijinal veya sonradan takılma) sonra bu uyarıdan sıkılmış olup o kabloyu keserek sistemi devre dışı bırakmış da olabilir yani kesin çözümü bi servise giderek daha net anlıyabilirsin sonra bizimlede paylaşırsan bilgimiz olmuş olur
  • Dostum sen en iyisi bir yetkili servise git işin aslını öğren. Allah korusun kaza falan yaparsın başına birşey gelmesin.
  • düşünceleriniz ve cevaplarınız için sağolun arkadaşlar. Servise gittim ama onlar da bana tatmin edici bir bilgi veremedi . Kaza anında yan havayastıkları açılmaz diye bir cevap verdiler bana ve havayastıklarının ve sistemin değiştirilmesi gerekir dediler . Ben de tabii bu cevaba hiç inanmadım ve şimdilik kalsın dedim. Ama kafamda çözdüm gibi sorunu. Benim arabada sadece emniyet kemeri tokaları kazadan sonra değişmemiş diğer sistem yenilenmiş. Bunun da bence tek dezavantajı var ; oda kaza anında aktif gergili emniyet kemerinin çalışmayacağı. ( Aktif gergili emniyet kemeri sisteminde ,özel bir algılayıcıya bağlı bir gergi sistemi devreye girerek, yolcu, emniyet kemeri üzerine yüklenmeden önce kemeri gerer. Böylece yolcunun hareketi en aza indirgenmiş olur. ) Havayastıklarının açılmasının kemerle ilgisi yok .

Emniyet kemeri toklarını sordum yenisini . Çifti 100 ytl dediler, sanırım değiştiricem yenileriyle o zaman sorun tamamen çözülür diye düşünüyorum..
    Bilmiyorum şimdilik bu sonuca vardım, ama genede araştırmaya devam edicem.

• Valla yemedim içmedim hala taksit ödüyorum gittim sıfır aldım. Böyle arkadaşlardan böyle haberler alınca insan yuh diyesi geliyor. İnsaf resmen dolandırıcılık.......
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.