Şimdi Ara

Hayata geç kaldım kaygısı çekiyorum psikolojim bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tıp için mezuna biraktim. Bu yıl kesin tercih yapacagim. Tip okusam en iyi ihtimal 6 yil muhendislik okusam 5 yil(hazırlık sart) sonra mezunum. Bu yas bana cok fazla geldi 25 yasinda ailemden harclik almak ve istedigim seyleri surekli erteleme dusuncesi cok korkunc geliyor. Ailemin maddi durumu iyi yine de cok kaygi duyuyorum. Benim gibi dusunenler nasil kendinizi motive ediyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 kere üniversite sınavına girdim üstüne 1 sene hazırlık okudum birde okuduğum bölüm tıp 😂 herkesin kendi zamanı vardır hocam kimi erken mezun olur ömür boyu yükselemez kimi geç mezun olur koşarak çıkar basamakları . Önemli olan mutlu olacağınız yere yönelmek 👍 21 yaşında tıp 1 den selamlar .

3.kez hazırlanan arkadaşlarım var tıp için direten 2 kez aynı sıralamayı yapmış gene çalışan arkadaşlarım var gittiği üniyi beğenmeyip sonraki sene çalışıp üniye gelen arkadaşlarım da var yeter bir daha ölsem de artık çekemem deyip yazıp giden gittiği yerde pişman olup 2.sınıfta hazırlanan ben varım ve benim gibi niceleri takma bunları sınıfta 40 yaşındaki adamla ders dinliyorduk hiç hayata geç kaldım falan demiyordu şöyle düşün hiç hayatını yaşayamayanlar var bırak sınavı on kez sınav hakkı verilse 10 kez çalışacak insanlar bile vardır bence kendini iyi yerlere getirme şansını elinde bulundurmak bile büyük bir şans bunu düşünerek motive oluyorum bir şeyleri öğrenebilme çalışabilme gibi bir nimete şahibim bunu düşünerek motive olmaya çalışıyorum

• Okudum hocam bir sey degismedi

• 3.kez hazırlanan arkadaşlarım var tıp için direten 2 kez aynı sıralamayı yapmış gene çalışan arkadaşlarım var gittiği üniyi beğenmeyip sonraki sene çalışıp üniye gelen arkadaşlarım da var yeter bir daha ölsem de artık çekemem deyip yazıp giden gittiği yerde pişman olup 2.sınıfta hazırlanan ben varım ve benim gibi niceleri takma bunları sınıfta 40 yaşındaki adamla ders dinliyorduk hiç hayata geç kaldım falan demiyordu şöyle düşün hiç hayatını yaşayamayanlar var bırak sınavı on kez sınav hakkı verilse 10 kez çalışacak insanlar bile vardır bence kendini iyi yerlere getirme şansını elinde bulundurmak bile büyük bir şans bunu düşünerek motive oluyorum bir şeyleri öğrenebilme çalışabilme gibi bir nimete şahibim bunu düşünerek motive olmaya çalışıyorum

• hocam 3. mezun yılına kalan insanlar var. Fazla umursamayın bence. sınav senesinden 1-2 yıl sonra unutursunuz bile
  • Uruk hocamı tanımayan yoktur. Tıp hayali için 5.yılında da denedi olmadı. İnşallah tıp kazanırsın bu yıl. Ben bunlardan ziyade bunu düşünüyorum. Kazanmak daha önemli şu an.

Eğer ailen doktor olmanı istemiyorsa, ya da şöyle deyim: Pek umursamıyorlarsa ne meslek seçeceğini, bu kadar yıl okumak ve onlardan para istemek insana koyar.

Senin ailene bağlı bir durum hocam. Eğer seversen tıpı ve kazanırsan çok mutlu bir hayat seni bekler. 4 yıl okuyacağım diye mühendislik seçip 7-8 yılda zor tamamlaya da bilirsin, belki de bir doktordan daha da iyi yerlere de gelebilirsin.

Hayattaki senin hayatını belirleyecek olan seçimler çok önemli, özellikle bu sınavın sonucu senin hayatını belirliyor. Ondan dolayı iyi düşünmek gerekli.

Bana soracak olursan niye tıp yazarsın diye: Sevdiğim için ve mutlu olacağım için orada.

Bunları fazla kafanıza takmayın hocam, kazanmaya bakın  

• Leader of Birmingham. kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam eğer Azerbaycan tıp gelseydi bu yıl gidecektim fakat gelmedi. Ailem tıp okumamı cok istiyor seve seve odemeyi kabul etmislerdi fakat ben biraz takıntılıyım aileme para odetmek istemiyorum. Umarim kendi hakkimla kazanirim. Uruk hocam da keske kazanabilseydi cok isterdim fakat bazen durumu kabul edip yola devam etmek gerekiyor. Kazanma düşüncesi ile kendimi motive etmeyi deneyeceğim. Teşekkür ederim cevabınız icin.

• generation z kullanıcısına yanıt

Haklisiniz hocam elimdeki sansi dusunerek motive edeceğim kendimi. Tesekkur ederim cevabınız icin. İyi calismalar diliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 kere üniversite sınavına girdim üstüne 1 sene hazırlık okudum birde okuduğum bölüm tıp 😂 herkesin kendi zamanı vardır hocam kimi erken mezun olur ömür boyu yükselemez kimi geç mezun olur koşarak çıkar basamakları . Önemli olan mutlu olacağınız yere yönelmek 👍 21 yaşında tıp 1 den selamlar .
  • umuuuut U kullanıcısına yanıt

Siz Azerbaycan tıpta okuyordunuz değil mi hocam? Yazın kısa bir sohbetimiz olmuştu bana gelmedi maalesef mezuna bıraktım. Tıp hayatınızda başarılar hocam:)

• Ribozomal Rna kullanıcısına yanıt
    Hiç sorun etme bana da ilk 2 yıl hiçbir yer gelmedi . 61 ve 40 k yaptım . Sabır önemlidir . Sana da başarılar 👍
  • Ribozomal Rna kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam, sizin kadar sınav tecrübem, hayat tecrübem vs. olmasa da 11.sınıf olarak böyle bir spesifik bakış açım var.

İnşallah bu sene en güzel tıp fakültelerinden birini kazanırsınız. Devlette okumak daha iyi hocam ya, hem 6 yıl para dayandırmak zor olur tıpa. Cebinizde kalsın işte, iyi ki bırakmışsınız mezuna.

Kazanma düşüncesiyle motive etmek güzeldir insanın kendini. Sonuçta dopamin, endorfin vs salgılanıyor vücutta. Ben her gece hayal ediyorum, yapacaklarımı ve ne kadar mutlu bir hayat süreceğimi. O sınavları, sadece 1 dal ile ilerleyip kendimi geliştirebileceğimi, hayatta iyi bir profile sahip olacağımı vs. düşünüyorum.

Hayallerinizden, ideallerinizden vazgeçmeyin hocam. Başarabileceğinize inanıyorum, netleriniz güzel, kolay gelsin. 

Azerbaycan Tıp'ın neden burslusu yok hocam, bir de memnun musunuz ?

Okul aslında ücretsiz 😂 o 4000 dolar harç parası eskiden Türkiyede olduğu gibi . O yüzden burslusu yok . Aslında var ama azerbaycan vatandaşları için . Şahsen ben azerbaycan dilinde okuyorum . Şimdiki aklım olsa ingilizce seçerdim . Kendine ait anatomi terminolojisi var ve hem latincesini hem azerbaycan türkçesini ezberlemek zor olabiliyor . Sınavlarda latince sorulsa da sözlü sınavlarda azerbaycan türkçesi terimleri istenebiliyor . Bu sene online olduğu için şükür ki sözlülerimiz yok . Genel olarak şehir ve ülkeden çok memnunum dilediğiniz gibi eğlenebilir istediğinizi yapabilirsiniz izmirden bile daha rahat bakü . Okul konusunda biraz çabalamanız gerekiyor kendi başınıza baya bi kasmak gerekiyor diye düşünüyorum

Her yıl mı 4k dolar ödeniyormuş bu siteye göre. https://www.basarisiralamalari.com/azerbaycan-tip-universitesi-universitesi-egitim-ucretleri-ve-burslari-2020//

Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde eğitim ücretli olup, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında öğretim ücreti yıllık 4000 ABD Dolarıdır.

Öğretim dili, Azerice, Rusça, İngilizcedir.

Üniversite bünyesinde hazırlık eğitimi verilmektedir.

Hazırlık sınıfı öğretim ücreti her yıl için alınır ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ücret 3000 ABD Dolarıdır.

Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

Yurt imkanı bulunmaktadır ve aylık ücreti 600 ABD Dolarıdır.

Türk öğrenciler eğitim öğretimlerini bu programda sürdürerek tıp öğreniminin üç yılını Azerbaycan’da başarı ile tamamladıktan sonra, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 10, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde 10, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 10, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 10 öğrenci eğitimlerinin kalan kısmını tamamlayacaklardır. ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme sınavı sonunda öğrenciler ülkemize döndükleri zaman hangi üniversitenin tıp fakültesinde eğitimlerini tamamlayacaklarını bilerek gideceklerdir.

Böyle bir şey yazıyor hocam. Gerçekten Türkiye'ye dönüp, okunabiliyor mu böyle ?

Yani 3 senelik 12k dolar verip, (yurt vs. bilmem de belki ev tutsak atıyorum.) sonra Türkiye'deki bu seçili tıplarda 3 yıl okunabiliyor mu, doğru mu bu acaba ? Aydınlatırsanız sevinirim.  

Zorunlu hazırlık var 3000 dolar
    1 2 3. Sınıflar 4000 dolar
    2 tür öğrenci alır yökle ve yöksüz .
    Yökle gidenler yani biz 😂( bu sene ) 27 k ile kapattı
    Hazırlık +3 yılı baküde son 3 yılı türkiyede o üniversitelerde okur türkiyede kazananla farkı olmaz

Yöksüz gidenler 6 yıl orda okur türkiyede çalışmak için denklik vermesi gerekir.

Hazırlık 1 sene mi sürüyor ? Yökle gireriz diye varsayalım. O üniler için de ayrı sınav mı yapılacak yoksa ortalama ile mi belirlenecek ?

Siz şu an Azerbaycan'da değilsinizdir muhtemelen, u.eğitimden ders görüyorsunuz ve Azerbaycan'a daha gitmediniz değil mi ?

Hazırlık 6 ay sürüyor ekimden ocağa 1. Sınıf eylülde başlıyor yani hazırlık hertürlü 1 senenizi yiyor

Gideceğiniz üni giriş sıranıza göre belli oluyor
    İlk 10 ankara
    İkinci 10 konya ( benim konya)
    3. 10 edirne
    4. 10 erzurum
    Ben hazırlığı verdim geçen sene baküdeydim 6 ay şuan türkiyedeyim 1 in ilk dönemini bitirdim 10 gün sonra sınavlarım var onlara çalışıyorum o yüzden uyanığım 😂

Tamam o zaman hocam, sizi tutmayım. Allah yardımcınız olsun, inşallah iyi sonuç alırsınız sınavdan. Son olarak sıralamanız neydi acaba, YKS de ? Galiba 2019 girişlisiniz değil mi ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.