Şimdi Ara

Hayatımda Gördügüm En İyi Suriyeliler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gençler ben ne kadar suriyeli mültecilerle ilgili kulagıma kötü haber gelsede biz yeni bir apartmana taşınmıştık alt katta suriyeli bir aile oturuyodu.Ninem vefat etmişti birgün annem ise helvasını yapıp komşulara dagıtmıştı o arada tanıştı onlarla.Halepten kaçmışlar ve 2 çocukları var babaları ise fırında çalışıyor.Bazen havalandırma boşlugunu açtıgımda namaz kılıyor kuran okuyorlar bazen fırında çalışan baba ise bize arada ekmek filanda getiriyor 2-3 tane kapıdan veriyor.Suriyelilerden hiç hazmetmem ama bazen içlerinde gerçekten nadirde olsa aralarından iyilerde çıkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• her solcunun gördüğü ama söyleyemediği gerçekler işte
  • SerkanHur kullanıcısına yanıt
    Ama böyleleri gerçekten nadir çıkar hocam.Diger gördügüm suriyelilerin ise durumları berbat bir sahile yüzmeye gidiyim dedim durum vahimdi.İstanbul esenyurt meydanına gittim bi ara etrafta türk yoktu resmen.Bi arada arka mahallede bir kıza tecavüz girişiminde buşunmuştu suriyelide bizim mahalşe linç etti onu suriyelilerin %90 lık bir kesimi vahim

• 10 kişiden 8-9u zarar veriyorsa sadece 1-2 tanesi iyiyse o 1-2si onlar da araya kaynayıp gönderilecek yapacak bir şey yok. Tek tek ayıklanmazlar.
  • Böyle insanlara kimse bir şey demez ama ülkeye giriş yapılırken bir eleme yapılması gerekiyordu

• Şaka mısınız? Suriyelilerin dindarlığına veya namusuna lafımız yok. Farklı kültürden gelen farklı dili konuşan milyonlarca insan her ülkeye sorun yaratır. Bu yüzden suriyelilerin bu ülkede yeri yok.

• Iyi olduğunu savunurken namaz kılıyor kuran okuyor diyorlar.

Bu kafayla sittin sene bir şey olmaz beyler. Iki ekmek vermekle iyi olsaydı ohooo.

Vatanına ihanet eden adamı hiçbir şey iyi yapmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En iyi Suriyeli benden en uzak olanıdır

• İyi olsaydı ülkesini basan Amerika destekli Çeçen'lerden oluşma IŞİD'e karşı Esad ile yanyana savaşırlardı. Tamam çoluk çocuk karısı kızı bize emanet, alırdık kamplarda, Türkiye olarak kişi başı sadece 1 lira versek bile hayli hayli onları doyurmaya ve barındırmaya yeterdi. Ülkelerini terörden temizleyince de güzel güzel evlerine geri dönerlerdi.

• ComingWind kullanıcısına yanıt
    https://www.google.com.tr/amp/www.hurriyet.com.tr/amp/kilisteki-kadinlarda-kuma-korkusu-40055181

Suriyeliler o kadar keriz değil karısını Türklere emanet etsin...

• Iyi olmakla namaz kilmanin alakasini biri bana söyleyebilir mi?

O iyilik Allah katinda, sen insani namaz kilmasina göre seveceksen işimiz zor. O zaman her Suriyeli namaz kiliyordur

• BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    Kardeş vatandaşa emanet etsin demedik TSK'ya devlete emanet etsin dedik
    Bkzhttps://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=127847247

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 22 Temmuz 2017; 10:41:10 >
  • Sonuç olarak arap.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Istisnalar kaideyi bozmaz.
  • İçlerinde tabi iyi insanlar vardır.Ama bu genel durumu bozmaz.Kore gazimiz 90 yaşındaki amca incirli metrobüs köprüsünde mendil satarken bu korkakların orda burda eğlenmesi zoruma gidiyor
  • Bende öyle diyorum geneli iyi degil onların bende hükümetin suriye politikasına karşıyım

• Bende ölenlerden bahsedeceksin sandım meğerse canlılarından bahsediyormuşsun

• Bende sevmezdim hepsi aynı düşünürdüm ama şehir dışından arkadaşım geliyordu onu almak için otogara tramvay ile giderken cüzdanı düşürmüşüm durakta indim farkettim abi

napsam ne etsem guvenlikle falan konusuyordum işte çalmışlardır vs vs orda 10 20 dk oyalandım suriyeli biri geldi abi bu seninmi dedi 18-19 yaslarında var aa eyvallah kardeşim dedim açtım baktım bisürü para var içinde yüzlükler sonra kredi kartı kimlik ehliyet vs. içinden 1 tl bile almamış kardeşim dedim paraya ihtiyacın varmı falan teklif ettim istemedi al ozaman sigara yak bari dedim bir tane gönülsüz aldı onuda içe içe gitti Allah razı olsun kendi insanımız olsa çalardı büyük ihtimalle. Herneyse abi kötüsüde çok iyiside var aynı kefeye koymamayı öğrendim.
  • İşinde gücünde aile hayatı yaşayan orta direk suriyeli profili garibinize gitmesin onlardan da çok var.
  • Evine al besle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.