Şimdi Ara

Hayatımda hiç Orhan Pamuk, Elif Şafak gibi yazarları okumadım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hatta Puslu Kıtalar Atlası hariç hiçbir postmodern romanı okumadığımı söyleyebilirim, ne Buket Uzuner ne Selim İleri ne İskender Pala ne Nezihe Meriç ne Bilge Karasu kısacası geç dönem Türk edebiyatının hemen hemen hiçbiri. Sizce okunmaya değer mi bu gibi isimler? Elif Şafak ya da Ahmet Batman türevi romancıları da okumadım, Orhan Pamuk da Elif Şafak kadar yerilir fakat onu da okumuş sayılmam. Çok geride kalmış hissediyorum kendimi.

Onu bırakın ne Peyami Safa ne de Yakup Kadri hiçbirini okumamışım. Hadi toplumcu yazarlar genelde döneme hitap ettiği için hepsini okumaya lüzum yoktur ancak başyapıtlardan Yılki Atı, Olanların Öcü, İbrahim Efendi Konağı, Tütün Zamanı, Cemo...

Bunların da hiçbirini okumamışım. Birden kendimi müthiş cahil cühela hissettim. Sizlerin durumu nedir bu Türk edebiyatında? Elif Şafak ı hiç okumamış olmak kayıp mıdır? Ya da nobelli Orhan Pamuk'u? İlk fırsatta Matmazel Noraliye nin Koltuğu'nu okuyarak geriden ileriye doğru yavaş yavaş gelmeye çalışacağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Elif şafak vb. hiç okumadım ve okumayı düşünmüyorum ama Türk klasiklerini ve modern Türk klasikleri okudum ve bence okumak gerek diğerleri çokta önemli değil benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 15 Ocak 2017; 0:17:52 >
  • Acilen Türk Edebiyatı Klasikleri'ne başla. Ben edebiyatımızın ilkelerini okuyarak başlamıştım. Fazla konuşmayacağım çünkü az önce o kadar şey yazdım ama geriye bastım yanlışlıkla ve hepsi silindi bastım küfürü :) Ama olsun, liste yapayım ki önemli eserleri tekrardan, değerimi bil ha :D Amme hizmeti: Yazar + Başyapıtı

Orhan Kemal-Bereketli Topraklar Üzerinde

Yaşar Kenal-İnce Memed

Kemal Tahir-Yorgun Savaççı

Fakir Baykurt-Yılanların Öcü

Yakut Kadri Karaosmanoğlu-Yaban

Peyami Safa-Matmazel Noraliya'nın Koltuğu

Sabahattin Ali-Kuyucaklı Yusuf

Halide Edip Adıvar-Ateşten Gömlek

Halid Ziya Uşaklıgil-Aşk-ı Memnu

Reşat Nuri Güntekin-Çalıkuşu

Ahmet Hamdi Tanpınar-Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Hüseyin Rahmi Gürpınar-Mürebbiye

Memduh Şevket Esendal-Ayaşlı ile Kiracıları

Tarık Buğra-Küçük Ağa

Halikarnas Balıkçısı-Aganta Burina Burinata

Yusuf Atılgan-Aylak Adam

Aziz Nesin-Zübük

Oğuz Atay-Tutunamanlar

Orhan Pamuk-Kara Kitap

Şimdilik bu kadar, iyi okumalar

• 25 yaşından sonra kitap okumaya başlayan biri olarak (şu an 30 yaşındayım) neredeyse her tarz kitap okudum.

25 yaşıma kadar neden okumamışım dediğim pişmanlıklarım herkese rehber olur diye düşünüyorum.

1- Türk Klasikleri: Sabahattin Ali, Reşat Nuri, Yaşar Kemal, Oğuz Atay

2- Yeni dönem yazarlardan Orhan Pamuk ve İskender Pala

3- Modern Klasikler: George Orwell ve Stefan Zweig

4- Tarihe ilginiz varsa; İlber Ortaylı

ve kesinlikle NUTUK
  • the little prince kullanıcısına yanıt
    Peyami Safanın başyapıtı hakkında kesinlikle fikir birliği yok sanırım. Bazısı Yalnızız diyor, bazısı Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, bazısı Bir Tereddüdün romanı diyor. Şimdi siz de başka bir kitap söylediniz.
    Ben sadece dokuzuncu hariciye koğuşunu okudum, siz başka hangi kitaplarını tavsiye edersiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Öncelikle buraya yazdığım kitapların yarısını falan okudum, yanlış anlaşılmasın. Ben yazarın genel anlamda en çok rağbet gören eserini yazdım başyapıt olarak, ha bu yargı okuyana göre tabi ki objektiftir orası ayrı.

Mesela ben Orhan Kemal'in 22 kitabını üst üste okudum, Bereketli Topraklar Üzerinde 1. başyapıt benim gözümde Hanım Çiftliği 2. sıradadır mesela anlatabildim mi? Yani mümkün olduğunca okunacak yazarın en az 3 kitabının okunması taraftarıyımdır. En çok satan kitabını okudum başyapıtmış yea demekle olmaz.

Peyami Safa'nın saydığın eseri gayey iyi birde Fatih-Harbiye'yi ekleyebilirsin :)
  • Elif şafak okumayarak en doğrusunu yapmışsın dostum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elif şafak çöpüne gerek yok.
  • Elif Şafak, arabada kocasına yol boyunca dırdır ettikten sonra avm'ye giren kadınların süslü hayallerini okşamak için yazıyor zaten. Okumana gerek yok zaman kaybı.
  • AAA BENDE
  • Bu iki isme siyasi nedenlerle ön yargılıyım. İkisi de haddinde olmayan laflar etmişlerdir zamanında.
    Kitaplığımda bunlarında bulunsun kitabı olarak değil de sadece dillerini merak ettiğim için ikisinin de bir kitabını okudum.
    Pamuk'un 'kar' kitabı. Dilini sevmedim ki adam İngilizce yazıp Türkçeye çevriliyor kitapları. Siyasi nedenlerle nobel almış sonuçta. Bir daha da alacağımı sanmıyorum.
    Şafak'ın 'Ustam ve Ben' kitabını okudum. Fena değildi konusu ve anlatımı. Bu kişiye de ön yargılardan ötürü bir daha okuyacağımı sanmıyorum..
  • Ben de okumadım .Onun yerine Halid Ziya, Orhan Kemal, Sait Faik okuyabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zegerezen

25 yaşından sonra kitap okumaya başlayan biri olarak (şu an 30 yaşındayım) neredeyse her tarz kitap okudum.

25 yaşıma kadar neden okumamışım dediğim pişmanlıklarım herkese rehber olur diye düşünüyorum.

1- Türk Klasikleri: Sabahattin Ali, Reşat Nuri, Yaşar Kemal, Oğuz Atay

2- Yeni dönem yazarlardan Orhan Pamuk ve İskender Pala

3- Modern Klasikler: George Orwell ve Stefan Zweig

4- Tarihe ilginiz varsa; İlber Ortaylı

ve kesinlikle NUTUK

Nutuk'u ben de okumayı düşünüyorum.
  • Elif Şafak' ı bilmem ama psikolojik olarak kötü olduğum bir dönemde Ahmet Batman' ın tüm kitaplarını okumuştum. Emeğe saygım sonsuzdur fakat edebi eser bakımından beş para etmez kitaplardı.

Orhan Pamuk konusuna gelirsek de, siyasi-sosyal görüşlerini beğenirsin beğenmezsin orası ayrı bir konu fakat bence her okur Orhan Pamuk' un kalemiyle tanışmalı.
  • yabancı yazarları okurken, Türklere çok es geçmişiz cidden.

ben de tutunamayanlar ile tehlikeli oyunları yeni okduum mesela, sabahattin ali nin kitaplarını daha 3 sene önce okuyabildim. şu anda da rus edebiyatından fırsat kalırsa ahmet hamdi tanpınar vs okuyorum. hatta şu anda saatleri ayarlama enstitüsünü okuyorum, tavsiye ederim :)

@Sofiman

ahmet batman' ın kitapları da listemdeydi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

yabancı yazarları okurken, Türklere çok es geçmişiz cidden.

ben de tutunamayanlar ile tehlikeli oyunları yeni okduum mesela, sabahattin ali nin kitaplarını daha 3 sene önce okuyabildim. şu anda da rus edebiyatından fırsat kalırsa ahmet hamdi tanpınar vs okuyorum. hatta şu anda saatleri ayarlama enstitüsünü okuyorum, tavsiye ederim :)

@Sofiman

ahmet batman' ın kitapları da listemdeydi :)

saatleri ayarlama enstitüsü ağır mı hocam ya da o kadar kitap varken öne çekmeye değer mi diyeyim
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Savaş ve barış a başlayacağım, başlamadan önce rahat ve hızlı okuyabileceğim bir kitap bakındım, uzun zamandır merak ediyordum, başlayayım dedim hızlı ve akıcı bir şekilde ilerledi. 2 günde tam yarısına geldim şimdilik güzel gidiyor. Ben memnunum.

Bir diğer merak ettiğim ise la sonsuzluk hecesi idi, ona da savaş ve barış tan sonra başlamayı düşünüyorum onu da çok merak ediyorum ( puslu kıtalar atlası ile beraber )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende okumadım. İki isme de kanım ısınıp kitaplarını okumak gelmiyo içimden. İskender Pala demişsin, onun şah ve sultan ile iki darbe arasında kitaplarını okudum ikisi de hiç sıkmadan kısa sürede bitti. Tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.