|
Kemal Sunal Öğretmen Filmi Zaman Makinesi Gibi
-
-
1989'da bize banyo yaptırmak için banyonun içinde odunla ateş yakıp su kaynatıyodu annem. ciddiyim. bize özel birşey değil yani şofben olayı yoktu henüz, yeni yeni yaygınlaşacaktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Ocak 2025; 1:9:28 > -
yaa onu geç de, biz 1993'te Ağrı'daydık yaa. 1993 nedir bilir misiniz? TC tarihinin en aciz yılıdır. şehirler arası otobüslerin durdurulup içindeki sivillerin makineli tüfeklerle tarandığı yıl.
bakın açılım dönemi gibi değil. açılım döneminde bizim devlet göz yumdu da kimlik kontrolü yaptı PKK. oysa 1993'te devlet bildiğin aciz kalmıştı. PKK gerçek anlamda korku saçıyordu çünkü çok rahat şekilde şehirlerin içine girip şehrin göbeğinde insan öldürüyor, çok rahat şekilde yollarda araçları durdurup insanları tarıyordu. ve bunu düzenli olarak yapıyordu.
TC tarihinin en rezil yılıdır ve ben 1993'te Ağrı'da yaşadım ve şehirler arası otobüs ile İzmir'e döndük o yıl. otobüs yolculuğu başlarken herkes dua ediyordu hayatta kalmış şekilde varmak için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Ocak 2025; 1:18:24 > -
Hocam ben o sistemi biliyorum dedemgilin Sivas'taki evde vardı ama yokluktan değil cimrilikten dedem almanci bir dünya parasi var 4 5 tane evi var diyorlar labut kombi taktirmamis omg
Ben hatirliyorum abi bizim 2000 yılında 2001 yılında falan evimizde kombi + güneş enerjisi vardı ve ev öyle lüks falan bir şey değildi bahçeli ev 1 tane düzgün daire etmiyordu
Memleket 95ten önce harbi bitikmis yav
Alttaki mesajini da okudum da ona bi yorum yaparsam sıkıntı olma ihtimali var abi o konuda fikrimi kendime sakliyom simdilik
Allah bu ulkede dogan insana sabir versin Instagram'da yurt disinda yaşayan mutlu aileleri görüp kafayi yiyom -
1900 lü yılların avrupadaki şehirleşme videolarını izleyince oha diyorum. Türkiye de 80 lerde ki olaylardan sonra zaman geriye doğru akmış,askeri sağ yönetim aldındaki gerici sağ hükümet yiyip içip gezmiş. Adamlardaki üretim kabiliyeti cami ibadet konya Kabe den ibaret. -
-
1900'lerin başında ABD'de gökdelenler varken İstanbul köy durumunda. abartmıyorum bildiğin köy İstanbul. zaten her yeri orman. şehirleşme olan yerleri de apartman bile değil. bildiğin köy evi hepsi. -
birşey diyim mi. Batı şuanda topluca uzaya çıkıp gitse, sadece bizim orta doğu ve Afrika falan kalsa. Çin de olmasa yani.
bu durumda bizim ülkeler teknolojiyi tekrar üretemez. orta çağa geri döneriz.
çünkü bizim ülkeler hâlâ orta çağ mantığı yönetiliyor. akıl sahibi olmana gerek yok, yalaka ol yeter. yukarıda beyler var. valiler, siyasiler falan. Çakar tayfa. geri kalan halk ise köle.
eskiden devlet eliyle Koç Sabancı gibi zenginler yaratılırken hiç olmazsa fabrika kurarak istihdam yaratarak yapıldı. şimdi devlet eliyle zengin yapılan Kalyon Limak Cengiz gibilere bakın hepsi aracı. yol yapıp hava limanı yapıp, maliyetinin 10 katını cebe indirerek sömürüyolar. istihdam yok.
devletin kocaman bi ayrıcalıklı memur takımı var. bunun dışındaki halk, eğer torpili yoksa, doğrudan köle. -
Sanırım asıl sebep değerli madenlerin çıkarılmaması, askeri harcamalar, siyasi rüşvetler rantlar, gelişirsek işgal eidliriz korkusu, dine bağlı siyaset, okullardaki eğitimin komisizm gelecek şeriat gelecek faşistler gelecek korkusuna dayalı olması, teknolojiye uzak yönetim. Ve dahası -
teknoloji inanılmaz ilerleri bu süreçte.
internet yaygınlaştı, televizyonlar cep telefonumuza girdi.
yetmedi, cep telefonlarımız bilgisayarımız oldu.
son dönemde yapay zeka ile de baya bir sıçrama yaşadık.
malum kişiler de bu döneme denk geldi diye bunları kendileri yaptı sanıyor,+50 yaş üstümüz de şakşaklıyor.
-
evet doğru bir arkimin annesinin tayini kars'a çıkmıştı o yıllarda. otobüsle gitmezdi terör tehlikesinden dolayı. uçakla giderdi. o yıllarda da uçak gerçekten zengin taşıma aracı yalnız. zar zor denkleştirip giderdi ama yine de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 8 Ocak 2025; 9:31:19 > -
Sadece beton ilerledi bir de yabancıların icatları yayıldı. İnsanlık bazında ilerleme yok aksine büyük bir çürüme var. O zamanki müziklerde ve filmlerde bir isyan vardı bir toplum eleştirisi vardı. Kötü insanlar ayıplanırdı.
Şimdiki yapımlar toplumun bilincini de yansıtıyor. Suç fuhuş ve uyuşturucu öven keko rap, kadınlara hitap eden zengin erkek fakir kız dizileri, erkekleri uyuşturan futbol tartışmaları.
En kötüsü de her şeyin farkında olup elin kolun bağlı oturmak. -
-
Yoh biz amarigadan daha eyiyiz gavur onlar
-
aynen öyle hocam. -
Hamza 28 yaşında siz +35 yaşı küçüklere hocam denmesi uygunmudur.. gerçi adam hukukçu sizde yazılımcısınız yazılımcı yeri gelince hukukçuya hocam diyebilir böyle düşününce mantıklı geldi
-
-
Fimi hic begenmedim bu arada
Komik desen degil
Mesaj desen tek mesaj gecim sıkıntısı -
Kemal Sunal'ın o tarz "belirli bi konuya değinen" çok filmi var. koltuk diye filmi var mesela.
bu filmlerin çoğu vasat. ama ilgili konuya dair o dönemin şartlarını bize anlatmış olması yönünden güzel. -
Hocam bir ara tüm Kemal Sunal filmlerini izleme projem vardi 80 civarında filmi var sanırım
Bu film ile o projeyi iptal ediyorum çünkü bir oyuncu bir filmde var diye o film kesin guzel olmuyormus
Benzer içerikler
- kendi kendine sabah namazına uyanmak
- dolmuş şikayet
- yanlışlıkla mazot içtim ne yapmalıyım
- yanlışlıkla küflü ekmek yedim ne yapmalıyım
- 300 m2 arsaya kaç m2 ev yapılır
- prompt mühendisliği nedir
- penis nakli
- dünyanın en büyük vinci
- google çizim yap
- exxen de neler var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X