Şimdi Ara

Zübük filmi yeniden hayat buluyor, başrol Kemal Sunal’ın oğlunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zübük filmi yeniden hayat buluyor, başrol Kemal Sunal’ın oğlunda
    Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden birisi olan Zübük, Kemal Sunal filmleri arasında belki de en fazla tartışma konusu olan yapım. Aziz Nesin'in 1961'de kaleme aldığı "Zübük - Kağnı Gölgesindeki İt" adlı romanından 1980 yılında sinemaya uyarlanan Zübük filminin yönetmeni Kartal Tibet.

Zübük ne zaman çekilecek?

Milletvekili İbrahim Zübükzade'nin (Kemal Sunal) hikayesini anlatan Zübük filmi, siyaset dünyasını ve medya ilişkilerini hicvederken, aynı zamanda aile bağlarını da ön plana çıkarır. Aziz Nesin’in romanına ilham kaynağı olan siyasetçinin ise 1950’li yıllarda Sivas’ta siyaset yaptığı zaman zaman gündeme gelmişti. 

Ayrıca Bkz.Yusuf Dikeç’li The Day of The Jackal tanıtımı büyük ilgi gördü

Uzun yıllar televizyon ekranlarında yayınlanan Zübük filmini son dönemde izleyebilmek mümkün değil. RTÜK tarafından filmin yasaklandığı iddia edilse de telif hakkı elinde olan Erler Film’in herhangi bir TV kanalı ile anlaşmadığı ve YouTube üzerinde de yayınlamadığı biliniyor. Ayrıca filmin orijinalleri olmadığı için restorasyon yapılamadığı da gelen bilgiler arasında. 

Ünlü yönetmen Ezel Akay’ın Ali Sunal’ın hazırladığı Ali ile Aramızda programında yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. Ezel Akay, Zübük filminin yeniden çekilmesi için Ali Sunal ile çalışma yaptıklarını duyurdu. Filmde İbrahim Zübükzade karakterini Ali Sunal canlandıracak. Yıllar önce yine Ali Sunal’a Zübük karakteri için teklif gittiği ancak ünlü oyuncunun bunu kabul etmediği bildirilmişti. 

• yapmayın

• Rahmetli Kemal abimiz çok kıymetli ve değerli bir büyüğümüzdü.

Allah rahmetini eksik etmesin.

• Alpi_Turk A kullanıcısına yanıt
    Asılları varken filmine gerek yok manasında mı?

• Birincisi, böyle bir yapımın başrolü Ali Sunal olmamalı.

İkincisi, olandan daha iyi ne yapacaklar? Eskisini 4K yeniden düzenleyip sinemaya getirseler daha az masrafla daha çok kar ederler.

• Filmi kim aldı neden tüm mecralardan kaldırdı bu millet anlamadan düze çıkmaz bu vatan.... dün feto dini kullandı, bugün şahsım, yarın başka biri...

• Ekrem bu haber sana 😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Umarım çekebilirler. Umarım çekmeye izin verirler.

• En üzüldüğüm şey, koskoca Yeşilçam sinemasının sadece İnek Şaban filmleri üzerine inşa edilmeye çalışılması. Türk sinemasının geçmişindeki sayısız harika yapım, olağanüstü oyunculuklar ve etkileyici senaryolar göz ardı edilip, yalnızca Kemal Sunal'ın filmleri ön plana çıkarılıyor. Ne televizyonlarda ne de sosyal medyada, eski Türk filmlerine yer veriliyor, adeta değerleri yok sayılıyor. Hâlbuki Kemal Sunal’ın filmleri, bence ne olağanüstü ne de kötü, sadece vasat yapımlar. Bu filmlere yapılan 'şaheser' muamelesine hayret ediyorum. İMDB’de 8.5 puanlar alması, onları ya da Kemal Sunal’ı yabancıların gözünde birer şaheser yapmaz. Aksine, bu durum Türk sinemasının genel anlayışını sorgulatır ve kafalarda soru işaretleri bırakır. Bu da Türk sineması adına üzücü bir gerçek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 16 Ocak 2025; 12:36:45 >
  • Beş para etmez abartılı bir komedi filmiydi, birilerine laf sokmak için yapılmış bir kitabın filmi nasıl iyi birşeye dönüşebilir, neyse sittin sene sonra yeniden yapılması bir başka saçmalık. yerin dibine yakın kalitede bir sinemamız olduğu için a.ıkçası ne yapsalar şaşırmamak lazım.

• Selamahali kullanıcısına yanıt
    Aslını bulabilen,izleyebilen var mı? Ben hiç bir yerde bulamadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ali Sunal iyi bir oyuncu değil. Yunus Günçe haklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • monacomen kullanıcısına yanıt

kemal sunal ın içinde olmadığı neredeyse hiçbir yeşil am filmi benim için iyi değil. Ben kendisine çok sevrim ama hiçbir filmimi, sırf Kemal Sunal var diye izlemedim, beğendiğim için ve bence çok iyi oldukları için izledim.

oynadığı ger filmde, gerek senaryolar, gerek oyunculuk ve figürlerinde öz çevremi görüyorum. benim için yeşil çam=kemal Sunal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgili haberi okumadan sallama yorum yapanlar olmuş.

yazık !!! Eğitimsizlik ..

@Darklord Sauron

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • khaos kullanıcısına yanıt
    Burda var
    zübük 1980 - video Dailymotiondailymotion
    zübük 1980 - video Dailymotion
    https://www.dailymotion.com/video/x8vn8au

• Ali Sunal rolü alacak kabiliyete sahip değil. Umarım başkası devralır.

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Beş para eden abartısız komedi örneğin ne peki? Film de ortaya konan eser de harika. Belki bazı noktalarda abartı ya da eksikler olabilir ya da bize öyle gelebilir ama yıllardır ülkemizdeki siyaseti en iyi özetleyen eserlerden biri.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tamam da bu filmin anlattıkları hiç değişmedi ki. Güncellemeye ya da günümüze uyarlamaya gerek yok. Zaten güncel ve günümüze birebir uyuyor. Görüntüde imkan varsa, hala orijinalleri duruyorsa yaparsın bir 4k revizyonu, tamam.

• Ne gerek var

Zaten hala güncel bir film

Hala o dönemin bomboş siyasetçileri oturuyor belediyesinden meclisine her yerde

Yani gerçekten ne gerek var

Onun yerine yapay olarak çözünürlüğünü ayarla, sesleri düzenle, tekrar sür piyasaya

• sülün ekrem

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.