Şimdi Ara

Zübük filmi yeniden hayat buluyor, başrol Kemal Sunal’ın oğlunda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

" Türk sinemasının geçmişindeki sayısız harika yapım" dan 3 örnek yazar mısın ?

• Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    Kanal 7 satın aldı haklarını yalaka ......ler yayımlamıyorlar.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Türk sinemasına yabancısınız herhalde.

Selvi Boylum Al Yazmalım (1977) - IMDB Puanı 8.5
    Yönetmen: Atıf Yılmaz
    Selvi Boylum Al Yazmalım (1977) - IMDB Puanı 8.5
    Aaahh Belinda (1986) - IMDB Puanı 7.8
    Vesikalı Yarim (1968) - IMDB Puanı 7.9
    Yönetmen: Lütfi Ömer Akada
    Yol (1982) - IMDB Puanı 8.0
    Yönetmen: Yılmaz Güney
    Uçurtmayı Vurmasınlar (1989) - IMDB Puanı 8.3
    Yönetmen: Tunç Başaran
    Çiçek Abbas (1982)
    Canım Kardeşim (1973)
    Aile Şerefi (1976)
    Sev Kardeşim (1972)
    Mavi Boncuk (1974)
    Oh Olsun (1973)
    Hababam Sınıfı" (1975)
    "Züğürt Ağa" (1985)
    "Ah Nerede" (1975)
    "Fosforlu Cevriye" (1959)
  • Esxici E kullanıcısına yanıt
    Selamlar, madem ki yazdınız tutacak bir yer olmasa da örnek vereyim, filmin çekildiği yıllarda bugün olduğu gibi senaryo halktan gerçeklikten uzak hazırlanmış, adeta her açıdan kalemşörlük yapılmış ki yazarın hayat gayesine bakılırsa konuşmaya gerek kalmaz, gerçekliten uzak demişken bir örnek vereyim mezarlıkta zübüğü vuracakları sahnede namaza durmasını ancak bir hristiyan ülkede yaşayıp islamı bilmeyen birisi makul görebilir ki filme bunun gibi şeyler say say bitmez. zübüğün yemediği halt kalmıyor ama ne hikmetse hala dini bütün olarak yaftalanıyor. sinemamızda böyle giydirmeli filmler hiçte az değil, hem yeri değil hem de burada uzun kaçar sinemamız hep eksik etek kalmış? Mazi böyle olunca bu filmden iş çıksın beklemek mantıklı iş değil.
    Komedi filminde abartı sınırı şener şen'in "namuslu" filmi kadar olabilir daha fazlası filmi ciddiye alınmayacak sitcom seviyesine düşürür.

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Trolleri de canlandırırsalar o zaman beğenebilirsin.

• Mylevi M kullanıcısına yanıt
    Selamlar, daha açık yazabilirsen illaki bir cevabım olur.

• 22 yıldır filmin içindeyiz zaten.

Yani şu halini görenin filme gitmesine gerek kalmaz. İstediğin kadar kötüle, kendini yakın hissettiğin yerlere dokunduğunu bildiğin ve ses getireceğini hissettiğin için kork, fayda etmeyecek.

İşiniz yaş. Dediğim gibi çok muhtemelen internet trollerinden de bahsedecekler, orada sen de eğlenebilirsin.

• Lan ne gerek var eko varken. Hergün izliyoruz. Şimdi birde Özo çıktı. Zavallı chp seçmeni kimlere oy vermek zorundalar tıpış tıpış.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NIGGLING N kullanıcısına yanıt

Yok bu daha çok RTE. Gerçi Eko için de RTE 2.0 diyola onu da zaman gösterecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Türk sineması mükemmel seviyede değil doğru ama Zübük karakteri bayağı bayağı gerçeği yansıtan kurgu bir karakter. Geçmişte ve günümüzdeki din satan, Kur'an'la, dinle oy toplayan, toplamaya çalışan, çıkarı için el verdiğince her yolu deneyen, bu yolla ceplerini dolduran, rüşvet alan, rant sağlayan, ihya olan siyasetçileri anlatıyor işte. Karakteri görünce direkt RTE'nin gençliği canlanıyor gözümde. Sonrası malum, gemicikler, servetler.  

Bu arada bence de bu filmin yeniden çekilmesine gerek yoktu saçma. Bir kere bizde reboot anlayışı yok, bu nerden çıktı anlamadım. İkincisi Kemal Sunal'ın yerini Ali Sunal tutamaz zaten Ali Sunal, babası kadar başarılı ve adından söz ettiren biri de değil. Üçüncüsü bu sansür ve baskıcı ortamda o filmi çekmelerine ne kadar izin verecekler? Muhtemelen eski filmi kadar eleştiren, hiciv yapan bir yapıda olmaz, daha yumuşak bir dil ve iktidarın daha hoş karşılayacağı bir yapıda olur. Yoksa o filmi çektirmezler, çektirseler de sinemada gösterimine, dijital ortamlarda yayınlanmasına izin vermezler, prodüksiyon elde patlar. Güldür Güldür kıvamında olur muhtemelen.

Bana saçmalığı, hatası olmayan bir tane film örneği verir misin?

• Rahmetli Kemal Sunal çıtayı öyle bir yere koymuştu ki kim yapsa yanına yaklaşamaz.

Ama Ali Sunal 'ın başarılı işleri var.
    Hava muhalefeti gibi bir film yapsa bile yeterlidir.

• Nevfel kullanıcısına yanıt
    Hocam kimse kimseye oy vermek zorunda değil. Bakın kimler kimlere oy verdi, ne yaşıyorlar... Zavallı olan halktan başkası değil.

• Birebir aynı filmi bugün çekebileceklerini de düşünmüyorum, direk içeri atarlar.
    -Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik.
    -Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıla
    -Cumhurbaşkanına hakaret
    Savcılarımızın elinde bu 3 muallak kanun var, canın istediği gibi içeri atabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahir40 -- 17 Ocak 2025; 14:53:52 >
  • Benim sevdiğim güzel bir Aziz Nesin filmi idi zamanında. Çok güzel de dönemindeki siyaset yapısını hicvediyordu.
    Bol bol güldüğümü çok iyi hatırlıyorum.

Fakat birşey daha hatırlıyorum. İlkokul terk çevremdeki bazı kişilerin filmi hayat üniversitesi gibi feyz alıp, örnek alıp defalarca izlediğini hatırlıyorum.

Umarım bu ilkokul terk zihniyetler tükenmiştir de filmi tekrar vizyonda görürüz.

• Siyasi mesajlari basarili olabilir ama filmi komik bulmadim 2. Defa izlemeye değmez bir film

Kemal Sunal'ın öğretmen filmi de ayni sekilde siyasi ekonomik mesaj var ama baska da bi sey yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 22 yıldır aslını oyuncu olarak yaşıyoruz; daha hardcore ancak sadece yanrolde...
    Aziz Nesin büyük adammışsın vesselam, halkı ve siyaseti iyi çözmüş vakti zamanında, filmin sloganı da şu olsun; "Zübükler ölmez, sadece isim değiştirir."

• Bu arada internette bu film var mı diye baktım.
    Dailymotion dahil pek çok yerde var.

"yasaklandigi falan yok. her zamanki gibi malum bi kitlenin kendisini magdur gosterme cabasi. bi kac sene once yine yasaklandi tarzi yazilara denk gelince izlemistim "

Diyen yazılara rastladım.

Sonra

"Erler Film ve Türker İnanoğlu da “Zübük filmi tüm haklarıyla şirketimize aittir. Kanal 7’ye bundan bir süre önce bir gösterim için kiralanmış ve süresi aynı sene bitmiştir. Kanal 7 veya hiçbir kurum ve kuruluşun filmin üzerinde herhangi bir hakkı yoktur” diyerek iddianın gerçeği yansıtmadığını ifade etti."

Bilgisini buldum.
    Adres de şu
    quote:

https://teyit.org/analiz/zubuk-filminin-haklarini-2006-yilinda-kanal-7nin-satin-aldigi-ve-televizyonda-gosterilmesine-izin-vermedigi-iddiasi

MEĞER ZÜBÜK'Ü ROL MODEL EDİNEN İLKOKUL TERK ZİHNİYETLER BURADA DA İŞ BAŞINDA.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.