< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Zübük filmi yeniden hayat buluyor, başrol Kemal Sunal’ın oğlunda (3. sayfa)
-
-
Youtube da bulamadım. Halbuki diğer kemal Sunal filmlerinin hepsi var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
4K yeniden duzenleyemezler. Goruntusunden belli o filmlerin 35mmye cekilmedigi.
Cozunurluk olayi filmde ve dijitalde farkli isliyor ama 35mm'nin cozunurlugunu 4000x3000 olarak dusunebilirsin. Bunun orta yerinden 3840x2160lik bir kesit aliyorsun al sana 4K. Eski filmleri 4K yaparken kesiyorlar yani bildigin, 35mmde cok daha fazla "resim" var 4Kdan.
-
Amacın tartışmak başka şey değil, filmi kötülemiyorum o zaten bilgi sahipleri için yerin dibinde bile değil...
İşid'i kurup cahil sürüsünü kandırıp eylem yaptıran sonra da bak müslümanlar kafa kesiyor diyenlerden 1 gr farkın yok.
Sizin gibiler asla doğru bilgi ile tartışmıyorsunuz ki, yazdıklarıma cevap yerine hakaret eden onlarca kişi oluyor, tabiki sizde hakaret yok ama niyetinizde sözlerinizden belli oluyor asılsız sallıyorsunuz işte.
Siz en iyisi beni bloklayın kendi dünyalarımızda yüzelim forum sitesinde manasız çatışmalar okunmasın..
-
Selamlar, film dediğin elbette masal olur ki masal olmayanı belgesel biyografi vb ne dersen o türden yapımlar oluyorlar.
Film saçma demiyorum ki yazanın yapanın niyeti kötü
Film'de senaryo adı altında dini hassiyet gözetmeden paso sallanıyor, filmin çevrildiği dönem siyasi ortam belli aktörler belli, ülkenin siyasi motifi vs herşey apaçık ortada, bilgi eksikliğinden senaryoyu yazanlarda nasiplenmiş art niyetle yazıp filmi çekmişler diyorum.
Film de recep ivedik gibi her nane yaptım oldu havasında gidiyor.. bunun adı sinema değil ki
-
Youtube'ta ben bile izletmeye engel olurum. Kaldı ki sahip olan film şirketinin kanalı var youtube'ta dolayısıyla illa ki onlar telif deyip kaldırmıştır. Ama internette her yerde bulabilirsiniz.
Mesela Angelina Jolie, Haluk Bilginer'in filmi var adı Maria. Sadece korsan IPTV'lerde bulabilrsiniz. Netflix yapımı ama Netflix'in hangi ülke ksıtında yayında kimse bilmiyor. Ben izledim. Başkasına tavsiye ettim. Netflix'te bulamamış, internette ara dedim internette de yok. Her yerden engellemişler. Derken benim korsan IPTV saldırıya uğradı. 2-3 gün sonra düzeldi ama MAria orada da yok artık :)
Yani isteyen tüm internetten istediğini siler. Dailymotion'da bile var Zübük. Demek ki telif hakkı ile o kadar ilgilenen yok. Bunun cevabı bu. Yoksa asıl Zübük, Nur cemaati eski liderine gider olur en fazla, ama piyasada olmayışının onlarla da zerre alakası yok.
-
Eskisi gibi olmaz.Ali Bey Kemal Sunal ın oğlu da olsa o yetenekte bir oyuncu değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yapanın, yazanın niyetini bilmem de yarattığı karakterde gerçeklik payı epey fazla tamamen olamaz zaten çünkü karakter kurgusal, bir kişiyi gözeterek ve hedef alarak yaratılmamış ve film gereği biraz da karikatürize. Film bu eleştirel yönünden dolayı seviliyor zaten bir de karakterin karikatürize bir mizah sunması da var tabii. Görmek isteyene kör göze parmak misali bir eleştiri yapıyor. Görmek istemeyen ise filmi "dinimize saldırıyorlar" şeklinde yorumluyor. Sırf bu yüzden Kemal Sunal'ı ve filmlerini sevmeyen azımsanmayacak bir kitle var. Halbuki mesajı çok açık ve hedefi insanların dini inançlarını suistimal edip bundan nemalanan kişiler ve bu kişiler çoğunlukla siyasi kişiler. Hani bunu gizli metaforlarla da yapmıyor film, bayağı bayağı alenen ortada yani oldukça açık. Anlam kapalılığı olsa farklı yönlere çekilir herkes farklı anlamlar çıkarırdı ama böyle bir şey de yok. Aslında Zübük karakteri için uzun uzun hepimizin bildiği siyasi örnekler verecektim ama vazgeçtim muhabbet çok uzamasın diye. Yani çok da gerçek dışı bir karakter değil. Ayrıca Zübük filmi sadece siyasileri de eleştirmez, topluma da eleştiri yapar. Hani diyoruz ya falanca siyasileri kim seçiyor, bunlar nerden geliyor, uzaydan gelmiyorlar değil mi diye. İşte tam da film sonlara gelince bunu açık bir şekilde söylüyor. Bu toplumsal eleştiriyi yoğun bir şekilde yapan bir filmi daha vardı Kemal Sunal'ın, çok fazla bilinmez: Koltuk Belası (1990) Toplumdaki çürümüşlüğün namuslu seçilmişleri nasıl elediğini nasıl yozlaştırdığını veya yozlaşmaya sebep olduğunu anlatır. İzlemeyen varsa onu kesinlikle tavsiye ederim.
Recep İvedik'le bu film kıyas edilemez bence. Recep İvedik'in özellikle son 3-4 filmi karikatürlüğün dibine vurmuş, dibini sıyırmıştır, kıyas kabul etmesi çok zor. Ama son filmin Zübük ile ortak bir bağlantısı var. Son filmi izlediysen iktidarı eleştiri yağmuruna tutuyor ve bunu kör göze parmak misali yapıyor, resmen isim vermeden açık adres veriyor. Ama filmin kalitesi oldukça düşük hatta serinin en kötü filmi olunca, film kendisini muhalifliğe yaslamış ve film olarak, kalite olarak, senaryo veya mizah olarak hiçbir şey sunmamış olduğu için izleyicinin ağzında acı bir tat bırakıyor. Biraz kaliteli bir yapım olsa ses getirebilecekken kestane olmayı seçmiş boş bir yapım. Bunu izleyip aydınlanacak olan dar görüşlü, dünyadan bihaber insanlar varsa ne mutlu onlara. Bana bir şey katmadı şahsen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Recep ivedik'le sadece uçukluk noktasında benzetilebilir çünkü ikisi de yaptım oldu formatındalar.
Örnek olarak dediğiniz gibi koltuk belası'da verilebilir, çıplak vatandaş'ta namuslu filmi'de verilebilir.
Benim ayar olduğum nokta bu filmdeki aşırı tezatların normalmiş gibi kabul görmesiydi, zübük'te bir sahne var bu dallamayı vuracaklar mezarlıkta sıkıştırdılar silahı doğrulttular tetiğe basacaklar zübük namaza durunca bunlar tıp kesiliyor bunu bekliyorlar, zübükte abarttıkça abartıyor yalandan namazı uzattıkça uzatıyor bunlar beziyor saçmalıyor arada derede bir yerde kaçıyor, senaryoyu yazanlar kar suyu kaçırmışlar ama umurlarında mı? değil tabiki. yine ismini hatırlayamadığım bir kadir inanır filmi var her türlü dalga dümen sahtekarlığı öğrendiği adam kim biliyormusunuz adı hıfzı baba, filmin 10 paralık değeri yok saçma senaryosunu geçtim karakterlerin isimleride nefret kusar gibi.
Durum bu esasında, uzun gitmesin kısaca anlatabildimse ne ala...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X