Şimdi Ara

Hayatımı etkileyecek karar (yardımınızı bekliyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler direkt llafa giriyorum uzatmayacağım. Ben 2 yıllık MYOdan mezun oldum bölümüm bankacılık ve sigortacılık. Okulum bu yıl bitti ve sigorta şirketlerinde çalışma imkanım var daha sonra da kendi acentemi açma şansım. Şu an 20 yaşındayım. Acaba bu sene ygs lys çalışıp 4 yıllık üniversiteye mi gitmeliyim iş imkanı daha güzel olan maaşı daha yüksek olan. Kararsızım beyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üniversiteye git.

• Üniversiteye git.
  • Üniversiteye git.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin hayatın senin kararın.
  • işe gir ve yükselmeye çalış

• Bi hedefin varsa onun bölümünü okumak için üniversiteye git derim. Şuanki işi severek yaparım diyosan gir güzel bir işe tecrübe kazan yüksel düzenini kur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işe gir
    Ünide hukuk kazanmadığın sürece kendi acentanın yerini tutacak kadar para kazanamazsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangisinin yaparsan gece yattığında yüreğin rahat olacak içinde birşeyler hissetmeyeceksin pişman olmayacaksan onu yap

• quote:

Orijinalden alıntı: b00mbastic

Senin hayatın senin kararın.

Vurdumduymaz ebeveyn sözü... Bizimkiler de böyle demişti, az daha hayatım kararıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

quote:

Vurdumduymaz ebeveyn sözü... Bizimkiler de böyle demişti, az daha hayatım kararıyordu

Hayatını, az daha, karartan bu söz değil, senin kararındır.

• Diğer bölümlerde nasıl bilmiyorum ama staj yaptığım şirkette gördüğüm kadarıyla mühendis ve tekniker arasında gerçekten uçurum var. İşin hepsini tekniker yapıyor, mühendisin yaptığı iş maillere bakmak ve excel de birşeyler doldurmak.

Keşif işi teknikerde, proje çizimi teknikerde, hesaplamalar,günlük saha kontrolü vs teknikerde.

Mühendis ise sadece lazım olduğunda ki oda nadir.

3 haftadır gördüğüm kadarıyla olay gerçekten böyleki kurumsal büyük bir firma. O yüzden 4 yıllık bitir bence.

• quote:

quote:

quote:

Şeklen doğru, mantıken yanlış bir yorum olmuş. Esasen ebeveynlerin, özellikle böyle bir ülkede, çocuklarını serbest bırakıp çizdikleri yolu yönlendirmeleri doğrudur. Varsayalım ki isteyen herkesin istediği mesleğe sahip olabildiği ve bu alanda rahatça iş bulup refah seviyesi umduğu gibi bir ülkede yaşıyoruz... Bu durumda senin yazdığın şeklen ve mantıken doğru olur ama gel gelelim böyle bir ülkede yaşamıyoruz.

Bizimkiler bana böyle dedi, son dakika direkten dönüp olması gerekene yöneldim ve kurtuldum vaktiyle. Bir ana babanın sahip olduğu ön görüye bir çocuk, hele ki bir ergen asla sahip olamaz. Başına ne geleceğini, nasıl bir ülkede yaşadığını bilemez. Muhtemelen benden yaşça küçüksün, en iyi ihtimalle üniversite falan okuyorsundur bu düşünceyi savunduğuna göre... Benim gördüğüm, üniversite bitene kadar farkına varılamıyor böyle olayların. Bitince ne demek istediğimi anlarsın

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şeklen doğru, mantıken yanlış bir yorum olmuş. Esasen ebeveynlerin, özellikle böyle bir ülkede, çocuklarını serbest bırakıp çizdikleri yolu yönlendirmeleri doğrudur. Varsayalım ki isteyen herkesin istediği mesleğe sahip olabildiği ve bu alanda rahatça iş bulup refah seviyesi umduğu gibi bir ülkede yaşıyoruz... Bu durumda senin yazdığın şeklen ve mantıken doğru olur ama gel gelelim böyle bir ülkede yaşamıyoruz.

Bizimkiler bana böyle dedi, son dakika direkten dönüp olması gerekene yöneldim ve kurtuldum vaktiyle. Bir ana babanın sahip olduğu ön görüye bir çocuk, hele ki bir ergen asla sahip olamaz. Başına ne geleceğini, nasıl bir ülkede yaşadığını bilemez. Muhtemelen benden yaşça küçüksün, en iyi ihtimalle üniversite falan okuyorsundur bu düşünceyi savunduğuna göre... Benim gördüğüm, üniversite bitene kadar farkına varılamıyor böyle olayların. Bitince ne demek istediğimi anlarsın

Hocam özel değilse biraz daha açıklar mısınız?

Ben baya bir yönlendirildim yönlendirilmeyen de sanırım hiç görmedim ha ama ben şartların vs az buçuk farkında olduğumdan girdiğim yola meylim de vardı açıkçası.

• okuyun memur olun guzum
  • Dentex Dentex kullanıcısına yanıt
    Yönlendirilmeyi iyi bir şey sananlardan biri daha

Bu hayat SENİN.İSTEDİĞİN GİBİ YAŞA İSTENİLDİĞİ GİBİ DEĞİL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Greer -- 19 Ağustos 2017; 8:45:49 >
  • İşe gir

• hocam bi 4 ya da 5 sene okumak koymayacaksa oku. ama hergününe lanet de edebilirsin. yaşın geç değil burada sıkıntı yok. gözün kesiyorsa oku her türlü sana katkısı olacaktır. ha ben olsam napardım gider okurdum 5 sene arkasına da master vurur yurtdısına kapak atmaya bakardım. dediğim gibi gözün neyi kesiyosa onu yap. 5 sene daha kim okul sınav ugrasacak diyosan bul bi iş takıl

• Kesinlikle üniversite

• quote:

Orijinalden alıntı: John Greer

Yönlendirilmeyi iyi bir şey sananlardan biri daha

Bu hayat SENİN.İSTEDİĞİN GİBİ YAŞA İSTENİLDİĞİ GİBİ DEĞİL

Hayatımı istediğim gibi yaşıyorum halihazırda... Dediğimi anlayamamanı normal karşılıyorum. Ben iyi niyetle okuyanlara biraz ön görü kazandırmaya çalışıyorum. Hamza da sormuş madem biraz daha açayım, sen baştan çözememişsin ne demek istediğimi belki şimdi algılarsın.

Yönlendirme kelimesi benim için tam sözlük anlamını taşıyan şeyleri ifade ediyor. Yani sandığın gibi ortada ne yapacağını bilmeyen bir çocuk ve onu koyun gibi güden ebeveynlerden bahsetmiyorum. Çocuğunu en iyi ebeveynleri tanır, tabi biraz kafaları çalışıyorsa...

Bir çocuğun bebeklikten ergenliğine kadar geçen süreyi izleyen bir ebeveyn çocuğunun neyi yapıp neyi yapamayacağının kararını net olarak verebilir. Çocukken, ergen iken ve üniversite yıllarında dahi bir çok şeyden ilham alırız. Şahsen benim el kol koordinasyonum ve muhakeme, ivedilikle karar verme yeteneğim yüksektir; soğuk kanlı biriyim. Aslında MotoGP veya Ralli Pilotu ya da savaş uçağı Pilotluğu gibi bir mesleğe sahip olmam gerekiyordu. Kağıt, çer çöp, prosedürel, durağan işlerden nefret ederim. Hırslı bir yapım var, sürekli kendini yineleyen ve kendimi geliştiremeyeceğim bir iş benim için ölü gibi yaşamak gibi bir şeydir. Ek olarak ciddi boyutta sosyal, konuşmayı iletişimi, kendine vakit ayırmayı seven çeşitli hobileri olan biriyim. Parayı da çok severim... Ticari zekam da iyidir. Sanatsal olarak pek aktif bir yanım yok mesela. Lisede denizci olmaya karar verdim, Den. Fak. okuduk... Para vs. bir şekilde hedeflenen sonuca ulaştı, sürekli hareket halindesin ama sosyallik sıfır. Atraksiyon yok, 7/24 çalışıp kendine vakit ayıramıyorsun vs. vs. bir sürü handikapı var. Şu an o işi yapmıyorum tabiki, yine denizciyim ama farklı bir devlet kurumunda kendime vakit ayırabileceğim, nispeten iyi maaş alabildiğim, gece çalışmadığım -Arada çalışsam da rahat olduğum en azından uyumak gibi insani gereksinimleri karşılayabildiğim- ve beni manevi olarak ciddi biçimde doyuran bir iş yapıyorum. Maneviyat benim için çok önemlidir. Liderlik vasfımı rahatça kullanıp verimli hale getirebiliyorum. Her neyse, ucundan kıyısından bir şeyler kapmışsındır. Bu mesleğe ta en başta üniversiteden önce adım at(tırıl)saydım şu an daha üst seviyede bir görevim olacaktı. Ve ben o zamanlar babama sorardım, şöyle yapsam nasıl olur böyle yapsam nasıl olur diye. Boş boş konuşurdu, en sonunda da ne istersen yap hayat senin hayatın derdi. Bahsettiğim yönlendirmeler bu, oğlum sen busun bu mesleği ülkenin ve kendi geleceğin açısından senin için şu sebeplerden dolayı uygun görüyorum açıklamasını yapsaydı şu an durum çok daha farklı ve acısız bir geçiş olabilirdi. Olan arada kaybettiğim 4-5 sene ve acınası durumda olduğum süreye oldu. Bahsettiğim yönlendirme budur.

Çocuğuma açıklarım, ille de ben şunu yapacağım diyorsa onun kararıdır ama fikrimi açıklamaktan da geri durmam. Benim çok da başarılı olmayan arkadaşlarım vardı, babaları mallarını bildikleri için 18 yaşında polisliğe, askeriyeye veya ne bileyim hemşirelik vs. ön lisans düzeyinde memurluğa yönlendirdi. 20-21 yaşlarında hatrı sayılır maaşlarla işe başlayıp erkenden evlilik vs. düzenlerini kurdular. Benim arada geçirdiğim süreçte yaşam düzenim olmadığı için bunlara vakit bulamadım, hoş erkeğiz çok da sıkıntı değil ama hayatımı daha önce düzene sokmak isterdim. İyi üniversitelerde mühendislik okuyan, kapasiteli-başarılı arkadaşlarım ise özelde üç kuruş maaşa sürünüyor. Allah' ın ergeni nereden bilsin ülkenin gideceği yolu? Tecrübeli birileri bilir değil mi?

Bir arkadaşım vardı, aslında başarılı sayılırdı. Babası özel sektörde kaliteli eski mühendislerden, ne yaptı etti çocuğu memurluğa soktu, kalifiye memurluk olmasa da şu an 4.000TL civarı aldığı, sırtını yaslayabileceği bir iş yapıyor. Benim için ciddi emsal teşkil eden bir örnektir bu. İş hayatına girmeye çalışınca bazı şeyleri fark edeceksiniz, işe başladıktan sonra muazzam bir aydınlanma gelecek bu konularda sonra geriye dönüp baktığınızda pişmanlıklarını oluşacak. Bazılarınız benim gibi farkına varıp paçayı kurtaracak, şanslı olmayanlar ömrü boyunca sefil gibi yaşamaya devam edecek belki. Siz şimdi şöyle uçarım böyle kaçarım, yurt dışına giderim şöyle yükselirim vs. zırvalıyorsunuzdur ama o iş başta şansa sonra arkaya sonra kendi yetilerinize dayanıyor. Sizi engellemek için aklınıza hayalinize gelmeyecek şeyler yapılıyor. Oldu elde ettiniz bazı şeyleri, dönüp bakınca sağlığınızı yitirdiğinizi fark edeceksiniz. Zamanında Türkiye' nin profesyonellik ve büyüklük anlamında en büyük şirketlerden birinin içerisinde çalışmış biri olarak yazıyorum... Para kazanıyordum, iyi kazanıyordum ama hayatım kayıyordu. Kazansam da hak ettiğimi yine alamıyordum...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.