Şimdi Ara

Hayatımın amacını bulamıyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne için yaşıyorum bilmiyorum. Önümde bir hedef hayal yok koyamıyorum. Yaşamak için bir sebep bulamıyorum kendimde.ne yapmam lazım ?

İngilizce öğrenmek için film kültürü oluşsun diye film izlemek için ve kitap okumak için çaba harcardım iyide bir düzen oturtmuştum sonra bıraktım hepsini. Tekrar başlıyım dedim ama neden sorusu geldi aklıma. Neden tekrar başlıyorum niye ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnancın var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 2 Mayıs 2019; 19:7:13 >
  • Hocam inancım var inanıyorum ama dini vecizelerimi yerine getirmiyorum bu durumda ne kadar inancım olduğu da tartışılır tabi.

• try1241 T kullanıcısına yanıt
    İnanıyorsan ibadet falanla alakası yok bunun. İnançlı bir insanın mutlak bir amacı olur. Tanrı rızasını kazanmak, cennete gitmek, İsayı görmek, Muhammedi görmek vs. Ateistler açısından hayatın anlamı olmadığını savunmuyorum ben. Ama ateistler için mutlak bir yaşam amacı yok. Ateistler yaşam amacını kendisi belirlemek zorunda. Ateistler var olmak var olmamaktan daha değerlidir diyebilirler ki bence de böyledir. En azından bir ateist ahlaki realistse(Benim felsefi görüşlerim içerisinde neredeyse kesin doğrudur dediğim ilk görüş ahlaki realizmdir. Aynı şekilde çoğu filozof bunu savunmakta.) yani en az 1 tane ahlaki önermenin(örneğin bebeklere işkence etmek toplum ve zaman farketmeksizin ahlaken yanlıştır.) nesnel olduğunu kabul ediyorsa şu şekilde argüman kurulabilir:

1. İyilik yapmak ahlaki bir yükümlülüktür.
    2. Gereksiz yere yaşamımızı sonlandırmak iyilik yapma potansiyelimizi de sonlandırır.
    Sonuç: Yaşamı sonlandırma-intihar- ahlaken kötüdür.

Not: 2. öncülde gereksiz yere dememin sebebi tedavisi olmayan ağır hastaların ötanazi ile isteyerek yaşamını sonlandırmasının ahlaken sorun olmamasıydı. Bu ayrı bir etik tartışması ama buna girmeye hiç gerek yok. Çünkü o derece hasta biri zaten iyilik yapma potansiyeline sahip olmuyor hastalığı nedeniyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 2 Mayıs 2019; 20:41:0 >

• Kaç yaşındasın? Okuyor musun çalışıyor musun?
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Yaş 23 okuyorum aynı zaman da part time çalışıyorum

• hayatın amacı; karnını doyuracak bir iş bulup çalışman, aile kurman, istiyorsan da çocuk yapman ve bu hayatı iyisiyle kötüsüyle onlarla birlikte yaşaman..ahirete inanıyorsan da ahiret için de çalışman..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 2 Mayıs 2019; 21:47:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu filmin ismini arıyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • try1241 T kullanıcısına yanıt
    Yaşın çok da genç değilmiş, okulun da elbet bitecek. Bilmiyorum düşüncelerin ne boyutta ama insanların bir çoğu yaşadığı hayattan memnun değil bu ülkede. Senin yaşlarındayken benim de bir amacım yoktu açıkçası, yaşamak da pek değerli gelmezdi, pek de umursamadım geleceğimi ve kendi akranlarıma göre geri kaldım hayatta. Benim açımdan toparlanmam yeniden inanmam sonrasında oldu, 25 falandım o zamanlar; başkasının ki tamamen dinden çıkmak ile oluyor. Hayat değerli olan yegane şey, milyarlarca insan geleceğinden umutsuz bir şekilde uyanıyor her sabah. Özellikle küçük şeyler ile mutlu olmayı öğrenmeni tavsiye ederim. Ben 35 oldum hala hayat anlamsız gelir bana ama her sabah bir amaç için mücadele ediyorum. Elimden geldiğince kendime, aileme, çevreme ve milletime bir şekilde yardımcı olabileceğimi biliyorum çünkü.
  • Kardeşim, Müslümansın galiba. Hayattaki mutlak amacımız Plantinganin Cininin dediği gibi Allah rızası doğrultusunda yaşamak. Ama Hz. Muhammed(sallallahu aleyhi vesellem)'i görmek değil. O sadece peygamberdir. Her neyse. Fakir, zengin, üstün zekâlı, normal zekâlı vb. herkesin tek amacı Allah yolunda yaşamak. Hesap günü sadece imanımız ve salih amellerimiz bizi kurtaracak. Dünya hayati değersizdir ve Müslüman acele bir şekilde Cenneti kazanmak uğruna yaşamalıdır. Vefat etmiş olan dedeni veya yakınlarını düşün. Onlara yaşarken sorsaydın, hayatları göz açıp kapayıncaya kadar geçmiştir. Sen de bir gün mezara gireceksin.
    Sen şu an ümitsizlik içindesin.
    Ümitsizlik ve ümidini yitirme: şeytanın kişiyi saptırmak için en çok kullandığı yöntemdir. Bunlardan bazıları: Allah'ın rahmetine nail olmaktan korkmak( bu en kötüsüdür), hastalıktan şifa bulmaktan, mal ve para rızkına sahip olamamaktan korkmak vb.
    Ümitsizlikten nasıl kurtulabilirsin?
    ● Allah'a tevekkül ederek.
    ● Geçmişlerin kıssalarını okuyup düşünerek.
    ● Allah'a Hüsn-ü Zan yaparak.

• eşom21 kullanıcısına yanıt
    Hz.Muhammed'i görmek derken rastgele söyledim onları. Bir Müslüman bunu arzulayabilir. İslamda böyle bir görüş olmadığını bende biliyorum.
    Müslüman isen hayat nasıl anlamsız geliyor? Bu gece uykuda ölme ihtimalimiz var. Hesap günü bu kadar yakınken hayata anlamsız demek saçma olur.

Anlamsız ifadesini değersiz manasında kullandım aslen. Yanlış anlaşıldıysam affola. Ben bu hayatta İslam'a yeniden dönünce birçok şeye anlam vermeye başladım, öncesinde çok karanlıktaydım. İnanmamın öncesinde de değersiz bulurdum hayatı, şimdi de değersiz buluyorum. Hatta Kur'an a inanmadan önce biraz da bundan etkilemişti beni, bu hayatın ne olduğunu bir çok örnekle çok güzel betimliyor senin de bildiğin gibi.
    Aynen kardeşim, sana katılıyorum. İnsanın eşref-ı mahlûkat olması, imtihan açısından sebepsiz hiçbir şeyin olmaması, Allah'ın seni sevmesi ve senin de onu sevmen yaşanılacak en anlamlı ve güzel hissi tecrübelerdir. Dinsizler bu duyguları yaşamadıkları için onlara üzülüyorum.

Herkes kendi yapıp ettikleri ile değerlendirilecek, inanmadıkları için üzülmek bende yok, he onların düşeceği durum tabiki üzücü ancak Allah sınadığı herkese seçim şansı verir. İnşallah ömürleri bitmeden yeniden kararlarını benim gibi gözden geçirir ve imana gelirler demekten başka elimizden birşey gelmez.
  • Yok ki bulasın

• Peki şunu diyemez miydik?

Gereksiz yere yaşamımızı sonlandırmak kötülük yapma potansiyelimizi de sonlandırır. Dolayısıyla intihar ahlaken iyidir.
  • chtsydn kullanıcısına yanıt
    1. öncülü es geçmişsin kötülük yapmak bir yükümlülük değil. Aksine kaçınılması gereken bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 3 Mayıs 2019; 18:5:18 >
  • 1 ve 2 arasında bir bağlayıcılık bulamadım çünkü. Yükümlülük olsun veya olmasın bu bir potansiyel. Ne fark eder?

• chtsydn kullanıcısına yanıt
    Ahlaki yükümlülüğümüzü kabul ettiğimiz zaman iyilik yapmanın zorunlu olduğunu kabul ediyorsun demektir. Örneğin tecavüze uğrayan bir bebek gördüğünde onu kurtarmaya çalışmalısın. Bebeği kurtarmaya çalışmak iyi bir şey ve bir yükümlülüktür. O bebeği kurtarmaya çalışmaman seni ahlaksız yapacaktır. Eğer bunu kabul ettiysek intihar ettiğimizde o bebeği kurtarmayı veya o bebeği kurtarma şansını terk etmiş oluyoruz bu da ahlaken kötüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 3 Mayıs 2019; 18:10:24 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.