Şimdi Ara

Hayatin Amaci ve Ölüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
29
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Son 2 aydir butun gun hayatin amacini dusunuyorum. Hic bir sey yapmiyorum her seyden elimi cektim. Okula gitmiyorum derss calismiyorum. Zaten ölecegim ya simdi ölürsem diyorum. bu kafadan nasil cikabilirim? bir sey yaparken yemek yerken hep bu dusunce geliyor aklima. Bazen delirdigimi de dusunuyorum. Eskiden ( en azindan gecen sene ) hic boyle seyler dusunmez yasar giderdim. Bu sene acayip bi depresyon ve bu dusunceler var. Oneriniz nedir? simdiden tesekkur ederim.

• Varoluşsal sancı denen saçma bir düşüncenin içerisindesin. Nihilizm benzeri şeyler insanın hayatını olumsuz etkiliyor.

Öneri kişiden kişiye çokça değişir ancak antidepresan alman iyi gelebilir. Ben epey uzun zaman önce senin kafandaydım ve keşke o zamanlar antidepresan alsaymışım diyorum. Tüm hayatımı etkileyen yaşları çok boş geçirdim.

Dünyada biyolojik olarak ölene kadar epey yapacak şey mevcut, hayvan sahiplen, bilmediğin alanlarda kendini geliştir, kendinle baş başa kalmamak için sürekli kendini yor, gerekirse çok çalış bir şekilde, spor yapmak da doğal antidepresandır aynı zamanda. Aslında o kadar çok şey var ki yapabileceğin zaman ve para yetmez.

Hayatın kesin bir amacı yok, her türlü öleceksin. İnançlı isen dininin gereklerini yerine getirmen de iyi gelecektir, inançsız isen de bu hayat tek hayatın ve kaybettiğin her gün yaşayacağın günlerden azaltıyor bakış açısı ile yaklaş olaya.

Mükemmeliyetçilikten de uzak dur. Bir şeyi yapabildiğin kadar yapabilmek de hiç bir yapmamaktan çok daha önemli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.