Şimdi Ara

Hayvanlarda acı ve his

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayvanlar acı hissinde daha duyarlımı yoksa öylemi görürüyoruz,ayağı kopmuş köpek görünüşte fazla acı çekmiyor görünüyor günlük idamelerini yerine getirebiliyor oysa biz insanlar başımız ağrısa bile yataklara düşebiliyoruz. Bu olay hayvanlara has birşeymi yoksa insanın gelişiminden bugüne kadar süreçte değişen yapımızmı değişti..

• bu acı konusunda hayvanlar anı yaşadıkları için insanlar kadar etkilenmezler.

hayvanlar ne geçmişten elem ne de gelecekten endişe duyarlar.

dolayısı ile acıları insanlara göre daha azdır.

ancak biyolojik yönden acı çekiyorlar orası bir gerçek. az mı çok mu bilemem ...
  • bağişıklık sistemimizin bu olaylarda bir etkiside varmı açaba.?
  • Köpeklerde ağrı eşiğinin insanlardan çok daha yüksek olduğunu biliyorum. Denizyıldızı gibi daha basit canlılarda ise ağrı hissi yoktur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

bu acı konusunda hayvanlar anı yaşadıkları için insanlar kadar etkilenmezler.

ancak biyolojik yönden acı çekiyorlar orası bir gerçek. az mı çok mu bilemem ...

Katılıyorum. Hayvanlarda acı çekme mutlaka vardır ancak onlar bunu biz insanlar kadar içselleştiremiyorlar. Belgesellerde çoğu kez göze çarpar bu durum. Örneğin bir çita, yavrularına yiyecek bulmak için onları yanlız bırakır. Bu sırada yanlız kalan yavrular sırtlanlarca öldürülür. Yuvasına ağzında bir miktar et ile dönen çita, yavrularının parçalanmış cesetleriyle karşılaşır. Bir süre şaşkın şaşkın etrafına bakınır. Ardından hiçbir şey olmamışçasına başlar önündeki eti yemeye. O anda çita vahşi doğanın bu acımasız tutumu karşısında depresyona girmez, doğaya karşı isyan etmez. Kısacası hayvanların çoğunda gerek bedensel gerek sinirsel acılar mutlaka oluyordur ancak bu durum onların yapısı itibariyle kolayca atlatılıyordur öyle tahmin ediyorum ki. Aksi taktirde doğadaki vahşi ve acımasız görünen bu yapıya ayak uydurabilmeleri imkansız olurdu. Düşünsenize bir bizonun, yavrusunu timsaha kaptırdıktan sonra insanlarca kullanılan anayola çıkıp kendini bir tırın altına attığını?! Ya da eşini bir mücadelede kaybeden aslanın bazı zehirli otları yiyerek bu çekilmez hayatına son verdiğini?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iZCi_500 -- 4 Ağustos 2006; 13:39:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: trackfind500

quote:

Katılıyorum. Hayvanlarda acı çekme mutlaka vardır ancak onlar bunu biz insanlar kadar içselleştiremiyorlar. Belgesellerde çoğu kez göze çarpar bu durum. Örneğin bir çita, yavrularına yiyecek bulmak için onları yanlız bırakır. Bu sırada yanlız kalan yavrular sırtlanlarca öldürülür. Yuvasına ağzında bir miktar et ile dönen çita, yavrularının parçalanmış cesetleriyle karşılaşır. Bir süre şaşkın şaşkın etrafına bakınır. Ardından hiçbir şey olmamışçasına başlar önündeki eti yemeye. O anda çita vahşi doğanın bu acımasız tutumu karşısında depresyona girmez, doğaya karşı isyan etmez. Kısacası hayvanların çoğunda gerek bedensel gerek sinirsel acılar mutlaka oluyordur ancak bu durum onların yapısı itibariyle kolayca atlatılıyordur öyle tahmin ediyorum ki. Aksi taktirde doğadaki vahşi ve acımasız görünen bu yapıya ayak uydurabilmeleri imkansız olurdu. Düşünsenize bir bizonun, yavrusunu timsaha kaptırdıktan sonra insanlarca kullanılan anayola çıkıp kendini bir tırın altına attığını?! Ya da eşini bir mücadelede kaybeden aslanın bazı zehirli otları yiyerek bu çekilmez hayatına son verdiğini?!

Öyle bir duygusal halleri olsa yada olaylardan kötü etkilenseler insanların onlara yaptığı eziyetleri verdiği zararları sineye çekmez bizi mafederlerdi valla.
    Hey insan sen geçen kurban bayramı benim eşi kesmişsin gel buraya gel kaçma bende seni bir tepeyimde gör..

• quote:

Orjinalden alıntı: mika_hakinen

quote:

Orjinalden alıntı: trackfind500

quote:

Öyle bir duygusal halleri olsa yada olaylardan kötü etkilenseler insanların onlara yaptığı eziyetleri verdiği zararları sineye çekmez bizi mafederlerdi valla.
    Hey insan sen geçen kurban bayramı benim eşi kesmişsin gel buraya gel kaçma bende seni bir tepeyimde gör..

bu olaya katılıorum ama bazı garip durumlarda oluyor. Annemin dediğine göre dedem ölünce ,dedemin köpeği kaçmış hiç bir zaman geri gelmemiş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yaşlanmak ve Ölüm korkusu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Filler duygusal aıdan insanın aynısı...Yavrusu ölen filler intihar ediyor.
  • Asıl olan örnekte verdiğimiz köpeğin ayağının kopuk veya kırık olması bu şartlarda hayatını idame edebilmesi,değer böcek türlerinden olanlardan farklı olarak kertenkele gibi canlıların kuyruğu kopsada yerine gelebiliyor, fakat köpek örneğinde acı yok çok ilginç değilmi..
  • Az önce televizyondaki belgesele kulak misafiri oldum.Antiloplar hakkındaydı.

Bu hayvanlar su için her yıl 500 km yürüyorlar.göç ediyorlar.Yuh dedim 500 km.

Bu hayvanlar nasıl bile biliyor bu kadar uzaktaki suyun orda olduğunu.Çok ilginç hakikatten çok şaşırdım hala şaşkınım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.