Şimdi Ara

Hayvanlardan Tanrılara - Sapiens

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yarın bu kitaba başlayacağım daha önce okuyan varmı. Yorumunuz nedir. Ben çok önemli olduğunu düşünüyorum umarım beklentilerimin üstündedir ki muhtemelen öyle olucak. Siz okudu iseniz nasıl tecrübe ettiniz yazar mısınız.

• eski tarihleri, insanların gelişimini anlattığı yerler sarıyor da modern zaman anlatımını beğenmemiştim ama akıcı kitap sevilirrr
  • Tek önerim; kitabı sakın bir tarih kitabıymış gibi okuma. Vizyon katacağı şüphesiz ama eleştirel oku.
  • Carpe Vita kullanıcısına yanıt
    27 sayfadayim. Tarih kitabi gibi okumuyorum ama gercekten cok sardi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kitap güzel hocam onda şüphen olmasın. Güzel bir bakış açısı katıyor. İlk başlarda bol bol dipnot da var. Daha bilimsel yani. Ama giderek öznelleşiyor; ona dikkat etmek gerek. Sonrasında okumadıysanız, yazarın da kitapta sık sık bahsettiği tüfek, mikrop ve çelik kitabını mutlaka okuyun. Asıl bilgileri öğreneceğiniz kitap o. Keyifli okumalar dilerim.

O kitabi okucam hala aklimda aslinda arastirmalarim ve yorumlar dogrultusunda tufek mikrop ve celik bu kitabin devami niteliginde olabilir diye dusunuyorum. Oda cok saglam kitap

• Tam tersine bu kitabın referans noktası o kitap.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Homo deus ve 21 yy icin 21 ders nasildir yine ayni yazarin sanirim bu 3 kitap seri

• Homo deus devamı niteliğimdeymiş ama kitap yorumlarında sapiensi tekrarladığı yönünde çok yorum okudum bu nedenle okumadım. 21 yy için 21 ders kitabı hakkında ise bilgim yok maalesef. Uygarlık tarihi seviyorsunuz yukarıda önerdiğim dışında bir de İnsanın Hikayesi var. O da mükemmeldir. Ya da A. Ribard'ın İnsanlık Tarihi'ni de okuyabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carpe Vita -- 30 Eylül 2019; 1:28:35 >
    Ben aslinda sosyolojik kitaplar seviyorum toplumu ilgilendiren bir tanidigimin tavsiyesi uzerine aldim ve acayip sardi. Param olsa digerlerini de alacagim. Bundan sonra hayvan ciftligi var. Bugunde Insan ne ile Yasar adli kitabi bitirdim. Gece gun Sevme sanati ve Ozgurlukten Kacisi bitirdim param olsa giydiricem de iste

• Tam tersine böyle olması daha iyi. Okuma alışkanlığı kazandığımdan beri 3-4 kitap alır, onları okur ve tekrar 3-4 kitap alırım. Kitaplığımda şu an okunmamış sadece 3 kitabım var; onların da ikisini yeni aldım. 10 kitap birden sipariş verince 2-3'ünü okuyorsun, o arada yeni kitaplar ya da farklı konular seni cezbediyor ve onları okumak istiyorsun ve 10 kitap daha alıyorsun. Bu şekilde okunmamış bir sürü kitabın olması kuvvetle muhtemel. Ha şu da var ki; her kitap öyle başlanıldığı gibi bitirilecek kitaplar değildir. Bazılarını araştırmalarında kullanmak; sadece belirli kısımları okumak için bile alabilirsin. Örneğin bir tarih ya da mitoloji kitabını başlayıp bitirmen gerekmez. Ama genel okuyucuysan başta söylediğim yöntem daha iyi olur. Hem parana hem zamanına yazık olmasın. Kitabı okumadıktan sonra kağıttan başka bir şey değildir.

Cok dogru :) yeni kitabim hayat bilgeligi uzerine aforizmalar olucak

• Shopenhaur iyidir keyifli okumalar.

Cok tesekkur ederim iyi gecelerim dilerim

• Size de iyi geceler. Mesaj kutusu gibi oldu bu konu ama yapacak bir şey yok artık

:)))

• Bizde kitap okuma grubuna seçtik bu kitabı bi arkadaş baya tavsiye etti kesin okuyalım dedi. Bakalım daha başlamadık ama umarım güzel bir kitaptır.

• Okuyorum sardı. Goriller kuzenimiz dese de yine de güzel

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.