Şehirlerdeki kediler AÇ KALIRLARSA epeyce güzel bir şekilde avlıyor fareleri. Kedilerin hiçbir evcil değil. Bizi yemiyor olmalarının sebebi onlardan epeyce daha büyük olmamız. Boyumuz 5 metre olsa mesela aslanlar da saldırmazdı bize. Fareleri insanların yaşadığı yerlerden uzak tutan temel şey kedi kokusu ama. Ayı kokusu olan yere köpek gidince de aynı şey oluyor, bu hayvanlar avcılarının kokularını tanıyor ve oralardan kaçıyorlar. Bu arada tetanos hakkında konferans vermeye başlamadan önce nasıl yazıldığını da öğrenme ihtiyacı hissetseymişsin iyi olurmuş. Medeni ülkelerin şehirlerinde fareler cirit atıyor her yerde. Otuz yaşın üzerindeyim, hayatımda toplam 100 tane fare görmemişimdir. Bunun bir sebebi var. |
Hayvanseverler Kuduz ve Salgın Hastalık Taşıyan Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinden Kaçırdılar (4. sayfa)
-
-
sen sinekleri sersemletip öldürüyordun falan bir ara kafam karıştı şimdi benim?
-
Hem ben kedilerin gözlerini cok seviyorum cok güzel gözleri var ve göz kırparak kedi öpücügü göndermelerini seviyorum..
Kedi her sekilde muhtesem onların doğadaki daha büyük versiyonları ise hem güzellik hem de güc olarak essiz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Ekim 2024; 16:26:38 > -
Ne Var Hadisde Gülecek Söylede Bende Güleyim
-
Büyük kediler boyun 5 metre de olsa saldırırdı ac kalınca timsaha bile saldırabiliyorlar ki timsah gercekten doğadaki en güclü hayvandır bir ısırıkta kaplanı öldürebilir
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Ekim 2024; 17:27:14 > -
Offend Moffend Bilmem Ben
Sen Değil Ağbaban Gelse Offend Yapamaz
Dün Almanlara Kendini Yaktırıyodun
Bügün Ateistim Diyorsun Gel Müslüman Ol
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 18 Ekim 2024; 17:48:21 > -
Türkiye'de fırın kurun Türkler yaksın madem fırın kurmazsanız ölmeden önce Almanya'ya giderim onlar yakar..
Sen madem beni müslümanlıga davet ediyorsun ben de sana gel sen Ateist ol diyorum ve seni bu güzel Ateizm'e yani ilim ve bilimin yoluna davet ediyorum..
-
Fırın Çok Bizde Ama Ekmek Fırını Malesef,Sen Ekmek Değilsinki Yaksınlar.
Hz Allah Kul Olalım Beraber Sen Gel,Mesuliyet Bana Ait Sen Müslüman Ol
Allah Ve Resulüne Tabi Ol Eğerki Ben Yanlış İsem Söz Veriyorum Suçu Üstlenecem Ahirette Senin Yerinede Ben Yanacam Ciddi Söylüyorum Yanarsak Beraber Yanalım Ne Dersin ?
-
Kesinlikle öyle. O yüzden burada ciddi ciddi bu tarz şeyleri savunan kişileri toplumdan uzak tutmak lazım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hapishanelerdeki kapasitenin sinirli olduğunun farkında degil şu memlekette kimse.
yapsınlar hacım 750 TL vergi falan demeyi biliyorlar
-
oh ne ala iş. hapishanelerde yer yok diye her türlü suçluyu, kriminal tipi salalım. devletin görevi kamu düzenini sağlamak, suçlular ile kanunlara uyan kişileri soyutlamak, kanunlara uyan kişileri suçlulardan korumaktır. bunun için gerekiyorsa yeni hapishane yapmalıdır.
ayrıca hapishaneler yan gelip yatma yeri olmaktan çıkmalı, bir rehabilitasyon merkezi haline gelmeli.
şöyle örnek vereyim.
1. suçlular hapiste yattıkları süre boyunca bir işte çalışmak zorunda olacaklar.
2. eğer suçlunun yapabilecek kadar bildiği (çalmaktan ve öldürmekten başka) bir mesleği yoksa hapisteki meslek kurslarına katılıp meslek öğrenecek ve o işi hapiste yapacak.
3. bu yaptıkları işe göre bir maaş alacaklar.
4. bu maaştan hapishane masrafları düşülecek. arta kalan para banka hesabına yatırılacak. banka hesabındaki para, hapisten çıkana kadar bloke edilecek ve faizde değerlendirilecek.
5. suçlu hapisten çıktığında bir mesleği ve bankada birikmiş parası olacak.
6. eğer suçlu akıllanıp dürüst bir hayat geçirmeye karar verirse bu meslek ve para ile yeni bir başlangıç yapabilecek.
ancak bu sistemle suç oranı düşürülebilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Güzel kardeşim sen konuyu anlamıyorsun:
HAPİSHANELERDEKİ KAPASİTENİN BİR SINIRI VAR. Belirli bir süreden az yatarı olanlarda hükmün açıklanması geri bırakılıyor mesela. Neden? ÇÜNKÜ YER YOK.
Sokak itlerine tapan varlıkların verdiği zararlar konusunda benden daha dertli olamazsın. Şimdi bir tecavüzcü var bir de köpek tapıcısı var, ama tek bir boş yatak var hapishanede. Hangisini koyacağız?
Bu kapasite takip edilip öngörüler yapılıyor. Aflar falan yapıyorlar ya, hiç merak ettin mi neden?
-
sen de yazdıklarımı okudun mu?
hapishane kapasitesi yetmiyorsa suçluları salmak yerine yeni hapishane yapacaksın, yeni hapishane yapım maliyetlerini ve hapishanelerin işletme giderlerini de suçluları çalıştırarak suçlulara ödeteceksin. çözüm bu. bu çözümü uygulamak yerine suçluları salarak suçluları ödüllendirmek tercih ediliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha önce kimsenin aklına gelmemişti bu dediğin, nasıl düşünemedim ben de bilmiyorum şimdi.
sen düşünsen ne olur düşünmesen ne olur? ben sıfırdan bir fikir üretmedim. gelişmiş ülkeler zaten bu sistemi uyguluyor.
biz bu sistemi uygulamıyoruz. bütün suçluları koğuşlara dolduruyoruz. orada hem zamanlarını tüketiyorlar hem de hiç birşeye faydaları olmuyor. cezaevleri dolu diye kısa sürede dışarı çıkıyorlar ve çıktıklarında yeni hiç birşey öğrenmeden, aksine tükenmiş bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyorlar. çoğu da hangi suçtan cezaevine girdiyse aynı suçları işlemeye devam ediyor. çünkü hapiste geçirdiği kısa süre ona hiç birşey kazandırmadı. tekrar hapse düşüyor ama neyse ki hapishaneler o kadar dolu ki kısa sürede tekrar dışarı çıkıyorlar. bu suçlular her hangi bir sebeple ölene kadar aynı döngü sürekli tekrar ediyor. olan dışarıda olan biz suçsuzlara oluyor. çünkü kısa sürede çıkan suçlular tarafından sürekli olarak zarara uğratılıyoruz. ya soyuluyoruz, ya yaralanıyoruz, ya da öldürülüyoruz. ama insanlar o kadar durumdan bihaber ki bunun için çözüm önerisi sunanlara bile karşı çıkıyorlar. durumumuz o kadar kötü yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 20 Ekim 2024; 13:41:12 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gelişmiş ülkeler bu sistemi uyguluyor derken üç-beş milyon nüfuslu iskandinav memleketlerinden bahsediyorsun. Lütfen işleyişini anlamadığın şeyler hakkında ahkam kesme.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X