Şimdi Ara

hazır örnek site var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • özellikle javascript kodlama yapılırken nelere dikkat ediliyor, hangi kontroller yapılıyor bunları öğrenmek istiyorum.
    javascript biliyorum ama daha önce herhangi bir yerde çalışmadım.hazır bir site teması arıyorum veya github kaynağı da olabilir.kodları incelemek için.

bootstrap.js dosyasını incelersem acaba düzenli bir javascript dosyası nasıl oluşturulur, hangi kontroller yapılır vb klavuzları öğrenebilir miyim ?

jquery öğrenen sanırım js yi unutuyor.ben de onlardan biriyim.örneğin ben jquery yazarken daha çok local gibi yazıyorum.mesela butona click olayı atayacağım.direk $("btnid").click(func...) şeklinde ekliyorum.jquery ve bootstrap dosyalarında girişte bile kontroller var.
    örneğin :

(function (global, factory) {
    typeof exports === 'object' && typeof module !== 'undefined' ? factory(exports, require('jquery'), require('popper.js')) :
    typeof define === 'function' && define.amd ? define(['exports', 'jquery', 'popper.js'], factory) :
    (global = global || self, factory(global.bootstrap = {}, global.jQuery, global.Popper));

şeklinde.ben ise "use strict" yazıp başlıyorum.
    bir site tasarlarken javascript dosyası nasıl yazılır, nasıl başlanılır, ilk kontroller neler olmalı.
    bir nevi css reset kodları (css e başşlamadan önce) -ki ben bunu da kullanmıyorum :)
    herhangi bir kaynak, örnek verebilecek var mı?

• GitHub
    thedaviddias/Front-End-Checklist
    https://github.com/thedaviddias/Front-End-Checklist

bu tarz checklistler var . bakabilirsin

• yazdıklarını yapabiliyorum zaten.kod yazmayı bilmiyorum demedim.demek istediğim tam profesyonelce kod nasıl yazılır.profesyonelce hazırlanmış bir örnek arıyorum.
  • github.com örnek kod arıyorsandoğr yer burası
  • quote:

Orijinalden alıntı: chnkyn

yazdıklarını yapabiliyorum zaten.kod yazmayı bilmiyorum demedim.demek istediğim tam profesyonelce kod nasıl yazılır.profesyonelce hazırlanmış bir örnek arıyorum.
    Şöyleki her defasında farklı şekilde kodlarını yazman lazım yani daha kısa çözüme nasıl giderim mantığı ve her seferinde farklı kodlar yazacağından en kısasını bulduğunda zaten onun en düzenli kod olduğunu anlayacaksın.

Örnek vermek gerekirse tıpkı ilk yazılıma başlarken milyontane if el koşulu yazıp bildiğini söyleyen birinin aradan 2 yıl sonra ya bu kodu ben mi yazmışım bu ne böyle diyip 10 tane if else koşulu yerine 2 satırlık kodla aynı işi yaptırmasıdır. İşte düzenki profesyonelce kod yazmakta tamda budur. Bu yüzden kimse sana profesyonel olmuşsun diyemeyecek bunu anca senin kendine demen lazım çünkü o gelişmeyi asıl sen görüp fark edeceksin. Ama profesyonelce kod yazmak mantısı tam olarak budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 8 Ağustos 2019; 20:10:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.