Şimdi Ara

Hazırlık Okumak Gereksiz Mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam yanlış anladınız sosyalleşen yine sosyalleşiyor ama daha sıkıntılı bir süreç oluyor çünkü hazırlık 1 sene çok iyi bi fırsat çevre edinmek adına bir de ingilizce iyiyse sene başında hazırlık atlayacak seviyedeyse eforsuz geçilir ayrıca odtü'yü biliyorsun sınav senesinin üstüne bölüm(özellikle sayısallar) temposuna alışmak kolay iş değil forumda yapanlar vardır ama buradaki adamlar makine zaten her mevzuya rasyonel/pragmatist yaklaşabiliyorlar, goal-oriented kişiler kaynıyor.

Burada 1 sene az okumanın ne kazanç getireceğini konuşalım mali açıdan 50k tl cepte tutarsın kabaca başka ? Ha 23 te mezunsun ha 24te zaten 20-25 sene iş hayatı yaşıycaz ne kadar öğrencilik hayatı yaşanırsa o kadar kâr bence ilerde pişman olmamak için. 1 sene erken iş deneyimi de önemlidir tabi ama odtü gibi bi yerde öğrencilik hayatı yaşamaya tercih edilmemeli bence onun harici taşrada okuyan atlasın zaten ben de atlardım o durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 11 Ağustos 2023; 18:15:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

Bir de bunun hazırlık ortamı çoluk çocuk olduğu için hazırlıktan sıkılıp devamsızlıktan kalanları da var. Birebir yeni mezun tanıyorum hatta böylesini. Ha keza hazırlık eğitiminin sıkıcı oluşundan bahsetmiyorum bile. Tamamıyla şans işi bu yani.

hocam istisna dediğiniz kişilerin istisna olma sebebi nedir? bir de proba kalan arkadaş ne yapmış haberiniz var mı? hazırlıkta belli başlı hatalar yaptığımdan fazla sayıda insanla tanışmış olsam da oturmuş bir çevre inşa edemedim. dediğiniz çoğu şeye de katılıyorum bu arada. gruplaşmalar hızlı oluyor, denklem dışında kalmaman lazım vs.. bölümde de hazırlığa nazaran daha zor olabileceğine inanıyorum çünkü bazı bölümdaşlar hem halihazırda tanışmış kaynaşmış oluyor hem de var olan bir çevresi vardır çoğunun, bilmem yanlış mı düşünüyorum. bir de bu sefer hobi topluluklarına falan girme niyetim var (bu sefer kariyerlere değil kesinlikle :D) ama 1. sınıfı yürütürken belki zor olur. acaba proba mı bıraksam diye düşünüyordum ben de. siz ne tavsiye edersiniz? böyle gelmiş, muhtemelen de böyle mi gider yoksa sizce :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steive21 -- 13 Ağustos 2023; 13:46:22 >
  • steive21 S kullanıcısına yanıt

Ağızları laf yapan, lisede de sosyal yönü kuvvetli olan kişiler dediğim istisnaya giriyor onlar zaten kabataş, iel vb. veya çok iyi kolejlerden mezun oldukları için hazırlığı atlamaları sosyal açıdan kayıp olmuyor, bölümde topluluklarda yurtlarda rahat ortama girip çevre edinebiliyorlar.

Çocukla bugün kantinde denk geldik bilerek kalmış proba zaten 1 sene uzasın umrumda değil diyor topluluklara girecekmiş bide doğu yurtlara geçecekmiş doğu cidden canlı batıya göre.

Bölümdeki durum dediğin gibi çünkü hazırlıkta aynı sınıfa düşüyorlar ordan kaynaşıyorlar vs şans meselesi biraz o yüzden. Herkes ilk hafta yalnız kalmamak için en ufak tanışıklığının olduğu bir gruba atıyor kendini eğer atılgan sosyal biri değilsen kendini ağırdan satıyorsan bölümde de birileriyle tanışman zor ben çok kişi tanıyorum dersten yurda yurttan derse hayatı geçen.

hobiye kesin gir ama ilgin de olsun sırf ortamı için girme, bazılarına çok vakit ayırmak gerekiyor mesela eşli danslar, yelken vs eğitimlerine düzenli gitmen lazım onun harici daha az vakit yiyenler de var gastronomi, müzik toplulukları vs. olabilir, spor toplulukları da çok vakit istiyor.

bence baştan proba bırakma mentalitesiyle başlama bölüme önce sosyal hayatla derslerini beraber yürütmeye çalış baktın sosyal hayat sıfır okuldan hiçbir şey anlamıyorsun sadece derslere git gel yapıyorsan eğer bunu da dediğim çocuk gibi kafana takacaksan kendini sosyalliğe verebilirsin, odtüde 1 sene fazla okumanın götürüsünden çok getirisi olur rahat ol. Bölüm neydi bu arada ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 13 Ağustos 2023; 16:44:5 >

chem hocam. aslında sene başı gerçekleştirdiğim hataları gerçekleştirmemiş olsam böyle bir problemimin olmayacağı konusunda şüphem yok. hazırlık benim için sosyal açıdan tecrübe oldu diyeceğim ama o tecrübe belki bir işe de yaramaz bu sene de ters giderse bilemiyorum :D deprem sonucu 2. dönem de kaynadı gibi oldu. bu sene hazır kurulu gruplara dalmaya çalışmam çok büyük ihtimalle, pek mümkün olmuyor gibi. topluluklarda yeni girişli insanlarla çevre kurmaya çalışmayı düşünüyorum. her ne kadar tecrübe edinmiş olsam da sosyal beceriler açısından büyük bir patlama yaşamamışımdır herhalde, o yüzden başaramamam da olası ama bakalım :D bazı insanlar doğrudan topluluklardan kuruyor ama gördüğüm kadarıyla. yani hazırlık okumasa bile onun için pek bir önemi olmazmış gibi. deneyeceğim ben de.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.