Şimdi Ara

Hazırlık Okumak Gereksiz Mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ODTÜ'de hazırlık okumak lazım diyorlar. Siz bu şekil düşünmüyor musunuz? Sosyal olarak mesela ileride sıkıntı çekilmez mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizce seviyeniz iyiyse bile ODTÜ'de hazırlık okumanın bir yıl götüreceklerinden çok daha fazla şey katacağını düşünüyorum

• Para tabi ki faktör ama çocuk hem eşli danslarda ilerledi, hem de yelken paraşüt gibi topluluklarla kıyı şehirlerine gitti. Dedigin gibi kimse uçup kaçmıyor da yine de çok önemli bi sene hazırlıkta kendini aşamayan bölümde çs'den kütüpten çıkamaz zaten sonra kafa kaşıyıp durur bu millet nerden tanıştı kaynaştı diye. Neyse senin dediğin gibi olsun yüzyüze okumayı o kadar isterdim ki hazırlığı anlatamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 11 Ağustos 2023; 14:34:36 >
  • bilader okuyun işte ya. gerekli gereksiz maksat boş vakit, hem arkadaş edinirsiniz okula alışırsınız. sınavdan yeni çıktınız zaten bi rahatlayın, gezin dolaşın nefes alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A3C285131 -- 11 Ağustos 2023; 14:32:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Bu okullar haricinde hazırlık okumayın

• santa loves kids kullanıcısına yanıt

benim ingilizcem yoktu, o yüzden mecbur kaldım. ama ingilizcem iyi olsa asla okumazdım, boşa yıl kaybı. hazırlığa vereceğim 1 yıl yerine okulu 1 yıl uzatsam daha mantıklı olurdu.

sosyallik olarak ilerde sıkıntı çekileceğini düşünmüyorum. zaten bölümler başladığında hazırlık arkadaşlarının da çok görüşmeye vakti kalır mı birbiriyle bilmiyorum. bu arada ben aşırı sosyal bi insan değilim ama asosyal biri de değilim. ortayım. odtüde şöyle bir şey var, siz gidip birileriyle tanışmazsanız, konuşmazsanız kimse sizinle konuşmuyor. ben bir sürü insan tanıdım bu sene, hepsiyle instagramdan takipleşiyoruz ama bölüm başlayınca mesela yolda görsem selam veririm sadece. gidip buluşmayız kimseyle.

sosyallik dediğimiz şey zaten insanın karakterinde olan bir şey hocam, sosyal adamı köye koysan yine sosyal olur.

• Sınava giriyorsun
    Gecersen gerek yokmuş
    Yoksa var
    Bu kadar basit cok komplike bisey değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 11 Ağustos 2023; 14:36:15 >
  • _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

bu adam doğru söylüyor usda

hayat duruyor odtüyü yaşa ag en stressiz yaşayacağın yıl olabilir odtüde

1 sene bosuna falan bir senesini s

böyle diye diye 3 sene gitti ama neyse 

hocam öyle de topluluk işleri bölümü okurken de yapılacak şeyler ya. 1 yıl boyunca sadece ingilizce görmek insanı o kadar bunaltıyor ki anlatamam. sınıfta bi gün sohbet ederken 6-8-10 üçgenini fln unutmuştuk, gülmüştük biz bu okulu nasıl kazandık diye.

dediğin gibi sınıfta eşli danslarda olan bi çocuk wp grubuna midterm önceleri 'ders nasıl çalışıyordu' vs yazıyordu. üretkenlik de azalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-737C13933 -- 11 Ağustos 2023; 14:40:48 >
  • 3-4-5 üçgenini unutan adam haindir  

U-N-U-T-M-A-Y-A-C-A-Ğ-I-Z

• sayısal bi bölüm okuyorsan ve not kaygın varsa topluluk işi cidden zor bi yerden sonra götüremeyebilirsin çünkü çoğu düzenli katılım istiyor gitmezsen atılıyorsun vs vs. ama hazırlıkta girersen vaktin varken daha çok zaman ayırıp rahat kafayla gezer eğlenirsin güzel çevre edinirsin. Beg-ele başlayanlar icin haklısın gerçekten yoruyor ders saatleri de fazla ama bu kurlar 1 yıl ağıt ingilizce görmek zorunda zaten. Bölümde 1 sene geçirdikten sonraki yorumunu merak ediyorım  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 11 Ağustos 2023; 14:48:59 >

açıkçası benim topluluk ve sosyallik gibi bir derdim yok, yüzme dersleri almak istiyorum sadece. 1 yıl sonra hala yaşarsak sorarsın hocam :)

Bilmiyorum hocam çok spesifik şeyler yapmadıkça bana halen mantıksız geliyor, dışlanan kişi yoktu bu arada kafa dengi arkadaşımız vardı ama yani değmezdi diye düşünüyorum, üni hayatını 4 yılda da yaşarız bence ama bakalım

Odtü'de son sınıfa gelip hala hazırlıktaki arkadaşları ile görüşen çok az kişi gördüm. Ben de son sınıfa geçtim, hazırlıktan arkadaşlarımı yolda gördüğüm zaman selam veriyorum en fazla.

İtirafta böyle bir iki kişi var diye genelleme yapmamak lazım. Yine de hazırlık okumayı öneririm ama, arkadaş ortamları genelde leş olsa da keyifli senedir.

• Konuya girmiş genç

Sen gel beni dinle.

Liseden, lise öncesinden "sağlam" bir İngilizce eğitimden geçmediysen, İngilizce seviyene içten güvenmiyorsan ve okulun hazırlık eğitimi "inanılmaz" kötü değilse hazırlık oku.

İngilizce çok önemli. Hazırlık sonrası gidip (örnek olarak) 3. sınıfta "Ben bir İngilizce çalışayım." demen zor. Yabancı dilin yeri hazırlık.

Üniversite hazırlık atlama sınavlarının çok iyi olduğunu düşünmüyorum. İyi ölçmüyor.

Sonuç olarak "sınavı geçersen okuma, geçemezsen oku" mantığına güvenmeni tavsiye etmem.

60 puan hazırlığı atlıyor, reading 60 puan ..? (Bir örnek.)

Onun dışında

Benim günüm İngilizce ile geçiyor, İngilizce benim ana dilim diyen hocam

Hazırlığı atlayabilirsin. Zaten sınavda zorlanmazsın, baya yüksek bir puan alırsın.

1 sene kazanç az değil.

Sosyal açıdan da bir şey olmaz. Senaryo kurmaya gerek yok. 1. sınıfta bölümdekilerle takılmaya başlarsın, öğrenci topluluklarına katılırsın ki zaten onlar yeter de artar.

• neinname kullanıcısına yanıt

hazırlık arkadaşın başka arkadaşı o da başka kişiyi getirir bu işler böyle işliyor. O senle alakalı bu okulda insanlara yazmazsan sen ittirmezsen genelde karşı taraf kolay kolay yazmıyor etmiyor bu bölüm için de geçerli topluluk için de sadece sürekli göreceğin için fazla selamlaşırsın onlarla yani yine samimileşemezsin atılgan olmazsan :) bu forumun rasyonel pragmatist yapısıyla gerçek hayat farklı burada üni okumaya linkedinde network kasmak gibi yaklaşıyorlar. Bide genelleme yapmadım istisnalar vardır yazdım zaten bölümde ve topluluklarda da yeterli çevreye ulaşılabiliyor ama baya istisna böyle kişiler benim dediğim itiraf tayfa daha fazladır öyle 1 2 kişi değil yani ama hepsi itirada yazmıyor çoğu mutsuz şekilde okuyor ya da sosyal beklentisi yoktur yukarıda bi arkadaş demiş mesela öyleleri atlasın zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 11 Ağustos 2023; 17:52:44 >

Öncelikle istisnalar hala hazırlıktan arkadaşlarıyla konuşanlar hocam. Hazırlıktan arkadaşları ile konuşmayanlar değil. Son sınıfa geldiğin zaman gerçekten hazırlıktan arkadaşları ile konuşan çok az kişi kalıyor.

Yani hazırlık arkadaşının zararı olmaz, dediğin gibi başka arkadaşları da getirebilir o da okey. Ama hazırlığı atlarsanız arkadaş bulamazsınız muhabbeti kesinlikle doğru değil. Belki birinci sınıfın başlarında biraz sıkıntı olur, onu demek istiyorum.

Ek olarak ben zaten hazırlıktan arkadaşlarımla görüşmek de istemem yani. :D Çoğunluğu ortam arkadaşıydı, onlar da beni öyle görüyordur. Ama tabii kafam mükemmel uyuşuyor olsa, ve arkadaşlıkta bir gelecek görsem arkadaşlık için gerekli emeği zamanında vermekten de gocunmazdım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.