Şimdi Ara

Hazırlıkta İngilizce öğrenmek mümkün mü? (Devlet Üniv)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
12.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuana kadar İngilizce eğitimi hep eksik oldu ve şuan zerre bilmiyorum ingilizce. Haftada 17 ders 30 saat ve 2 saati ingilizce, öteki derslere kafa patlatmaktan ingilizceye fırsat kalmadı ama bildiğim kadarıyla hazırlıkta haftada 25 saat sadece ingilizce eğitimi varmış, kendi bölümün dersleri yokmuş.

Bu müthiş bir şey, verilen eğitim önemli değil. Hazırlığın yanında TEV ingilizce kursu ve en önemlisi kendi bireysel çalışmam ile baya ilerlerim diye düşünüyorum? Sonuçta İngilizceden başka kafa yormamız gereken ders olmayacak? İnternet çağında o kadar kaynaklarla artık bir zahmet ingilizcenin tamamı olmasa bile %75i öğrenilir, en azından How I Meet Your Mother gibi dizileri altyazıya gerek duymadan anlayabiliriz?

Başka bir Sorum şu ki eğitim dili %100 Türkçe olan bir devlet Üniversitesinde hazırlık var mıdır? İstanbul Üniv Beyazıt kampüsü kamu bölümü gibi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öğreniliyor
  • Boğaziçi hariç öğrenilmiyor, senin çabana ve sana kolaylık sağlayan zamana bağlı.

• zaman kaybı,ingilizce öğrenmek için eğitim bir yere kadar hazırlıkta sana klasik zamanları,edatları falan öğretecekler pahalı kitapları aldıracaklar ha sen diyorsan ki ben bu 1 yıl içinde ingilizcenin çok üstüne durucam yurt dışı dil kursuyla yazın 1-2 aylık seyahat yapacağım tamam ama sadece okula gidip ders dinleyeceksen 1 yılına yazık

odtü,boğaziçi falan okey de istanbul üni demişsin hazırlığın okutulduğu binayı görsen zaten okuldan soğursun ayrıca alt yazı olmadan dizi izleyip her söylenilen şeyi anlamayamazsın kardeşim adamların dizide kullandıkları günlük hayattaki cümleler bunları konuşma diline hakim olmadan anlamak kolay değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malaustası -- 3 Ocak 2016; 13:43:08 >
  • Açıkcası benim de pek inglizcem yok. Bakalım diğer sene hazırlıkta ne yapıcaz. Fakat koskoca 9 ay yav öğrenilir herhalde.
    En kötü ihtimal yazın 1-2 ay Malta'ya falan gidilir dil kursu için.

• hazırlık zaman kaybı,gelebileceğiniz en iyi seviye intermediate olur,boğaziçi hazırlıkta geçmek çok zordur ancak adam gibi öğrenirsin

dil öğrenmek başka bir şey,o ülkede en azından 1 sene geçirilmeli diye düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O yabancı dilin konuşulduğu ülkede bir süre yaşamadıktan sonra veya sürekli sohbet edebileceğin bir yabancı olmadıktan sonra öğrenemezsin anca intermediate olur oda pek işe yaramıyor. Intermediate ilr nr yapilir dersen yabancı dizinin bir kısmıni anca anlarsın. Ingilizce bir roman okuyamazsın ve dünyaca ünlü gazeteleri mesela new york times gibi gazetelerin anca %5 ini anlarsın. Sözün özü yabancı ülkede bir süre yaşamak lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • üniversiteye başlarken ben de hiç ing bilmiyordum, itü de 1 yıllda hazırlıkta öğrendim ama baya zorlandım proficiency'i verene kadar, dil öğrenme biraz yetenek ve çok çalışma gerektiriyor.
  • hiç üniye gitmedim ama duolingo diye bir program var her gün 5dk çalışarak güzel bir temel oluşturabilirsin.
  • Şu an ODTÜ Hazırlıkta olan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki tamamen İngilizce "yazabilme" odaklı gidiyor her şey. Speaking çok geri planda. Speaking her iki dönemde de sadece %5 etkiliyor bütün ortalamayı. Temel mantık, öğrenciye hazırlıktan mezun olduğunda essay yazabilecek ve sınavlarda cevap verebilecek konuma getirmek. Zaten hocalar da bunu ifade ediyorlar. Hocaların söylediğine göre "Academic English" öğretiliyor aslında. Günlük hayattakinden tamamen bağımsız değil elbette ama temel mantık bunun üzerine

Onun haricinde, bölümlere geçince de zorunlu İngilizce dersleri var. Duyduğuma göre her sene de var ama ne kadar doğru bilemiyorum. Bunlarda daha çok mesleki olarak dersler veriliyor. Daha çok mesleki kelimeler ve kalıplar öğretiliyor anladığım kadarıyla. Konuşma olayı için kendin çaba sarf etmelisin bu sebeple.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadasim tokatta hazirlik okudu bu sene amerikaya gidiyor catir catir konusuyor

• İş sende bitiyor bro. Derdin konuşmak ise konuşmayı kısa sürede kavrarsın ancak grammar zorlar burada iraden önemli.

• Okuldan okula değişiyor bu durum bizde dönemin başında sinav yaptilar seviye belirlemek icin ilk siniftaydim hocamız speaking e acayip onem veriyordu müfredat dışı speaking dersleri yapiyordu.Ders dinlemiyordum ama gerçekten faydasini gordum suan pismanim keske dinleseydim diye.

• Adı üzerinde hazırlık neden var?

• Peki yabancı dil için kurs vs.. önerisi olan varmı bende arkadaştan bağımsız sorayım üniversite yeni bitti hazırlık görmedim dış ticaret ve uluslararası ilişkiler okudum yabancı dil eğitimim çok kötü olduğu için seneye ocaktan itibaren bir kursa yazılmak istiyorum. Kendi başıma eğitimi zorladım ancak bir yere kadar gidiyor. Tavsiyelere açığım. Yurtdışı çıkın demeyin çıkma imkanım olucak elbet ancak ilk türkiyede kendimi geliştirmem gerekiyor. Bulundugum şehirde amerikan dil kültür falan var ne dersiniz öğretirlermi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.