Şimdi Ara

HD 4870x2 Aldim Sorunlu Cok ACIL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
2.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Iyi gunler dilerim kardeslerim. Ben 2-3 hafta once HD 4870 x2 aldim. Fakat bir oyuna girdigimde ekran kartimdan cis ciss sesler geliyor ve seslere paralel olarak oyunda donmalar hissediliyor. Oyun sirasinda veya menulerinde mesela Oblivionda fareyi hareket ettirdikce fare kasiyor ve ciss sesleri geliyor. KArtin performansina gore fps degerleri cok dusuk. Bu sebepten Dolayi Pentium D smithfield 830 islemcimi E8400 e ramleri A-data vitesta extreme 2gb a ve anakarti Gigabyte EP45DS3 e terfi ettim. Ama tum bu donanim degisiklilerine ragmen problem devam ediyor. Guc Kaynagim OCZ GameXstream 700w . ondan supheleniyorum ama cok isinmiyor ve zorlanmiyor ondan oldugunu sanmiyorum. Surucu CD si ile gelen CCC surumunu kurdum 8.5. Siteden 8.9 u indirdim fakat ZERO DISPLAY SERVICE ERROR hatasi veriyor ve dispaly driver ini kurmuyor. Ne yapabilirim. Cok magdurum ne olur yardim edin :(

• Eğer Vista kullanıyorsan Oblivion biraz sorun çıkartıyor. Ben de sırf bu yüzden WinXP'ye geri döndüm. Sürücü olarak 8.7 deneyebilirsen daha iyi olur. Tüm sürücüyü kaldırıp (Driver Sweeper gibi bir programla kalıntıları temizleyebilirsin).

Eğer tüm oyunlarda benzer bir sorun çıkartıyorsa ve bir şekilde çözemezsen servise götürmen daha iyi olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 25 Eylül 2008; 23:31:17 >
  • driver dan disable A.I yap oyle gir bakalim oyuna
  • Karttan farklı sesler çıkması bence yazılımsal bir hata değildir. Büyük ihtimalle kart arızalıdır. Kartın markası ne ?
  • ben bu arkadasa inanmıyorum zaten mesaj sayısı da belli karalama yapıyorlar resmen başlığa yazdıgı yazıdan belli üstüne basarak 4870x2
  • Karalama yapmiyorum oldukca ciddiyim. Xp kullaniyorum kart sapphire ve referans. Tum oyunlarda yapiyor ama daha hafif
  • Dikkatimi cekti 3B grafikler acilidigi zaman kartin fan devir hizi artmiyor. Sabit kaliyor ve dedigim olay meydana geliyor fakat yalnizca pc ilk acilidiginda gurultulu bir sekilde cok normal ses geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: wanschen

ben bu arkadasa inanmıyorum zaten mesaj sayısı da belli karalama yapıyorlar resmen başlığa yazdıgı yazıdan belli üstüne basarak 4870x2

şakamısın sen be. milletin işi gücü yok öyle şeylerlemi uğraşcak saçmalayacağına yardım et.
  • O cıs cıs sesler bazı oyunlarda bende de oluyor..Ama herhangı bır donma olmuyor..Hangı oyunlarda sorun yasıyorsunuz? Catalyst menusunden AI secenegını kapatıp denermısınız bırde?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Murdoc 361

quote:

ben bu arkadasa inanmıyorum zaten mesaj sayısı da belli karalama yapıyorlar resmen başlığa yazdıgı yazıdan belli üstüne basarak 4870x2

şakamısın sen be. milletin işi gücü yok öyle şeylerlemi uğraşcak saçmalayacağına yardım et.

bi ara hd3870x2 nin sıcaklığını 130 derece diyen gereksiz insanlar olduğu için bazı üyeler özellikle bu tip durumlara şüphe ile yaklaşıyor malesef, güven meselesi....
  • kardes sen suraya kullandigin bir sistemi yaz hele ben sana yardimci olayim

olsaliklar sunlar olabilir

1 PSU guc kaynagi
    2 surucu problemi
    3 donanimsal bir sorun
    4 anakart ekran karti uyumu

sen sistemini bir yaz ondan sonra da bakariz caresine
  • @dark_town
    Yazmıs zaten arkadas
    Arkadas fake olabilir acil sorun demiş ama ortalarda yok ..
  • Ulen Sapphire 4870x2 alacam 4870 kartımı satmışım herifin yaptığına bak... İçime kurt düştü...
  • sadece Allah akıl fikir versin diyorum

quote:

• Okulda oldugum ıcın fazla gıremıyorum arkadaslar. Ama cok moralım bozuk. Format atarak surucuyu 8.9 u denemek ıstıyorum. Drıver sılme yazılımıyla tamamen ortadan kaldırsamda 8.7 8.8 8.9 surumlerı kurulmuyor sadece 8.5 kuruluyor.
    1 OCZ GameXStream 700w
    2 Dısplay Error hatası verıyor CCC yı yukluyor ama dısplay drıver ı yuklemıyor
    3 Donanımımı bu yuzden yenı degıstırdım cpu yuzunden oldugunu sanmıstım. A data vitesta extreme 1066+ cl5 2gb ram E8400 cpu
    4 anakart gigabyte EP45 DS3 . tamamen uyumlu pcı ex16 v.2.0. Oncekı anakart 945 chıpsetlıydi ondada aynı problem olusuyordu.
    Acaba servıse mı gondermelıyım. Exa dan almıstım. Power dan da suphelenıyorum:( Tum oyunlarda hıssettırıyor kendını genelde ağır oyunlarda. Zayıg oyunlarda 8800gt 90 fps verıyorsa bu 40 fps verıyor. Eger gercekten yardım edebılırsenız cok mınnettar kalırım. Ayrıca surucu arayuzunde AI diye bırsey bulamadım. Onu nasıl disable edebılırım : Ilgılendıgınız ıcın hepınıze cok tesekkur ederım. Cok mutsuzum :(

• O ses menülerde gelebilir, FPS çok yüksek olduğundan oluyordur, ben de örnekler gördüm. Ama oyuna girince yani FPS'ler 100 lere gelince ses olmaması lazım. Menüde olabilir Dert edecek birşey yok, normal.
  • benimde daha önceki bilgisayaraımdan o bahsettiğiniz cıss cıs sesi geliyodu.Fakat benimki işlemcidendi.sen bi ortos programını kullanırmısın .
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeFeD

sadece Allah akıl fikir versin diyorum

quote:

Forumda o kadar komik olaylar oluyorki, milletin birbirine güveni kalmamış, bu da onlardan birisi.

• benim sana sorunun ekran kartından kaynaklanıp kaynaklanmadıgını analaman için önerim ekran kartını başka bir güncel sistemde hemen denemen.
  • cıs diye inceden ses geliyorsa kartın mofset lerinden geliyordur.

bu herhangi bir zarar vermez ancak sinir bozar biraz, bazı anakartların mofsetlerinde de aynı ses olur cpu socket yanındaki tüpler cızırdar.

ama kafam bulanmasın dersen gönder garantiye gitsin.

benim önceki kullandığım kartların çoğunda vardı 8800gt (G92) 9800GTX de mevcuttu. ama şükür apphire HD4870 de sorun çıkmadı. dediğim gibi zarar vermez adece sinir bozar.

ama ekramdaki donmaların o sesle alakalı olduğunu anmıyorum. driver kaynaklı diye düşünüyorum nihayetinde X2 ler yeni bir kart her driver ile adam gibi çalışmıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.