Şimdi Ara

HD 5670 - 300 W Power

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://www.bimeks.com.tr/urun/121088/powercolor-hd5670-1gb-ddr3-128bit-dvi-hdmi-ekran-karti-ax5670-1gbk3-hv5-.aspx

Bu psu ile ;

http://www.vatanbilgisayar.com/everest-eps-4900b-eps-4900b-300w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=53464

Çalıştırılır mı ? Çalıştırılmaz ise 1-2 gün çalıştırsam bi sorun olur mu acaba ?

Diğer parçalar;

Anakartım : Asus psg41c-m lx
    İşlemci : p4 3.2 Ghz lga775
    Ram : Kingston 1 gb

• dostum o işlemci ile 5670 güzel performans vermez bir kere ilk önce anakartını,işlemcini değiştir sonra ram'i en az 2 gb yap sonra 5670 al ve kaliteli 400 watt psu ile sorun yaşamazsın 300 w risk yaratabilir ben 350 watt dandik psu ile hd4670 kullandım bir problem çıkmadı. p4 işlemci ile günümüz ekran kartları performanslı çalışmaz kesin darboğaz olur
  • Anakartı şuan için değil de işlemciyi değiştiricem zaten. Değiştirene kadar 1-2 hafta kullansam bi sorun çıkar mı diye merak ettim sadece. İnternette okudum bazı yerlerde çalıştıranlar varmış fakat ne kadar sağlıklı olur bilemedim
  • sorun çıkaracağını zannetmiyorum oyunlar ciddi şekilde kasar bir fark görmezsin ancak psu soru işareti en az 350 watt bilindik güzel psu al
  • sistemine göre alacağın en iyi ekran kartı seçtiğin karttır psu da yeterli olur
  • arkadaşlar 5670 mi daha iyi yoksa 6670 mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesmerize

Şu ekran kartı ;

http://www.bimeks.com.tr/urun/121088/powercolor-hd5670-1gb-ddr3-128bit-dvi-hdmi-ekran-karti-ax5670-1gbk3-hv5-.aspx

Bu psu ile ;

http://www.vatanbilgisayar.com/everest-eps-4900b-eps-4900b-300w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=53464

Çalıştırılır mı ? Çalıştırılmaz ise 1-2 gün çalıştırsam bi sorun olur mu acaba ?

Diğer parçalar;

Anakartım : Asus psg41c-m lx
    İşlemci : p4 3.2 Ghz lga775
    Ram : Kingston 1 gb

arkadaşlar lüffen bilinçsiz bir şekilde tavsiyede bulunupta yardım talep eden arkadaşımızı maddi ve manevi zarara sokmaktan kaçınalım.... neye dayanarak bunu söylüyorsun diyorsun emin olun duvara dayanarak hareket etmeyi adet edinenlerden değilim...

öncelikle en güzel 80+ gold bir psu dahi üzerinde yazan değerin %80 ini net şekilde verir... 500Watt mı elinizdeki güç 400Watt dır... bu power 400Watt ı olduğu gibi 12 volta aktaramaz ( 80+ plus olanlar ve diğerleri dahil ) 12 volt güç endeksli power olsa dahi max 340-350 Wattı değilse max 280-300 Watt ı 12 volttadır... ( anakart, hdd, cd-rom, ekran kartı )

diğer 80+ bronze psular kalitesine göre üzerindeki değerin max %65-70 ini verebilir... bunların içinde high power, fsp, corsair, thermaltake gibi markalar vardır... 80+ bronze psularda 500Watt yazıyorsa elinizdeki güç 350 Watt bunun en fazla 270-280 Watt ı 12 voltta diğer kısmı 5 ve 3 volta ayrılır...

gelelim arkadaşın almak istediği 80+ bronze bile olmayan 300W lık everest psu ya... bu psu nun etiket değeri 300W dır... en kaliteli 80+ bronze psu dahi etiket değerinin %65-72 sini verebilirken ( bknz... psu inceleme testleri ) bu psunun vereceği max güç %60 diyelim ( en iyi ihtimalle )

everest in değerleri 12 volta 192 watt, 5 ve 3 volta 116 volt şeklinde ifade edilmiş... ( 3 ve 5 volta aktarılan güç beklemede kalır...) yani powerın 12 volta güç aktarım başarısıda oldukça düşük... ( bknz. internetten etiket değerlerine )

şimdi en iyi ihtimalle etiket değerinin %60 ını verdiğini farzedersek 12 volta vereceği değer 192 % 60 = 115 Watt (hdd, cd okuyucu, 12 volt fanlar, ekran kartı beslemesi vs... )

arkadaşın almak istediği ekran kartının yükteki TDP değeri 61 Watt...
    İşlemcisinin yükteki TDP değeri 84 Watt...
    Hdd 25 Watt ( 1 tane için )
    Anakart 50 Watt
    2 adet ram olsa 15 Watt
    2 adet fan olsa 7 Watt
    optik okuyucu 25 watt ( 1 tane için )

( yukarıdakilerin hepsi 12 volt tan beslenir...)

Toplam: 260 Watt yapar... 50 Watt güvenlik payı ( ani dalgalanmalar için ) 310 Watt yapar... yani bu arkadaşın sisteminin düzgün çalışması için psu nun 12 volt beslemesinden 310 Watt güç alacağı bir powera ihtiyacı var...

bu psu senin işini görür demek everesti 100+ gold PSU olarak görmek ile tabir olunur...

onun için arkadaşlar bilgi verirken teknik açıdan işi çok iyi analiz etmek lazımdır... ben çalıştığım iş yerinde bu tarz şeylere dikkat etmediği için sistemi yanan kaç kişi gördüğümün hesabını yapamıyorum...

arkadaşım senin işini görecek psu aşağıdaki gibi birşey olmalıdır...

http://www.vatanbilgisayar.com/guc-kaynagi/fsp-atx-400pnr-fsp-atx-400pnr-400w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=41375

Yani hem ileriye dönüklük açısından hemde isabetli karar açısından bunu tavsiye etmezdim ama herhalde ekonomik durumda sıkıntı var ona binayen işini görecek psu en azından yukarıdaki ve dengi gibi birşey olmadır... everest i alsam ne olur dersen kısaca yaşayabileceğin problemler; oyunlarda anlamsız takılmalar, masaüstünde donmalar, bilgisayarda ilk açılışta donmalar, bilgisayar sıkıştırıldığında reset atmalar, ekran kartı veya ankart arızaları vs... gibi durumlar ile karşılaşabilirsin... inşaALLAH faydalı olabilmişimdir... selametle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CB19E078 -- 8 Şubat 2013; 23:33:16 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.