Şimdi Ara

hd 5850 toxic - birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eksen'in kampanyasını görünce stoklar bitmeden hemen edineyim dedim gittim aldım ama psu gereksinimini gözden kaçırmışım bende cooler master 460 wattlık var. Kartı takıp çalıştırmaya çalıştığımda ekrana görüntü gelmedi kabloyu kontrol edin uyarısı aldım heralde psudan dolayıdır diye düşünüyorum doğru mudur? Ayrıca kartın üzerinde iki tane güç giriş yeri var, kutudan da iki tane kablo çıktı, her ikisi de bağlanacak mı onu anlamadım. Nasıl bir güç kaynağı yeterli olur? Kutu üzerinde minimum 500 watt yazıyor ama verimin %100 olmadığını düşünürsek minimum yine de 550 wattlık bir şey mi almak gerekir? Ne gibi öneriler verebilirsiniz ben şöyle bir şey buldum nasıldır sizce?

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_27022_OCZ_Fatal1ty__OCZ550FTY-EU___550_Watt.html

Bir de kartı taktım açtım bilgisayarı ama inanılmaz sesli geldi bana hiç durmadan son hız dönüyor sanırım. Driver kurulumuydu vs onların eksikliğinden öyledir diye düşündüm ama kartı kullananlardan da bi duyayım dedim gerçekten o kadar sesli bir çalışması mı var?

Yardım beklemekteyim.

• Dostum tabiki de o kabloların ikisini de takacaksın, gene çalışmıyorsa büyük ihtimal powerdan ama bağlantılarını iyice kontrol etmende yarar var, çünkü o power kartı tam yükte sağlıklı çalıştıramayabilir fakat günlük kullanımda ya da en azından bilgisayarı açacak kadar enerjiyi karta gönderebilmesi lazım rahatlıkla, ilk açılışta sesli olması genel olarak normal sayılabilir, kartlar genel olarak zaten %100 fan hızı ile çalışır ilk birkaç saniye sonra masaüstüne geldiğinizde %30 lara kadar otomatik iner ve ses kesilir, dediğim gibi bağlantılarınızı kontrol edip tekrar bir deneyin, ama olmuyorsa da çok uğraşmayın karta zarar verebilirsiniz, sağlam bir 500w kartınız için yeterli olacaktır, çoğu kişi de 500w power ile kullanıyor zaten
  • yeterli olur ama saphire Pure 625W almanız daha iyi olur..

ama seasonic 520W psuda yeterli gelir..

ekran kartınız 150W güç çeken bi kart 12v kanalından 250-300w verebilen bir güç kaynağı yeterli gelir..
  • Kabloların ikisini de taktım, hatta çeşitli kombinasyonlar bile denedim: birini kasa içindeki power uzantılarından(şu dişi-erkek olanlar, beyaz dikdörtgen plastik kaplı uçları) karta taktım diğerini direk powerdan ekran kartı için gelen güç kablosu şeklinde taktım görüntü gelmedi. Her ikisini de kasa içindeki uzantılardan taktım yine görüntü gelmedi. Çok da kurcalamak istemedim açıkçası hani donanım değiştirme konusunda tecrübesiz falan değilim ama biraz çekindim bu sefer açıkçası. Sorun şimdilik power gibi gözüküyor değil mi? ona göre bi psu alacağım ama kesin karara varmak istiyorum bi psu alıp da yine aynı sorunla karşılaşırsam diye korkuyorum ne yalan diyim boşuna masraf etmiş olacağız.

benim psu bu şu anda:

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_12036_Cooler_Master__460W__Guc_Kaynagi__RS-460-PCAP-A3.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baskurtf -- 19 Ocak 2011; 21:46:24 >

• o pciex güç kablosu bağlantılarını yaptıktan sonra kartın çalışıp çalışmadığını kontrol et.çalışıyorsa ekrana görüntü geliyorsa furmarkla stabilite testi yap.furmark cpu ve gpuya %100 yükleniyor sanırım.
    reset atmıyorsa pc oyunlarda hiç problem olmayacaktır ama overclock yaparsan psu yetmeyebilir.
    deneme yaptıktan sonra buraya cevabı yaz.çünkü bende coolermaster 500 watt psu kullanmaktayım.ilerde 5850 6850 6870 6950 gibi kartlar aldığımda psumun yetip yetmeyeceğini bilmek isterim.yetmezse operasyon yapacağım;
    sizin psu 5850 ye yeterse benimki haliyle yetecektir.sonuçta kanal dağılımları aynı bizim psuların.
    12v1 pciex sata ide anakartı besliyor. 12v2 ise sadece cpuya ayrılmış.
    eğer kartınız çalışmazsa sebebide 12v1 deki gücün yetersiz geldiğidir. sonuçta pciex sata ide anakartıda beslediğinden sata ide dvdrw hdd ve anakartın güç ihtiyacını çıkardığınızda ekran kartına 12v1 kanalından 100-110 watt anca kalacaktır.
    OPERASYON MOLFİXSO(komik operasyon adlarını tiye alıyorum aman polisler görmesin

bu yüzden yapmanız gereken şu;
    pciex kablosunun birini 12v1 den alın.diğerini ise 12v2 den alınız.
    yanlız bir sorunumuz var 12v2 çıkışında 4+4 cpu çıkış kablosu var sadece.sadece birni kullanıyorsanız ikincisinden 4pin cpu besleme kablosunu pciex kablosuna çevirici almanız lazım ki bende kadıköyde öyle bir kablo bulamadım.internette 8pin cpu kablosunu 6pin pciex kablosuna çeviren kabloyu buldum.ama fazla tuzlu buldum kabloyu.

eğer bulamazsanız öyle bir kablo 4 pin cpudan molexe çevirici kablo alıp (tabiki bulabilirseniz) molex kabloyu 6 pin pciex e çevirmeniz lazım.
    merak etmeyin 12v2 kanalından cpuya giden güç fazla değilseki ben 80-90 wattı geçmez diyorum.geri kalan kanal gücünü ekran kartına tahsis edeceksiniz.

söylediğim kabloları bulan ALLAH rızası için nerden bulabileceğimizi söylesin yoksa ilerde kendim yapacağım.nasılsa pinlerin ne değerde voltaj taşıdığını biliyorum.
    nasıl yapılır çok basittir;

şöyleki bir 4 pin molex den 6pin pciex kablosu alınır.(piyasada bolca bulunur) 4pin molexin içindeki pimler çıkartılır.(kablolarıyla birlikte) sonra bir tane psunun cpu kablosu 4pin konnektörünün dişisi veya erkeği alınır (psu çıkışı erkekse dişi dişiyse erkek konnektör).4 pin molexden çıkarttığımız 3 kabloyu o 4 pin konnektöre takılır.
    yanlız voltaj ayaklarını yanlış takmayınız.bilmeyenler birine yaptırsın.
    not;
    2-3-4 kanal bir çok psuda 12 v kanalları yetersiz güç verdiğinden güçlü ekran kartları çalışmayabiliyor.çünkü adamlar pciex kablosuna tek kanaldan besleme yapmış olabiliyorlar.bu durumda diğer kanallardanda pciex çıkışı almak gerekiyor.
    bir çok kişi bunu bilmediğinden haybiye psu almakta.500 watt psu ile 6950 yi bu yöntemle rahat çalışıyor.hatta eğer diğer donanımlarınız fazla güç çekmiyorsa 460 watt gerçek psu bile sorunsuz çalıştırabilir kartı.yeterki tek kanaldan değil 2 kanalı kullanarak ekran kartını beslemeniz gerekiyor.

coolermaster hatasını anlamışki exterm power plus modellerinin 600 wattına 12v1 kanalına 1 pciex 12v2 kanalına 2 pciex kablosu tahsis etmiş.alt model psular ne üvey evlat mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 19 Ocak 2011; 22:12:32 >

• kartını bir başka bilgisayarda dene önce . psu almadan , psu güçlü olan bir bilgisayar olsun. sorun cıkmazsa demek ki psudan . sorun devam ediyorsa kart arızalıdır. iade et .
  • benim yukarda yazdığım çözümü okuyunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam senin dediklerini yapmak astarından daha pahalıya gelmesin? pahalı olmasa da daha uğraştırıcı olacak gibi gözüküyor baksana sen bile nerden bulunacağını bilmiyorsun araştırmaydı bulmaydı derken günler gitmesin

ama yine de bi araştıracağım ben de gerçi biraz da karışık yazmışsın ama olsun.

bu arada şunu da diyim kart çalışıyor, yani en azından fanı çalışıyor ama ekrana görüntü gitmiyor, windows falan da açılıyor arkadan açılış sesini falan duydum görüntü gelmesini beklerken. ama ekrana görüntü gitmiyor.

sistemimi de kısmen yazayım da hani bi işe yarayabilir belki:

amd athlon x2 6400+
    3 gb ddr2 800 mhz ram
    şu andaki ekran kartım asus hd3870
    anakart asus am3
    power üstteki mesajlardan birinde var cooler master 460 watt.

kasada cooler master yine üç adet fan var arkada, önde ve yanda olmak üzere 80 mm olması lazım

quote:

Orijinalden alıntı: turbocat1

o pciex güç kablosu bağlantılarını yaptıktan sonra kartın çalışıp çalışmadığını kontrol et.çalışıyorsa ekrana görüntü geliyorsa furmarkla stabilite testi yap.furmark cpu ve gpuya %100 yükleniyor sanırım.
    reset atmıyorsa pc oyunlarda hiç problem olmayacaktır ama overclock yaparsan psu yetmeyebilir.
    deneme yaptıktan sonra buraya cevabı yaz.çünkü bende coolermaster 500 watt psu kullanmaktayım.ilerde 5850 6850 6870 6950 gibi kartlar aldığımda psumun yetip yetmeyeceğini bilmek isterim.yetmezse operasyon yapacağım;
    sizin psu 5850 ye yeterse benimki haliyle yetecektir.sonuçta kanal dağılımları aynı bizim psuların.
    12v1 pciex sata ide anakartı besliyor. 12v2 ise sadece cpuya ayrılmış.
    eğer kartınız çalışmazsa sebebide 12v1 deki gücün yetersiz geldiğidir. sonuçta pciex sata ide anakartıda beslediğinden sata ide dvdrw hdd ve anakartın güç ihtiyacını çıkardığınızda ekran kartına 12v1 kanalından 100-110 watt anca kalacaktır.
    OPERASYON MOLFİXSO(komik operasyon adlarını tiye alıyorum aman polisler görmesin

bu yüzden yapmanız gereken şu;
    pciex kablosunun birini 12v1 den alın.diğerini ise 12v2 den alınız.
    yanlız bir sorunumuz var 12v2 çıkışında 4+4 cpu çıkış kablosu var sadece.sadece birni kullanıyorsanız ikincisinden 4pin cpu besleme kablosunu pciex kablosuna çevirici almanız lazım ki bende kadıköyde öyle bir kablo bulamadım.internette 8pin cpu kablosunu 6pin pciex kablosuna çeviren kabloyu buldum.ama fazla tuzlu buldum kabloyu.

eğer bulamazsanız öyle bir kablo 4 pin cpudan molexe çevirici kablo alıp (tabiki bulabilirseniz) molex kabloyu 6 pin pciex e çevirmeniz lazım.
    merak etmeyin 12v2 kanalından cpuya giden güç fazla değilseki ben 80-90 wattı geçmez diyorum.geri kalan kanal gücünü ekran kartına tahsis edeceksiniz.

söylediğim kabloları bulan ALLAH rızası için nerden bulabileceğimizi söylesin yoksa ilerde kendim yapacağım.nasılsa pinlerin ne değerde voltaj taşıdığını biliyorum.
    nasıl yapılır çok basittir;

şöyleki bir 4 pin molex den 6pin pciex kablosu alınır.(piyasada bolca bulunur) 4pin molexin içindeki pimler çıkartılır.(kablolarıyla birlikte) sonra bir tane psunun cpu kablosu 4pin konnektörünün dişisi veya erkeği alınır (psu çıkışı erkekse dişi dişiyse erkek konnektör).4 pin molexden çıkarttığımız 3 kabloyu o 4 pin konnektöre takılır.
    yanlız voltaj ayaklarını yanlış takmayınız.bilmeyenler birine yaptırsın.
    not;
    2-3-4 kanal bir çok psuda 12 v kanalları yetersiz güç verdiğinden güçlü ekran kartları çalışmayabiliyor.çünkü adamlar pciex kablosuna tek kanaldan besleme yapmış olabiliyorlar.bu durumda diğer kanallardanda pciex çıkışı almak gerekiyor.
    bir çok kişi bunu bilmediğinden haybiye psu almakta.500 watt psu ile 6950 yi bu yöntemle rahat çalışıyor.hatta eğer diğer donanımlarınız fazla güç çekmiyorsa 460 watt gerçek psu bile sorunsuz çalıştırabilir kartı.yeterki tek kanaldan değil 2 kanalı kullanarak ekran kartını beslemeniz gerekiyor.

coolermaster hatasını anlamışki exterm power plus modellerinin 600 wattına 12v1 kanalına 1 pciex 12v2 kanalına 2 pciex kablosu tahsis etmiş.alt model psular ne üvey evlat mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baskurtf -- 19 Ocak 2011; 23:37:24 >

• Enteresandır kart çalıştı. Önce dvdnin gücünü ve kasadaki fanlardan birinin gücünü kestim. Normal bi şekilde açıldı. sonra önce dvdyi sonra da fanı tekrar taktım patır patır çalışıyor valla.

Pekii kartın özelliklerini, fan hızını vs görüp ayarlayabileceğim bir program önerir misiniz?
  • gpuz yi özellik öğrenmek için; fan hızı ayarı için eğer catalyst overdrive da fan hızı menüsü yoksa;
    msi afterburnerı öneririm.zannedersem 2.0 sürümü vardı. ati tray tools var ama onu yükleyince bazen sistemde tuhaf sorunlar çıkabiliyor.nedenide yeni ati amd catalyst yazılımının ati tray toolsla bazen geçinememesi.ama catalysti kapatırsanız o zaman ati tray toolsu sorun olmadan kullanabiliyorsunuz.
    catalyst ve atitray tools aynı anda açık olduğunda sorun çıkabiliyor.
    ati tray tools;
    http://downloads.guru3d.com/download.php?det=733
    gpuz 5.0;
    http://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/
    msi afterburner;
    http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm

msi afterburnerı yüklediğinizde içinden kombustor yazılımıda çıkabilir.kombustorda furmarka benziyor.bu araçlada sistemim %100 yükte stabil olup olmadığını kontrol edebilirsin.

eğer oyun esnasında yada furmark veya kombustor testinde sistem reset atarsa benim yukarda yazdığım OPERASYON MOLFİXSO yu yapmanız gerekecek.diğer 12v2 kanalından pciex çıkışı alıp 12v1den 1pciex,12v2 kanalından 1pciex kablosunu karta bağlamanız lazımdır.

not;gördüğüm kadarıyla 4pin molex 6pin pciex kablosunda (aslında 3 pin var molexde) molexden çıkardığımız pinler biraz kalın olduğundan cpu 4 pin konnektörüne (yada eps 4 pin konnektörüne) bağlantı yapamıyoruz.mutlaka molex 3 pin deki pimlerin kesilip daha küçük pim takmamız gerekiyor.o zaman oluyor.evinizde pim sıkıcı yoksa bir pense yada benxeri aletle pimleri sıkabilirsiniz.sıktıktan sonra kabloların pimlere temas ettiği noktalara lehim atarsanız daha sağlam olur.
    kimbilir pim sıkıcı kaç tl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 20 Ocak 2011; 12:13:40 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.