Selam MSI marka 5970 kartım var.Nerdeyse butun catalyst versiyonlarını denedim ama birturlu su 2D modunda 400/1000 Mhz nın altında calısmıyor kart.Acaba catalyst ayarlarında yanlıs bırsey mı yapıyorum yada kacırdıgım bir cozum mu var. OC yapsamda yapmasamda durum degismiyor.Temiz win7 64 kurdum sadece catalyst yuklu ve OC yapmazken yinede 400/1000 calısıyor. Bugun 10.10 surumu yukledim fakat yine aynı. Varmıdır aranızda bu sorunu cozen.
bios güncelleme yapabilirmisin karta? eğer oluyorsa modlu bioslarını araştır kartın yada kendine bir tane yaptırt yabancı forumlarda. mesela GTX 400 lerde öyle yapıyoruz. daha doğrusu MFA kardeş yapıyor sağlsun bizde kullanıyoruz.
quote:
Orijinalden alıntı: sascohiba
Selam MSI marka 5970 kartım var.Nerdeyse butun catalyst versiyonlarını denedim ama birturlu su 2D modunda 400/1000 Mhz nın altında calısmıyor kart.Acaba catalyst ayarlarında yanlıs bırsey mı yapıyorum yada kacırdıgım bir cozum mu var. OC yapsamda yapmasamda durum degismiyor.Temiz win7 64 kurdum sadece catalyst yuklu ve OC yapmazken yinede 400/1000 calısıyor. Bugun 10.10 surumu yukledim fakat yine aynı. Varmıdır aranızda bu sorunu cozen.
Arkadaşım peki oyunlardaki durum nedir? Biryerde görmüştüm sanırım bazı kartlar 58xx 59xx serisindeki boştayken hız düşürerek enerjiden tasarruf ediyordu belki seninkide öyle bir durumdur?
@Just4Forme Oyunlarda mesela harita degisirken filan hızlar dusuyor.Makina 2D goruntu vermeye basladıgı an hızları dusuruyor ama orjinal degerlere dusmuyor benımkı sıkıntım ondan.
@X-FI Haklısın hic aklıma gelmedi bi bios guncelleme yapayım ben karta.Gercı ılk aldıgım zamanlar 157/300 calısıyordu ama update de keramet vardır.Sagol fikir icin.:)
Markadan markaya değişiyor PowerPlay hızları muhtemelen tüm MSI HD5970'ler 400/1000 mhz da çalışıyordur. Başka MSI HD5970'lerde durum nedir araştır.BIOS güncellemesi riskli bir iş.MSI tarafından resmi bir BIOS yayınlanmadı ise eğer başka bir markanın BIOS'unu yüklemek kartın garanti durumunu bozar.Kartı garantiye yollamak zorunda kalırsan ve kendi BIOS'unu tekrar yükleyemezsen distribütör firma bu kartın BIOS'u ile oynanmış garanti dışıdır diyebilir.Ucuz bir kart değil sonuçta.
Selam tekrar Bu mhz sorununun nerden kaynaklandıgını buldum.Techpowerup sitesinden once GPuz prog indirdim.Bu program ile mevcut orjinal bios versiyonunu gorup dısarıya dosya olarak save edebiliyoruz.Sonra Radeon Bios Editor var onuda indirip jurdum ve sonra dısarıya save ettigim rom u bu RBE programı ile actım.Bios ta su sekil bi durum var kart 0.95V ile calısırken islemci 157 memory 300 olarak yazılmıs.Sırasıyla 1V ile 400/900 yine 1V ile 400/1000 1.038V ile 550/1000 ve en son 1.05V ile 725/1000 degerleri vardı.GPuz ile voltaja baktıgımda masaustunde standart olarak 1V gozukuyor.Sebebini bilemiyorum.Bios editorde voltajları edit etmektense islemci ve memory hızlarını kendime gore duzenledim.Su sekil yaptım: 0.95V 157 300 1V 157 300 1V 157 300 1.038 V 550 1000 1.05V 825 1200
Bu degerleri RBE ile yazıp yine dısarıya bir yere save edittim.En son yine aynı siteden WinFlash diye bir flaslama prog indirdim.Kurup dısarıya save aldıgım editlenmis romu gosterdim ve program tusuna tıklayınca 5 10 sn icerisinde yeni biosum hazır oldu.Bı reboot yaptım ve ta taaaa... Masaustu 157/300 oyunlarda 825/1200. Not Eger bu islemleri yaparsanız masaustu arka planda prog calıstırmayın.