Şimdi Ara

hd 6670 ten R7 250x'e upgrade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mrb öncelikle sistemi yazayım.
    A6-3600 Quad Core 2.4 Ghz Apu - Bios'ta overclock ayarı olmadığı için amd overdrive ile 3.4 ghz'e yükselttim.
    Ekran kartı olarak 6530D+6670 hybrid crossfire dual graphics kullanıyorum ama çoğu oyun dual graphics'i desteklemiyor.Bazı oyunların ise desteği var.
    Sistemde toplam 12 gb 1333 mhz ddr3 ram var. 2*4 ve 2*2
    1 tb Seagate Barracuda 7200 rpm sata3 harddisk
    Asus CM 1740 AMD A75,AMD K12 çipsetli anakart.
    Asus DVD yazıcı.
    AverMedia pcı analog tv kartı.
    350 W Power Supply.
    Sapphire R7 250x 2 GB GDDR5 OC Vapor-X ekran kartı siparişi verdim ama power supply'den pek emin değilim bu kartla bir sorun yaratırmı yoksa sorunsuz çalışırmı?Bu kartı kullananlardan 300 w la bile sorunsuz çalıştıranlar varmış.Yabancı donanım sitelerindende baktım maksimum çektiği güç 80 W.Kasada takılı olan 6670 ise 63 W maksimum güç çektiğini gördüm.Şu an psu almayı düşünmüyorum.Bu kartı kullanan arkadaş varmı? Kartın güç girişi 6 pinlik,350 w power sorunsuz çalıştırır mı?

• psunun markası nedir 12v tan kaç watt veriyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: airstyles-

psunun markası nedir 12v tan kaç watt veriyor?

AC BEL olması lazım.12v tan 13 W veriyor.300 W lık psu'su olan bir kişinin 12 v tan aldığıda 14 W tı ve sorunsuz 300 w power ile çalıştığını yazmıştı.Ben pc yi 4 sene önce asus'tan hazır sistem olarak almıştım daha sonra kendim birkaç upgrade yaptım.

• Bence siz ekran kartını değiştirmek yerine önce PSU'yu değiştirin.
    Bu ekran kartı ile rahatça idare edebilirsiniz ancak bir daha ekran kartını değiştirmek istediğinizde problemler oluşacaktır.
    Bu dönemde de ekran kartı almanızı önermem biraz daha bekleyebilirseniz Nvidia'nın düşük bütçeli modelleri pazara girecek ve rekabetten RX 460(belki 450 çıkar) Nvidia 1040 alabilirsiniz.
  • CoolGamerr kullanıcısına yanıt
    12vtan 216 watt veriyor yetmez hocam 250x 105 watt çekiyor kendi sitesinden baktım şunu alabilirsiniz
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm400-le-serisi-400w-guc-kaynagi.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Damenda

Bence siz ekran kartını değiştirmek yerine önce PSU'yu değiştirin.
    Bu ekran kartı ile rahatça idare edebilirsiniz ancak bir daha ekran kartını değiştirmek istediğinizde problemler oluşacaktır.
    Bu dönemde de ekran kartı almanızı önermem biraz daha bekleyebilirseniz Nvidia'nın düşük bütçeli modelleri pazara girecek ve rekabetten RX 460(belki 450 çıkar) Nvidia 1040 alabilirsiniz.

Yukarıda yazdığım gibi kartın siparişini verdim bile.Artık amd hd 7700 serisinin aşağısına yazılım desteğini kesti ve 6xxx serisinin dx 12 desteğide yok.Bu kartı almamın bir nedenide dx 12 desteği oldu.Zaten R7 250x'ten daha yüksek bir kart alsaydım psu da alacaktım çünkü bu 350 w power yetmeyecekti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airstyles-

12vtan 216 watt veriyor yetmez hocam 250x 105 watt çekiyor kendi sitesinden baktım şunu alabilirsiniz

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm400-le-serisi-400w-guc-kaynagi.html

Valla bu iki sitedede maksimum 80 w güç çektiği yazmış siz yetmez diyorsunuz dediğinizde olabilir peki 300 w psu'su olan arkadaş nasıl çalıştırmış bu kartı? buda sitelerin linki max 80 w çektiği yazıyor bakabilirsiniz.Şu an kullandığım sistemle bu psu 4 yıldır sorunsuz çalışıyor hd 6670 max 63 w yeni aldığım kartta 80 w güç çektiği yazıyor bu iki sitede. Artık şansımıza kart gelsin denerim çalıştırmazsa birde psu masrafı çıkacak. https://www.techpowerup.com/gpudb/2553/radeon-r7-250x http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r7-250x-graphics-card-review,3747.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolGamerr -- 8 Ekim 2016; 23:52:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=D0E24D71-8F28-498F-845E-3B0BBFAAD8A0&lang=eng

• quote:

Orijinalden alıntı: Corvo Attano 1837

http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=D0E24D71-8F28-498F-845E-3B0BBFAAD8A0&lang=eng
    quote:

Orijinalden alinti: airstyles-

evet dediginiz gibi kendi sitesinde de 105 w yaziyor peki bu diger 2 sitedeki ayni çipseti kullanan kartlar için neden 80 w yazmislar? Bide bu 300 w powerla çalistiran arkadas nasil bu karti çalistirmis.Bu ikiside ilginç.Belkide sapphire kendince kartın en sorunsuz çalisacagi gücü yazmista olabilir.Bilmiyorum dedigim gibi kart gelsin denerim pc açilirsa birkaç oyundada test ederim sorun varsa yeni psu alirim ama zaten pc de çok fazla oyun oynayan birisi degilim.Sadece arada sirada pc'de oyun oynuyorum oda 1-2 saati geçmiyor.Onun için daha fazla masraf yapmak istemiyorum. Oyunlari genelde konsolda ps3 ve ps4 te oynuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolGamerr -- 9 Ekim 2016; 0:13:22 >

ekran kartı degişikligi gereksiz olur önce poweri degiştirin biriptirip iyi bir karta geçiş yapın derim ögrenin r9 260x veya ikini elden 7850-7870
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karl_marx

ekran kartı degişikligi gereksiz olur önce poweri degiştirin biriptirip iyi bir karta geçiş yapın derim ögrenin r9 260x veya ikini elden 7850-7870
    quote:

Orijinalden alinti: Karl_marx

ekran karti degisikligi gereksiz olur önce poweri degistirin biriptirip iyi bir karta geçis yapin derim ögrenin r9 260x veya ikini elden 7850-7870

Kart zaten siparis verildi yukarida belirttim.R9 260x diyede bir kart yok o r7 260x.2. el olarakta hiçbir elektronik cihaz almiyorum genelde sorunlu çikiyor.R7 250x tüm ihtiyaçlarimi karsilayacak nitelikte oldugu için bu karti siparis verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolGamerr -- 9 Ekim 2016; 0:23:35 >
    yalnış yazmısım biliyorum öyle bir kart olmadıgını rahat ol ama keşke danışmadan bizlere diger arkadaşlara almasaydın hemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karl_marx

yalnış yazmısım biliyorum öyle bir kart olmadıgını rahat ol ama keşke danışmadan bizlere diger arkadaşlara almasaydın hemen

Aldım artık sağlık olsun Diğer kartları bende biliyordum ama bilerek almadım hem 350W psu yetersiz gelir hemde daha fazla masraf yapmamak için. Birde bu kartı forumlarda öven çok kişi vardı.Kullananlar kartın performansından çok memnunmuş f/p ürünü.Benim monitörde 1600*900 olduğu için çoğu oyunu high oynatır bu kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolGamerr -- 9 Ekim 2016; 0:44:20 >

•  hd 6670 ten R7 250x'e upgrade
    Power supply almayacağım demiştim ama yeni ekran kartını sisteme takınca eski psu'nun tüm sistemi uçurabileceğinden dolayı bugün Corsair'in VS450 modelini sipariş verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolGamerr -- 9 Ekim 2016; 21:55:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoolGamerr

Power supply almayacağım demiştim ama yeni ekran kartını sisteme takınca eski psu'nun tüm sistemi uçurabileceğinden dolayı bugün Corsair'in VS450 modelini sipariş verdim.

kartı bende aldım 6870 den geçişi yaptık dün takıp denedim aşırı ağır 4 gb isteyen oyunlar oynamıyorsan gayet güzel kart ben beğendim kartı kafan rahat olsun karttan yana ama psu yu iyi yapmışın çünkü psun pek iyi değil yani geçek 350 wat değil w10 mağzasındaki forza motorsport 6 yı denedim gayet güzel oynatıyor serin kart boşta 33c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 11 Ekim 2016; 8:22:27 >

• Hocam benim fikrim siz ekran kartını değilde önce power ve işlemcinizi değiştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Aracı

Hocam benim fikrim siz ekran kartını değilde önce power ve işlemcinizi değiştirin.

Dostum heralde yukarda yazılan yorumların hiçbirini okumayıp direk yorum yazıyorsunuz.Psu olarak zaten Corsair VS450W siparişi verdiğimide belirtmiştim.İşlemci değiştirme konusuna gelecek olursa o işe kalkarsam anakartıda komple değiştimem gerekir çünkü FM1 anakart ve şu an kullandığım apu zaten her işimi çok iyi görüyor sonuçta 4 çekirdekli.Daha fazla bütçem olsada şu an için değiştirmezdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

kartı bende aldım 6870 den geçişi yaptık dün takıp denedim aşırı ağır 4 gb isteyen oyunlar oynamıyorsan gayet güzel kart ben beğendim kartı kafan rahat olsun karttan yana ama psu yu iyi yapmışın çünkü psun pek iyi değil yani geçek 350 wat değil w10 mağzasındaki forza motorsport 6 yı denedim gayet güzel oynatıyor serin kart boşta 33c

Psu'yu değiştirmeyecektim aslında ama tüm sistemi uçurabilir diye değiştirdim aynen öyle gerçek 350 w değil 286 w veriyor.Pc'de aşırı oyun oynayan birisi değilim sadece arada sırada genelde PS4 te oyun oynuyorum.Pc'de oynayacağım bazı oyunlar 1600*900 high çözünürlükte kasmasın yeter.Siparişi verdiğimde haftasonuna denk gelmişti ondan dolayı kart ve psu hala elime ulaşmadı yolda görünüyor biran önce gelsinde kurulumu yapayım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolGamerr -- 11 Ekim 2016; 13:01:02 >

• quote:

quote:

quote:

Psu'yu değiştirmeyecektim aslında ama tüm sistemi uçurabilir diye değiştirdim aynen öyle gerçek 350 w değil 286 w veriyor.Pc'de aşırı oyun oynayan birisi değilim sadece arada sırada genelde PS4 te oyun oynuyorum.Pc'de oynayacağım bazı oyunlar 1600*900 high çözünürlükte kasmasın yeter.Siparişi verdiğimde haftasonuna denk gelmişti ondan dolayı kart ve psu hala elime ulaşmadı yolda görünüyor biran önce gelsinde kurulumu yapayım artık.

evet uçurmasa da reset attıra bilir yada dar boğaz yapardı karta minimum 120w psu densede tavsiye 550w ama aldığın psu da yeterli gerçek 450w verir işlemcin sorun olmaz bence birde sistemin w10 ve 64 bit ise bunu kur cd ye dokunma hiçhttp://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%2010%20-%2064 tabi eski kartı çıkartmadan önce tüm amd yazılımlarını kaldır
    kartın trixx yazılımını kurarsan görüntüsü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 11 Ekim 2016; 19:26:39 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet uçurmasa da reset attıra bilir yada dar boğaz yapardı karta minimum 120w psu densede tavsiye 550w ama aldığın psu da yeterli gerçek 450w verir işlemcin sorun olmaz bence birde sistemin w10 ve 64 bit ise bunu kur cd ye dokunma hiçhttp://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%2010%20-%2064 tabi eski kartı çıkartmadan önce tüm amd yazılımlarını kaldır
    kartın trixx yazılımını kurarsan görüntüsü

Kartın güç çekimi sapphirenin sitesinde max 105 w diğer sitelerde 80 w olarak görünüyor.Kart için önerilen psu zaten 550 w değil 450 w.Bu yeni aldığım psu ile bırak 250x i 260x i bile sorunsuz kullanan var.Dostum senin verdiğin tavsiyeleri ben zaten biliyorum ve daha önceleri çok uyguladım yinede sağol.Bakma psu ile ilgili soru sorduğuma tam emin olmak için sordum zaten bu işin okulunu bitirdim ben ama baya oldu elimden her türlü pc tamiri ve yazılımla ilgili sorun çözme gelir.AMD nin sitesindeki son yazılımı zaten 3 gün önceden indirdim kart gelince kuracağım. Radeon-Software-Crimson-Edition-16-10-1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolGamerr -- 11 Ekim 2016; 21:21:44 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.